PDA

'Full Versiyon'a Bak : katalitik egsoz problemini çözdüm

alpersakirmetin
13-01-2006, 03:04
Arkadaşlar merhaba,
Geçenlerde 2002 Leon'umun katalitik problemini çözdüm...
1) Araba 16V, AZD motor, Euro4 normlu, yani çift lambda sensörü(O2 sensörü) mevcut
2) benden önceki sahibi katalitik konvertörü zamanla dolduğu için içini boşalttırmış.
3) ben aldığımda bir problem yoktu ama zamanla egsozdan uğultulu bir ses gelmeye başladı.
4) çok araştırdım. web sitelerini tamamen okudum. birkaç usta ve servisle görüştüm.
5) en son maslaktaki Kardeşler Egsoz Davut Ustaya tavsiye üzerine yolum düştü. Anlattım. Ya içi boş olan katalitik yerine freeflow bir susturucu takılacaktı, yada piyasada duyduğum, yurtdışından getirilen 300-400 YTL lik katalizörlerden bulup taktıracaktım.
6) Çünkü; aynı zamanda benim arıza ışığım yanıyordu, ikinci lambda sensörü kat iptal edilmiş olduğundan arıza veriyordu. Sildiriyordum, bir süre sonra tekrar yanıyordu.
7) Davut Usta; eğer herhangi bir susturucu takarsak, yüksek ısıdan bunlarında içlerindeki yünün yandığını, bahsettiğim yurtdışından, genelde çinden falan gelen katalizörlerin emniyetsiz olduğundan bahsetti. en iyi yinede orjinali dedi
8) sonuçta Davut Usta bana servislerden 1000-5000 km lik, çıkma orjinal katalizör bulabileceğini söyledi.
9) hafta içi telefon geldi, gitmiş bir kaç tane bulmuş, bende birkaç gün sonra gittim, birtanesi aynısıydı zaten. İnsanlar kat iptali yaptırıyorlar ya, buda öyle az kullanılmış çıkma bir kat.
10) içine baktık, zaten o alırken incelemiş, ışığa karşı tuttuğunuzda deliklerin tıkalı olmadığını anlayabilirsiniz.
11) tertemiz taktı. bende şu ana kadar bayağı yol yaptım, adapazarına gidip geldim, sonra Bursa ya gittim, bayram gezmesi falan hiçbir problem yok.
12) Neticede; performansta hiçbir sorun yok, alt devirler ciddi canlandı, motor artık sanki daha düzenli çalışıyor, daha iyi sıkıştırıyor kendini, ses azaldı, ve arıza ışığım yanmıyor, sürekli takip ettiğim ettiğim yakıt tüketimimde çok iyi.

İtibat bilgilerini veriyorum. Bana kat iptalinin aslında gereksiz olduğunu anlattıkları ile ve yaptığı işle ispat etti. Ben Kimya ve Endüstri yüksek mühendisiyim. İnanın derslerde akışkan dinamiğinde gördüğüm mantığı farkında olmayarak çok güzel anlattı. :applaus: bayağı bir muhabbet ettik.

Böyle bir probleminiz varsa gidin, istediğiniz gibi çözer benden tavsiye... bayramdan önceki hafta perşembe siyah Leon gelmiş diyin, o anlar....
KARDEŞLER OTO EKSOZ
DAVUT GÖDEK
ATATÜRK OTO SANAYİ SİTESİ
2.KISIM 12.SOK
NO:419
SEZGİN İŞ MERKEZİ KARŞISI
MASLAK-İST
TEL: 212 276 96 12
CEP: 532 317 69 56
benim özel mailim: alper.sakir.metin@gmail.com (alper.sakir.metin@gmail.com) bir sorununuz olursa fikir olarakda yardımcı olurum:)
Sevgiler