PDA

'Full Versiyon'a Bak : 159 jtdm test sürüşü yapan varmı??

gsi-ankara
26-01-2006, 11:48
arkadaşlar merhabalar bi aralar bende sizler gibi Alfa Romeo binicisiydim 97model 146 ti kullanıyordum 3 sene boyunca, onu sattım baya bi süre önce şimti 94astra gsi kullanıyorum, şimdide bu arabamı satmadan dizel bir 159 almayı düşünüyorum, sizlerden test sürüşü yapan varmı? izlenimleriniz nedir?? (dizel den başka modeli henüz tr ye girmemiş)

Hüsam
26-01-2006, 16:44
bugun 159 un jtd sini test ettim z.kuyu da. trafik vardı, dogru durust zorlayamadım ama
test surusune giderken bi 159 a rastladım onumde. takip ettim. zkuyu tofasa geldi. meger oymus test aracı. http://www.alfam.org/forum/html/emoticons/biggrin.gif neyse araba kesinlikle ve kesinlikle dizayn olarak
m-u-h-t-e-s-e-m !!!!!!!!!!!! bir ara bir yeni A4 ile arka arkaya geldiler. A4 gozume igrenc gozuktu.
cıktık yola 159 ile. bir kere motor sesi cok iyiydi. asla dizel in igrenc hırıltısı yok. araba 2000 devire kadar yok !!! yok !!! bildiginiz gibi yok yani !!! 2000 den sonra turbo devire girince o koca kitle altınızdan "sürükleniyor" ve 1,2,3 derken hoop uzamıssınız. FAKAAAAT, tork mork kardesim ama o yuksek devir yoksunlugu hele ki bir alfa da asla kabul edilebilir degil. araba 4000 devir sonrası 5000 civarı devir bitiriyor. daha acıklı ne olabilir http://www.alfam.org/forum/html/emoticons/biggrin.gif. yol tutus manyak. valla frenlere pek bakmadım cunku o kısa zaman diliminde ilgim daha cok durmak degil de yurumek uzerineydi. test surusune katılan arkadası biraz korkuttum ama yol tutus cok cok iyi. maalesef cok fazla izlenim aktaracak kadar kullanamadım. yani soyleyeceklerim simdilik bu kadar.
test surusundeki arkadas "oh be sonunda araba kullanmayı bilen biri test ediyor" dedi ve hafta ici bana ozel test icin soz verdi. cunku bundan bisi anlamadım. son olarak 165HP lik jts ile bu arabadan performans bekleyerek satın alanlar bence pek fazla sey beklememeliler. 320NM tork bile guzel ama anca arabayı yurutuyordu. motor gamına mutlaka bir turbo lu benzinli katmalılar. ben ilk defa bu HP de bir turbo dizel kullandım ve anladım ki dizel ile performans beklemek yalan. tamam araba "suruklenip" gidiyor ama yuksek devirlerin adrenalini nerde ? motorun yuksek devir cıglıgını arıyor insan. ok her insan her dakika 7000 devir cevirmiyor ama bu Alfa be kardesler !!!Başka bir forumdan Erkan abinin yazısı

atiturhan
28-01-2006, 23:57
Arkadaşlar, Bravo'mu Antalya Birmot servise götürmüştüm. Aradaki servis şefiyle yeni 159 hakkında sohbet ederken gel test edelim dedi. Zıpladım anında tabii. Öncelikle araç dizayn olarak dehşet. Tipik italyan güzelliği.
Araç teker iz açıklığı çok geniş ve araçta stnadart 235 taban lastik var. Aracın asıl özelliği reklamlarındanda anlaşılacağı gibi. Araçta rekor seviyede burulma direnci varmış. Gerek iz açıklığı, gerek lastikleri ve gerekse aracın süspansiyonu tam yol tutuş için yapılmış ki üstüne bir de bu burulma direnci ekleniyor.
Şefin dediğine göre araçla 80-90km/h ile seyir ederken 90derece direksiyonu kırabiliyormuşsun. Ve kopma olmuyormuş. Hatta bunu testte ettik. Antalya birmot Havaalanı yolu üzerinde olduğu için yol otoban ve müsaitti. 160km/h de en sağdan en sol şeride geçerek makaz atıyorduk,problemsiz. Ve 80km/h hızda döner kavşağa girdi aracın arkası kopma eğilimi gösterdi yani lastikler öttü ama araç çok kolay toparlıyor. Şef aracı liftede incelediklerini ve traverslerin rot kollrının çok kalın olduğunu ve fren disklerininde çok büyük olduğunu söylemişti. Ayrıca 156 C segmentiyken bu yeni 159 bi gömlek üstmüş ve D segmentine çıkmış.
Yukarıdaki arkadaşımın kısmen yazdıklarına katılıyorum araç 5000de devir bitiriyor.Bu konuda benzinli araç daha farklı. Ama araç prblemsiz hızlanmakta 160km/h ile seyir ederken sanki 80le gidiyormuş hissi veriyordu ve ne motor sesi ne başka bi ses araç içine gelmiyordu. Ayrıca araç 6 ileri vites. Ve sensörleden tutunda aklınıza ne geliyorsa araçta mevcut. Araç 1900cc 150HP 320Nm tork üretiyor. inanın hızlanma esnasında sırtınız koltuktan kalkmıyor. Aracın fiyatı ise dudak uçuklatan cinsten 65.000YTL.
Genel olarak ben aracın performansından, donanımından, yol tutuşundan ve özellikle dizayından etkilendim ancak fiyatı olumsuz etkilemekte.
Aynı fiyata bi Mitsubishi Outlander Turbo tercih ederdim her ne kadar aynı kategori olmasa da.

selamlar...

maitre
29-01-2006, 12:20
Fiyatı bence çok uygun. Neden derseniz , bu aracın asıl rakibi BMW 3.20D ve fiyat farkı ortada. 159 1.9 JTDm'in fiyatı VW Passat'tan bile oldukça daha ucuz , Vectra CDTI , Peugeot 407 2.0 HDI ayarında. Kaldı ki sunduğu özellikler hepsinden çok daha iyi.
Ben de test sürüşünde bulundum (ancak kullanmadım) gördüğüm tek olumsuz nokta arka koltuk sağ emniyet kemerinde sorun olmasıydı. Yani acaba yine böyle ufak tefek sorunlar giderilememiş mi diye kafamda bir soru işareti kaldı.

ilhan-R
30-01-2006, 12:54
acayip bi makıne 159un Bakışları olduruyor :)

AhmeT-D
24-02-2006, 01:25
2 hafta önce alfa 156 olan arabamı balikesir karahllılar alfa romeo baysine götürdüümde.159 u test etme şansım oldu..bi kere şunu söliim araba dizel ivmelenmesi mükemmel çok atak ama 4000 devirden sonra daha iyi hızlanmak için vites deiştirmek gerekiyor.yuksek devirin tadına varmak istiyorsan bence benzinlisi derim..fiyat konusunda bmw ve audi gibi rakiplerine göre çok daha avantajlı..görünüş bakımından mükemmel arabayı dergilerden görmüştüm ilk çıktıgı zamanlar.ama grçeği ile alakası yok bence bi git bak derim.şu an ki arabam alfa 156 ile yan yana koydum boyutlar arasında alaka yok..benim 156 makyajlı olan model..ikisi yan yana geldiğinde benim araba o kadar göze batan bir araç olmasına rağmen resmen süt dökmüş kediye döndü.araç alman kalitesinde olmuş ama alfa bu sonuçta italyan arabası benimde ilk aldıgım gun arabayı su gibi gidiyordu ama sonrasını sorma hiç heryerinden gıcırtı gelir..ayrıca şunu söliyim aracın distinctive modeli 70000ytl ve bu kadar para verdiğin bi araçta güneşliğin altında bulunan aynalar gerçek ayne değil plastikten yapmışlar..ayrıca arabanın içindeki tavan aydınltatma lambaları resmen sanayide elde yapılmış şekilde kapakların yanında plastik fazlalıkları kalmış bu çok komik birşey gunumuzde albea larda bile yok bu olay..araç şehir içinde 8.1 lt benzin yakiyor bu güzel eğer çok fazla kilometre yapıyorsan.aracı bmw 3 serisi ve mercedes c serisi ile yan yana koyduk insanlar alfa 159 daha çok takıldı ilgi çekici bi araç..eğer alfa kullandıysan bilirsin test aracını şehir içinde kullandım insanların bakışlarından dolayı arabayı kullanamayacak hale geliyorsun fazlasıyla dikkat çekici...

oSm@N
24-02-2006, 16:45
Araba Tek Kelime Ile Mükemmel
Dizeli Benzinliden Daha çabuk Ivmeleniyor
;)
Yakişir Alfa Romeo Ya