'Full Versiyon'a Bak : 159 un resmi web sayfası
Murat 156
17-01-2006, 10:24
bir karıştırın :thumbsup:
http://www.alfa159.com.tr/
genel olarak araba da site de çok başarılı. bravo Alfa.
koray&clio
19-01-2006, 13:10
paylaşım için sağol.....alfa süperrrr:)
Murat 156
24-01-2006, 15:54
Rica ederim sende sağol
Arkadaşlar internet üzerinde arabanın resimlerini gördüğümde hayalkırıklığına uğramıştım. Hayalkırıklığı derken , kesinlikle kötü değil tasarımı , ancak çıkan her Alfa insanları kendine ilk görüşte aşık edebilme özelliğine sahip olduğundan , 159 ilk görüşte aşk yaratamadığı için hayalkırıklığına uğramıştım. Zaten 156 gibi bir efsanenin ardından böyle olması doğal , ancak gidip gördüğümde bütün fikirlerim değişti. Aracın tasarımı süper. İç mekan kalitesi 156'dan kat kat üstün. Sürüş özellikleri olarak JTD versiyonu çok başarılı , alınacaksa şiddetle JTD'yi tavsiye ederim , aradaki farka değer.
alfaromeo 159 çalışmasında gayet başarılı olmui kanaatindeyim tebrikler..
İvmelenme performansını cok zayıf buldum. 1.9Lt 160 Ps bir aracın yaklasık 10 sn de 0-62 mph ye ulasması tam hayal kırıklıgı. Sitedeki verilere gore konusuyorum henuz kullanma firsatım olmadı. 1. ve 2. jenerasyom 2.0 Ts ye gore elbette.
Bu oldukça doğal çünkü araç 156'ya göre çok ağır. Arada 200 kg'den fazla fark var. Bu sefer hızda eskisi kadar iddialı değil 1.9 ltlik benzinli motor. 2.2 185 hp olanı daha makul ki o da gelmez buraya vergiden dolayı. Bu arada 1.9 JTS olarak lanse edilen motor 1900 cc'nin de altında , yanılmıyorsam 1850-1860cc arası olması lazım.
Ancak şunu emin olarak söyleyebilirim JTDm bir dizele göre çok iyi gidiyor , yüksek hızlarda bile bana mısın demiyor. Ara hızlanmalar ise süper.
Cahit_ksk
04-02-2006, 21:53
156ya gore ivmelenmede yavaş kalması doğal dıyosun da sence turbo ne anlama gelıyor...bence ivmelenme..
1.9 JTS motor turbo değil. Direkt enjeksiyonlu bir motor , yani atmosferik. Ancak 1.9 JTDm turbo dizel , ki artık turbo olmayan dizel kalmadı gibi.
Ancak Alfa'ya Turbo bir benzinli de lazım artık , piyasadan kalkan 205 hplik V6 Turbo yerine. Özellikle GT'ye ve çıkacak olan Brera'yla yeni Spider'a koysalar fena olmaz.
Cahit_ksk
04-02-2006, 22:54
turbo koymamalarının nedenini anlamadım..gerçi incelemedim de 159u ama...turboyu bu zamana kadar en iyi kullanan ve bence bu konuda en çok kendisini geliştiren bi markayı kullanıyorum..genelde vwde dizel motorlarda turbo kullanılır... o yuzden bu kadar şaşırdım heralde..o zaman çabuk ivmelenememesi doğal..
Yok yok , yanlış anlaşıldı galiba :)
1.9 JTS olan motor 160 hp'lik benzinli motor. Bu araçta turbo yok ve benzinli. 159 ağır olduğu için de 1.9 JTS motor 156 2.0 TS ile aynı performansı veremiyor 159'da.
Ancak 1.9 JTDm diye geçen motor 1.9 lt 150 hp'lik bir turbo dizel motor. Yani turbo var ve dizel bir motor. Bu araç ise kalkışta JTS ile benzer performans verirken ara hızlanmaları çok daha iyi , muhtemelen 156 2.0 TS'den de daha iyi çünkü 320nm gibi inanılmaz bir torka sahip. Ayrıca test sürüşünde de gördük ki ilk hızlanmadan itibaren aracın ivmesi hiç kesilmiyor , yüksek hızlara çok rahat çıkıyor ve yüksek hızları hiç hissettirmiyor , dizel sesi de yok.
Ben bu koşullarda 4000 YTL fark verip dizel almayı daha mantıklı buluyorum , performans olarak daha iyi genel olarak ve daha az benzin tüketiyor. Ama Alfa'nın o 7000 dd'deki sesini duyamıyorsunuz tabii dizelde , 5000 diyince bir bakıyorsunuz devir bitmiş :)
Cahit_ksk
04-02-2006, 23:17
alfayı bence dizel almak mantıksız..çünkü dediğin gibi motor sesi gerçekten insana mükemmel bi zevk veriyor..yani ben alfayı dizel almak yerine bi passatı tercih ederdim..hep kendi arabanı met ediyosun diye kızma da sakın:) ama alfayı dizel almak bence mantıklı değil..alfa romeo markasının çoğu modeli her ne kadar da 4 kapı olsada senin de bildiğin gibi spor kullanım için tasarlanmış bi araba..hatta spor ozelikleri bayaa bi üstün normal 4 kapılardan...yani madem spor bi araba alıcam dizel almam..sende farkındasındır ki dizelde en iyi dizel motor üreten firma vw..bu yuzden ben bi passat TDİ'ya değişmem 159'un dizel modelini..ama 159un benzinli modelini de passatın benzinli modeline değişmem amacım spor kullanımsa:) bu arada izmirden nerden?
Ben test sürüşünden sonra "yahu aslında sesten de vazgeçilir hani :)" dedim , çünkü performans gerçekten iyi ve gaza bastığın zaman bile bir Alfa'nın benzininden şikayet etmeme fikri de gayet çekici :)
VW Passat - 159 tercihi kişisel meseleye kalır , Passat oldukça daha geniş , hani biraz daha ağırbaşlı bir araç alayım diyenler için güzel bir tercih. Üstelik ikinci elde de değerini 159'dan daha çok koruyacak büyük ihtimalle.
İzmir'de Mavişehir'denim :)
Cahit_ksk
04-02-2006, 23:47
e dizel motor bi spor araba için hüsrandır bence..zaten spor bi araba istemiyosam da alfa romeo almam açıkcası...bu arada bende bostanlıda oturuyorum..senin isim neydi?maitre değil heralde:)
motorunu falan bilmem genel olarak yurtdışı sayfalarındada hantal kaldığı söyleniyor ama tasarım konusunda bence mükemmel bir araba..
irfanaltınay
19-02-2006, 12:50
dün eskişehirde test sürüşü yaptım...
ve hala kendime gelemedim..
tek kelimeyle muazzam bir araba.zaten 156 hastası olan ben dahada hastalandım :)
Allah hepimize birer tane nasip etsin.yeni kasa bmw ile değişmem yani o kadar söyleyeyim...
Murat 156
20-02-2006, 10:29
İrfan sen muhterem bir adamsın ve senin zevkine kesin güven olur.
alfayı bence dizel almak mantıksız..çünkü dediğin gibi motor sesi gerçekten insana mükemmel bi zevk veriyor..yani ben alfayı dizel almak yerine bi passatı tercih ederdim..hep kendi arabanı met ediyosun diye kızma da sakın:) ama alfayı dizel almak bence mantıklı değil..alfa romeo markasının çoğu modeli her ne kadar da 4 kapı olsada senin de bildiğin gibi spor kullanım için tasarlanmış bi araba..hatta spor ozelikleri bayaa bi üstün normal 4 kapılardan...yani madem spor bi araba alıcam dizel almam..sende farkındasındır ki dizelde en iyi dizel motor üreten firma vw..bu yuzden ben bi passat TDİ'ya değişmem 159'un dizel modelini..ama 159un benzinli modelini de passatın benzinli modeline değişmem amacım spor kullanımsa:) bu arada izmirden nerden?
dizel motor konusunda alfa romeo daha doğrusu fiat grubu diğerlerinden herzaman 1 adım öndedir.bugün piyasada hemen hemen tüm üreticilerin yoğunlukla kullandığı crdi yada başla adlarla tanıttıkları common rail direct injection lu dizel motorların mucidi ve dünya üzerinde seri üretim ilk kullanananı fiat grubudur.(alfa 156 1,9 jtd 1996).türkiye ye alfanın dizeli yeni geldi.ama avrupada her modelde 2-3 çeşit dizel motor bulunmaktadır.ayrıca hacim güç oranına bakarsanız alfanın diğerlerinin önünde olduğunu açıkça görebilirsiniz.
irfanaltınay
20-02-2006, 20:04
İrfan sen muhterem bir adamsın ve senin zevkine kesin güven olur.
estağfurullah abi nacizane görüşüm fakat alfa romeo benim için apayrı bir yerde..
inşallah yaza bi tane makyajlı 156 alacaz bakalım şu golfü bi hayırlısıyla gelin edeyimde :)
calikogli
26-02-2008, 10:16
arkadaşlar reno kangoo 1.9 dizel motor yaptıracağım acaba bana kaça mal olur rizeden katılıyorum foruma nerde yaptırayım bir adres veren olurmu acaba.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.