PDA

'Full Versiyon'a Bak : kimi mika düellosu

rangers2006
04-01-2006, 14:34
kimi iyi bir teklif aldığını duymuştum 3 yıllık bir protokol ile ferrariye geçecek ve mika tekrar dönebilecek diye.çünkü kimi ile mika iyi bir dost iken aralarına son bir yıldır birilerinin girdiğini biliyoruz.nedeni ise fin basının ikiliyi sürekli mukayese etmesi ve kimi'nin mikadan daha kötü olduğunu ve hiç bir zaman mikanın ünvanına erişemeyeceğini yazmış olmaları.Öte yandan mika formula ilk girdiği sene mclaren dışında bir takımda pilotluk yapmayacağına dair imzası var.ve zaten bırakırkenden de bunu göze aldı.yani kiminin geleceği birazda mikanın kararlarına bağlı.bu bağlamda mikanın önünü kapamak için mclarendede kalabilir.bunlar sadece birer komplo teorisi de olabilir.çünkü paralar çok büyük..

misafir118
04-01-2006, 14:52
mika dönmesin artık geri bence dönsede bişey yapamaz artık.

rangers2006
04-01-2006, 15:05
ancak mika ile kiminin dışarıya hissedilmeyen kızışması otoritelerce söyleniyorki
büyük bir reklam amacıda güdebileceği şeklinde.çünkü kiminin ilk yıllarında örnek aldığım isim mika değil ferrari pilotu şumi idi.ancak rekabet piyasası ve birinin devam etmesi diğerinin bırakmış olması kimiyi mika hakinene doğru sürüklemiş olabilir.yani anlayacağın önümüzdeki 3,4 haftalık periyot aslında 2007 yılını şekillendirecek.bu çekişmeden aslında türkiyenin faydası çok fazla olacak..nedeni çok basit türkiye reklamı en az parayla yapabilen en başarılı ülke..bunun üzerine durarak isim yapma yarışında.toplam üzerinde etkisi falza olmasada türkiyede taraftar kazanması kaçınılmaz olacaktır.

Murat-D
05-01-2006, 23:42
mika hakkinen dtm de emeklilğin tadını çıkartıyor, f1 e geleceğini hiç zannetmiyorum...
ayrıca kimi ile mika hangi organizasyonda beraber yarışmış da birbirine rakip olsunlar. kimi, mika nın yaptıklarını yapsın ondan sonra konuşuruz bunları ;)

rangers2006
06-01-2006, 14:46
dostum murat ben istanbul f1 ayaginda olusum ayagindan sonuna kadar aktif halde audit olarak görev yaptim...kimi ile bire bir sohbet etme sansimiz oldu...
benim anlamadigim sudur ben iki si ayni organizasyonda beraber yarismis demedim.bunu nerden çikardin anlamadim.mika daha yarismaya karar verirse ki bu ailevidir bunun yasla emeklilikle hiç alakasi yok.yeter ki onu döndürecek bir marj kar yada iyi bir sebep olmali.o da politikasi nedir bilemeyiz.

misafir118
06-01-2006, 20:06
Mika McLaren'in iyi gittiği dönemde kötü gidiyodu hangi sebeple dönücek ki geri
Mika'nın devri bitti artık F1'de

Murat-D
06-01-2006, 21:55
ya sanki mika hakkinen in f1 den gelecek paraya çok ihtiyacı var yaaa, 7 sülalesine yetcek para kazandı, kazanıyor. kimse de ona bi ton para vermez ayrıca f1 takımları içinde... mclaren alonso yu almış sen hakkinen diyorsun ya...

Safak
10-01-2006, 02:41
Rangers kaynak versen bu Mika olasılığı nereye dayanıyor?

Mika F1'i bıraktıktan sonra uzun süre gerçekten yarışmadı, DTM'ye dönmesinin sebebi tamamen reklamlarla ilgili olabilir ama F1'e tamamen bu yüzden geri gelmesi çok zor.

Sende takdir edersin ki ne kadar iyi olursan ol bir işi yapmayı bırakırsan yeteneklerin körelir. Mika'nın yeteneği şu anda DTM'de başarı gösterebilecek ölçüde ve DTM'nin büyüme, dünyaya açılma politikası içinde Mercedes'in eski ilişkileri sonucu seriye kazandırdığı bir pilot. Ama Formula 1 takımları adı olan ama şu an ne yapabileceği kuşkulu olan bir pilota sırf reklam için para ödemez çünkü o reklamın geri dönüşü beklenilen kadar olmayacaktır. Takımın bu gün hala adı olan bir pilotla yola çıkması sponsor getirsede şüphe edilen yeteneklerle kötü sonuçlar alınırsa uzun dönemde sponsor kaybı ve başarısızlık elde edilir ki bu da hiç bir takımın istemeyeceği bir durumdur. Hatta bir çok sponsorda bunu düşünür ve Mika var diye desteğini eisrgeyebilir. Bu bir risktir. Bu riskede girmek fantezik olur.

Mika'yı görmeyi elbette isterim ama bu çoooookkk zor...