'Full Versiyon'a Bak : K&N Filtre yardım..
Arkadaşlar filtre yaklaşık 1 senedir takılı fakat sadece ses alıyorum,performans değil. Çünkü motorun sıcak havasını direk olarak emiyor filtre. Resimdede gördüğünüz gibi; (Tuning shop montajı)
http://img65.imageshack.us/img65/3782/engine2wi.th.jpg (http://img65.imageshack.us/my.php?image=engine2wi.jpg)
Fakat artık canıma tak etti ve yerini değiştirdim çünkü motor yağ akıtmaya ve filtreyi simsiyah yapmaya başlamıştı. Bu sabah ise şu hali aldı;
(Benim montajım)
http://img98.imageshack.us/img98/1807/motorv26qp.th.jpg (http://img98.imageshack.us/my.php?image=motorv26qp.jpg)
*Sizce hangisi doğru?
*Hangi montaj şekli motoru daha serin tutar?
*Siz olsaydınız hangi şekildeki gibi bağlardınız?
*Yaptığım bağlantılar doğrumu:)
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler:thumbsup:
Tevfik R.
28-01-2006, 15:03
ikinci baglantıda daha iyi hava emicegi kesin :D
ahmet-c2
28-01-2006, 17:04
2. bağlantı daha iyi, filtreyle manifold arasına yalıtım malzemesi koyarsan daha sağlıklı olacaktır
misafir146
28-01-2006, 18:30
Malesef tuning shoptaki insanlar sadece filtre takılı dursun diye takıyorlar. İşin mantığı sesin yanında rahatlama sağlatmaktır ama yanlış uygulamalar her zaman düşük çekiş ve yakıt tüketimi artışı olarak geri döner. Sizin uygulamanız tuning shop uygulmasından çok daha başarılı duruyor. Bende size ufak bir kaç öneride bulunmak isterim.
Sanırım ara boruları plastik bazlı seçmişsiniz.(yanlışım varsa lütfen düzeltin) Bunların yerine ısı yalıtımı daha iyi olan kalın etli boru tercih edin. Filtreniz ilk resime göre oldukça kirli duruyor. Filtreyi elinize alıp güneşe doğru tutup içindeki gözeneklerden gök yüzünü ne kadar görüyorsanız o kadar temizdir. Bence bir filtre temizlik kiti alın(ciddi fark eder.) Bunun dışında borunuza L şeklinde kısa bir boru daha uzatıp filtreyi akünün hemen önüne almanız havanın çekilişi açısından daha yararlı olur düşüncesindeyim.. Tekrardan elinize sağlık paylaştığınız için.
Malesef tuning shoptaki insanlar sadece filtre takılı dursun diye takıyorlar. İşin mantığı sesin yanında rahatlama sağlatmaktır ama yanlış uygulamalar her zaman düşük çekiş ve yakıt tüketimi artışı olarak geri döner. Sizin uygulamanız tuning shop uygulmasından çok daha başarılı duruyor. Bende size ufak bir kaç öneride bulunmak isterim.
Sanırım ara boruları plastik bazlı seçmişsiniz.(yanlışım varsa lütfen düzeltin) Bunların yerine ısı yalıtımı daha iyi olan kalın etli boru tercih edin. Filtreniz ilk resime göre oldukça kirli duruyor. Filtreyi elinize alıp güneşe doğru tutup içindeki gözeneklerden gök yüzünü ne kadar görüyorsanız o kadar temizdir. Bence bir filtre temizlik kiti alın(ciddi fark eder.) Bunun dışında borunuza L şeklinde kısa bir boru daha uzatıp filtreyi akünün hemen önüne almanız havanın çekilişi açısından daha yararlı olur düşüncesindeyim.. Tekrardan elinize sağlık paylaştığınız için.
İlk önce çok faydalı ve değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sizinde söylediğiniz gibi filtreyi taktırdıktan sonra alt devirlerde çok fazla bir performans düşüşü ve yakıt artışı yaşadım. Tek artısı boğuk filtre sesiydi. Benim yaptığım uygulama aracın orjinal borularını yeniden takmak ve en ucuna filtreyi takmak oldu. Tahmin ettiğiniz gibi aracın standart filtre boruları plastik ve ısıyı çabuk iletir cinsten. Daha kalın ve ısı yalıtımı fazla olan bir boru kullanmak bencede çok mantıklı. Filtrenin kirliliğine gelince; temizleteli 1-1.5 ay oldu ama yine kirlendi ve yağlandı. En yakın zamanda K&N'in özel temizleme kitini alıp uygulayacağım. Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
misafir494
28-01-2006, 20:37
yuh yaw..ilk resim için konusuorm,filtre oraya yerlestirilmi atmosferik bi arabada?!ordan motorun sıcaından baska bise emmez..
acık hava filtresi aslında ses dısında bise getirmiyor arabaya..çok çok ii bir cold air intake kit + çip tuning yaptırırsan filtrenin 1.6 arabaya katkısı 3-4hp yi gecmez.
yuh yaw..ilk resim için konusuorm,filtre oraya yerlestirilmi atmosferik bi arabada?!ordan motorun sıcaından baska bise emmez..
acık hava filtresi aslında ses dısında bise getirmiyor arabaya..çok çok ii bir cold air intake kit + çip tuning yaptırırsan filtrenin 1.6 arabaya katkısı 3-4hp yi gecmez.
katılmıyorum....bence en azından 7-8 beygiri war ... çünkü iyi programlanmış bir çipin çok getirisi vardır
misafir146
29-01-2006, 03:51
İlk önce çok faydalı ve değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Sizinde söylediğiniz gibi filtreyi taktırdıktan sonra alt devirlerde çok fazla bir performans düşüşü ve yakıt artışı yaşadım. Tek artısı boğuk filtre sesiydi. Benim yaptığım uygulama aracın orjinal borularını yeniden takmak ve en ucuna filtreyi takmak oldu. Tahmin ettiğiniz gibi aracın standart filtre boruları plastik ve ısıyı çabuk iletir cinsten. Daha kalın ve ısı yalıtımı fazla olan bir boru kullanmak bencede çok mantıklı. Filtrenin kirliliğine gelince; temizleteli 1-1.5 ay oldu ama yine kirlendi ve yağlandı. En yakın zamanda K&N'in özel temizleme kitini alıp uygulayacağım. Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
Rica ederim. Filtrenin beygir olarak getirisi konusunda ise çok iyi uygulanmış ve sürekli soğuk çeken filtre yüksek hacimde(1.8 2.0cc gibi) 2hp getirisi olur diye düşünüyorum. Düşük hacimde ise kutu içi filtreye göre çok az farklar oluşur. İyi programlanan chiplerin dahi yüksek hacimde tahmin ettiğiniz rakamları verdiğine inanmıyorum :1nee:
demircimustafa
01-02-2006, 10:40
tuning shoptaki adamlar az kalsin filtreyi silindirlerin icine koyuyomus. senin secimin daha dogru bence
Fitrenin yeri değişince çok daha az yakmaya başladı zaten araç kendine geldi:)
BULENTsdrby
01-02-2006, 11:48
Senin yaptığın daha iyi olmuş ama gördüğüm kadarıyla sen orjinal hava filtre kapağını takıp , ucuna filtre takmıssın ki ses ve güc kaybın olabılır filtre kitlerininde amacı bu çıkışa uygun boru ve ona uygun büyüklükte filtre kısaca bence adamların ilk taktığı yerden plastik boru ile silikon boru diyorlar herhalde senın koydugun yere kadar uzunlukla boruyu getırıp fıltreyi ona tak hatta tek olarak kazan alabirsin jsv de en ucuz bildiğim kadarıyla fitreyi içinde bu boruya hava alması içinde aracın orj parcadan kazana bır baska kucuk boru olabılır
ŞeRiF CaN
01-02-2006, 13:19
arkadaşlar dizel araçlarda da ses verirmi bu filtre şahit olan varmı????
misafir146
01-02-2006, 20:43
arkadaşlar dizel araçlarda da ses verirmi bu filtre şahit olan varmı????Verdiğini iddia edenler vardı ama ben dizele takılı açık filtrede henüz gürül gürül ses duymadım..
misafir494
02-02-2006, 01:26
Eğer dizellerden kastınız turbo dizelse,çok azda olsa filtre sesi alabilirsiniz.Filtreyi taktığınız yerinde bir önemi yok zira intercooler soğutma görevini görüyor.Ayrıca performansa hiçbir katkısı olmaz çünkü araba zaten turboyla aşırı besleniyor.Ses istiyorsanız egzos takın.Alt devirlerde tok bir ses alabilirsiniz ayrıca hiçte kamyon gibi ses gelmiyor..
hava fıltresının mantıgı en ii derecede soguk havayla arabamızı beslemektır benım meslegım metal ve paslanmaz celık uzerınedır demek ıstedıgım hangı metal ın ne kadar ısıya dayanıklı oldugu ne kadar ılettıgıdır burda senın kullanacagın arkadasım paslanmaz celık borudur st 1080 yada hc bılmıosan malzemecıge ısıyı az ıleten malzeme dıyeceksın ve boruyu polısaj yaptıracaksın yanı parlattıracaksın (bu sesı daha ii yankı yaptırır:thumbsup: ) yanı bı cok secenek war ama en saglıklısı bu!!!!bu arada fıltren benznlede temıslenbılır sadece bi tawsıyeydı kendınıze ii bakın arkdaslar:cool2:
Abi Ankaradaymışsın belki sen bilmiyorsundur ama İstanbuldaki (anadolu yakası) arkadaşlar umarum yardımcı olur;
*Senin dediğin tarz boruyu nerde yaptırabilirim?
*Boruyu parlatmanın sese nasıl yardımı oluyor?
Yorumlarınız için teşekkürler:thumbsup:
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.