PDA

'Full Versiyon'a Bak : Xenon montaji sonrasi gidip gelen kadran sorunu

Velter
30-01-2006, 22:12
Arkadaşlar otomobilim olan 2004 Hyundai Coupe'ye Cenmax marka xenon kiti taktirdim.İlk kit takildiğinda farlari açtiğimda kadranlar sıfırlaniyordu.Yani hararet dibe vuruyor,devir dibe vuruyor,km sayaci gidip geliyordu.Montajcima götürdüm sol farin bağlantilarini söktü,farlari öyle açtirdi gidip gelme olmuyordu.Sağ farin bağlantilarini söküp denediğimizde ise gidip gelme tekrar yaşaniyordu ekranlarda.Bunun üzerine sol farin(yani sorunlu bölgenin) balasti- sanirim- yerini değiştirme denemeleri yaptik yinede gidip gelme yaşaniyordu.Nedenini ise beyne giden kablolarin yakinindan gecitgi için ve cok yuksek volt olduğu için kaynaklandiğini soyledi (pek bilgim olmadiği eksik söylemiş olabilirim).Çözümü ekstra bi elektrik tesisatiyla buldu ekstra dan bir röle koydu ekranlarda gidip gelme olmadan kullanabilmeye başladik.Fakat ertesi gün arabaya binip çaliştirdiğimda ve farlarimi ilk yaktiğimda tekrar kadranda gidip gelme yaşadim,bunun üzerine tekrar kapadim açtim fakat yapmadi.Motoru stop edip tekrar denediğimde ise yine ekranda bir sorun yaşamadim.Fakat motoru stop edip 15 dakika sonra çaliştirip farlari yaktiğimda ise tekrar gidip gelme yaşadim.Yani araç bir sure kapali oldugunda tekrarliyor gidip gelmeyi,ama ilk çaliştiktan sonra farlari açip kapamada yapmiyor bunu.
Biraz uzun oldu ama umarim sorunumu anlatabilmişimdir.Bunun nedeni nedir ve arabaya -umarim yoktur- bir zarari var midir?Bu konuda bilgili arkadaşlar yardimci olabilirlerse sevinirim..

Uğur-B
30-01-2006, 22:30
Aynı sorun bende de var. Benim aracım Seat Leon. Bende bir cozum bulamadım henuz...:S

Velter
30-01-2006, 22:33
Kullandiğiniz kitin markasi nedir acaba?

(ozan)
31-01-2006, 00:05
alp abi ECu nun yakını ne demek ne alakasi war , ECU farlarla alakasi olmayan bi yerde , gerci beyne 40-50 kablo gidiyo ama , bende neden yapmadi o zaman bende rölede yok çatir çatir çalişiyo , kitle alakali olabilir gene yaparsa parani geri iste git baska bisi al , bu arada msn e gir:)

Uğur-B
31-01-2006, 00:26
Xelux markası ama sizin yasadıgınız sorunun tamamen aynısı...:(

(ozan)
31-01-2006, 00:30
Xelux u yanilmiyosam özgür(zgr1907) coupesine taktirdi ama bi sorun yasamamis , ilginc bi olay

Uğur-B
31-01-2006, 00:38
Hayret yaw... :)

Velter
31-01-2006, 01:05
Acaba bunun bir zarari varmi asil korkum o?

Uğur-B
31-01-2006, 01:16
Aynen bende cok tırsıom. Beyine bir zarar verirse yandık demektir.

Uğur-B
31-01-2006, 12:39
Guncel.... Var mı bir cozum onerisi olan?

SinanA
31-01-2006, 12:49
Mitsubishi Colt CZ3 Xenon uygulamasında sorun yok. Wideview marka...

bu arada araçlarınızı o şekilde kullanmanızı tavsiye etmem. Hata giderilene kadar xenon sevdanızdan vazgeçin. başınıza daha ciddi sorunlar açılmadan...

ENES_
31-01-2006, 13:45
Belki balastları değiştirmek sorunu giderebilir..Denemekte fayda var o kadar para verip de niye kafanız meşgul olsun ki..

cabrioman
31-01-2006, 16:15
ballastın bu arızayı yapması zor gibi, bu sorunu yapan araçlarda far arıza sensörü var mı acaba??? eğer varsa sorun o sensörden kaynaklanıyor olabilir, çünkü kadranların biranda hareketlenmesi checking olayıdır, acaba bazı sensörler arıza gösterip bu tarz bi olaya mı sebebiyet weriyor?

Erkin
31-01-2006, 17:56
lar bu tür sorunlar yeni nesil bir çok araçta yaşanabiliyor,ben dün servisteydim bir c3 e xenon takmışlar bunun gibi bir sorun almışlar, aynı kiti söküp başka c3 e takmışlar sorun olmamış,aynı arabaya başka kit takmışlar yine sorun olmuş,sonunda takmaktan vaz geçmişler,sebebi belli değil, fabrikalarda destek vermiyolar orijinal bir şey olmadığı için, senin yapman gereken başka bir marka denemek olmuyor ise belki aracın yazılımını update ettirip deneyebilirsin...

(ozan)
31-01-2006, 19:39
ballastın bu arızayı yapması zor gibi, bu sorunu yapan araçlarda far arıza sensörü var mı acaba??? eğer varsa sorun o sensörden kaynaklanıyor olabilir, çünkü kadranların biranda hareketlenmesi checking olayıdır, acaba bazı sensörler arıza gösterip bu tarz bi olaya mı sebebiyet weriyor?

Velterinde copuesi var benım gibi , bizim arabalarda far ariza sensörü yok , bende bi sorun olmadi zaten xenon takilirken röle filanda yapmadik yaklasik 2-3 ay oldu sorunsuz bi sekilde kullaniyorum , ama bizim arabalarda değişik arizalar verebiliyo mesela klima ile teybin işiklari filan kesiliyo bazi coupelerde , gercekten ilginc :)

cabrioman
31-01-2006, 21:58
bence elektrik tesisatı ile ilgili o zaman, yüksek voltaj bir yerde kısa devreye yolaçıp, göstergeleri check pozisyonuna getiriyor olabilir...

(ozan)
31-01-2006, 23:28
çözülücek bi sekilde , olmazsa gitsin baska bi yerden alsin

cabrioman
31-01-2006, 23:39
ben bunun kitten kaynaklandığını sanmıyorum, aracın tesisatıyla beraber bakılıp süşünülmeli bence...

(ozan)
31-01-2006, 23:45
O da olabilir tabi ama , ikimizinde arabasi ayni zaten , bende öyle bi sorun yapmadi ayrica röle filanda yok , onda bu sorunu çikarmasi bence elektrik sisteminde fabrika çikişinda bi hata var gibime geliyo

Velter
01-02-2006, 02:36
Sole bir cozum buldum
Araba ilk açildiğinda yani soğuk olduğunda kısacasi diyim ben gidip gelmeyi yapior diğer zamanlar bole bi sorun yok.Parklari 2-3 dakika yakik tutup farlari ole açtiğimda yapmiyor gidip gelmeyi.
Tekrar gosteremedim ama bulunucak illaki bir cozum,yabanci forumlardada ayni sorunla karşilaşip yıllardir kullananlar varmiş,ama yinede bende bunun normal olmadiği kanisindayim.

(ozan)
01-02-2006, 05:25
alp , kanka onu ihmal etme , öyle veya böyle yapiyosa bi çözüm bulalim ona , allah göstermesin asiri yüklenmeden elektrik aksamina zarar gelirse cok uğraşiriz sora

Velter
01-02-2006, 12:49
Mutlaka çözülmeli,benim gibi pimpirikli bir kullaniciya uygun bir durum değil :)
çözğm önerileri için,güncel..

Tevfik R.
01-02-2006, 18:41
walla bndede xelux marka takılı ama bi sorun yok suana kdr gerceten enterasan bi durum kanka

Velter
01-02-2006, 22:58
çok ilginc bugun yapmadi?

(ozan)
01-02-2006, 23:01
Yarin yapicak... :)

OnurS
02-02-2006, 22:44
Sana ilginç gelcek ama bazı elektronik ürünlerin içinden mıknatıs gibi bişii çıkar elektrik koblosuna takılır çok basit bişiidir onları xenonun güç aldıı kabloya yada ampule yakın biyere takıp dene bence bi..Bu sadece basit bi tahmin bu arada