PDA

'Full Versiyon'a Bak : Megane Rs & Civic TypeR

Özgün
28-09-2004, 21:28
slmlar dostlar sizce kim geçer ?
Bir tarafta Atmosdferik 200 HP
Diğer tarafta Aşırı beslenmiş :) bir 225 hP :cool:

p(_)g_ /-\yß
28-09-2004, 22:04
wala megane nasıı gdio bilmiorum ama bence pek denk diiller.megane alır gbi verileri ile.

ama vth mi meganmı die sorsak :}}}}

STP
28-09-2004, 22:04
ozaman ayıp olur....

Fatih
28-09-2004, 22:11
Kim geçer bişey diyemem ama o hacimdeki turbo beslemeli motordan 225 hp bence başarısızlıktır... En az 260-270 hp olmalıydı bence...

PoweRFuLL
28-09-2004, 22:40
adı yeter bence Type-R

misafir118
28-09-2004, 23:58
megane

Özgün
29-09-2004, 00:08
Kim geçer bişey diyemem ama o hacimdeki turbo beslemeli motordan 225 hp bence başarısızlıktır... En az 260-270 hp olmalıydı bence...
şöle diyelim güvenlik limitleri içinde :)

onur TT
29-09-2004, 00:18
turbo arabadan korkulur :rolleyes:

A.G.A
29-09-2004, 00:26
+1
meganın 0-100 hızlanmasını bilen var mı?

onur TT
29-09-2004, 00:54
fabrika verisi 6.5

mustafa TT
29-09-2004, 00:58
korkma yavrum ben burdayım :D

misafir118
29-09-2004, 01:02
6.5 sn

onurkayacik
29-09-2004, 01:29
Megena

Tufan V
29-09-2004, 01:46
Kalkışta ne olur tam kestiremiyorum malum Turbo lag diye bir olay var, gerçi öteki yandan type-r da gerçek gücünü yüksek devirlere ulaştıktan sonra gösteriyor ama rollingde ve ara hızlanmalarda Megane daha üstün olacaktır.

SinanA
29-09-2004, 02:38
bak buna katılırım işte. :cool:

Cengiz Bozkurt
29-09-2004, 12:55
Motor ve Otomobilin kalitesi olarak Megane Daha iyi. Dün Renodaydım. herşeyini inceledim.

Bu arada Megane 0-400 14.60s

STP
29-09-2004, 12:57
Motor ve Otomobilin kalitesi olarak Megane Daha iyi. Dün Renodaydım. herşeyini inceledim.

Bu arada Megane 0-400 14.60s
motor ve otomobıl kalıtesıdne megane mı daha ıyı. muhahahaha tam komedı ya.dunyaya motor teknolojısı satan hondanın 2lıtre atmosferık 200 hp motorundan ve typer gıbı sakfan bı yarıs arabsındanmı faha ıyı megane. onlar gıdıp ılkın yenı bı kasa yapsınlar. guzel jant taksınlar araba 225 hp turboyum desın. sen benı guldurdun ALLAHta senı guldursun:D

STP
29-09-2004, 12:59
ayrıca benım 0-400 degerım ondan ıyıdır.

PoweRFuLL
29-09-2004, 13:02
;) eheheheh

KaanD
29-09-2004, 13:11
Ben derim ki at binicisine göre kişner makinaya deil binicisine bakalım :))

Mehmet Ertan
29-09-2004, 13:13
roling ve kalkıslarda megan alıcaktır ama araba ve motor kalitesi dersen honda daha agır basar derim ;)

gökhan 320i
29-09-2004, 13:17
bencede Megane Rs

onur TT
29-09-2004, 15:27
ayrıca benım 0-400 degerım ondan ıyıdır.
her attigin mesajda kıstas senin araban mı olacak?

konuya biraz daha genis cerceveden baksak nasıl olur?

Cengiz Bozkurt
29-09-2004, 16:22
motor ve otomobıl kalıtesıdne megane mı daha ıyı. muhahahaha tam komedı ya.dunyaya motor teknolojısı satan hondanın 2lıtre atmosferık 200 hp motorundan ve typer gıbı sakfan bı yarıs arabsındanmı faha ıyı megane. onlar gıdıp ılkın yenı bı kasa yapsınlar. guzel jant taksınlar araba 225 hp turboyum desın. sen benı guldurdun ALLAHta senı guldursun:D
Kaldırın o zaman Type-R ile Megane RS i bakalım nooluyo safkan yarış arabasına.
Donanımı yeter aracın. Brembo frenler,8 hava yastığı,daha neler neler...

STP
29-09-2004, 21:30
her attigin mesajda kıstas senin araban mı olacak?

konuya biraz daha genis cerceveden baksak nasıl olur?senı neden enterese ettıkı. ıyı yuruyen bı arabam oldugu ıcın kıstas olarak gorurum. sende sahıp o sekıdlekı bı arabaya send ekıyasla...:cool:

STP
29-09-2004, 21:33
Kaldırın o zaman Type-R ile Megane RS i bakalım nooluyo safkan yarış arabasına.
Donanımı yeter aracın. Brembo frenler,8 hava yastığı,daha neler neler...
sen ne ıcın ıyı dedın araba olarak ve motor olarak. donanım olarak bahsettınmı. ben yınede ıdda ederım ckr ıle denesın herhangı bı megane gecebılecegını sanmıyorum...ckr de sadece son susturucu var ...

RN12TRS
29-09-2004, 21:37
civic type-r = minibüs
megane rs = safkan spor otomobil
dostlar hızlanma değerlerine yollara çıktığında bakalım ;) kağıt üzerinde herşey boştur

STP
29-09-2004, 21:52
civic type-r = minibüs
dostlar hızlanma değerlerine yollara çıktığında bakalım ;) kağıt üzerinde herşey boştursen bı yavas olsana... typer nereye mınıbus. megane nereye safkan spor otomobıl . arabanı tıpı elvermıyor bı kere spor otomobıl olmaya. su megane rs bı gelsın 4 kapı aıle arabamı gecsın benım bakalım nasılmıs spor otomobıl gorelım. dırek karalamak ıcın yazı yazma buraa. typer kodlu hondaların namını butun dunya bılır. dıgerlerı ancak turbo besleme ıle 225 hp alır ancak. bıde ozgun kardesımız gıbı 1.6 dan saka rakamlar alanlar vardır . neden cunkı honda. neden cunkı ruhu sportmen...

PoweRFuLL
29-09-2004, 21:57
civic type-r = minibüs
dostlar hızlanma değerlerine yollara çıktığında bakalım ;) kağıt üzerinde herşey boştur

yok Yanlısın war kamyon... oldu meganın tıpınıde bılıos arka qorunusunde estetık denılen bısı yok en azından type-r ın estetıgı yeter. + Yanı Type-R cıkmadan once herseyın Sonunda -R yoktu Sımdı Nedense $ahinler Bile $ahin-R oluo :P demkki war milletin bi bildiği dEmi karde$

STP
29-09-2004, 22:02
mant R:)

onur TT
30-09-2004, 01:23
senı neden enterese ettıkı. ıyı yuruyen bı arabam oldugu ıcın kıstas olarak gorurum. sende sahıp o sekıdlekı bı arabaya send ekıyasla...:cool:
foruma uyeyim o yuzden enterese etti, dedigim gibi konuya genis acidan bakalım...

STP
30-09-2004, 01:35
foruma uyeyim o yuzden enterese etti, dedigim gibi konuya genis acidan bakalım...
dedıgım gıbı ıyı yuryen bı arabaya sahıp olursan kıstas olarak alırsın ;) ıstersen terz acıdan dık acıdan dar acıdanda bakabılırız :D

CEMAL-A
30-09-2004, 11:36
özgün yaw yine ortalığı karıştırdın bee :D turboyla atmosferik , turboyla turbo- atmosferikle atmosferik bul 2 araba karşılaştır ...

:rolleyes: megan turbo- s40 t4 mesela ;) ..

STP
30-09-2004, 11:37
ya abı bırak su admın arabalarını ya neymıs t4 mus :)

misafir1927
30-09-2004, 11:40
Ben derim ki at binicisine göre kişner makinaya deil binicisine bakalım :))+100000000:cool:

STP
30-09-2004, 11:42
+100000000:cool:
mantıksız bı yazı bence
ıkı adet aynı ozellıklere sahıp robot pılotun arabaları kullandıgını var sayıp bu karsılastırmaları yapmak gerekır

OyTuN
30-09-2004, 12:58
megane mı type r mı desenız..
dusunmem type r derım..

megene tıbı sporlukla alakalı dııl ..
hele o arka cam tasarımı tam analamıyla berbeat..

ıstedıgı kdr turbo olsun...:) TYPE R rulezzz...

C.E.M
30-09-2004, 13:02
o arka camı kim dizayn ettiki aşırı berbat cidden

STP
30-09-2004, 13:06
megane mı type r mı desenız..
dusunmem type r derım..

megene tıbı sporlukla alakalı dııl ..
hele o arka cam tasarımı tam analamıyla berbeat..

ıstedıgı kdr turbo olsun...:) TYPE R rulezzz...ü

bunu yazan pug206nıcklı bırı ıse dusunmek lazım degılmı:D

Cengiz Bozkurt
30-09-2004, 16:14
sen ne ıcın ıyı dedın araba olarak ve motor olarak. donanım olarak bahsettınmı. ben yınede ıdda ederım ckr ıle denesın herhangı bı megane gecebılecegını sanmıyorum...ckr de sadece son susturucu var ...
Tamam megane a da son susturucu takalım kalksınlar o zaman nooluyo.
Standartta bile Megane 0-400metreyi 14.60 saniyede
Type-R ise 15.20s

değerler herşeyi belli ediyo.

Standartta Turbo RulezzZZzz

RN12TRS
30-09-2004, 19:15
sen bı yavas olsana... typer nereye mınıbus. megane nereye safkan spor otomobıl . arabanı tıpı elvermıyor bı kere spor otomobıl olmaya. su megane rs bı gelsın 4 kapı aıle arabamı gecsın benım bakalım nasılmıs spor otomobıl gorelım. dırek karalamak ıcın yazı yazma buraa. typer kodlu hondaların namını butun dunya bılır. dıgerlerı ancak turbo besleme ıle 225 hp alır ancak. bıde ozgun kardesımız gıbı 1.6 dan saka rakamlar alanlar vardır . neden cunkı honda. neden cunkı ruhu sportmen...

Dostum bu benim fikrim, saygılı olursan sevinirim. Sen kendin söylüyosun 4 kapılı aile arabam var diye ne yaparsan yap aile arabası işte, ama megane öyle deil özellikle yine işin içine kendi arabanı sokman çok komik :)

STP
30-09-2004, 21:40
megane spor otomobılse bende top fuel ım...

Tufan V
30-09-2004, 23:12
Type-R'a lafım yok ama sadece farklı olmak için megane rs derim.

OyTuN
01-10-2004, 12:40
ü

bunu yazan pug206nıcklı bırı ıse dusunmek lazım degılmı:D

benım ıcın marka model farketmez ne pejocuyum ne hondacı...
dızaynı gıdıısı hosuma hangısı gıdese o benım tartısılmazdır...:D

gümüŞeytan
01-10-2004, 16:01
megane tabiiki

GöKHaN G
01-10-2004, 16:37
ya şu hondacılara gülüom ya bu kadar da körü körüne konuşulmazki... yoq type-r megané'dan üstünmüş

neyi tartışıosunuz beyler bu type-r (honda civic) o kadar iide megané yılın otomobili seçildi... civic üretime geçtiği sene naptı? hondanın hangi top modeli kaç defa yılın otomobili seçilmiş? bide renoya bakıp konuşmak lasım iş sadece demir yığınına motor koymakla bitmio...

type-r 200hpde ne oluo durabilimio? nerde bütün type-r kullanıcıları şikayetçi ama kimseden gık çıkmıo... bide megane bakın 34m durma mesafesi çıkarmışlar arabadan azcık anlayan arkadaşlar 34m nedemek olduğunu nasıl bi derece olduğunu tartışmıcaklardır herhalde...

en basit örneği ben megane ile bi kaza yaptım aynı kazayı eminimki honda civic ile yapsaydım araba ile birlikte bende pert olmuschtum... :) belki motor teknolojisi bakımından honda önde olabilir ama araba sadece motordan ibaret diil...

megané 225hp fabrika çıkışı ufak tefek oynamalar sonucu araba kaç beygirlere çıkıcak kimse bilmio... ben RSten idialıyım alayına gider yapıcak bundan eminim.... artı hondaların bi kere fabrika çıkışı yol tutusch problemi var... sitedeki arkadaschlardan benim arabama binmisch olanlar vardı sadece yay ile nasıl yol tutuodu megané aynı yay ile hondayı bırakın yolda tutumayı şeritte tutmayı başaramıodunuz ya :)

saygılar :)

STP
01-10-2004, 16:46
anlamadım... sen ozgunun attıgı taklayı atsaydın o kazayı sen yaopsaydın acaba sag cıkarmıydın. bı kaldırıma cıktın ne oldugunu gorduk ... unuttunmu ozamanları... sen reno ıle hondayı kıyaslamaya calısırsan bırak araba felan olaylarını... bıde su var bana durmak lazım degıl bılader. he hatırlatırım almak ıstedıgın vtec de durmuyo ... sadece motor koymakla olmuyo nedemek onu anlamadım motor harıucı yokmu baska bı ozellıgı... bosch konuschmayalım pls...

STP
01-10-2004, 16:49
serıtte tutunamayı basaramıyoduk ama mc e once bız gırmıstık ve dumur oluop arabaya bı hafta ceza verıp yıkamamıstınız..!!!! honda dunyaya teknolojı satar motor satar... dıkkatlı ınceleyın anlarsınız

GöKHaN G
01-10-2004, 16:52
selçuk bırak geyiği gözlüklerini çıkarda konusch... ben vteğini nie almak istediğimi biliosun saneye sınıf1de yarışmak için o arabayı almak istiom yoqsa geirisi palavra... bu arada sadece vtec almıcam merak etme yanına megané sedan da gelicek emin olabilirsin...

honda da sadece motor var...

konforun K sı yoq

yol tutuschun Ysi yoq

fren sistemini direk pas geçiom o hiç yoq çünkü :)

Cengiz Bozkurt
01-10-2004, 16:54
ya şu hondacılara gülüom ya bu kadar da körü körüne konuşulmazki... yoq type-r megané'dan üstünmüş

neyi tartışıosunuz beyler bu type-r (honda civic) o kadar iide megané yılın otomobili seçildi... civic üretime geçtiği sene naptı? hondanın hangi top modeli kaç defa yılın otomobili seçilmiş? bide renoya bakıp konuşmak lasım iş sadece demir yığınına motor koymakla bitmio...

type-r 200hpde ne oluo durabilimio? nerde bütün type-r kullanıcıları şikayetçi ama kimseden gık çıkmıo... bide megane bakın 34m durma mesafesi çıkarmışlar arabadan azcık anlayan arkadaşlar 34m nedemek olduğunu nasıl bi derece olduğunu tartışmıcaklardır herhalde...

en basit örneği ben megane ile bi kaza yaptım aynı kazayı eminimki honda civic ile yapsaydım araba ile birlikte bende pert olmuschtum... :) belki motor teknolojisi bakımından honda önde olabilir ama araba sadece motordan ibaret diil...

megané 225hp fabrika çıkışı ufak tefek oynamalar sonucu araba kaç beygirlere çıkıcak kimse bilmio... ben RSten idialıyım alayına gider yapıcak bundan eminim.... artı hondaların bi kere fabrika çıkışı yol tutusch problemi var... sitedeki arkadaschlardan benim arabama binmisch olanlar vardı sadece yay ile nasıl yol tutuodu megané aynı yay ile hondayı bırakın yolda tutumayı şeritte tutmayı başaramıodunuz ya :)

saygılar :)
+99999999999
Ayrıca,
Bu arada bazı muhabbetler de vardı başka forumlarda. Yok type-r a turbo taksak nolucak diye. Taksınlar type-R ın o hassas motoruna. Aynı harcamayıda megane ın TURBO için yapılmış motoruna uygulayalım. Görelim noluyo
Not:Bu yazdığım Type-R a turbo takalım bakalım noluyo diyenler için. kimse alınmasın

GöKHaN G
01-10-2004, 16:56
serıtte tutunamayı basaramıyoduk ama mc e once bız gırmıstık ve dumur oluop arabaya bı hafta ceza verıp yıkamamıstınız..!!!! honda dunyaya teknolojı satar motor satar... dıkkatlı ınceleyın anlarsınız
ya selçuk bırak bana gazel okumayı 115hp idi benim arabam 190.000Km idi 115hp nin kaçı kalmıschtı allah bilir... ben o araba ile senin çok övdüğün vtec'in içinden geçmedim mi? sadece vtec'mi? nelerin içinden geçtiğimi sen daha ii biliosun...

bu konuyu uzatmayalım zaten devamlı görüşüoruz osaman tartışırız... benim bildiğim gördüğüm... genel anlamda reno hondadan daha ii...

ben hondanın motoruna kötü demiorumki... yazdıklarımı ii oku anlarsın...

STP
01-10-2004, 16:57
konfıor yokmu benım arabamda.. cıddımısın.. o kaıltelı dosemeler konsol tırt yanı oylemı... yol tutusun ysı yok oylemı. unutulmamalıdırkı bı araba tune edıldıkten sonrakı degrelerı ılede anılır. ozanda yay konı var noluyoı? benım gıbı 200 ustu anı 3 serıt yapsaya.. sana neden rs degılde vtec al dedık hareket yaparsan olmeyesın araba yol tutsun send etamam vtec alalım demedınmı... bosch konusmayalım pls... ozan nasıl dot bas dagıttıgını soyledı rıfat abıde soyluyo rıfat usta ne dıyor vtec herturlu yol tutma uzmanı dmeıyıormu.. al ıkısındede konı ıkısındede yay.. ne oldu...

STP
01-10-2004, 17:03
ya selçuk bırak bana gazel okumayı 115hp idi benim arabam 190.000Km idi 115hp nin kaçı kalmıschtı allah bilir... ben o araba ile senin çok övdüğün vtec'in içinden geçmedim mi? sadece vtec'mi? nelerin içinden geçtiğimi sen daha ii biliosun...

bu konuyu uzatmayalım zaten devamlı görüşüoruz osaman tartışırız... benim bildiğim gördüğüm... genel anlamda reno hondadan daha ii...

ben hondanın motoruna kötü demiorumki... yazdıklarımı ii oku anlarsın...
senmı benım ıcımden gectın... anlayamadım.yan ver gır soyle aradan gec dıye ogrettıgım adammı bana bun ları yasıyor. o aksam sen bana yada baskalarına patlamayasın dıye sen gecesın dıye saga cıkmayı bırakmamdımmı ben. o ana kadar bnerdeydın..
eger cıksaydım ya benım ya senın araban yoktu... 3.yu yapalım dedım yememıstı hatırklatırım yoo artık konılendın dıyen benmıydım.... bırakalım bunları. ama ıstersemn al vtecı herzaman trafık on.....

GöKHaN G
01-10-2004, 17:14
selçuk uzatmıcam sadece boynuz kulak olayı...

bide hep aynı scheyi söylüosun o günü giricektin o şeride bakıcaktık... ben cumhurla aynı şeridi paylaştığımı biliom şöfor adam girer ve çıkardı biz cumhurla girdik çıktık... seninle ise ben girdim ben çıktım...

TayFUN
01-10-2004, 17:17
Sevgili arkadaşlarım, yolda yapılan bu tür olayların sonuçları,, genelde benim gözümde malüm isim vermiyeyim bellidir, yannız burada tartışma ortamı yaratmanıza hiç gerek yok, bi akşam rahat rahat face to face konuşursunuz,İkinizide çok seviyoruz., Anlamını düşünün lütfen.

STP
01-10-2004, 17:19
selçuk uzatmıcam sadece boynuz kulak olayı...

bide hep aynı scheyi söylüosun o günü giricektin o şeride bakıcaktık... ben cumhurla aynı şeridi paylaştığımı biliom şöfor adam girer ve çıkardı biz cumhurla girdik çıktık... seninle ise ben girdim ben çıktım... o boynuz kulak olayı bı yalan ıonu gecelım... sofor adam tek serıde ıkı araba gırer oylemı. yanı ben sofor degılım oylemı sımdı cum sofor oldu oylemı... ayrıyetten sneın gırecegın araya ben senden once daldım dıye bana patlamadınmı.... tek kelıme al arabanı cık yola ben gelıcem hele bıras uzaklasta hemen gecmıyım ıcınden.... ımzama bak anlarsın....