PDA

'Full Versiyon'a Bak : Honda Motor Gösterge Problemi

Xanthium
21-01-2006, 13:14
1997 Eurocivic HB aracım dün çalıştırdıktan bi kaç dakika sonra göstergelerin olduğu kısımda Motor Çalıştırma Kontrol Lambası yanmaya başladı..Konuyla İlgili bilgisi olanvarsa diye önce burada öğrenmek istedim...Tşkler

safiran
21-01-2006, 23:35
sensörlerden gecici arıza bilgisi gelmiştir araç normal çalışıyo çokda önemli birşey değil ama bir ara arıza okutursan en azından ne olduğunu öğrenmiş olursun

Barkın
23-01-2006, 00:41
Kullandigin yakitta pislik olabilir ya da arkadasin da dedigi gibi oksijen sensorlerinden biri ariza yapmis olabilir. Once resetlesinler eger bir daha yanarsa sensor arizasi olma ihtimali yuksek. Tabi motorun yanma kalitesinde bir sorun yoksa...

Xanthium
24-01-2006, 00:06
İlginize tşk edrim...Bahsettiğinize göre oksijen sensörleri veya yakıtla alakalı olabileceği ihtimali kuvvetli...
1-Yakıtttaki pislik olayı nasıl halledilebilir?(mesela yakıt filtresi değişimi,depo temizliği,silindirlerin yada valflerin.vs.)...

2- Bahsedilen sensörlerden birini biliyorum hemen egzost monifoldunun orada.Bunun veya bilmediğim diğer sensörlerinin değişmesi mi gerekir(bu sensörleri özelden bulabilir miyim) yoksa temizleme ya da tamir gibi bir olanak var mıdır?
3- Resetleme olayını hollandadan bi arkadaş bana anlatmaya çalıştı.Beyin i aracın iç sağtaraflarında bi yerlerde bul oradaki soketi 4-5 defa sök tak kontak anahtarı açıkken dedi..Sizin bahsettiğiniz resetleme nasıl bir olay...
Fazla olduğumun farkındayım.....
ANLAYIŞ VE İLGİNİZE TŞKLER........

ssemih
24-01-2006, 00:31
bu illaki yakıtla alakalı bi durum olduğunu göstermez başka bi yerde bi sorun olabilme ihtimalide var ayrıca nerden biliiysunz bunun ecu hatasından. vs kaynaklandığını bir test cihazına bağlanarak bakılması yararlı olur

Barkın
24-01-2006, 13:53
Sorun budur diye kesin bir ifade kullanmadık dikkatini çekersem. Olasılıkları ortaya koyup arkadaşın aksiyon planı yapmasına yardımcı oluyoruz.

Benim bahsettiğim sorunlar araçlarda sıkça rastlanan sorunlar. Servise gittiğinde ilk üstünde duracakları ihtimaller yani. Tabii ki elektronik bağlantı ile bunu bulabiliyorlar, bulamadıkları takdirde aynı sorun tekrar ettiğinde parça değiştiriyorlar.

Resetleme tamamen elektronik olarak servisin yapacağı birşey. Benim aracım da Honda ve bunu Çiftkurtlar ücretsiz yapıyor. Yakıtta pislik varsa resetleme sonrasında tekrar yanmaz büyük ihtimalle. Parça gerektiren sorunlar varsa bunu sana söylerler. Çıkma ve yeni parçayı takdırırsın.

Xanthium
24-01-2006, 23:42
Evet aslında olaya yaklaşımım ne olsun bunu oluşturmaya çalışıyorum...Ayrıca araçlarımız hakkında butür bilgilerin oluşturulması ve paylaşılması sorunlardan daha güzel bence...Bilinçli tüketici hareketlerini sergiliyoruz belkide farkında olmadan.....Buyüzden burada fikir paylaşımlarıdır aslolan diye düşünüyorum...

Barkın arkadaşım benim aracımla ilgili teknik verileri sağlıklı olarak bulamıyorum. Bu konuda da yardımcı olabilirsen sevinirim.....