PDA

'Full Versiyon'a Bak : Alfa Romeo GTV alıcam yardım :(

ddoby
05-01-2006, 21:27
Alfa Romeo GTV alıcam 97 model temız bı arac ama parca sıkıntısı var dıye duydum...

Kararsız kaldım Audi A3 2002 modelmi ----- alfa 2,0Gtv mi alsam kararsız kaldım... Yardımcı olursanız sevinirim...

alfacem
06-01-2006, 00:16
Hayırlısı olsun ama sana tavsiyem alfa alıcaksan bostancıda caruim servis var orda onur ustayı bul ona sormadan alma çok pişman olursun çünkü piyasada çok kötü arblar var

ddoby
06-01-2006, 11:14
Hayırlısı olsun ama sana tavsiyem alfa alıcaksan bostancıda caruim servis var orda onur ustayı bul ona sormadan alma çok pişman olursun çünkü piyasada çok kötü arblar var

evet saol ama arkadasımın arabası artı ist. da degil sadece pazar gunlerı kullanılan cok temız kazasızz bı araba kankımın arabası askere gıdıyor onun için satıcakk bende yabancıya gıtmesındedım...MErak ettıgım sadece GTV modellerının parça sıkıntıs varmı cok problem acıyormu modifiye için parçaları bulunabiliyormu ???
Aslında Honda Civic VTİ alıcaktım ama temız bulamadım :(

Bekleyıp hondamı alsam yoksa bu makınamı daha ıyıdır...

SinanA
06-01-2006, 11:23
a3 2002? Alfa GTV? Honda?

fiyat olarak çok alaka kuramadım doğrusu...

fiyatı önemli değilse, keyif için alıyorsanız Alfa
fiyatı önemliyse, değer kaybetmeye tahammülünüz yoksa Audi
Sorunsuz olsun ve parça sıkıntısı yaşamayayım diyorsanız Honda

ddoby
06-01-2006, 13:58
a3 2002? Alfa GTV? Honda?

fiyat olarak çok alaka kuramadım doğrusu...

fiyatı önemli değilse, keyif için alıyorsanız Alfa
fiyatı önemliyse, değer kaybetmeye tahammülünüz yoksa Audi
Sorunsuz olsun ve parça sıkıntısı yaşamayayım diyorsanız Honda

Fiyat konusunda Audi a3 2002model :22000ytl

Honda Civic Vti 98 model : 22000Ytl

Alfa GTV :22000Ytl

Yaklasık aynı ama parca sıkıntısı yoksa Alfayı almak ıstıyorum...
Çünkü Vtı ların hepsi nerdeyse patlak

alfacem
06-01-2006, 21:14
hiç b. parça sıkıntısı yok ist de en azından ama bi gercek biniceksen al bi kaç aya satarım belki diye bişi varsa kafanda alma zarar edersin

147FATİH
06-01-2006, 21:18
evet evet carıum carıum carıum :)

Bond
06-01-2006, 21:37
22.000 YTL ye alıcagınız Alfa GTV nin durumunun cok kotu olması muhtemel. Iyi arastirmadan almanı tavsiye etmem cok sıkıntı yasarsın. Parca sıkıntısı yok GTV de servisi ve ozel servisleri sorunsuz sekilde bakıyor. Cok extra parcalarda bekleme vs olabilir sadece.

ddoby
08-01-2006, 02:29
22.000 YTL ye alıcagınız Alfa GTV nin durumunun cok kotu olması muhtemel. Iyi arastirmadan almanı tavsiye etmem cok sıkıntı yasarsın. Parca sıkıntısı yok GTV de servisi ve ozel servisleri sorunsuz sekilde bakıyor. Cok extra parcalarda bekleme vs olabilir sadece.

PEKI IYI BI ALFA NEKADAR EDER VERDIGINIZ BILGILER ICIN COK TESEKKURLER ZATEN SATMAK ICIN ALMIYCAM ZEVK ICIN BINMEK ICIN

alfacem
08-01-2006, 22:13
ozmn alabilirsin tabi su ara arb piyassı diye bişi yok zaten ama hala 28 30 çekenller var burda gtv ye ama onlarda senin dediğin paralara bile rağzı olurlar

Bond
08-01-2006, 22:41
Genelde piyasası 28-32 arası daha pahalı olanlarda var daha uygun olanlarda..su an piyasa kotu satmak isteyen ucuz verebilir istediginden, fakat bu model temiz bulma konusunda cidden sıkıntılı, cok iyi arastırmadan almamanı tavsiye edebilirim sadece. Cok temiz denilen araclar cok kotu cıkabiliyor. Kullanımı cok keyfili bir arac bu bakımdan dierleriyle kıyas kabul etmez. 35 e alanlar bile var 99 model non-turbo oyle diyim. Non Turbo daha duzgun bulma ihtimalin fazla. zaten dikkat edersen satılıların cogu v6 turbo dur.:) 22 cidden ucuz rakam. 99 model bulursan onu tercih et gogus farklı birde daha verimli. Spider dusunursen onlarda uygun fiyata daha temiz araclar bulabilirsin diye dusunuyoum.

maitre
19-01-2006, 20:15
GTV konusunda oldukça yardımım dokunabilir eğer hala almadıysan.
V6 Turbo mu düşünüyorsun yoksa 2.0 TS mi ?
22 milyara bulduğun aracın detaylı özellikleri ne ?

Gerekirse çok detaylıca da yazabilirim ancak kısaca söylemek gerekirse , GTV'yi karşılaştırdığın araçlar çok alakasız. GTV tam bir keyif arabası , kullanmak için vazgeçmen gereken şeyler var. Kullanması kolay değil , temiz bakılmamışsa en deli Alfisti'yi bile bıktıracak kadar sorunlu olabiliyor , ancak araca sadece bir kere dönüp bakman bütün sorunlarını unutturuyor. Türkiye'de 36 tane GTV V6 Turbo , 18 tane de GTV 2.0 Twin Spark satıldı. Kaçı pert oldu kaçı hala yollarda bilemem , ancak çok az bulunan çok özel bir araba GTV ve onu alacaksan cidden sevmen lazım. Twin Spark olanlar Turbo'ya oranla daha sorunsuz , ancak aracın görüntüsünün hakkını verecek kadar hızlı gitmiyorlar.
Eğer arabanla uğraşmak sana keyif vermiyorsa alacağın dertli bir GTV çok başını ağrıtabilir , temizini alsan sorun çıkarmaz ama temiz kaldı mı bilmiyorum , Twin Spark daha risksiz bir tercih ama. Dediğim gibi , yine de her zaman risk var ve kötüyü düşünerek hazır olmalısın , eğer sanayiyle aram iyi değil dersen Audi alman daha risksiz bir tercih , derdi tasası az olur , hem de geniş , VTI'lar da temiz değil artık , istediği kadar Honda olsun , dayanıklı olsun , o kadar zorlanan araçlar temiz kalmaz. Aradan temizini bulabilirsen gayet hızlı giden güzel bir aracın olur ama GTV'deki sürüş zevkinin zerresini vermez. GTV V6 Turbo'dan daha fazla sürüş zevki veren araç ancak Maserati veya Ferrari olabilir , bu kadar keyifli bir araçtır. Ancak kullanmasının zor olduğunu söyledim :) Fiyatının kat kat üstünde keyif sunan bir araç GTV , zaten ikinci elde hiç haketmediği fiyatlara satılıyor bilinmeyen bir araba olduğu için , GTV 2.0 TS'nin sıfırı 47.000 euro civarındaydı sıfır satıldığı zamanlar , Turbo'nun fiyatını tam hatırlamıyorum.

FERHAT_B
12-11-2006, 00:12
turbo olan benimde ilgimi çok çekiyor yakıtı nasıl acaba. ayrıca turbo olan modeli daha sorunlu demişsin ts ye göre ne gibi sorunlar bunlar?

erkan_b
13-11-2006, 11:34
maitre nin dedigi gibi asıgı hastası degilsen alma. alacagın kisi arkadasınmıs gerci ama arkadas bile olsa iyi bakılmadı ise alfa arızaları adamı daraltır. yaptıgın masraflarla birlikte tekrar satmaya calıssan bayagı iceri girersin. meraklısını bulacan da satacaksın. ama surus zevki tabii tartısılmaz. fakat TS motor dedikleri gibi goruntuye gore bence hic yurumez.

maitre
25-11-2006, 22:30
Turbo olanı şehir içinde 13-14 litre , uzun yolda da 9-10 litre arasında yakıyor. Çok basarsan bu değerler oldukça arttığı gibi sakin kullanımda bir miktar altlarına düşmek de mümkün.

Turbo olan modelin sorunları tamamen turbo kaynaklı. Yani araç doğru düzgün kullanılmamışsa sebebi bilinmeyen turbo basıncı kayıplarından tut da wastegate arızasına kadar türlü sorunlar çıkabiliyor. Piyasada satılık olan ama fabrika verisi olan 205 hp yerine 180 verse şanslı sayılacağın , herhangi bir Peugeot GTI ile kapışsa ona şebek olacak bir sürü GTV var. Benim turbolara dikkatli yaklaşılmasını önermemin sebebi budur. Piyasada temiz V6 Turbo GTV bulmak çok çok zor , Türkiye'de sadece bir-iki tane kaldı temiz GTV V6 Turbo , onlar da zaten satılık değil , satılık olanlar da genelde fiyatıyla kendini belli ediyor. Piyasadakileri ezbere bildiğim için hangisinin nesi var genelde biliyorum :)

Yalnız V6 Turbo motor inanılmaz dayanıklı , müthiş bir motor. Onu da eklemem lazım. GTV'nin herhangi bir kronik sorunu yok aslında , ancak işte turbo araç kullanmayı bilmeyen bazı sahipleri aracı bilmeden kullanınca pek hoş olmayan sonuçlar çıkıyor ortaya. Neyse ki GTV'den anlayan birkaç sahibi var hâlâ :)

ACT'ye fazla bakamıyorum dolayısıyla bir sorun olursa onderf@gmail.com 'dan ulaşabilirsin..