'Full Versiyon'a Bak : Turbo-Diesel Blow Off Valve çıktı!!!!
Özgür-EE
24-12-2005, 16:06
Evet arkadaşlar,sonunda tüm Turbo-Diesel araçlar için Blow Off Valve çıktı. Artık Turbo-Diesel araçlarda da Çuuuufffffsssss sesini almak mümkün :kararsiz:
Benzinli Turbo araçlardaki Blow Off Valve den biraz farklı.5 parcadan olusuyor.
Gaz pedalından gelen sinyali degistiriyor.Valve e gelen basıncı arttırıyor ve inanılmaz bir ses veriyor.Hatta bir cok Benzinli Turbo aractan daha iyi ses veriyor diyebilirim.Kesinlikle daha onceden piyasaya cıkmıs olan kandırmaca,sadece elektronik devre ile hoparlorden ses veren cihazlardan degil.Asagıya kitte bulunan parcaların resmini koyuyorum.
İlgilenen arkadaslar lutfen PM ile irtibata gecsinler.
Yakında Turkiye'ye gelecek.:thumbsup::applaus:
http://img519.imageshack.us/img519/7121/tdibov9wf.jpg
misafir146
24-12-2005, 16:09
Yeni birşey bekliyordum :) Bunun uygulaması Avrupada zaten yaygın. Normal Bov kitinden tek farklı extra parça olan selenoid valfi.
Özgür-EE
24-12-2005, 16:14
Turkiye'de su ana dek satıldıgını veya kullanan biri oldugunu sanmıyorum.
Biz getirmeye calısıyoruz yurtdısından.
Fakat once bir talepleri gormemiz gerekli :)
misafir146
24-12-2005, 16:18
Megane Dci var bi tane :)
megane o işlem için 2oooytl para harcamış görkem ben bulcum ismi Şafak tı galiba baya muhabbet ettik.İlk yaptırdığı işlemler sonrasında ses almış ancak tıs dye az bir sesmiş,oda chiplemiş chip ile beraber toplam 2000ytl vermiş
Özgür abi ben ciddi düşünüyorum almanyada bu işi yapan bir yer var 190€ para istiyorlar ben alacaktım ama işin garantisi yok o yüzden sipariş edemedim, adreside budur bi inceleyin http://www.boost4you.de/blow_off_diesel.htm eğer getirecekseniz ben ciddi talibim kesin alırım süzüm senettir
Özgür-EE
24-12-2005, 17:27
Evet yanıt olarak Gorkem'in attıgı post ve senin postun bu konuya bir acıklama yapmam geregini hissettirdi bana.Boost4you nun diesel blow off u farklı ve ucuz.Cunku Gorkem in de dedigi gibi sadece BOV in icindeki valfi degisik manyetik bir parcadan olusuyor.Gorkemin de dedigi gibi selenoidi farklı benzinli BOV dan.
Ama elektronik uniteleri yok.Asagıdaki resimdede goruldugu uzere sadece pedal sensoru var,ayrıca baglantı hotum vs parcaları.
http://img467.imageshack.us/img467/9983/bodiesellautproth2502wi.jpg
Fakat yeni uretilen ve ses olarak da benzinli aracların BOV sesini aratmayan yeni sistem bizimkisi ve yurtdısı satıs fiyatı 320 EUR.Yani baya bi gelismis cihaz.Karsılastırma olsun diye bizimkinin resmini tekrar koyuyorum.Parcaların farklarını gostermesi acısından.
Yukardada goruldugu uzere extra bir elektronik unite var pedal sensorunden baska ve BOV un kendisi de 2 parca metalden olusuyor.
Senin de bahsettigin gibi onceden ses cıkarmayan adeta tısss layan BOV chip tuning den sonra ses vermeye basladı demissin 2.000 YTL ye mal olan aracta.Fakat bizimkinde bu problem yok cunku Chip Tuning ile yapılan islemi zaten elektronik unite yapıyor.Sonucta toplam maliyeti ciddi dusuyor.
KSK-VTEC
24-12-2005, 18:02
VALLA BENDE BUNLARDAN DÜŞÜNÜYORUM AMA denemeke lazım nasıl diye
Özgür-EE
24-12-2005, 18:30
Sanırım bir cok kisi boyle dusunecek.
Onun icin turbo-diesel bir arabaya once biz takalım.
Video ses kaydı falan cekelim.
Akıllardaki soru isareti kalmasın.
En iyisi boyle olacak gibi.
bn düşünüyorum..gerçi şu anda bmw 320i var ama dizl bi araba almayı düşünüyoruz..ne zmn bilmem ama alırsak eğer blow-off cidden istiyorum..
KSK-VTEC
24-12-2005, 18:54
Sanırım bir cok kisi boyle dusunecek.
Onun icin turbo-diesel bir arabaya once biz takalım.
Video ses kaydı falan cekelim.
Akıllardaki soru isareti kalmasın.
En iyisi boyle olacak gibi.
:thumbsup:
aynen değin gibi yaparsan satışını daha kolaylaştırırsın insanların aklındadad bi soru işereti kalmaz
Özgür-EE
24-12-2005, 19:01
Tamam.Arac sahibi ile gorusecegim.
Bir Doblo var.Ona bir takalım bakalım.
Ornek olsun :)
34 s 1530
24-12-2005, 19:25
Abi Sendeki Fiyat Ne 206 Hdi Den Sonra Toyota Avensis D-4d Aldim Turbo Dizel Motor Var Hks Nin Turbo Dizel Blow -off Kitini Duymuştum Ama Herkesin Dediği Gibi önce Denemek Lazim Fiyat Neydii?
OSMAN AKTEPE
24-12-2005, 19:26
istenildiği zaman seis kesebiliyormuyuz
benzindki gibi iş görüyorsa uygundur ama görmek lazım araştırıp duruyordum
misafir146
24-12-2005, 21:10
hayır osmancım öyle bir şansın yok
misafir620
25-12-2005, 00:03
ben alırım
Bende düşünüyorum ama önce başka bir arabada sonuçlarını görmek isterim...
Sanırım bunun bir kaç parçasını değiştirerek super charger arabalara uyguluyabiliyoruz.
Özgür-EE
25-12-2005, 20:55
Arkadaslar en kısa sure icinde sizlere uygulamanın video ve ses goruntulerini koyacagım.
Yapıldıgında arac İstanbul da oldugu icin isteyenler canlı da gorebilecek.
OnurKayacik
25-12-2005, 21:54
Bende bu konu hakkında cok araastırmalar ıcındeydım ve gecenlerde siyah megane hb ile konustum oda dedi hks blow off +7.45 den alınan parca ile 1000 mal olmus hatta diğer megane sedanda bunun arkdasıymıs sadce blow off ile takmakla olmuoyr dedi chipte olması lazım dedi bana? bende yaptırmak istiorum eger guzel ses alınırsa her devirde ins aynı sesi vermez o zman 1500 devirde aynı ses 5000 devirde aynı ses bi anlamı olmaz acıkcası ozgur abi yap bi demo aracı ;) sesını duyalım ona gore bende yaptıracam Emre aktepe bugun bana soylemıstı sanırım bu olay sanırım bende istiorum
Cenk Orhan GÜNEY
25-12-2005, 22:45
Bilgi için tşkler:D
misafir620
26-12-2005, 01:29
ben aracımı demo aracı olarak kullandırabilirim
uzun zamandan beri ara$tIrIyorum eğer benzinLiLer gibi ses veriyorsa bu mekanizma o zaman çok iyi. çünkü benim aracImda çok iyi ses vereceğini tahmin ediyorum. en kIsa zamanda yapILan çaLI$mayI canLI oLarak görmek isterim.
ben alırım ama kim takacak onu manisada
metin_akinturk
26-12-2005, 22:27
video ses dosyalarını bekliyoruz
misafir1269
27-12-2005, 15:23
ben de bekliyorum sabırsızlıkla
leventse
27-12-2005, 16:00
vidyo ve ses örneklerini bekliyoruz ;)
GÖKH@N K
27-12-2005, 16:15
Her model Turbo İntercooler Dizel araçlar için uygunmudur? Hepsinde iyi ses verirmi?
Örneğin KIA CERATO Dizel 1.5L 16V CRDi motor'a takılabilinir mi?
Veriler:
1.5L 16V 4 Silindir
102 PS
240 Nm Tork
Turbo + Intercooler
Özgür-EE
27-12-2005, 16:27
Arkadaslar firmaya ilk siparis verildi.Muhtemelen bayram sonrasında elimizde olacak.Malum yapancılar Noel tatilinde su an.Bayramdan sonra örenk olacak DOBLO araca uygulanacak ve video,ses dosyasını koyacagım.sabırsızlıgınızı anlıyorum.fakat biraz zamana ihtiyac var sadece.ayrıca daha oncede soylemis oldugum gibi tüm Turbo_Diesel araclara uygulanabiliyor.
onur jtd
27-12-2005, 20:45
dobloda iyi çuflar çünki doblonun stock turbo basıncı 1.5 bar
octaviawrc
27-12-2005, 22:33
arkadaşlar bende skoda 1.9 tdı var ve bu işin takipçisiyim fikirtepe mantar tuning gittim ordan sordum arabayı çok kesip bçeceklerini sölediler bende vazgeçtim.sorun arabanın orjinalliği bozulmasın bu yeni parçada böle bişey warmı acaba ????
SeeYou35
28-12-2005, 01:56
Walla guzel bı haber....
selmanzararsız
28-12-2005, 22:30
bu yapacağınız Doblo 1.3 Multijet mi ? 1.3 Dizel 70HB araçta nasıl olur ki ? Neyse videoları görelim önce
oo sıyah megane 1,5 dızel benım cok yakın bı abım kendısı ısmı barboros o taktı ılk arabasına bıde megane hb ye taktılar bıtane barboros abının arabadan super bı ses cıkıor ben ıddaa edıyorum sti dan bıle o kadar cuflama sesı cıkmaz ben gordum dınlendım super bısey dızel aracı olan hemen yaptırsın,ısteyenlere aracı gosterebılırım
Onurcan Y
01-01-2006, 06:41
evet gözümle videodan görüp aynı şekilde kulağımla duyduğum takdirde bende düşünüyorum ciddi olarak...zamanında citroen olarak epey bi araştırdık üzerine yorum yaptık.en iyisi senin megane dışında bi araçta uygulama yapıp örenk sunman böylece bizim soru işaretleri kalkar sende daha kolay ve çok satış yaparsın.kolay gelsin.
Tufan_vts
02-01-2006, 16:35
özgür abi bu blow off un markası modelı nedır?VEYA BUNUN YAYINLANDIĞI WEB SITESININ ADRESI NEDIR?ARAŞTIRALIM ,OKUYALIM NASIL BİŞEYDIR NELER GEREKLI ??*
Özgür-EE
02-01-2006, 17:42
Arkadaslar lutfen biraz daha sabırlı olun.
2 Adet siparis verildi.Biri İstanbul dan digeri ise Antalya dan.
Bunların montajı yapıldıktan sonra,herturlu bilgiye sahip olacaksınız.
Lutfen biraz zaman tanıyın bize.
misafir620
02-01-2006, 22:35
Arkadaslar lutfen biraz daha sabırlı olun.
2 Adet siparis verildi.Biri İstanbul dan digeri ise Antalya dan.
Bunların montajı yapıldıktan sonra,herturlu bilgiye sahip olacaksınız.
Lutfen biraz zaman tanıyın bize.
Antalya ??
antalyadan kim sipariş verdi
Özgür-EE
03-01-2006, 02:33
Sevgili Bülent-A
başkası olma gibi bi şansı yoktu zaten 1.3 multijet :)
soner valla kahin gibi adamsın:D
ya kagoo 1,5dci turbolumu?
önceki postlarda kangoo lu bi arkadaş bende isterim diye yazmış
bildiğim kadarı ile kangoo turbosuzdu :S
ahmet-drs
11-01-2006, 22:42
kangoo turbodızel..;)
UMUR-ART95
13-01-2006, 16:23
aracı garanti dışı bırakıomu
Araç:111 CDİ Wito ve bu witoların kaç bar bastıını bilen varmı
misafir824
15-01-2006, 22:40
noldu abi show car ı hazırladınız mı???
bi arkdaş doblo 1.9jtd de bov duymuş acaba bu siizn bahsetiğiniz araç mı??
uygulandıysa video yu bekliyoruz..
misafir1269
17-01-2006, 11:30
ses kayıtlarını bekliyoruz hala
Yalçın-RS
17-01-2006, 11:44
soner valla kahin gibi adamsın:D
ya kagoo 1,5dci turbolumu?
önceki postlarda kangoo lu bi arkadaş bende isterim diye yazmış
bildiğim kadarı ile kangoo turbosuzdu :S
1.5 dci da turbo var
ne oLdu bayramdan sonra geLecek denmi$ti bow Lar. haLen bekLiyoruz. in$aLLah bekLediğimize değecek. :)
gokhan_soylu07
19-01-2006, 19:06
sabirsizlikla bekliyoruz
ugur_atilgan
23-01-2006, 01:30
bayram biteli bi hafta oldu ses seda çıkmıyo. arkadaşlar hepimiz dört gözle bekliyoruz...
Mertcan M.
23-01-2006, 01:45
abi noldu bu bov beklioz 1 aydır....
misafir1269
31-01-2006, 16:56
bence bu konu yalan oldu o kadar da heveslenmiştik ya
Özgür-EE
31-01-2006, 18:45
Arkadaslar hicbir sey yalan olmadı ve olmayacak.Sadece Distributorluk ve TR ye yasal yoldan girisi icin hukuki islemleri bitmek uzere.Sanırım 1 hafta 10 gun icinde koyacagız dosyayı.
Merak etmeyin.
Bizim lafımız senettir.
misafir1269
01-02-2006, 11:44
hmm, o halde beklemeye devam. Peki bişi sorucam diğer siparişler için de bekleme süesi bu kadar uzun olacak mı yoksa bir kere gümrükten girdikten sonra işler daha mı kolay olacak?
misafir824
01-02-2006, 13:04
walla bende dün gece mesaj atcaktım nooldu diye ?ama unuttum sora ..çnkü dün gece yolda şu meşhur megane sedan la yan yana geldik..abartmıyorum impreza kdr blow off sesi çıkıyordu ama motor sesi olmadığı için, trafikte çıldırdım o sesin sahibini bulana dek :) ses gayet başarılıydı o araçta..artık sizin aracıda bekliyoruz...
Özgür-EE
03-02-2006, 04:16
BOV geldiginde ve araca monte edildiginde konunun kilidi kaldırılacaktır.
Gereksiz postlar mesgul etmesin diye su an icin konu kilitlenmistir.Lutfen biraz daha sabır arkadaşlar.
Özgür-EE
09-02-2006, 19:08
Arkadaşlar öncelikle sizlerden gecikme için özür diliyorum.
Parça henüz dünyada çok yeni olduğu için elime geçmesi biraz zaman aldı.
Fakat inanın beklediğinize değecek.
Bahsettiğim Blow-Off Valve bugun itibarı ile elime ulaştı.
Montaj resimleri ve Turbo Diesel araç video görüntüleri ve
ses dosyasını çok kısa bir süre içinde buraya koyacağım.
Araçlardan biri TDI diğeri ise Multijet olacak.
Yakında görüşmek üzere.
misafir824
10-02-2006, 03:29
walla merakle bekliyoruz..işallah emeğinize we bizlerin sabrına değer..
misafir1269
14-02-2006, 13:23
2.0 dan da ii ses çıkar walla
şafakkoca
18-02-2006, 17:37
sonunda gelebildi fiyatı bellimi elinizde varmı SUPER BI OLY CUFFF!
Fatih&Barış Bros.
18-02-2006, 18:13
Bülent Abi multijet dediğiniz ilk senin palio' yaya mı takılacak???
gokhan_soylu07
18-02-2006, 19:51
Bekliyoruz Bulent Abi
leventse
18-02-2006, 20:13
Evet arkadaşlar beklediğmiz parça dün itibariyle elime ulaştı.1.3 Palio multijete uyguluyacağız.afta içinde montajı yapıp resim ve video kaydı ilede burada sizlere sunacağız.Kurulum şemasından anladığım kadarıyla montajı gayet basit.Ama basit elektronik bir parça da değil
Bakalım görelim abi..
Canlı da görürüz inş, havalar düzelsin de bi buluşalım..;)
DoRuK-RS
19-02-2006, 14:02
ooo iyimiş :D artık dıesellerde cuflıcak :eek: atmosferıklerede turbosuz calıscak bi tane bulurlarmı acaba :p :p
misafir620
19-02-2006, 15:38
Evet arkadaşlar beklediğmiz parça dün itibariyle elime ulaştı.1.3 Palio multijete uyguluyacağız.afta içinde montajı yapıp resim ve video kaydı ilede burada sizlere sunacağız.Kurulum şemasından anladığım kadarıyla montajı gayet basit.Ama basit elektronik bir parça da değil
bülent abi hemen görmek istiyorum
beyin gelince beni haberdar et haa:))
misafir1269
23-02-2006, 11:48
punto multijet almayı düşündüğüm şu günlerde eğer demo muştijet ten de iyi ses çıkrasa punto kararım kesinleşmiş olur
Benim kafama takılan şu 3.20d ye yaptık farzedelim sesde çok güzel öyleki beni 3.18ci fln almaktan wazgeçirdi ama biton para ödüoz europlus için yıllık hangi parçalar garanti dışı kalır??
tebrikleri abi :)
TR de şimdilik teksin :)
OSMAN AKTEPE
06-03-2006, 14:56
hayırlı oolsun abi video yu bekliyorumD
Bülent abi hayırlı uğurlu olsun..iyi çufflamalar :)
çuff çufff
Abi hayırlı olsun.En kısa zamanda duymak isterim bu sesii.
İyi Günlerde çuffla :)
oktay_CTV34
06-03-2006, 15:08
tısılama sesleri buraya kadar geliyo :D :D
hayırlı olsun abi....
Hayırlı olsun:) en kısa zamanda biz de yapacağız,bir arkadaş tr de tek demiş malesef:( Şafak 7 ay evvel yapmıştı siyah mesane o araba şuan perte çıktı ama istanbulda beyaz bir golf ve beyaz bir audi çuff çuff geziyor...ha birde pug 407 var...
Yine bir ilk Yine Bülent abi.
İyi günlerde kullan abicim.
Bende T5 e takayım Afyondada ilk çufçuflayan ben olayım.
Bu ürünü nasıl temin edebiliriz Bülent Bey?
KSK-VTEC
06-03-2006, 15:26
Fiyat Bellimi
KSK-VTEC
06-03-2006, 15:32
Bov Sesi Değilde Sanki Dump Valve Sesi Geldi Bana
Özgür-EE
06-03-2006, 15:39
Arkadaslar fiyat ve nasıl temin edilecegi konusunda yardımcı olacagım.siz begenin urunu yeterli.antalyanın memnun olmasına cok sevindim.iyi cufff lamalar :)
misafir118
06-03-2006, 16:29
Hayırlı olsun
Özgür-EE
06-03-2006, 16:55
Bence gayet basarılı olmus.
1.3 dizel aractan bu ses cıkıyosa 2 litre civarı dizelden ne cıkar siz dusunun derim :)
Sonucta basınc olayı nede olsa :thumbsup:
misafir1269
06-03-2006, 17:09
walla çekim pek kaliteli olmadıından iyi duyulmuyor rica etsek arabanın içinden ve dışından ayrı olarak kayıt yapılabilir mi?
UMUR-ART95
06-03-2006, 18:48
Ben indiremiorum video yok rapidde
selimmerdan
06-03-2006, 20:15
harbidenn muhtesemm olmuss yaw elinize saglık,bende istiyom bundan:D istanbulda nasıl temin edebilirizz bunu,nası alcaz kime montaj yaptırcaz ..vs?????
misafir146
06-03-2006, 20:46
Elinize sağlık çok güzel olmu$
Benimki 1.90 TDI 180 HP, bende istiyorum. Nasıl ses çıkar şimdiden merak ettim.
Fiyat, garanti, montaj ve nasıl temin ederiz, bu konularda bilgi lütfen......
çok güzeL oLmu$. fiyat hakkInda biLgi istiyorum.
nediyimki abi
bülentin yaptıkları tuning işte :)
hayırlı olsun kanka güle güle kullan
oktay_CTV34
07-03-2006, 14:18
ben il duyunca çok şaşırdım valla bu bu arabadan çıkamz diye sanjki arkadam zubaru geliyo gibi ciddi şekilde ses atıyo cuufff cuuufff...
valla benim hakkım geçti :D :D :D
Özgür-EE
07-03-2006, 14:35
Arkadaşlar deneme amaçlı biliyorsunuz Turkiye'ye 2 adet getirmiştik,bunların ikiside hemen satıldı ve sonuclar da taktıran arkadasların ve goren diger arkadasların,ayrıca cekilen video dada goruldugu uzere gayet iyi sonuc alındı.
Takdir edersiniz ki ben meslek itibarı ile siparis vs. cok fazla ilgilenemedigimden dolayı gecikmeler oluyor,onun icin profesyonel olmak adına ve isteyenlerin de cok fazla beklememeleri adına Estremo Tuning ile anlasma yaptım.
Getirtmek isteyenler 0-216-658 78 00 veya 658 78 01 numaralı telefonlardan ulasabilirler.
Fiyatı 550 EUR.Sipariş icin bunun 200 EUR olan kısmını kaporo olarak Estremo Tuning e odemeniz gerekli.Montajı konusunda Estremo Tuning sizlere yardımcı olacak.
Gelismelerle yine sizlerle olacagız.İyi forumlar.:thumbsup:
selmanzararsız
07-03-2006, 14:47
bu alet garantiyi bozuyor mu?
Abi kusura bakma ama 550euro bana çok geldi bizim bi abi hyundai starex minübüse hksninkini yaptırmış 700ytle ciwarı bi fiyata oda çok süper çufluyo üstelik mod olarak hiçbişii yok bana aynı fiyata hks yaptırmak daha mantıklı geldi sonuçta markanın bi itibarı war tabi bu benim görüşüm we benim görüşümde olan arkadaşlar we benim için bu ürünün hksnin kitinden artılarını söylermisin???Bide hangi parçaların garanti dışı kalcagını bende merak ediorum?
Kadir_tdci
07-03-2006, 23:16
Abi kusura bakma ama 550euro bana çok geldi bizim bi abi hyundai h100 minübüse hksninkini yaptırmış 700ytle ciwarı bi fiyata oda çok süper çufluyo üstelik mod olarak hiçbişii yok bana aynı fiyata hks yaptırmak daha mantıklı geldi sonuçta markanın bi itibarı war tabi bu benim görüşüm we benim görüşümde olan arkadaşlar we benim için bu ürünün hksnin kitinden artılarını söylermisin???Bide hangi parçaların garanti dışı kalcagını bende merak ediorum?
bildigim kadarıyla h100 lerde turbo yok, sonradan falanmı taktırdınız?
Onuer söylemin yanlış olmuş malesef turbo dizel araçlara öyle pat diye blow off valf takarak ses alamazsın,vakum alamıyoruz ve valfi açtıramıyoruz çünkü gaz kelebeği yok bu gyzden uygun bir selenoid sensöre ihtiyaç var zaten bu aletin özelliğide o ....
gokhan_soylu07
07-03-2006, 23:48
sese hasta oldum bende bu sesı canlı duyan sanslı ınsanlardayım 1.9 bı arabada bu aletı dusunemıyorum
Erkin ben sistemin komple maliyetini yazdın 700ytl ciwarı diye we kit ibaresini kullandım sadece blow off takılmadıını anlatabilmek için.Ozaman senin yazdıından 2ürününde aynı mantıkla çalıştığı ama markaların farklı oldugu.Bu arada starex olcaktı kusura bakmayın aklım eski modeline gitti...
Özgür-EE
08-03-2006, 00:47
Abi kusura bakma ama 550euro bana çok geldi bizim bi abi hyundai h100 minübüse hksninkini yaptırmış 700ytle ciwarı bi fiyata oda çok süper çufluyo üstelik mod olarak hiçbişii yok bana aynı fiyata hks yaptırmak daha mantıklı geldi sonuçta markanın bi itibarı war tabi bu benim görüşüm we benim görüşümde olan arkadaşlar we benim için bu ürünün hksnin kitinden artılarını söylermisin???Bide hangi parçaların garanti dışı kalcagını bende merak ediorum?
H100 ilgi alanıma girmiyor.Bu aracın turbo diesel olup olmadıgı konusundada bir fikrim yok.
Fakat kendi benzinli aracımda HKS olmasına ve cok memnun olmama ragmen,bugune kadar bir cok kisi HKS uygulamasını diesel araclara yaptı ve hicbir sonuc alınamadı maalesef.
Sadece Megane,a takılan yanlıs hatırlamıyorsam HKS ve guzel ses veriyor, ancak bu aracta bildigim kadarı ile ayrıca Superchips uygulaması da mevcut ve toplam maliyeti 2 milyarı geciyor.
Onceden de defalarca kez soyledigim uzere ve Erkin'in de degerli acıklamasından anlasılacagı uzere bu Blow Off a ayrıca herhangi bir chip uygulaması veya ek parca takmaya gerek yok.
Kimseye zorla bir sey de pazarlamaya kalkısmıyoruz.Begenenlerin tercihidir.Yapılan arac ortada.Karar sizlerin.Soyleyecegim baska bir sey olamaz.:cool2:
Özgür-EE
08-03-2006, 01:00
Erkin ben sistemin komple maliyetini yazdın 700ytl ciwarı diye we kit ibaresini kullandım sadece blow off takılmadıını anlatabilmek için.Ozaman senin yazdıından 2ürününde aynı mantıkla çalıştığı ama markaların farklı oldugu.Bu arada starex olcaktı kusura bakmayın aklım eski modeline gitti...
HKS nin universal Blow Off unun Turkiye satıs fiyatı 360 USD yani 500 milyon civarı.700 milyon toplam maliyetle yapılan bahsettigin kitin nasıl bir sey oldugunu ve ne gibi bir fonksiyon yaptıgını ayrıca 700-500=200 milyon maliyet ile nasıl bir kit olusturuldugunu yazarsan sevinirim.
Bir onceki post'umdada bahsettigim gibi HKS Blow Off undan yeterli verim almak icin Superchips veya daha baska bir Piggy Back Chip uygulaması ile yeterli performans elde edildi.Yani HKS nin uzerine chip uygulamasının da maliyetini ve isciligini koyarsan 2 milyar uzeri bir maliyet.Sizin bahsettiginiz aracta HKS ile bunu toplam nasıl 700 milyona mal edildigini yazarsanız sevinirim.Tesekkurler.
Abi düzelttim yannış yazmışım starex olcaktı dalgınlııma geldi.Benim amacım burda sizin sattıınız şeyi kötülemek diil arasındaki farkları görüp dogru seçim yapmak için kafamdakileri sormak fakat sizin nie bukadar tepkili dawrandıgını anlayamadım.Bende şuan arabamı deiştirip dizele geçmeyi düşünüorum(ya 3.20d kalcak yada sorento war kafamda)we blow-off janttan once yapıcagım ilk şey 2.si ise chip.Bu durumda kafam takılanları sormaktada bi yanlış görmüyorum
HKS nin universal Blow Off unun Turkiye satıs fiyatı 360 USD yani 500 milyon civarı.700 milyon toplam maliyetle yapılan bahsettigin kitin nasıl bir sey oldugunu ve ne gibi bir fonksiyon yaptıgını ayrıca 700-500=200 milyon maliyet ile nasıl bir kit olusturuldugunu yazarsan sevinirim.
Bir onceki post'umdada bahsettigim gibi HKS Blow Off undan yeterli verim almak icin Superchips veya daha baska bir Piggy Back Chip uygulaması ile yeterli performans elde edildi.Yani HKS nin uzerine chip uygulamasının da maliyetini ve isciligini koyarsan 2 milyar uzeri bir maliyet.Sizin bahsettiginiz aracta HKS ile bunu toplam nasıl 700 milyona mal edildigini yazarsanız sevinirim.Tesekkurler.
Araçta chip yok standart 140ps.Benim sormamın amacı ztn bilgilenmek warsa yannışımı düzeltmek.Sorduumda bana 700e fln geldi dendi bende uzerine buraya yazdın ki yannış bilgilenmiyim....
Özgür-EE
08-03-2006, 01:08
Yooo tepkili degilim yanlıs anlamıssın.Tabii ki kotulemek icin yazmadın.
Ben sadece cok merak ettigim icin detaylı sordum sorularımı,detaylı yanıt yazdım neyin ne oldugu bilinsin diye,ve sizden de yine detaylı acıklama bekledim.Agressif olarak gorundu ise pardon.Yinede yanlıs anlasıldıysam ozur.
Abi bakırköyde oturuyomuşun ztn audio zone'u bilirsin orda yapılan c180ide biliyosundur muhtemelen bahsettiim araç onun sahibi gokhan abinin arabası boyadayken bunun kullanıyodu geçen gün sorduumda yazdıımı söyledi
ben hala anlayamadım,bu 200ytl ye ne yaptırıldı yani ?500hks 200 ne?
Refik Caddy !!!
08-03-2006, 01:18
Keşke bende taktırabilsem...:S
Yrn sorcam ama bana sırf blow-off demişti...Okul sonrası belki eksik yanlış fln anlamışımdır yazarım buraya
saoll Onurcum yani bilgi edinmek maksatlı soruyorum yanlış anlama sakın..
Niye yannış anliim bende o amaçla sordum yrn sorduktan soora yazarım buraya tekrar herkese hayırlı akşamlar..
Arayıp sprdum hksnin blow-off u warmış saddece maslakta redlineda yaptırılmış 500ytl bloww-offmuş 150 ytlde montajına almışlar.Kit ibaresini yannış kullanmışım düzeltiim onuda ben yannış anlamışım okadarını...Yaani 650ytlye gelmiş...Bülent abi okadarını bilemiycem ben ztn buraya fikir sahibi olmak için yazdım ama şunu da anladım sesi bizzat duymadan nekadar yorum yapsam yanlış çünkü dogru kıyaslanamıyo sadece polemik yapmış oluyorum....
basarılı bır calısma olmus 206 hdiye montaj dahıl ne kadara patlar acaba bıze ozeldende yazrasanız sevınırım
206 hdi'de turbo mu var ki bow düşünüosun...
misafir1269
08-03-2006, 13:55
Evet yanıt olarak Gorkem'in attıgı post ve senin postun bu konuya bir acıklama yapmam geregini hissettirdi bana.Boost4you nun diesel blow off u farklı ve ucuz.Cunku Gorkem in de dedigi gibi sadece BOV in icindeki valfi degisik manyetik bir parcadan olusuyor.Gorkemin de dedigi gibi selenoidi farklı benzinli BOV dan.
Ama elektronik uniteleri yok.Asagıdaki resimdede goruldugu uzere sadece pedal sensoru var,ayrıca baglantı hotum vs parcaları.
http://img467.imageshack.us/img467/9983/bodiesellautproth2502wi.jpg
Fakat yeni uretilen ve ses olarak da benzinli aracların BOV sesini aratmayan yeni sistem bizimkisi ve yurtdısı satıs fiyatı 320 EUR.Yani baya bi gelismis cihaz.Karsılastırma olsun diye bizimkinin resmini tekrar koyuyorum.Parcaların farklarını gostermesi acısından.
Yukardada goruldugu uzere extra bir elektronik unite var pedal sensorunden baska ve BOV un kendisi de 2 parca metalden olusuyor.
Senin de bahsettigin gibi onceden ses cıkarmayan adeta tısss layan BOV chip tuning den sonra ses vermeye basladı demissin 2.000 YTL ye mal olan aracta.Fakat bizimkinde bu problem yok cunku Chip Tuning ile yapılan islemi zaten elektronik unite yapıyor.Sonucta toplam maliyeti ciddi dusuyor.
yukardaki alıntı da sistemin 320 euro olduğu yazıyor. HAdi geldi gümrük vs etsin 400 euro üstüne kar koy 450 euro ama en son fiyatı 550 olmuş çok olmuş bence.
Evet çuff sesi cidden güzel bir olay, keşke herkese nasip olsa ama ün şunu düşündüm trafikte çuff çuff gidiyosunuz dizel araçla sonra ışıklarda yanınzda bi impi bi evo durdu ne olucak? Kesinlikle kötülemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama dizele BOW takmanın atmosferik araçlara yalancı bow takmaktan pek farkı olmıcak gibi geliyor. Sonuçta motora ya da perf. bi getirisi olmıcak.
Verim derken ne gibi bi verim sağlanıo hp,tork?
206 hdi'de turbo mu var ki bow düşünüosun...
emin misin arkadaşımbak bilmeden yazıyorsun insanları yanıltıyorsun, 206 hdi de turbo var,intercooler yok..
emin misin arkadaşımbak bilmeden yazıyorsun insanları yanıltıyorsun, 206 hdi de turbo var,intercooler yok..
Yok diye biliodum ama emin deildim .. haklısın kusura bakma :bloos001:
misafir146
08-03-2006, 19:47
206hdi , c3 1.4 dizeller , Renault 1.5dci lar hepsi turbolu bunların
misafir1269
09-03-2006, 11:15
peki turbo nun sürekli yüksek basınçta çalışması ne kadar sağlıklı?
Özgür-EE
09-03-2006, 12:17
peki turbo nun sürekli yüksek basınçta çalışması ne kadar sağlıklı?
Surekli yuksek basıncla calısması zaten mumkun degil.anlatılmak istenen,en cok verimin alındıgı yuksek basınclara kolay ulasılması ve minimum kayıp olması.:thumbsup:
leventse
09-03-2006, 13:54
206hdi , c3 1.4 dizeller , Renault 1.5dci lar hepsi turbolu bunların
Toyota'nın 1.4 D-4D modellerinde Garrett marka turbo mevcut ayrıca ek olsun..
Dizel araçlardan bi impreza bi evo kadar bow sesi beklememeli miyiz? Videoyu izledim de paliodan çıkan ses çuftan çok tıss..
Özgür-EE
09-03-2006, 16:03
Dizel araçlardan bi impreza bi evo kadar bow sesi beklememeli miyiz? Videoyu izledim de paliodan çıkan ses çuftan çok tıss..
Cidden garipsedim.
Modifiyeden,motordan ve arabalardan hic anlamayan biri bile 1.3 lt kücücük bir turbosu olan dizel bir arac ile 2.0 lt benzinli adeta tepsi gibi turbosu olan bir aracı ne basınc acısından,ne guc nede sıkıstırma oranları acısından karsılastırmaz...
Bilmem anlatabildimmi?
Siz niye bu kadar agresif tavır takınıyosunuz ben onu anlamadım..Sorularımın hiçbirinde art niyet yok..Bu işin nası olduğunu bilmediğim ve merak ettiğim için soru soruyorum(ki sizde bilgi paylaşımı için bu siteye üye değil misiniz) bi küfür etmediğiniz kalıyo :( Modifiyeden motordan ve arabadan anlıorum palioyla imprezanın turbo farkınıda biliorum fakat turbo büyünce yada küçülünce bow sesinin farklılaştığını bilmiordum.
İnşallah mu mesajımda da art niyet aramazsınız.Amacım sadece bu cevabı almaktı:
1.3 lt kücücük bir turbosu olan dizel bir arac ile 2.0 lt benzinli adeta tepsi gibi turbosu olan bir aracı ne basınc acısından,ne guc nede sıkıstırma oranları acısından karsılastırmaz...
Bilmem anlatabildimmi?
Özgür-EE
09-03-2006, 16:27
Ok Haklısınız,ben yanlıs anlamısım ozur.
octaviawrc
25-04-2006, 22:25
bende 1.9 skoda oct war 105 ps acaba sonuç alabilirmiyiz.birde turboyu patlatma gibi sonuçlar doğabilirmi. lütfen cvp bekliyorum ...
Ahmet A.
25-04-2006, 22:43
zaten onemlı olan turbo nun buyuklugu deıldır. turbo nun bastıgı basınc + ıntercooler ın buyuklugudur. ne kadar basınc olursa okadar cabuk dolar ıntercooler. + ıntercoller dakı hava ne kadar cok olursa bow o kadar bosaltır. bu arada palıo multıjet ın vıdeo dan cok farklı ve yuksek ses cıkardıgını solıyebılırım. bızzat canlı duyma + kullanma fırsatım oldu. yanı sıze gelen o tıss bnce gayet guzel ve tatmın edıcı bır ses. unutmayın tıss da olsa sesın geldıgı araba 1.3 multijet tir. :)
onur jtd
26-04-2006, 21:34
bülent A. bnm bildğim kadarıyla multijetlerin basıncı 1.14 bar dı.
bide bu sistem pop-off valve
açıklaması;
PopOFF
1987 ve 1988 senelerinde Formula 1 ´de Turbo Motorlarin 1500hp güce ulasmasi nedeniyle bu motorlarin gücünü düsürebilmek ve kontrol edebilmek icin kullanilan bir Sibop.Turboyu calistiran turbindeki basinc belirli bir seviyeyi astiginda PopOFF sibop acilip Turbine ulasmadan havayi disari birakiyordu.1987 yilida 4 bar ayarli olan PopOff 1988 yilinda 2,5 bar ile sinirliydi.1988 sonunda Turbo motorlarin Formula1 de yasaklanmasi ile birlikte PopOff geregide kalmamis oldu.
modifiyem.com dan alıntıdır.
onur jtd
27-04-2006, 14:50
bülent abi eleştri manasında söylemedim fakat bi arkadaşım ölçüm yaptırdığında 1.14 bar çıktığın söyledi,
Mümkünse Palionun 1.5Bar turbo Basarken ki Sesini duyabilirmiyiz?Eğer 0.8 bar ken o ses cıkosa 1.5 bar da cıkan sesi cok merak ettim
hiç merak etmeyin ben şahsen dün test ettim arabayı müthiş bir duyguydu
araç herdevirde sanki max gücünü veriyor her vites aralığında gram devir kaybetmiyor duymak değil yaşamak lazım
bence şuanda sınıfında lider olmuştur
tebrikler bülent-A
Kesinilikle canlı olarak dinlemek isterim ama nerde oturuosunz pendik e yakın mı?:) Bu arada arabanın farları mukemmel ötesi süper olmus ellerinize sağlık el emegi göz nuru "angel eyes" Arabanızı dergilerde de gormek isteriz..:applaus:
Ferhat_V
18-06-2006, 16:57
3,0 isuzu dmax tdi ye toplam her şey dahil olarak ne kadara olur ??
3,0 tdi motordan ne kadar ses verir bastığında bow sesini herkez duyarmı
+ zararı filan olmaz dimi=??
bende 2006 opel corsa cdti var araba sıfır bu uygulamayı düşünüyorum ama garantiden düşermi diyee merak ediyorum cevap pls teşekkürler
misafir1269
05-07-2006, 11:17
motora yaptığın en ufak değişiklik seni garanti dışına atar. Bende de astra cdtı var garanti bitince düşünüyorum bow işini gerçi 2 yıl var ama bu süre avantaj da olabilir. Hem dizller için bow uygulaması artar ve yaygınlaşır hem de fiyat düşebilir diye düşünüyorum
MadDriver
12-05-2007, 04:59
Hayırlı olsun. Dizellerdeki bu bow performansı yoldakileri şaşırtıyor. Fakat sizin yapmış olduğunuz videoyu bulamadım burada.
varolbuyuk
13-05-2007, 12:48
bence sesleri kötü çıkabilir dizele sadece cuf cuf sesi veriyo ses uyzayıp gitmiyooo......
2 Senelik Konu Bu Ya :D:D ses duymak İsteyen Baksın Vidyoya :)
http://www.youtube.com/watch?v=Lei0nSnLWEA
Mehmet Gazihan
30-05-2007, 17:00
Alper yine yaptın etiketini..
Alper yine yaptın etiketini..
Senden İyi Olmasın Mehmet Diye Bi Arkadaşım var O Yaptı :D:D:D
MeHMeT ErG
12-06-2007, 14:17
http://www.youtube.com/watch?v=4U4TDwcCO6U
Buda benden olsun bari HKs dir kendisi :D
connectible
02-08-2007, 16:36
:thumbsup:
aynen değin gibi yaparsan satışını daha kolaylaştırırsın insanların aklındadad bi soru işereti kalmaz
eft dooru eğr güsel ve werimli bi aletse mutlaka alırım video ve bilgilernizi bekkliorum
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.