PDA

'Full Versiyon'a Bak : Vanali Egzoz

oguzzz
07-01-2006, 01:03
arkadaşlar bişe sormak istiorm bu vanalı egzoz nedir bilenler brs yardm ederse sevinirm tam olarak nedr?
sadce egzoz mu yoksa orta susturucuya kadar gidiomu filan filan???:)

misafir533
07-01-2006, 02:19
egzoz dümdüz cıkıyo hiç bi fark yok ses egzoz dan deilde egzozun 25-30 cm onunde ki tıpa deliğinden cıkıyo ses istemediğin zaman oraya demir tıpasını sokuyosun bu kadar

misafir810
07-01-2006, 02:48
Şimdi bi eski tip vanalı lar var, orta susturucunun oradan bi direk boru çıkarıp bırakıyo bide normal susturucuna veriyo, sen kolla istediğin yere aktarıyosun, ama bu tarih oldu

yeni sistemlerde olay silencer diye geçiyo
susturucunun içine ufak bi boru parçası takıyosun tek bi vidası var
tamamen sesi kesmese de azaltıyo...

HaKaN-A
07-01-2006, 23:25
dayımın 1.2 palio yu aldığında vardı üstünde ..
eski tip yane şu orta susturucu öncesi dışarı atanlardan..

çıkan sesi bir duysanız mükemmel di..

ayeks
08-01-2006, 00:24
egzoz vanası isteyen olursa bende sıfırı var. özelden yazabilirsiniz konu dağılmasın.

sonmohikan53
08-01-2006, 22:11
bu egzost ta orta susturucunun hemen dibinden başka bi boru cıkarıolar onun uçunda abarth egzost var şöför maalinin oraya bi kal koyuyolar o kolu açtığında araba bağırmaya başlıo kapadığında ise araba orjinal sesini cıkarıo bide bunun başka ses cıkartanı var onda kawasaki sesi diolar bunuda son susturucunun içine bi mekanızma yapıolar gene şöfşr maaline bi kol koyular gerisi aynı ama sesini duymak lazım ben duydum ve cok hoşuma gitti araba bi anda yarış motorları gibi ses cıkarıo eğer yaptırmak isteyen olursa 170 ytl cıvarında fiyatı var ist-topkapıda ustası var orda montaj dahil adam yapıo verio güle güle kullan dio
o ustanın adres vede telini bana mail adresime gönderirsen çok sevinirim.

kuzey6753@hotmail.com

oguzzz
09-01-2006, 01:36
Şimdi bi eski tip vanalı lar var, orta susturucunun oradan bi direk boru çıkarıp bırakıyo bide normal susturucuna veriyo, sen kolla istediğin yere aktarıyosun, ama bu tarih oldu

yeni sistemlerde olay silencer diye geçiyo
susturucunun içine ufak bi boru parçası takıyosun tek bi vidası var
tamamen sesi kesmese de azaltıyo...
peki ses çok abartı olurmu araba 1.6?:)

oguzzz
09-01-2006, 01:37
o ustanın adres vede telini bana mail adresime gönderirsen çok sevinirim.

kuzey6753@hotmail.com
buraya yazarsan blki bna olduu gbi başka arkadaşlarada soradan yararı dokunbilir...:)

oguzzz
09-01-2006, 01:38
bu arada arkadaşlar yardımcı olan yada olmayan herkes e çooook teşekkrler...

oguzzz
17-01-2006, 23:26
bnde sordum ama daha yanıt gelmedi malesef gelsin herkesle paylaşacağım...

oguzzz
18-01-2006, 15:03
çok saol kardeş yardımların içn...

@li
18-01-2006, 15:05
eğer sesi illa kesmek isterseniz
silencer olayı nı tavsiye derim
bi aparat var onu egzozun ucuna taktığın zaman ses %80 oranında azalıo

istersen ilanlarda otto egzoz die var ;)

oguzzz
18-01-2006, 17:13
eğer sesi illa kesmek isterseniz
silencer olayı nı tavsiye derim
bi aparat var onu egzozun ucuna taktığın zaman ses %80 oranında azalıo

istersen ilanlarda otto egzoz die var ;)
eğer biliosan brs daha açarmısın olayı nası oluyo tamam egzozun ucuna takiosnda tam olarak nası oluyo acaba:)

İLKERTESKO
19-01-2006, 08:04
arkadaşlar merhaba vanalı eksoz taktırdıktan sonra benim merak ettiğim yakıtın ne kadar arttığı tahmini fikirlerinizi paylaşabilirmiyiz?

@li
19-01-2006, 12:44
eğer biliosan brs daha açarmısın olayı nası oluyo tamam egzozun ucuna takiosnda tam olarak nası oluyo acaba:)

şimdiik boylke bişey var

buna silencer deniliop
ve egzoza gore uretilio

bu aleti egzozun ucuna taktığın zman
sesi %80 oranında kesilio
http://img40.imageshack.us/img40/402/231220050165jt.jpgbide

buda takılmış bi egzoz

http://img301.imageshack.us/img301/7715/311220050013pt.jpg

yani iyi bişey
tek egzozda hem goruntu hem ses
istersen sadece goruntu..

oguzzz
19-01-2006, 19:14
saol kardeş böle ayrıntılı resimlerle filn annatğn içn:)
ama bna istediğm anda müdahale edebleceğim bişe lazm:)

oguzzz
22-01-2006, 01:06
AĞAR OTO EKSOZ

latifağa cad. gürün sk. başoğlu sanayi sitesi no: 43 topkapı/istanbul

tel: 0212 482 39 97 cep: 0532 335 07 55

cengiz özkaya

arkadaşlar vanalı eksoz yapan usta

ardkadaşlar bn bugn buraya gttm kawasaki sesi denen olayı yaptrdm bir tür vanalı egzoz sayılır ama ses kawasaki yada formula sesi gbi çkıo herkese tavsiye ederim çok hoş bişey ses filan çok hoş...
ayrıca bu konuda bna büyük yardımları dokunan engin tuning arkadaşımıza da çok teşekkür ederim ALLAH ondan razı olsn....

onurarslan
22-01-2006, 01:45
yaaa arkadasım kusura bakm konuyu kacırmısım egzostu yapan mustafa die bi arkadas o usta ile aynı apartmanda oturuyorum valla kusura bakma konuyu kacırmısım ama 10 numara ses verdigini tahmin edebiliyorum neyse gule gule kullan

oguzzz
22-01-2006, 02:16
önmli deil kardeş önmli deil yni açacağm knuda yardm edrsen aynı ornda sevinirm ama ses cddn hoş oldu...

C@N
22-01-2006, 02:49
Bu Arada Artik Vana Devri Kapandi Elektronik Vanalilar çikti çok Daha Güzel Vana Aç Kapa Yok Rezistans Düğmesi Gibi Ses Acio Kapio Artik Nos Düğmesi Alip Takan Dahi Var

onurarslan
22-01-2006, 15:39
Bu Arada Artik Vana Devri Kapandi Elektronik Vanalilar çikti çok Daha Güzel Vana Aç Kapa Yok Rezistans Düğmesi Gibi Ses Acio Kapio Artik Nos Düğmesi Alip Takan Dahi Var

aynı arkadas elektriklide yapıyor diye biliyorum

Erbey
22-01-2006, 21:39
vallahı bu konuyu okumam ıyı oldu yenı gordum ve hemen okdum hyepsını ıolk once yaptıran arkdasa hayırlı olsun ddıorum..
bı kac sorum olacak bunun maliyeti ne kadr oldu?kullanmı nasıl yanı sofor mealıne extra kol mu takıyorlar.?bende vosvos var cıft cıkıslı bıldıgfnız uzeere eksozlar herhangı bı sorun olmaz dımı?

Erbey
22-01-2006, 21:39
------------------

oguzzz
25-01-2006, 14:39
oğuz kardeş hayırlı olsun bol bol öttürmen dileğiyle ama yağlamayı unutma:D
saol kardeş sayende...
unutmam yağlama çok önmli tabi:D
50ye 20 lik motor yağı:D

-Ceyhun-
25-01-2006, 14:43
eletronik vanayı nerede yapıolar bilen var mı

oguzzz
25-01-2006, 14:44
vallahı bu konuyu okumam ıyı oldu yenı gordum ve hemen okdum hyepsını ıolk once yaptıran arkdasa hayırlı olsun ddıorum..
bı kac sorum olacak bunun maliyeti ne kadr oldu?kullanmı nasıl yanı sofor mealıne extra kol mu takıyorlar.?bende vosvos var cıft cıkıslı bıldıgfnız uzeere eksozlar herhangı bı sorun olmaz dımı?
saol kardeş...
maliyeti 125 ytl koltuğun önüne bir kol takiolar ama kol dediğin bisiklet vitesi minicik yani onu açnca bağırıo daha dorusu ortalıı ykıo kapatnca susuo işte:D
kawasaki sesinde çift çıkış sorun olabilir saniorm ama tam da bilemiorm açkcası sen bi aç sor istersen...

oguzzz
25-01-2006, 14:51
arkadaşlar egzoz isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim ben yaptrdm çok gzl çok memnun kaldm ENGİNTUNİNG kardeşm saolsn ayrca ses çok fena kimsede olmayan bi ses bnuda untmayın es geçmeyin bnce hem çok bağario hemde orjinal bi ses:thumbsup:
isteyenler bnle irtibata geçebilir...
millet çok olursak indirimde yaptrablrz hee ona göre:D(buda işin şakası tabi:D)

devil_berk22
26-01-2006, 16:11
arkadaşlar elektronik tuşlu vana olayı nasıl oluyor.birde bu kolu kapayınca ses normalemi dönüyor yoksa yine homurtulu bir ses veriyormu

BULENTsdrby
26-01-2006, 17:35
ardkadaşlar bn bugn buraya gttm kawasaki sesi denen olayı yaptrdm bir tür vanalı egzoz sayılır ama ses kawasaki yada formula sesi gbi çkıo herkese tavsiye ederim çok hoş bişey ses filan çok hoş...
ayrıca bu konuda bna büyük yardımları dokunan engin tuning arkadaşımıza da çok teşekkür ederim ALLAH ondan razı olsn....öncelikle hayırlı olsun ses gercekten super ,ama çekişten müthiş düşüyo herhal sende oldumu yanlışmı düşünüyorum

onurarslan
26-01-2006, 18:33
arkadaşlar egzoz isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim ben yaptrdm çok gzl çok memnun kaldm ENGİNTUNİNG kardeşm saolsn ayrca ses çok fena kimsede olmayan bi ses bnuda untmayın es geçmeyin bnce hem çok bağario hemde orjinal bi ses:thumbsup:
isteyenler bnle irtibata geçebilir...
millet çok olursak indirimde yaptrablrz hee ona göre:D(buda işin şakası tabi:D)

oguz senin araban otomatik miydi birde isteyenler olursa usta komsumdur bende yardımcı olurum

oguzzz
28-01-2006, 01:53
arkadaşım araçın çekişten düştüğü falan olmuo bu tip durumlarda
evet bnde öle bişe hissetmedm...

oguzzz
28-01-2006, 01:54
oguz senin araban otomatik miydi birde isteyenler olursa usta komsumdur bende yardımcı olurum
evet araba otomatik :thumbsup:

sonmohikan53
29-01-2006, 15:25
engin çok sağol benim istediğim ses buydu daha önce çok araştırdım kimse bilmiyordu.yardımlarından dolayı çok teşekkürler

Tevfik R.
29-01-2006, 16:47
cok kusel bi sesi war gule gule kullan bsi merak ediorm simdi bnde sebring egzos war bunu yaptırdım diyelim vana kapadıgımda gene sebringin orjinal sesi cıkar mı yoksa normak egzos sesi mi cıkar

oguzzz
29-01-2006, 20:00
ya kusura bakmayın çekim çok güzel değil ama yani o gn yaptrmştk bnde baya heveslydm o ysden çekime çok bakamadm bn bağırtıodm o ara :D
ama daha güzelini daha sonra çekeris.... :D
bu arada tevfik arkadaşım adam normal kazana takio çünkü sonra vanayı susturamassn dior ama bnce sebring sesi gelir de sen bi ara sor istersen...

Tevfik R.
29-01-2006, 22:12
ya kusura bakmayın çekim çok güzel değil ama yani o gn yaptrmştk bnde baya heveslydm o ysden çekime çok bakamadm bn bağırtıodm o ara :D
ama daha güzelini daha sonra çekeris.... :D
bu arada tevfik arkadaşım adam normal kazana takio çünkü sonra vanayı susturamassn dior ama bnce sebring sesi gelir de sen bi ara sor istersen...

hmms annadım tamam cok sagol en iisii bn gidip bi gorusiim :)

oguzzz
31-01-2006, 01:10
arkadaşlar merak ettiğiniz konuları arayıp sorarsanız daha ii olur veya gidip görüşerek
bencede daha yaralı oluo:thumbsup:

BuğrA-tyt
01-02-2006, 10:36
egzoz dümdüz cıkıyo hiç bi fark yok ses egzoz dan deilde egzozun 25-30 cm onunde ki tıpa deliğinden cıkıyo ses istemediğin zaman oraya demir tıpasını sokuyosun bu kadar
ya usta bişey soracam bu vanalı egzozların performans ve sesleri diğer normal egzozlarla aynı mı???*

onurarslan
01-02-2006, 10:41
ses olarak farklı bence dahada guzel hatta performans için sanırım aynı

Velter
01-02-2006, 13:36
sesine bayildim walla cok etkiliyici

UMUR-ART95
01-02-2006, 15:28
Dehşet bi ses Valla

oguzzz
01-02-2006, 22:18
hepiniz sağolun...

oguzzz
01-02-2006, 22:20
hepiniz sağolun...
plaka çıkmş video da brs reklm gbi olmş ama nyse ksra bkmayn bn çkmedm :D

oguzzz
05-02-2006, 21:09
ya bişe daha sorcam acba bu ses mi daha ii yoksa klasik gürleyen ses mi daha iyidi?

oguzzz
06-02-2006, 22:41
oğuz senin araçın sesinden başka nerde var sen daha önce duydun mu bide sen arabayı ver bi arkına o kullansın sende dışarda sesini dinle
ya aslnda oda doru haklısın zaten bu ses hepsini bastırıoda arada öbrüde cezbedio bni duyunca hoşuma gdio...
ama aslnda haklsın ya buda inletio aslnda:) :thumbsup:

OGÜN
07-02-2006, 03:12
açıkçası ses hoşuma gitmedi

vınlayan bi ses yerine gürleyen bi sesi tercih ederim

ayrıca performans konusundada size kesinlikle katılmıyorum

düşmedi diyerek kendinizi kandırıyorsunuz
yada psikolojik olrak çıkan sesten sebep aracın performans düşüşünü hissetmiyorsunuz

araç astra 100 hp

dynoya çıkın bakalım kaç hp verecek

performansta kesin düşüş ve yakıt tüketiminde belirgin artış yaşanacaktır

oguzzz
09-02-2006, 01:40
yakıt tüketimi knusunu zatn bliorz da...
seste çok vınlamio zatn
ama tam gürlüo da denemez....

Cıhat YAVAS
09-02-2006, 15:42
açıkçası sesi beyenmedim tabi çekimden dolayı net sesi duyamamış olabiliriz fakat ben diğer egzos lar dan yanayım

gökhan206
09-02-2006, 15:51

yada psikolojik olrak çıkan sesten sebep aracın performans düşüşünü hissetmiyorsunuz

araç astra 100 hp

performansta kesin düşüş ve yakıt tüketiminde belirgin artış yaşanacaktır

+206:applaus:

Yunus A
09-02-2006, 15:54
Senin istediğin sanırım aşağıdaki resimdeki gibi birşey arkadaşım.

http://img137.imageshack.us/img137/3024/vana5ar.jpg

Eğer buysa sahibinden.com da var birtane satılık.
Satan kişi gerekli açıklamayıda yapmış.

Link : http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2093612

oguzzz
10-02-2006, 01:01
arkadaşlar bu aracın sesi burdan duydugunuz gibi deil gibi gerçeğini duysanız fikriniz deişecektir tabi bu benim yorumum
yani orası öle dşardan daha bi güzel oluo ama ynede bu bzm görşümüz...

oguzzz
10-02-2006, 01:03
egzoz cıkışına ayrı bir vana yapıyorlar bildiyim kadarıyla iki cıkışı oluyor vanayı kapattınmı ses gelmiyor burada genelde şahinlere yapıyorlar ama inanılmaz güzel ses veriyor ben ist dada gördüm ve duydum ama adana dakiler nasılda ayrı sanki daha güzel birses veriyor
yok bu tam öle deil bnda tek çıkış var alet son susturucunun orada...:thumbsup:

BULENTsdrby
13-02-2006, 16:19

araç astra 100 hp

performansta kesin düşüş ve yakıt tüketiminde belirgin artış yaşanacaktır+135 bu konunun başında performans dusuklugu varmı dememın sebebı 2 .kopru yolunda bu uygulamayı yapmıs vtec bagırıyor ama belırgın olarak gıtmıyordu detaylıı bıldıgım konu degıl ama ogune katılıyorum

Alp
13-02-2006, 17:51
vanalı egzoz yaptırıp orjinallik gideceğine perform. tip susturucu takmayı tercih ederim...

Hakan Oruc
14-02-2006, 05:35
ben 4 sene boyunca kullandım benim için son derece ideal bi olaydı.performans konusundada şöle diyebilirim aynı araçla drag yaptığımda yarım boy fark yerken vana açık haldeyken yaklaşık iki boydan fazla fark attığımı biliyorum.defalarca denınmiş bi olaydı( aaa ben arabayı kaldıramadım muhabbetinden dolayı)bana göre bayaa bi artiriyor.ayrıca aracıda hiç teste sokmadım bilginize..

oguzzz
14-02-2006, 18:29
peki sana sorsalar bn yaptırmak istiyorum sen bu knuda ne dşünüosn deseler ne derdn?:D

Hakan Oruc
16-02-2006, 04:06
içinde kalmasın bence yaptir beğenmezsen cıkartırsın bu kadar kolay ama cıkartmıycağından eminim :) bu arada araç nedir?

Hakan Oruc
16-02-2006, 04:07
ayrıca sesle istadiğin gibi oynuya blirsin, sadece egzoscuya gidip çıkış borusu değiştirceksin (çapı buyuk,çapı kucuk ,ince uzun ....vs)

Emes
16-02-2006, 12:06
Dosyaları indirdim ses harika sanki F1 bıraz daha uzun ceksenınz sesleri ve vıdeoyu.Istanbulun neresındesınız gormek ısterım acıkcası sizi.Gercekte duyunca sanırım fıkrım ıkı kat artacak . Astra dan o ses cıkıyorsa honda civic te cıldırır heralde.

oguzzz
21-02-2006, 21:22
Dosyaları indirdim ses harika sanki F1 bıraz daha uzun ceksenınz sesleri ve vıdeoyu
tamm kardeş dakkate alıcam bu söledini:thumbsup:
ama bn astrdan civic e çok fark etceni dşnmüorm...:)

ENGin
24-02-2006, 14:40
Dosyaları indirdim ses harika sanki F1 bıraz daha uzun ceksenınz sesleri ve vıdeoyu.Istanbulun neresındesınız gormek ısterım acıkcası sizi.Gercekte duyunca sanırım fıkrım ıkı kat artacak . Astra dan o ses cıkıyorsa honda civic te cıldırır heralde.

arkadaslar bu vanalı egsozdan dun bende yaptırdım aracım honda cıvıc,vanalıyı tercıh etmemın sebebı ses olayı,daha fazla ses cıksın dıye vanalı yaptırdım.bı arkadasım poloda kullanıyodu sesıne hastaydım ve gıdıp dun bende yaptırdım..ınanılmaz bır ses cıkıyoo bılgınıze,dıger perf.egsozlarla arasında asırı derece ses farkı war.kulaklarınıza ınanamazsınız..

OnurS
25-02-2006, 00:41
Arkadaşlar performans kaybı olmuyo diyosunuz ama size sadece şunu söyliicem mantık aynı.Eliktirik süpürgesinin önüne bi pervane oysanız cekişi zorlaştırmaz mı?Aynı şekilde o kavasaki sesi dediiniz sesi çıkartmak içinde çıkışa bi pervane konuluyo we buda haliyle perf kaybına sebep oluyo.Onu yapan ustaya neden 2.0 üstü motorlara yapılmadığını sorun.Ayrıca alt devirlerde iyi olan ses üst devirlerde rahatsız edici hale geliyo bunu 2sene önce ark arabasına yaptırmıştı bi ay sonra dayanamayıp söktü.Belki fark 1.6 arabalarda pek belli olmuyo ama güçlü arabalarda gereksiz görüyorum bu işlemi.

oguzzz
25-02-2006, 23:17
arkadaşım bu egzostta kı pervane öle normal bildigin pevane gibi deil yanı bunda kullanılan sistem tasarlanıp yapılmış bi sistem biz paşka bi pervane tasarladık ustaya gittik olur ama uygulayamam dedi yanı öle her kafana esen pervaneyi takamazsın oraya bi perf düşüşünde buyuk motor küçük motor farkını bilemicem ben bunu şahinde kullandım ve aractaki perf hep aynıydı fark edilecek bi deişiklik yoktu
önünde bir pervane var senin dediğin elektrik süpürgesi olayı da doğru ancak adamın dediğide benm kendi tasarımım bnm patenti bende ancak özel tesarım olmasıda doğru kafaya göre konulmş bi pervane değil performans kaybına ise bişe diyemeyeceğim bnde fark edemedim...

OnurS
26-02-2006, 17:02
Ben size sadece basit bi örnek werdim mantık olarak yakın olduu için.Diyorum ki ustaya sorun sadece performanslı arabalara niye uygulamıyomuş diye.1.4-1.6 bi arabada fark etmemen dogal.Seni rahatsız etcek bi kayıp yoksa bi sorunda yok ama önemli olan burdan başka arkadaşlarımızada yanlış bilgi wermemek

OnurS
27-02-2006, 20:37
Ztn 2.0 üstüne yapmıyolar diyorum bende.

Eser E.
04-08-2006, 04:56
merhabalar,
arkadashlar benim abarth egzosum zaten var
bu sesi bazı hallerde kesmek gerekiyor :)
bunn icin vanalı denilen sisteme geciş yapıcam ama
bu thread de okudugum uzere vanalıyı acınca deli gibi ses geliyor muhabbetide var
benim arabamda zaten ses var ve bu ses bana yetiyor.bu vanalı sistemine geciş yaptıgımda açık tuttugumda şimdiki sesini,kapalı tuttugumdada bahsi gecen %80 kesilmiş sesi alamazmıyım ? ve son olarak performansta bir sorun yaşarmıyım ?

murat ç
04-08-2006, 14:08
benim arabam opel corsa 1.3 cdti bu arabaya olurmu acaba

ADEMUCUNCU
06-08-2006, 00:56
gereksiz bir şey diye düşünüyorum

İLKERTESKO
06-08-2006, 01:58
arkadaşlar benimde aracım 1,3 escord vanalı egzos olurmu ses çıkarmı

Can-5200cc
08-12-2007, 00:50
hort :D :D

bu sistemi ankarada yapan biyer varmı?_

@NuRBravA
18-12-2007, 01:12
fiat brava marka 48bindeki aracıma silencerlı egsoz uygulaması yaptırmak istiyorum ama sesinde hoş ve hırıltılı çıkmasını istiorum.. hangi uygulama ve marka daha tatminkar olur! ?
teşekkürler.