'Full Versiyon'a Bak : pipercross venom kit carbon hiç kullanan var mı denildiği gibi saxo dan 9 beygir
misafir1966
24-01-2006, 14:45
dediğim gibi saxo dan 9 beygir alındığı söyleniyor hiç kullanıpda aynı kanıda olan varmı veya hiç dyno ölçtüren varmı arkadaşlar ben bu kiti almayı düşünüyom ama bi bilgim yok beni ayınlatırsanız sevinirim ....
misafir146
24-01-2006, 17:10
çok abartılmış...:1nee:
onur jtd
24-01-2006, 20:48
9 hp yi alan bildiğim bi tek civic type r var testlerde, 1.6 araçtan bu güç alınması kusura bakmayın ama kaba etten uydurma.
TequiLa CuLTuRe
24-01-2006, 23:59
Benim karbon olmayanı kullandım çünkü arabada yer vardı soğukta tutacak ama mesela clio 2.0 larda yer yokmuş o yüzden onlara takıolar.Güç olayında stilo su olan bi arkadaş 3 hp aldı.Dynoda benimkide stiloydu ve gerçekten normal filtreden çok farklıydı yani takmayı düşünüosan tavsiye ederim hatta ben satcam bu aralar düşünüyorum yeni arabama olmuyo..
onur jtd
26-01-2006, 00:47
ufuğa hediye edeceksin diye duydum :D
Pipercross'un Carbon kitleri dinamoda +9 hp olarak kanıtlanmış durumda arkadaşlar yalan değil ama tabi her araba için aynı şey söylenemez yapılan test 1.6 16 valf bir arabada alınmış bir sonuçtu...
misafir146
14-02-2006, 17:33
Pipercross'un Carbon kitleri dinamoda +9 hp olarak kanıtlanmış durumda arkadaşlar yalan değil ama tabi her araba için aynı şey söylenemez yapılan test 1.6 16 valf bir arabada alınmış bir sonuçtu...yinede çok fazla .. TypeR ın kaputuna bir takım i$lem yapıp Aem V2 kit aldığınız zaman alacağınız güç net 6-7hp asla fazlası değil :thumbsup:
BARIS T4
15-02-2006, 02:54
aır ıntake+son sus ıle 3bg alıp basımızın ustune koyuyoruz..
tabı bu gercek degerler...
gıdıpte dynoda 120lık arabayı 130 gorup ahanna dıyınlere ben bısey demem...
hıc bır saxo 120bg degıldır 116bg dır
c2vts 118bgdır... ;)
her gordugunuz dyno kagıdına ınanmayın derım..onemlı olan sızın hıssettıgınız performans artısı... :thumbsup:
gökan_huju
15-02-2006, 13:20
aır ıntake+son sus ıle 3bg alıp basımızın ustune koyuyoruz..
tabı bu gercek degerler...
gıdıpte dynoda 120lık arabayı 130 gorup ahanna dıyınlere ben bısey demem...
hıc bır saxo 120bg degıldır 116bg dır
c2vts 118bgdır... ;)
her gordugunuz dyno kagıdına ınanmayın derım..onemlı olan sızın hıssettıgınız performans artısı... :thumbsup:
+100000:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
DoRuK-RS
15-02-2006, 19:30
birincisi bi hava filtresinde 9 bg çok ucuk bi rakam
ikincisi saxo denmiş ama hangi saxo ? vts,ler 1.6 1.4leride war
ucuncusu ilk yazdıgımı destekler nitelikte,1.6 araba oldugunu warsayarak söyluyorum 1.6 bi arabaya 9 beygir kazandıran bi hava filtresi 2.0 veya 2.5 v6 bi motorda kullanılırsa bu mantıga göre cok daha ucuk beygirler saglaması gerekir bence çooook zor hatta imkansiz :)
Bendede var pipercross venom.Megane II de kullanıyorum boruyu ızgaranın önüne verdim valla farketti normal filtre gibi değil.Zaten fiyatından anlarsınız:D
Bu arada sanılanın aksine o 9-10 hp veren pipercross'un viper modelidir.Yanılmıyorsam 500küsür ytl fiyatıda.Ama venomda iyi;)
1,6 arabaya göre çok yüksek bir değer +9hp ama gerekli koşullar sağlanırsa yani soğuk hava vs. gibi +5alınabilir gibi gelio bana oda alaskada filan olur herhalde :)
9bg gercektn cok fazla bi rakkam.....
abi 9 hp gerçekten zor ama 9a yakın beygirin verdiği çekişi çok iyi koşullar sağlanırsa (Soğuk hava temiz ve kaliteli filtre v.s)hissedersin ama dynoda göremezsin.Ama o uygun koşullarda ancak erzurumda var kışın -40derecede :D
Arabayla beraber donmazsan mümkün olabilir.Antifreeze ini iyi ayarla yani;)
bana biraz ucuk gibi geldi ama sanmiyorum yani max tahminimce 1,6 arabada(arabasina gore) vericegi en fazla 3bilemedin 4hpdir belki onu bile vermez eger kullanan biri varsa dyno testlerinide koyarsa seviniriz..
jetta ya yapıldı denilen sistemden artı son susturucu kat iptali ve ara boru dinamo kağıdını gördüm 131.7 hp cıkmış test paşaoğlunda yapıldı ürünlerde powershop tan alındı inanasım gelmio ama...
hassan_07
14-06-2006, 10:39
o aracda cip de olmasın belki o zaman olur
misafir1089
14-06-2006, 10:55
oncelıkle o test pıpercross un resmı sıtesınde dyno sonucuyla kanıtlanmıs bı test..
9 bg tekerlekte vermez elbet ancak cıkardıgı degerler hıssedılebılır guc nıtelıgınde..ayrca hıc bı sekılde ısı gecıırmemesıde cok artı bı pozısyon
saygılar
yavuzcuhadar
20-06-2006, 00:56
1.6 motor!!!!!!!!!!!
9hp!!!!!!!!!!!!!!!!!
sadece hava filtresi kiti ile!!!!!!!!!!!!!!!!
iyi uçmuşlar valla
yine uçuşuyo beygirler...
UmuT DoGaN
20-06-2006, 10:17
Belki de prototip modelidir. :hahaha:
ahmet-c2
20-06-2006, 17:04
9 hp değil 10 hp arkadaşlar.
http://www.pipercross.net/viper_technical.asp
araç saxo vts.ama ilk değer olarak motor gücü 128 hp verilmiş :)
linkteki metinden bir cümlede şöyle yazıyor "This was the first Viper kit tested which produced a 10bhp increase when tested at Superchips rolling road."
http://www.pipercross.net/images/citroen_saxo_vts_vipergains_sml.gif
bu araç fabrika çıkışı standart bir araç değil yani anlayacağınız, superchips firmasınca ölçülmüş anladığım kadarıyla.bence yazılımının değiştirilmiş olması muhtemel, yani sadece filtre değişimiyle 10 hp değil.
eğer araç 400-500hp civarlarında ise rahat rahat alırsınız 9 hp leri:)
Ama şidi 100-150 hp lik bir araçtan sadece hava filtresi ile 9hp falan komik işler bunlar,
Ahmet cim o dyno verisinde bana kalırsa dümen var, araç stock ta 128hp görünüyo yok superchip diyo vs,...
almak isteyen arkadaşlar dinamometre de öncesi ve sonrasında satıcının vaad ettiği hp için satıcı ile anlaşsın, burada yayınlasın, var mı böyle bir babayiğit :)
cabrioman
20-06-2006, 23:42
hiç bir satıcı buna yanaşmaz...sonuçta malı da onlar üretmior, ama 9 hp bi filtre ile bana açık filtrelerin ilk çıktığı günleri anımsattı...ilanları hatırlayan hatırlar, +10 hp den aşağı ağzını açan yoktu ilanlarda...12 diyenler de vardı 15 de..o firmalar hala piyasaya mal weriyor we hiçbiri de öyle fason firma değil ama artık o artışları vadedemiyorlar nedense:)
bu pipercross istanbulda kimde satılır telefon yada firma ismi varmıdır ?
Burak HGT
07-08-2006, 01:09
Kastırın biraz, belki daha da fazla alırsınız... :)
Yapmayın arkadaşlar, yemeyin böyle yalanları.
Hava filtresi ile standart motorunuzda 1-3 bhp max. alacağınız güçtür.
+3 Bhp görürsenizde deve bulup kesmeniz gerekir, aman nazar değmesin diye... :)
Kastırın biraz, belki daha da fazla alırsınız... :)
Yapmayın arkadaşlar, yemeyin böyle yalanları.
Hava filtresi ile standart motorunuzda 1-3 bhp max. alacağınız güçtür.
+3 Bhp görürsenizde deve bulup kesmeniz gerekir, aman nazar değmesin diye... :)
+1111111 :):):)
Bunu Viperi kullanamadan bilemeyiz.Bukadar net konuşmamak lazım.Çünkü o filtrede çok farklı bir sistem var.
Burak HGT
30-08-2006, 00:46
Bunu Viperi kullanamadan bilemeyiz.Bukadar net konuşmamak lazım.Çünkü o filtrede çok farklı bir sistem var.
Ne gibi ???
Bilmediğimiz bir durum var anlaşılan... :kararsiz:
Havayı sıkıştırmadıkça, yoğunluğunu arttırmadıkça hepsi aynı işlevi görür ve hemen,hemen aynı sonucu verir...
Önemli olan en kısa yoldan en soğuk havayı motora iletebilmek !
Hepsi bu :)
Valla Bende Sanman Ama Iyi Para Verdim Filtreye Yüz üstü Birakmasin Yeter(bendede Aynisi Var)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.