PDA

'Full Versiyon'a Bak : Komple Egzost Yardım??

ercuz
28-01-2006, 11:44
Egzost konusundan pek anlamam.Megane II 1,6 115bg aracım var bitane ss son susturucum var.Tam bir performans almak için egzost tavsiyeleriniz nelerdir ama sadece ss olması lazım çünkü o en az ses çıkaran.Headers orta susturucu ve kat.iptali lazımmış.Ama kat iptalide motorda arıza ışığını yakıyormuş.Ayrıca bu işlem bana iyi bir hava filtresiyle ortalama kaç bg verir?

ümit-SR
28-01-2006, 16:54
katalizördeki sensörler birşekilde halledilir ama hazır komple egzoz bulamazsın özel yaptırman gerekir. 1.sınıf bir proje ve işçilikle 6-7 beygir alırsın..

(ozan)
28-01-2006, 18:36
Komplle egzoz için iskender ustaya gitmeni tavsiye ederim , check işiği için çözüm bulunur kolay , müşür filan yapilir bi sekilde hallolur , sadece komple egzoz ile istediğin verimi alamayabilirsin , kat iptali + komple + headers yaptir farki görüceksin

misafir146
28-01-2006, 18:36
katalizördeki sensörler birşekilde halledilir ama hazır komple egzoz bulamazsın özel yaptırman gerekir. 1.sınıf bir proje ve işçilikle 6-7 beygir alırsın..işin içine headers dahil olursa dediğiniz güçlere erişilir ama öbür türlü rahatlama dışında güç artışı çok çok farklı biçimde hissedilmez. Orta susturucuyu iptal ettirmeden borularınızı genişletebilirsiniz. Maslak sanayiide bu işi hakkıyla yapan yerler var. Orada kime sorsanız size yardımcı olurlar :thumbsup:

ümit-SR
30-01-2006, 19:10
headers ve hava filtresiyle beraber demek istemiştim..biraz eksiklik olmuş:) bence orta susturucu ve katalizör iptal edilirse daha verimli olur. ayrıca aracın altı müsaitse mümkün olduğu kadar boruyu düz yerleştirmek iyi olur...