'Full Versiyon'a Bak : fiberglass boyd kit tasarım ve yapılışı
fj tuning
07-01-2006, 14:46
merhaba
bu fiberglass body kit nasıl yapıyorlar bunu resimle anlatan yapancı site varmı benin için çok önenli bana bir iyilik yapın teşekkür ederim fj tuning
gökan_huju
07-01-2006, 20:19
valla git bı fıberglascıya sabahtan akşama kadar ızle ole daha ıyı bence
misafir385
07-01-2006, 21:03
arkadaşım çamur denen bir karışımı var ya tamponun üzerine yada özel kalıplarına sıvıyorlar kuruduktan sonra sprial taşla zımparalayıp şekil veriyorlar aim ve lec sport böyle yapıyor
emre bozkurt
08-01-2006, 13:21
evet ya banada lazım ben gördüm ama el elden üstündür
fj tuning
08-01-2006, 16:51
kimse yokmu bu soru cevablıcak siteler varmıdır bilen varsa yardıncı olsun
fj tuning
10-01-2006, 22:57
kimse yokmu yapancı site bilen yada yapışını anlatan resimler nasıl yardıncı olun teşekkür ederim
Hilmi A.
11-01-2006, 11:52
yabancı istlerden bulman cok zor yani anlatmaz kimse o olayı sonuçta para kaznıolar
arkadaşlar önce kalıp hazırlamak için mukavva karton ve 4milimlik kontra plak ve parlak olan yapışkanı kuvvetli bant alıyorsunuz (nalburlarda var) sonra orjinal tamponunuzdan ust tarafta yaklaşık5veya 10 cm arasında kalacak şekilde kesin ve alttarafı atın sonra elinizdeki malzemelerle tamponun kalan alt kısmına zımba ile malzemeleri tutdurun ki kalıp bozulmasın nasıl görükmesini istiyorsanız şekillendirin bant ile bu şekli sağlamlaştırın ki düşmesin tamponun kalıp hazırlandıktan sonra heryeri o bantla bantlayın ve bildiğiniz sıvı yağdan ince bi tabaka sürün fırça ile sonra elyafı koyup polyesteri dökebilirsiniz ama küçük parçalar halinde yapın kı kurumasın en son arka tarafından kalınlaştırırsınız yağlıyoz çünki kalıptan ayırmak için kuruyunca tamponumuz hazır olcak sonra orjinal tamponun üst kısmına perçinleyin ve gerisi kaportanının işi macun boya falan iyi çalışmalar
Nurettin_S
27-11-2006, 21:21
bu anlatanan ları ben yapacam yanee iii yaparım tabe heheh
ya arkadaşlar biz bunları yapamayız boşuna tarif etmeyin. bu fiberglascıların işi adamların mesleği, onlarda böyle her model arabanın aksesuarları dergileriyle mevcut arabanın modeline göre beğendiğini söylüyorsun adamlar yapıyor. yani bazı şeyyleri tarifle kendimiz yapabiliyoruz ama fibercilik bizi aşar...ayrıca bende megane hb arka spoiler modeli arıyorum bulan olursa banada bir mesaj atsın lütfn...
_ e M R e _
03-12-2006, 15:12
yapabilen varsa hemmen bir sipariş geçeyim :D bunlar yapılacak şeyler değil ama tabiiki bilmekte de fayda var
ilginç bi topic olmuş :)
fiber öyle evde yapılacak bir iş değil sanırım :P
yine de kolay gelsin :)
yaa şu işe bak yakında act üyeleri fiberden araba yapacaklar :) şimdiden kolay gelsin.. test için ben hazırım haberinis olsun.. :)
böle arabayla uğraşıcaana 83 prens etrafındaki insanları üzmemeyi denesen daha iyi olur..
fatih145306
30-05-2007, 13:55
arkadaşlar 2 ay önce talihsiz bir kaza geçirdim benim tamponun sağ tarafı haşat oldu yenisi çok pahalı geldi bende 15 ytl ye cam elyafı polyester ve hızlandırıcı aldım. önce tamponu pürmüzle ısıtıp şeklini vermeye çalıştım sonrada yırtılan yerleri zımbaladım cam elyafını hasarlı bölgeye uyguladım
kuruduktan sonra (2 saat kadar bekledim)zımparayla bi güzel zımpara yaptım(kollar gitti tabi)ve siyah sprey boya ile boyadım bu arada macun uygulaması yapmadım tabi yapsam çok daha gücel dururdu anlayacağınız arkadaşlar biz tamirci değiliz ama tırnağımız var kafamızı kaşırız
Bodykit konusunda benim tercihim fabrikasyon kitler olurdu herhalde. El yapımı kitlerde çok titiz çalışma olmadan güvenmem zor.
megrime katılıyorum sonuçta ortaya bir sanat eseri çıkacaksa madem ki öle duruyo hata payı hiç olmamalı hem ayrıca ben fiberden yapılan kitleri çok sağlıklı bulmuyorum ilk zamanlarda herşey güzel boya falan tamam ancak küçük dokundurmalar sonuxunda çatlaklar olmaya başladığı zaman o fiber insanın göz zevkini bu kadar mı bozabilir. bu yüzden ben plastiği düşünüyorum daha pahalı ancak darbelerde esneme olayı fibere göre daha fazla
mehmetéé
05-06-2007, 15:57
bilen arkadaşlar hangi malzemelerin kullanılacağını ve karışımın nasıl hazırlanacağını bi zahmet biraz daha ayrıntılı anlatabilirmi rica etsem ,
el becerilerime güveniyorum şahsen , mutlaka işimize yarayacaktır
TeamMC24x
16-07-2007, 14:38
ismail arkadaşa katılıyorm boşuna tamponu ziyan etmeyin
shn_design
27-07-2007, 23:21
arkadaşım bu dediğin fiber tampon olayını discovery channelda görmüştüm adamlar önce arbanın üstüne suyla karıştırdıkları (kil) maddesini yapıştırıyolar biraz kuruyunca çok yumuşak bi hamur oluyomuş onu kazıyarak şekil veriyolar ardından üstüne yağ sürüyolar ve malzemesi nedir bilmiyorum bi bezi o kil in üstüne reçine dedikleri bi yapışkanla yapıştırıyolar işte o bez kuruduğu zaman tamponun kalıbı ortaya çıkıyodu daha sonra ise o kalıba fiber dökmek kalıyo bence bi şeyler görmek isteyen arkadaşlar discovery channel a baksınlar süper programlar var oto üstüne
37_style
05-08-2007, 14:44
bilederim bence sen hiç uğraşma flash programını bilen bi arkadaşın varsa taslağını yap git ver bi yere yapsınlar seninde başın ağrımaz
seyhan_q
01-05-2008, 00:49
http://www.camelyaf.com.tr/turkce/ctp_kaliplama_metodlari.php
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.