PDA

'Full Versiyon'a Bak : Yardım(Turbo için)

misafir494
21-01-2006, 14:25
Palio multijet sahibiyim..Controller ile turbosuna orjinalden yaklasık 0,4 bar daa fazla bastırıorm ama söle bi sorunum var.

Aracın beyni belli bir basınca kadar izin verio..Genelde düz yolda 1.47 barda falan turboyu kapatıyor.Bu olay yüzünde n daa falza basabiliorm nede turboyu upgrade etmeyi gözüm yiyor!

Aracın beynini nasıl yanıltıp o sınırı yukarı çekebilirim.Servislerde fln beyne müdahale edip sınırı yukarı çekmem mümkünmü?Yada bu işi dısarda yapabilecek birilerini tanıyormusunuz?

misafir146
21-01-2006, 21:45
Palio multijet sahibiyim..Controller ile turbosuna orjinalden yaklasık 0,4 bar daa fazla bastırıorm ama söle bi sorunum var.

Aracın beyni belli bir basınca kadar izin verio..Genelde düz yolda 1.47 barda falan turboyu kapatıyor.Bu olay yüzünde n daa falza basabiliorm nede turboyu upgrade etmeyi gözüm yiyor!

Aracın beynini nasıl yanıltıp o sınırı yukarı çekebilirim.Servislerde fln beyne müdahale edip sınırı yukarı çekmem mümkünmü?Yada bu işi dısarda yapabilecek birilerini tanıyormusunuz?

Takdir edersiniz ki aracınız ekonomi düşünülerek dizel yapılmış ve motoru zorlamamak için üzerine turbo eklenmiş. Siz bu ekonomi araçlı aracı belli bir sınırda güçlendirebilirsiniz. Chip uygulaması en mantıklı güç upgrade dir zaten :thumbsup: Ayrıca sıkıştırması zaten yüksek aracın daha ne kadar basıncı kaldırabileceği tartışılır..

Turbo değişimi yapılabilir ama sorunsuz olmaz garantisini kimse veremez. Daha büyük turbo ve daha az basınçla gayet güzel değerler elde edilebilir. Tabi bunun yanında ön tampona uygun boyutlarda intercooler da yerleştirilmelidir.

Beyine servisler müdahale edemez anca beyni okuyabilirler. Dizel modifiyesi chipten öteye gidebilmiş değil Türkiye de.. Gerçekten alt yapı olduğunu inanmıyorum herhangi ters giden birşeyi hemen o anda düzeltebileceklerinide sanmıyorum..

cabrioman
22-01-2006, 00:28
dostum bence sen şuanda sadece basınç arttırarak max beynin kabul ettiği değeri bulmuşsun...1.2 bar çok çok ciddi bir rakam, peki piston kol ve de krank ın bunu kaldırabilecek mi???? sonuçta araban amerikan arabası değil stock motorlar bile çok yüksek beygirleri kaldıracak gibi dizayn edilsin...Görkemin de söylediği gibi motorunun amacı belli, bi motorda turbo olması demek o aracı 100 hp güçlendirebileceğin anlamına gelmez...compresyonu düşürüp aracı forged toplamadan anca chiple alınan %20-25 ten fazla güç denememeni tavsiye ederim...

misafir146
22-01-2006, 00:36
dostum bence sen şuanda sadece basınç arttırarak max beynin kabul ettiği değeri bulmuşsun...1.2 bar çok çok ciddi bir rakam, peki piston kol ve de krank ın bunu kaldırabilecek mi???? sonuçta araban amerikan arabası değil stock motorlar bile çok yüksek beygirleri kaldıracak gibi dizayn edilsin...Görkemin de söylediği gibi motorunun amacı belli, bi motorda turbo olması demek o aracı 100 hp güçlendirebileceğin anlamına gelmez...compresyonu düşürüp aracı forged toplamadan anca chiple alınan %20-25 ten fazla güç denememeni tavsiye ederim...

18.1 sıkıştırması olan dizel motorun sıkıştırmayı kaça çekeceksinde turboya iyice yüklenceksin :) bence şansınızı zorlamayın :thumbsup:

+ bu motor için parça bile yok , anca custom bişeyler yapılabilir o da sağlıklı olmaz , kırılsa hemen temin edilecek yedeği olmaz

cabrioman
22-01-2006, 00:52
ewet sıkıştırması çok yüksek, heralde 5 conta ve bi hayli derin tepeleri olan pistonlarla belli bir yere inebilir:) bence şu an bastığın değer bile fazla olabilir...eğer %20 den fazla bir hp bekliyorsan bence yanılırsın...

onur jtd
22-01-2006, 19:11
turbodizel araçlar benzinliye oranla daha dayanıklıdır, ben doblo 1.9 jtd kullanıyorum ve aracımın stock basıncı 1.5 bar ;) dizel araçlar benzinliye oranla daha fazla dayanıklıdır, rektifiye süreleri daha uzundur tek dezavantajları kalitesiz mazot yüzünden çabuk bitebilir.

onur jtd
22-01-2006, 19:16
cagonk senle teampaliodan tanışıyoruz, ben paliomaniax, egzos sisteminde değişiklikler yaparak continuous basıncını bir nebze daha arttırabilirsin tam olarak sana psi yada bar derecesinde veremem ama dyno üstünde görebilir ve hissedebilirsin, ama söylediğim gibi stock turbo'ndan daha fazla basınç bekleme daha büyük bir turbo istediğin sonucu elde etmene yardımcı olur çünki her ne kadar yüksek basınçta versen turbo small frame bi yerde bitecek illaki ;)

Erkin
22-01-2006, 19:19
yaw 1.47 bar a ulaşmışsın daha ne istersin:) bunlar standartta 1.1 bar gibi bi basınca ulaşıyor zaten...

onur jtd
22-01-2006, 20:45
erkin, herkesin istekleri ve zevkleri farklı biliyorsun ;)

Ekrem_06
22-01-2006, 20:57
1.47 bar mı way canına bende dizel alıcam yaw impreza o kadar zor basıyodu yaw :D

misafir494
23-01-2006, 00:28
cagonk senle teampaliodan tanışıyoruz, ben paliomaniax, egzos sisteminde değişiklikler yaparak continuous basıncını bir nebze daha arttırabilirsin tam olarak sana psi yada bar derecesinde veremem ama dyno üstünde görebilir ve hissedebilirsin, ama söylediğim gibi stock turbo'ndan daha fazla basınç bekleme daha büyük bir turbo istediğin sonucu elde etmene yardımcı olur çünki her ne kadar yüksek basınçta versen turbo small frame bi yerde bitecek illaki ;)

eyw paliomaniax..evet heralde bu sistemle bu kadar cıkıo..egzos olarak bliosn kat. iptali v sonu susturucu mevcut.simdilik bu kadar yeter
arkadaslar bide bu dizellerin motoru benzinlilere göre bir hayli sağlam,zaten bu basınçları kaldırması için fabrika çıksı forged diebiliriz.ayrıca ben bu basınçla bir aydır kullanıorm herangi bi cortlama belirtisi görmedim
son bi bilgi..aynı motor daa yüksek turbo(VGT) ve enjeksiyon basıncıyla 90hp olarak astra cdti ve grande punto da satılıyor.

onur jtd
23-01-2006, 01:30
çağrı daha geniş borulardan bahsediyorum ben işin açıkçası maliyeti çokta fazla olmaz