PDA

'Full Versiyon'a Bak : Team Red Devil Atölye Kazaz

levent
06-01-2006, 10:53
Team Red Devil Atölye Kazaz

http://ralliturk.net/artman/uploads/sohlberg.jpg

Red Devil enerji içeceği firması ve Atölye Kazaz, 2006 Dünya Ralli Şampiyonası’nda güçlerini birleştirdi. “Team Red Devil Atölye Kazaz” adı altında Subaru Impreza WRC ile Dünya Ralli Şampiyonası’nda mücadelece edecek olan ekip, 3-5 Şubat 2006 tarihlerinde koşulacak olan İsveç Rallisi ile WRC programına başlıyor.

Subaru Impreza WRC’nin direksiyonunda, 2005 yılında başarılı bir çıkış yakalan Fin pilot Kristian Sohlberg yer alacak. Atölye Kazaz ile katıldığı ilk yarış olan Akropol Rallisi’nde genel klasman 11. sırada finiş gören genç pilot, kariyerinde ilk kez Finlandiya’da S10 WRC ile yarış kazanmıştı.

2006 sezonunda Kristian Sohlberg’in kopilotluk görevini ise, ralli severlerin yakından tanıdığı bir isim, Tommi Makinen’nin eski copilotu Kaj Lindström üstlenecek.

Team RED DEVIL Atölye Kazaz ekibi adına Dünya Ralli Şampiyonası’nda yarışacak olan Kristian Sohlberg – Kaj Lindström ikilisi, İsveç, İspanya, İtalya, Yunanistan, Finlandiya ve Türkiye Rallisi’ne katılacak.

Ercan Kazaz – Takım Direktörü : “2005 yılında başladığımız Dünya Ralli Şampiyonası programı hedeflediğimiz şekilde yürüyor. Bu sezon Team RED DEVIL Atolye Kazaz adı altında iyi bir mücadele sergileyeceğimize inanıyorum. Takım Direktörü olarak ben görev yapacağım. Süreklilik bizim için çok önemli, bu nedenle emin adımlarla ilerlemek istiyoruz. Bunun yanı sıra ileriki yıllarda bugün yaptığımız çalışmalar sonucunda bir Türk WRC pilotu artık hayalden de yakın. Yeterki bu işin 3. ayağı olan Türk sponsorlarda artık bu çabalarımıza seyirci kalmasınlar ve birer "oyuncu" olmak için bizimle temasa geçsinler.”

Kristian Sohlberg - Pilot : “Bu anlaşma benim için en güzel yeni yıl hediyesi oldu. Kendimi çok iyi hissediyorum ve otomobile tekrar binmek için sabırsızlanıyorum. Önümüzdeki sezon hedefimiz, ekibimizin gücünü, Subaru WRC’lerin hızını ve dayanıklılığını kanıtlayarak iyi sonuçlar elde etmek. Team Red Devil Atölye Kazaz ekibi ile iyi işler başaracağımıza inanıyorum. Bir yıl aradan sonra tekrar Kaj Lindström ile yarışmak benim için çok keyifli olacak. Bugüne kadar tanıdığım en iyi copilot. Tecrübesi pek çok yönden takımımıza faydalı olacaktır.”

Kaj Lindström – Co-pilot : “Kristian hızlı ve yetenekli bir pilot. Zirvede mücadele etme potansiyeline sahip, biraz daha kilometre yaparak tecrübe edinmesi gerekiyor. Onunla tekrar çalışmaktan mutluluk duyacağım. İyi bir netice elde edeceğimize inanıyorum.”

KRISTIAN SOHLBERG

15 Mayıs 1978 doğumlu Fin pilot Kristian Sohlberg yarış kariyerine 15 yaşında başladı. Bugüne kadar pek çok Dünya Ralli Şampiyonası yarışına katılan genç pilot, 2002 yılında Dünya Ralli Şampiyonası Production Car Şampiyonası’nı ikinci sırada tamamladı. Kristian Sohlberg 2005 Dünya Ralli Şampiyonası İsveç Rallisi’nde Ford Focus WRC ile start aldı. Uzun bir aradan sonra, Akropol Rallisi’nde Subaru Impreza S10 WRC ile ilk kez start alan Sohlberg ralliyi genel klasman 11. sırada bitirdi. Atölye Kazaz ekibi ile katıldığı Pirelli Tampere Rallisi ile kariyerinde ilk kez Finlandiya’da yarış kazandı.

KAJ LINDSTRÖM

31 Temmuz 1968 doğumlu Fin Kaj Lindström, yarış kariyerine 1989 yılında Ari Himanen ile başladı. 1997 yılına kadar süren bu birlikteliğin ardından, Tapio Laukkanen’e copilotluk yapan Kaj, 1999 İngiltere Ralli Şampiyonluğu ünvanını kazandı. 2001 İngiltere Rallisi’nde Tommi Makinen ile yarışmaya başlayan tecrübeli copilot, iki yıl süre ile Subaru Dünya Ralli Şampiyonası ekibinde yarıştı. 2004 sezonunda Kristian Sohlberg’in copilotu olarak Mitsubishi Motors’a katıldı. Kaj Lindström 2005 yılında Olsbergs takımı pilotu Tobias Johansson ve OMV takımı pilotu Natalie Barratt’a kopilotluk yaptı.