'Full Versiyon'a Bak : red line modül chip
amerikada çok kullanılan ve maliyeti çok düşük bir sistem.adı redline.iat sensörüne takılıyo ve araca göre 7 ile 25 bg arası verdiği söleniyor.fiyatı ise 100 ytl.kullanımı çok kolay 5 dk da söküp takılıyomuş.bu kit hakkında bir görüşü yada bilgisi olan varmı?:kararsiz:
http://images.pazaryerim.com/_upload/200522/892191001117522581642203_0_0.jpg
http://images.pazaryerim.com/_upload/200522/430726001117522589568650_1_0.jpg
http://images.pazaryerim.com/_upload/200522/071458001117522597611546_2_0.jpg
REDLINE Chip
+25 beygir extra güç
Enjeksiyonlu her araca uygun
Yepyeni ve klavuzu ile birlikte
%100 Garantili .
Aracınıza hiç bir şekilde zarar vermez. Çünkü direk beyine değil, aracın IAT (Intake Air Temperature) sensörüne takılıyor ve monte etmesi sadece 10 dk. Tamirciye falan gerek yok.
misafir146
24-12-2005, 13:19
Benim 1.4 aracımda +7hp verebilirmiymiş gerçekten :)
hiç sanmıyorum.
Arkadaslar acaba bi topic açmadan once yukardaki arama butonunu kullanip ilk once konu hakkında bi arama yapsak daha iyi olmazmi? bu sekilde ayni konular farkli 2-3 topic halinde açiliyor ,
onur jtd
25-12-2005, 02:00
bu basit bir potansiyometreye benziyor
ben bu konuyla ilgili başka bir topic bulamadım
MuratYurtluk
26-12-2005, 10:51
bunların hepsi hikaye koskoca citroen yeni c2 vtr ın bg ni 5-10 bg arttırabılmek için bütün benzi emiş pompa vs. neyse işte değiştirdi bu alet gerçekse tak ondan kullan ne gerek var milyonlarca dolar AR-GE çalışmalarına !!!
misafir1269
26-12-2005, 11:21
bu konu önceden de açılmıştı , ama neyse . Bu tür güçleri alabilmek aslında söylemesi kadar kolay deil arkadaşlar. Bildiim kadarıyla ecu yu sökmeden onu by pass ededn veya içindeki yazılımı değiştirebilen parallel port dan bağlanan modüller var. Ancak bunların maliyeti oldukça yüksek. bu üsteki aygıt sanırım uyduruk bişi.Ayrıca IAT ye takılma amacı nedir o bile belli diil bence uzak durun
onur jtd
27-12-2005, 20:49
bildiğniz potansiyometre arkadaşlar yani kolpa turbo gibi kolpa chip
potansiyometre ne demek? satan kişiyi aradım ist da bir civice takmışlar
8 bg dinoda almışlar.yani sizce hiç bir işe yaramıyomı bu alet?
ben ürünü alanlara tek tek mesaj göndermiştim, cevaplar aşağıda, bu ürün ebay de çok daha ucuza satılıyor...
"arabam honda civic3d sport 2005 model. Eger araban dogan sahin gibi birseyse dusunmeden al... Sacma sapan bi alet... "
"Selamlar, aracım 1990 vectra gt, sollamalarda ve kalkışlarda farkını hissedebilirsiniz, sanırım 10 beygir kadar gücü artırıyor, yakıtı artırıyor(aracımdaki yol bilgisayarı gösteriyor) "
"İşin açığı düğmenin kademeli çalıştığını pek sanmıyorum, 0'da iken etkisiz, 1'den sonra yakıtta pek bir fark göremedim, zaten bu düğmeyi devamlı açık durumda tutmak anlamsız olur, gerek duyduğunuzda açıp arabanın beyninin işlem görmesini engelleyip motorun daha güçlü(ekonomik değil)çalışmasını sağlıyor.Beyin yakıta müdahele edemediği için ekonomi bekleyemezsiniz, elimde istediğiniz gibi yakıt değerleri yok. Sollamada 85 ile giderken 2. viteste 110 yaptığında 44litre/100km yazıyor, kapalı iken 37.5 litre/100km ,bunlar anlık değerler, yani bu ürün devamlı açık konumda gezilecek bir ürün değil, ihtiyacınız olduğunda kullanmalısınız "
"slm arkadaşım chip konusunda sana kısaca bilgi vereyim benim opel corsa gsı 1995 model tek kapı bir arabam var ben kendi arabama uygulamak için bu ürünü seçtim yanlız henüz kullanma fırsatı bulamadım araçım kazalı dıurumda sanayi de tamirde sadece sanayi de ki arkadaşlarla yaptığım görüşmelere istinaden yardımcı olabilirim aracın yakıt tüketiminin artacağını ve yanma odasında ki yanmanın zenginleşeceğini buda doğal olarak araca performans katacağını söyleyebilirim. sana yardımcı sana diyebileceklerim bu kadar arkadaşım "
bu da satıcı "iade Hayır kabul etmiyoruz .İade kabul etmiyoruz.
urun hava sıcaklık sensorune bağlanıyor. İlanda da yazıyor. hava sıcaklık sensoru yoksa kullanamazsınız. Araba enjeksiyonlu ise bu sensor vardır.
Haliyle gücün artması demek benzin sarfiyatının artması demek. Yine ilanda yazdığı gibi benzin hava karışımını arttırarak gücün artmasını sağlıyor "
misafir146
28-12-2005, 01:08
potansiyometre ne demek? satan kişiyi aradım ist da bir civice takmışlar
8 bg dinoda almışlar.yani sizce hiç bir işe yaramıyomı bu alet?
bir çok chip firması %5 - %10 güç vaad ediyor sağlıklı motorda
Sağlıklı motora sahip 206RCmiz var. 180hp + hava filtresi + chip var. mantıken arabanın minimum +10hp kazanması gerekiyor ama aldığımız güç max 6hp :wink2: tabi o kağıda yansıyan değer .. Aracın gidi$i bamba$ka oluyor
misafir146
28-12-2005, 01:11
ama bu cihaz chip gibi değil , katkı değil direk zarar sağlayacağına inanıyorum. Kaldı ki insanlarımız parayı sokakta bulmuyor . Güç almak bu kaadar ucuz olsaydı herkes bu yöntemi kullanırdı emin olun.
Şahsi görüşüm : ebay da satılan ve standart araçlara blow off sesi vadeden ürünler vardı birkaç arkadaşım tüm itirazlarıma rağmen aldılar. Ürün geldiğinde ise egzost ucuna takılan düdük gibi birşeyle karşılaştılar (ki bazı okul servisi J-9 şöförleri bunu yıllar önce keşfetmişlerdi:)). Bu üründe anlattığım olaya uygun. Bu tür bir uygulama ile 8 ps alınması bence zor. Süperchips gibi ürünlerin fiyatları 300 Pound'a yakınken böyle bir fiyata böyle bir performans artışı... Bunu açıklamak bence zor...
TorqueTuning
28-12-2005, 11:29
Aynı parça için "Gerçekten işe yarar mı diye başlık açılmıştı". Yorumumu buraya da taşıyorum...
Bu parçaya ben de inceledim ilandan hava filtesindeki hava sıcaklık sensörüne takılıyor bir arkadaşın belirttiği gibi. Kanımca yaptığı fonksiyon:
Yeni enjektörlü araçlar hava yakıt karışımını ayarlarken hava miktarının yanısıra emilen havanın sıcaklığını da ölçer (buna göre yoğunluk değişir) ve buradan da havadaki oksijen miktarını hesaplayıp buna uygun optimum yakıtı yollar...
Bu alet, ECU'yü havanın sıcaklığı konusunda yanıltıp (yani olduğundan daha düşük gösterip) ECU'nün biraz daha fazla yakıt yollamsını sağlıyor. Özetle motoru zengin karışıma itiyor. Bu ise gereksiz yakıt tüketimine, motorun avans vurmasına sebep olur, BG ise bence bu işten pek çıkmaz. Eğerki, yanıltma değerleri çok fazla ise, motorda arıza bile çıkarır.. Aman arkadaşlar, bu tür saçma sapan aletlere irtibar etmeyin, hem paranıza hem aracınıza yazık olur. Chip tuning o kadar da basit bi işlem değil ltf...
Umarım konuyu açıkça anlatabilmişimdir.
Selamlar,
Bülent RAYMAN
Vectra_tuner
28-12-2005, 13:55
Bu aletin bu kadar süslü olmasının nedeni tamamen insanları kandırmaya yönelik.
O kocaman kutunun içinde sadece dışarıdan 50-100 bin liraya (eski parayla) herhangi
bir elektronikçiden bulabileceğiniz Direnç var.
Yaptığı iş ise ;ECU'yu yanıltarak giren havanın soğuk olduğunu bildirerek , daha fazla
benzin ve daha yüksek ateşleme avansı verdirmesi.
Yani 100 bin liraya yapabileceğiniz bir şey ve kesinlikle sağlıklı değil...... Çünki ; Chip
le uzaktan yakından alakalı bir şey değil.
bence 5 bg bile verse sadece draglarda kullanmak için olsa dahi alınır. yani her xzaman değil ama arada bir kullanılabilir yani
bu arada polo 34 bu modül nerde satılıyo ist da bilgi verirsen sevinirim.
misafir146
29-12-2005, 01:14
Güç vermek bir yana bence güç kaybettirmesi bile söz konusu ( Beyinin kendini arıza yada tehlike moduna almasının olasılığı çok yüksek bence )
bu arada polo 34 bu modül nerde satılıyo ist da bilgi verirsen sevinirim.
gittigidiyor'da vardı kaldırılmış satıştan, ebay de görmüştüm
http://search.ebay.co.uk/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.co.uk%2Fws%2F&fkr=1&from=R8&satitle=performance+chip&category0=
http://motors.listings.ebay.com/Computer-Chip-Cruise-Control_Performance-Chips_W0QQfclZ3QQfromZR11QQfsooZ2QQfsopZ2QQlopgZ1QQsacatZ33597QQsocmdZListingItemList
TorqueTuning
29-12-2005, 11:25
Malesef ki bizim memleketimizde beygirler havada uçuşuyor! :(
Eskiden bir açık hava filtresi veya bir universal son susturucu 15-20 BG verirdi. Neyse ki bu dönemleri atlattık (gerçi hala bu ağızla konuşan bir sürü insan var!)
Şimdi de bu ucuz ama çok güç verdiğini iddia eden elektrikli pervaneler ve bunun gibi aletler bu konuda revaçta!! Güç arttırmak ve yüksek güçler elde etmek o kadar kolay ve ucuz olsaydı keşke, ama malesef ki değil. Neden bu gibi konularda hep yurdumun insanı Amerika'yı yeniden keşfetmeye kalkıyor onu da anlayabilmiş değilim??! Bilimsel hiçbir dayanğı olmayan NO-NAME bu tip ürünler vızır vızır ortalıkta dolanıyor... Kimi uyanıklar da insanlarımız bunların faydasız ve hatta zararlı olduğunu anlayana kadar bu işlerden epey bir rant elde ediyor...
Selamlar,
Bülent RAYMAN
beyler inrernete bir araştırma yaptım bu tarz bir çok modül var. fiyatları 3 euro ile 20 euro arasında değişiyo.çeşitli arabalara uygulanmış ve dinmo görüntüleri torq eğrileri falan var.örneğin fiat uno da 7 bg vermiş 205 gti da 8 fiat bravoda 8 bg vermiş.sonra satın alanların yorumlarını okudum bir çoğu çok memnun ve taktırıp dinodsa ölçtürende var.bu modül hava ve benzin karışımını artırarark performansı artırıyor sanırım.
misafir146
29-12-2005, 17:22
Biz düşüncelerimizi belirttik , yeterli açıklamayı yaptık diye düşünüyorum. Hala ürün hakkında ısrarlıysanız alıp kullanın neler fark ettiğini bize de bildirin.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.