'Full Versiyon'a Bak : alfa 156
alfa 156 1,6 ve 2,0 motor kullanan varmı aranızda.ne kadar yaktığını ve varsa ne tip sorunlar çıkardığını yazarmısnız?alfa 156 alırken özelliklere nelere dikkat etmeliyim.
bide şu 4yapraklı yonca ambleminin anlamı nedir alfalardaki?
Benim aracım 147, 156 sahipleri daha dogru bilgiler verebilir ama duyduguma göre 1.6 ile 2.0 arasında yakıtta cok az bir miktar fark var bu nedenle 2.0 daha mantıklı. Problemleri tipik Alfa sorunu olan varyatör ün zamanla bozulması aracın ilk çalıştıgında kısa bir süre dizel gibi ses cıkarması. Bu parca değişince ses de düzeliyor.
4 yapraklı yonca eski Alfa larda performanslı modellerde bulunurdu die biliyorum.
Alfa 156 alırken ucuz örnekleri referans olarak almayın. Alabileceğiniz en düşük km'dekini , mantık sınırları dahilindeki (piyasaya göre) verebileceğiniz en yüksek rakamı vererek alın. Alfa almanın pek şakası yok çünkü :)
1.6 ile 2.0 arasında yakıt olarak az ancak performans olarak çok fark var. 2.0 alın alacaksanız.
Almadan önce bilen birine inceletin , dertli bir Alfa alırsanız çok ağlarsınız , Alfa'dan da nefret edersiniz.
Kronik sorunları arasında varyatör problemi var , varyatör bozulunca araçtan dizel sesi gelmesi hariç bir negatif etkisi yok , ancak bir Alfa'da dizel sesi moral bozduğu için değiştirmek isteyeceksiniz muhtemelen. 250 YTL civarı fiyatı var.
Ön salıncakları dayanıksızdır , çukurlarla çok haşır neşir olursanız onlar da pek dayanmıyor ve ses yapmaya başlıyor , 300 YTL civarı fiyatı var 2 adet ön salıncağın.
Başka bir kronik sorunu yok. Hele fiyatlar şu aşamadayken , alınacak en iyi ikinci el araçlardan birisi. Eğer siyah içi kırmızı veya beyaz içi kırmızı deri bulabilirseniz tadından yenmez :) 156'lardaki sunroof gördüğüm en kaliteli sunrooflardan , kesinlikle su sızdırma , ses yapma gibi bir sorun yok , sunrooflu olursa süper olur.
Ayrıca 40.000 km aralıklarla büyük bakımı olur , alacağınız araç bu aralıklara yakınsa bakımının yapılıp yapılmadığını sorun çünkü bu bakım çok da ucuz değil :)
Performans olarak 1.6'nın da 2.0'ın da kendi klasmanlarında hala rakibi yok , en iyiler , ama orta sınıfta 1.6 bir aracın hızlı olmasını beklemek pek mantıklı değil. 156 1.6 rakiplerinden hızlı , ama hızlı bir araba değil. 2.0'ın ise 200 km/s üstü hızlarda bile ne kadar istekli hızlandığını görünce şaşıracaksınız.
4 yapraklı yonca bildiğim kadarıyla Alfa'nın performans modellerinde kullandığı bir simge. 145 Quadrifoglio veya 4 tekerlekten çekişli 155 Q4 bunlardan bazıları. Kısacası arkasında dört yapraklı yonca olan bir Alfa görünce pek bulaşmamak lazım :)
Çok isabetli bir tercih yapıyorsunuz 156 alarak , yeter ki temiz olanını alın , kolay gelsin :)
inan verdiğin bilgiler çok işime yarayacak.156 konusunda baya bilgin var anlaşılan.açıkçaşı şuan alfa alma aşamasındayım 2000 model 2,0 selespeed bi tane buldum.fiyatı 17,500.bana biraz ucuz geldi.tabi bilen bi servise baktırmakta fayda.yetkili kişinin söylediğine göre vitesle ilgili bi problemi olmuş ve 3500 tyl ye halledilmiş ve hala garantisi varmış.Selespeed ler hakkındada bilgin varsa ve yazrsan çok sevinirim.
parçası bulunmaz durumu eskide kaldı sanırım?.2000 motorlar km de kaç para yakıyo bilgin varmı?standart bi bakımı kaç paraya çıkıyo?
156 2.0 var evde bi tane :)
17.500 ucuz dediğin gibi Selespeed için. İlk çıkan Selespeed'lerde ilerleyen kmlerde arıza çıkabiliyor , ancak daha sonra yazılım güncellemesiyle bu sorunu hallettiler. Eski versiyonlara da yeni yazılım uygulanabiliyor serviste.
Selespeed tam olarak otomatik bir sistem değil , tork konvertörü yok , yokuşlarda falan geri kayar , kavrama işlemini otomatik gerçekleştiren manuel şanzıman demek daha doğru.
Selespeed'i tek kişinin kullanması lazım , farklı sürüş stillerinin sayısı çoğaldıkça Selespeed'de bozulma riski artıyor diyorlardı.
Hız olarak kalkışta manuel 156'dan daha yavaş devir arttırma şansı olmadığı için , ancak ara hızlanmaları falan tamamen aynı. Spor modda gayet hızlı vites değiştiriyor , yakıt tüketimi de aynı manuel ile.
Selespeed kullanmadım ancak tanıdığım birisinde var. Selespeed için kullanması daha zevkli diyorlar , ama tek kişinin kullanması lazım arabayı :)
Parça sorunu yok aracın , çok rahat bulunuyor bütün parçaları , ben çok daha nadir bulunan bir Alfa'da bile parça sorunu yaşamıyorum.
Aracın standart bakımı 200-250 YTL arası bir rakam , büyük bakımlar biraz pahalı ama tam rakam veremiyorum o konuda.
KM'de kaç para yakıyor hesabı yapmıyorum ben sürekli benzin fiyatları değiştiği için , onun yerine litre olarak söyleyeyim , şehir içi yarı sportif kullanımla 12 litre civarı , çok basarsanız 13-14 litreye kadar çıkıyor , sakin kullanımda şehir içinde bazen 10 litrenin altına bile düşüyor , uzun yolda basmaktan çekinmeden 100 kilometrede 8,5 litreyi geçmiyorsunuz , 90-110 arası giderseniz sürekli , 7 litrenin altına kadar düşebiliyor. Uzun yolda hem hızlı gidip hem az yakmak çok keyifli :) Zaten uzun yolda kullanması da acayip zevkli , millet virajlardan önce frene basarak girerken "ya burda da frene mi basılır" falan diyorsunuz :) En zevkli kısmı yokuş yukarı bol virajlı dağ yolları. Şehir içinde 1.6 lt olanlar 10 litre civarı yakıyor , uzun yolda basayım derseniz 2.0'dan fazla yakıyorlar , yok basmazsanız 156 1.6 ile tek depoyla 1000 km'den fazla gidenler var uzun yolda , yani 100 km'de 6 litrenin altına düşürüyor tüketimi , ama bu biraz sabır istiyor :) Arada bu tür farklar var , ama performans hissi anlatılır gibi değil aslında gerçekte o kadar fark olmamasına rağmen arada. Hız 140-150 olduğunda ancak 4-5 boy fark oluyor arada kalkışta mesela , ama aracın içinde hissedilenler çok farklı , 2.0 koltuğa yapıştırıyor hızlanırken , 1.6'ya ilk bindiğinizde "fena değil" diyorsunuz , ardından 2.0'a binince "oha" , 2.0'dan inip tekrar 1.6'ya binince de "bu ne ya , gitmiyo bu" diyorsunuz. Ara hızlanmalarda ise 2.0'ın farkı çok bariz , hissedilen olarak da gerçek hızlanma olarak da oldukça üstün.
o zaman tam bi otomatik vites zevkini selespeed de tadamayız.ama direksiyondan vites değiştirme olayı gerçekten çok hoş.dediğim gbi bu aralar çok dikkatimi çekiyo şöyle temiz bi tane bulursak mutlaka almayı düşünüyoruz.
Selespeed istendiği zaman tam otomatik olarak da kullanılabiliyor. Vites değişimlerini tamamen kendisi yapıyor istendiğinde aynen otomatik vites gibi , sadece yokuşlarda geriye kaydırıyor o kadar. Tork konvertörü olmadığı için bu da normal bir durum.
Selespeed direksiyonun dışında vites kolundan tiptronic olarak da kullanılabiliyor. 3 farklı kullanım imkanı var yani :)
İnşallah aradığınız gibi bir tane bulursunuz , o paraya alacağınız en iyi araçlardan bir tanesi , şimdiden hayırlı olsun :)
Cahit_ksk
04-02-2006, 16:53
maitre arkadaşım arkadaşımda 2001 2.0 ts 156 vardı...zor çıkardı elinden..5 aydan fazla galeride kaldı araba..her zaman bi problem..ama dediğin gibi iyi bakılmamıştı bu 156ya..arabanın abs ışığı yanıyordu...buyuk bakıma goturdugumuzde arabanın kazalı olduğunu ve bı oncekı sahıbının aırbaglarin uyarı ışığını da abs ışığına bağlattığı anlaşıldı..yani oda habire sorun çıkardığı için bi şekilde elinden çıkarmak istemiş bence..ayrıca hava filitresi yuzunden her ay demirmetre değiştirdiğimizi bilirim...tamam surus keyfi olarak güzel bir araba fakat bu kadar masrafı haketmiyor bence...ayrıca 1 depoyla 1000kmden fazla alfa için şaka gibi bence ...şehir içi en fazla 450 km..oda en fazlaa..:nee006:
Dikkat edin sorunlu Alfa almayın derken kastettiğim tam olarak buydu :) Diğer markayı alırsın tamir ettirir kullanırsın , ama hor kullanılan Alfa'nın ne zaman ne sorun açacağı belli olmaz. Tamir ettirdim sanırsın başka bir sorunu çıkar. Alfa'lar nazik araçlar , öyle dağ bayır yollarda kanırtarak kullanmaya gelmezler. Basacaksan tercihen bol virajlı , asfalt bir dağ yolu , mümkünse de yokuş yukarı olsun , orada basacaksın ve zevkten dört köşe olacaksın :)
Debimetre konusuna diğer topicte cevap verdim , bile bile lades yapmış arkadaşın.
156 2.0 ile şehir içinde bizzat kendim 700 km'yi geçtim , depoda daha gidecek kadar benzin varken de tekrar benzin aldım , 800'ü görebilirdim yani. Mantıklı kullanınca olmaz diye bir şey yok.
Şehir içinde bir depoyla 450 km gitmek demek 100 km'de 15 litre civarında yakıt tüketimi demek. 156 2.0'la bu kadar yakmak için bütün ışıklarda dipgaz kalkman , bulduğun her boşlukta gazlaman lazım. Aksi takdirde o kadar yakmanın imkanı yok , ki sen maksimum 450 km gider diyorsun :) 156 2.5 V6 bile 450 km'den daha fazla gidiyor , tanıdığım bir 156 2.5 V6 kullanıcısının bugüne kadarki ortalama yakıt tüketimi (bütün yollarda) 11 litre/100 km. Ki kendisi yolu boş bulunca da basan bir insan. 156 2.0'lar mantıklı kullanımda 2.0'lara göre az yakan araçlar , basınca ise diğer 2.0'lar ayarında yakıyorlar.
Eğer bu 450 km rakamını arkadaşının verilerine dayanarak söylüyorsan muhtemelen arkadaşın aracı çok hor kullanıyor , ve bir Alfa'yı o şekilde kullanan birisi de Alfa'dan şikayetçi olmamalı , çünkü dediğim gibi Alfa'lar olur olmadık zorlamaya gelen araçlar değil. Hele bir de zaten önceden derdi tasası varsa iyice büyür o dert.
Alfa kullanmak araçla konuşmayı , verdiği tepkileri takip edebilmeyi gerektirir. Alfa'sıyla konuşmayı bilen insan için Alfa en büyük zevk kaynağıyken , bunu yapamayanlar Alfa'dan nefret edip şikayete başlarlar.
toretto'ya anlatmak istediğim de bu. Kesinlikle temiz bir Alfa bulmalısın , ondan sonra da düzenli olarak bakımını yaptırmalı , hor kullanmamalısın (ama bol bol devir bitirmekte , virajlara limitlerde girmekte sakınca yok , işin zevki orda zaten :) ) , bu koşulları sağlayınca sahibine , dostuna uzun yıllar boyu sorunsuzca hizmet eder Alfa Romeo.
Ayrıca 1.6 lt Alfa Romeo'lar basmadığın zaman çok tutumlu aletler. 6 lt/100 km'nin altına düşebiliyorlar uzun yolda , ama dediğim gibi , bu sabır ister , özellikle Alfa Romeo'nun o motor sesi varken sabit 90'la gitmek kolay değil , ama bunu başarırsan 6 litrenin altına düşersin. Depo da 60 litreden büyük olduğuna göre bir depoyla 1000 km imkansız değil şehirlerarası yolda , zaten yapanlar da var.
Alfa'ların çok yaktığı önyargısı bana göre kullanıcılardan dolayı. O motor sesini duyan , o sürüş zevkinin keyfine varan insan basmadan duramıyor , basınca da doğal olarak tüketim tavan yapıyor. Piste gittiğinde 10 dakika içinde çeyrek depoya yakın benzin yediğini görüp ağlaman olası :) Çünkü dipgaz kullanınca yakıyor bu alet , bütün arabalar gibi. Ama makul kullanınca gayet az yakıyor. 156 2.0'ı ilk kullanmaya başladığımda bana da çok yakıyor gibi geliyordu , sürüşün zevkine kapılıp sürekli üst devirlerde gidiyordum , ama aracı makul kullanmaya başlayınca ve vites aralıklarını , ne zaman vites değiştirmen gerektiğini , hangi devirde ne tepki verdiğini iyice anlayınca ve bunları kullanınca aslında az yaktığını görüyorsun , trafiğin normal seyrinden daha hızlı gidip aynı zamanda az yakıt tüketmeyi de başarabiliyorsun.
Alfa'nın son 10-12 sene içinde çıkardığı ve kullandığı neredeyse bütün motorlarla ilgili (3.2 GTA motoruyla ilgili sadece teorik ama..) hem teorik hem pratik bilgiye sahibim ve rahat söyleyebilirim ki mantıklı kullanımda Alfa'lar rakiplerinden daha az yakıyorlar , dipgaz kullanımda da rakiplerinden daha sportif , daha hızlı (bazıları için bu hız kısmı geçerli değil) ve daha zevk vericiler.
Cahit_ksk
04-02-2006, 22:11
dediğin kadar hor kullanılan bi araba değildi..ama devirsizde kullanılıyodu dıyemem..anlamadığım bişey var yavaş ve devirsiz kullanacaksam neden 2.0 156 hp bi araca biniyim..bende onu anlatmaya çalıiıyorum..şehir içi 800km inan ki mükemmelsin..tanıdığım 3-4 alfa 156 kullanıcısı var ve hepsi de şikayetçi benzin ve problemlerinden..o kadar nazik ve yavaş kullanacaksam(nazik derken devirsiz)neden 156 hp bi araba alıyım ki..bana mantıksız gelen bu..ilgin için ayrıca teşekkürler..
Haklısın. Zaten Alfa alıp da devirli kullanmayacaksan insanların o arabayı niye sevdiğini anlayamazsın , bu araba yüksek devirde şarkı söylüyor :)
Benzinden ben de şikayetçiydim 156 2.0 kullanırken. Şimdiki aracımda çok daha fazla şikayetçiyim ama bu şikayetlerim 156 2.0 fazla yaktığı için değildi. Bugün bu ülkede hangi 2.0 aracı kullanırsan kullan şikayet edersin benzinden. Çünkü bu araçların yakacağı minimum bir rakam var , ve çok da dikkat etmeden kullandığın zaman istisnasız bütün 2 lt araçlar şehir içinde 10 litrenin üstünde yakar. E bu da fazla bir rakam. Yani kıyaslamalı olarak mesela Toyota Avensis , Peugeot 407'den az yakıyordur belki ama yine de 2 ltlik bir aracın benzini can yakıcı. Sanırım şikayetleri bunun için. Ben de katılıyorum , ben de şikayetçiyim. Ama 2 lt kullanmanın bir bedeli var :) Basarsan yakacak , doğal bu. Ki zaten Alfa sahibi olan da koşullar uygun olunca kapatıyor. E yakar tabi o zaman :)
Sorun konusunda da katılıyorum , dediğim gibi Alfa nazik alet ve ikinci el Alfa fiyatları çok makul olduğu için bilen de bilmeyen de görüntüsünün güzelliğine kapılıp alıyor , zorluyor , zorluyor , bakımını aksatıyor ve bir süre sonra da bu nasıl araba döküldü bu diye satmaya çalışıyor. Dediğim gibi gerçek olan şu ki Alfa her yerde zorlanacak araba değil. Eh , işte bu hor kullanılmış Alfa'ları alanlar da problemleriyle boğuşup duruyor , üzüldüm ki arkadaşının başına da böyle bir durum gelmiş. Haklısın , sorunlu 156 ben de çok gördüm , ama dediğim gibi , bir süre kullanıp Alfa'yı nerde nasıl kullanman gerektiğini çözmen gerekiyor , onun dilinden konuşabildiğin zaman sorunsuz oluyor araba. Bilip bilmeyen kullanınca maalesef sorun çıkarıp duruyor. Sonraki sahipleri düzgün kullansa bile onları da üzüyor.
Cahit_ksk
04-02-2006, 22:43
bilgilerin için sağol..dediğin gibi arkadaş da o yuzden soğudu arabasından ve sattı..onun derdi zaten benzin değildi..her hafta alfa serviss..bide az buz paralar olsa..zaten arkadaş da bu kadar para harcayıp bu kadar cok yakıt yakıcağıma satar daha ıyı bı araba alırım dedı ve şuan 2003 3.25 ci kullanıyo..anlatmak istediğim olay o değil madem ki 2 litre 156 beygir bi araba aldım..neden yavaş gidiyim..benim anlatmaya çalıştığım bu..ve emin ol arkadaşım kötü bir kullanıcı değil..
Şu anda da aynı servis sorunlarını ben çekiyorum , ama 156 ile değil.
Yavaş git demiyorum zaten , istesen de kolay kolay başaramıyorsun bunu :) Devir bitirmek çok zevkli bu arabalarda , ya da virajlara limitlerde girmek. Ama mesela örnek vereyim , bizim Türkiye yolları buna çok müsait , her yer çukur , her yerde de uyarı olmayan tümsekler , yolların yarısı dağ yolu gibi. İşte bu yollarda , bu tümseklerde hızlı gidersen , bu çukurlara sert girersen , arabanın altını vurursan , 3. viteste 100'le giderken 2'ye atmaya çalışırsan , sürekli el freniyle dönersen , her ışıkta kalkıp sürekli devir kesiciye girersen , motor soğukken yüksek devir yaparsan (ki varyatörü bozmak için birebir , daha ötesi motora çok büyük zarar veriyor) vsvs gibi şeyleri yaparsan kısa süre sonra şikayetlere başlarsın. Hele ki ciddi bir kazadan sonra işler iyice sarpa sarar. Hor kullanma + kaza bir Alfa'nın başına gelebilecek en kötü durum :) Öyle bir Alfa'yı alana da şimdiden geçmiş olsun :) Hor kullanmaktan kastım bunlardı , ama düzgün yollarda virajlara limitlerde girmek , yer yer 7200 dd'ye kadar çıkıp vites değiştirmek , koşullar müsaitken ibreyi 240'ın üstüne çıkarmak hor kullanma kapsamına girmiyor bu araç için , zaten sportif kullanımdaki zevkin önemli bir kısmını bunlar kaplıyor.
Bu arada 3.25Ci çok sağlam bir alet , hayırlı olsun :)
Cahit_ksk
04-02-2006, 22:59
sağol kardeşim..ama arkadaşım da dediğin gibi her virajda el fireniyle dönen vs bi adam değildi..sadece gerekilen yerlerde arabalarına fazla güvenen insanlara alfayı anlatmak diyelim bence..daha doğru olur bu..dediğim gibi o kadar çok hor kullanmıyordu senin hor kullanma anlayışına göre konuşuyorum..:thumbsup:
O zaman suçu açık hava filtresi ve eski sahibe atalım :)
Cahit_ksk
04-02-2006, 23:21
öle yapalım..bu arada ben yazışmaya daldım..daha akşam yemeği yiyemedim..memnun oldum..:)
OzguR 247
05-02-2006, 12:52
Toretto kardeş Alfa Romeo başlı başına bir hastalıktır. Eğer alfa almaya karalı isen sorunsuz bir tane bulman lazım. Zaten arkadaşlar eksik yönlerine değinmişler. Bende biras artılarını sayayım sana. Yol tutuşu muhteşem. Belkide çok az araçta rastlarsın buna. Yakıt her araç senin kullanmana göre abartı rakamlar yakar. Alfadada bu var basarsan yandın. Benim 1,6 alfam var ve yakıttan şikayetçiyim. Araçla giderkende basmadan rahat duramıyosun. Ve Alfanın o bakışı önde giden arabanın arkasına yanaştığında ve adam dikiz aynasında seni gördüğü zaman kenara çekiliyor sanki. Yılan gibi bakıyor Başlı başına bir karizma. İnşallah gönlüne göre bulursun kolay gelsin
burada bu kadar faydalı bilgiler almak beni fazlası ile mutlu etti.sizlerden edindiğim bilgilerle ve tecrübe ile şöyle bi izmir piyasasındaki alfalara baktım.ama şöyle kafama göre bi tane bulamadım.bazı ları gerçekten çok kötü durumda.temiz bi tane bulmak sanırım imkansız gbi bişey.ama ynede hala tam bi zevk arabası olduğunu düşünyorum.aramaya devam edicem.verilen bilgiler için çok çok teşekkür edrim.
156_romeo
17-02-2006, 19:43
156 1.6 Kullaniyorum 2.0 Olsaydi Performaqns Olarak Daha Iyi Olacakti Ama Gt Ye Geçmeyi Düşünüyorum Alfa Vazgeçilmez Bir Tutku Benim Için
valla kardeşim bende 1.6 var ben derim 2.0 al.söyle birsey var eger basarsan manyak yakior alfalar ben balikesirliyim istanbulda okuorum.balikesirkucuk şehir yollar bozuk acaip gıcırtı gelior bu en buyuk sorunu.ayrıca kucuk sehirde dur kalk yapmaktan eşşek gibi benzin harcıyor ben sehir içinde 450 km yapiorum ama istanbuldada bakiorumda azıcık dikkat edersem 3000 devri gecmeden 620 km yol yaptım gecen hafta..bence ikinci el alcaksan balıkesire ugra derim ordakş bayii alfa satışında türkiye rekoru kırdı adamlar 75 tane alfa mı ne sattı.orda acaip ikinci el var ve kucuk sehirde kullanıldıgı için km leri cok az fiyatlar da cok ii 2005 ve 2004 araclar 28 ytl falan ayrıca cok temizler deri koltuk sunroof hepsi var..sunu söliim 1.6 alma performans sıfır araç sadece cok dikkat cekiyor özellikle bayanlar tarafından
FERHAT_B
07-03-2006, 00:46
mrb hemşerim bende balıkesirlıyım:) 156 2.0 ts almayı düşünüyorum nedersin baştan söyliyım içinden gıcırtı gelen arabalara gıcık olurum:nee006: genel olarak böyle bir sorunumu var 156 nın genel olarak iyi ve kötü yanlarından bahsedermisin koronik sorunları vs. tavsiye edermisin.
Alfanatic_FB
07-03-2006, 17:04
bende 156 2.0 kullanıcısıyım sonradan ahh bee 2.0 alsaydım keske dememek ıcın bence 1.6 sına hıc bakma derım araba bulamama konusunda ıse sana sunu soylıyım ben tam 2.5 ay aradım ıstedıgım gıbı bı arabayı bulmak ıcın ve buldum sabret ve aramaya devam et alfa aldıgında emın ol baska bı markaya bakmıyıcaksın degıstırırken arabanı bır an once ıstedıgın gıbı bı araba bulman dılegıyle :thumbsup:
İçinden gıcırtı gelen arabalara gıcık oluyorsanız Alfa almayın. Alfa dediğin tıkırdar :)
156 ile ilgili detaylı bilgi diğer topiclerde mevcut. 156'yla ilgili bir topic'e girerseniz görebilirsiniz.
mrb hemşerim bende balıkesirlıyım:) 156 2.0 ts almayı düşünüyorum nedersin baştan söyliyım içinden gıcırtı gelen arabalara gıcık olurum:nee006: genel olarak böyle bir sorunumu var 156 nın genel olarak iyi ve kötü yanlarından bahsedermisin koronik sorunları vs. tavsiye edermisin.
bence çok hayrılı bi karar almış olursun 2.0 almakla bir tek kötü yanı vergiden sıyrılamaması...alfalar asfalt arabası olduğunu biliyosundur eee bizim balikesir yollarının durumu malum içler acısı..iyi yanı olarak tip bakımından iyi bakışları üzerine kolaylıkla toplarsın...1.6 ts motor için sana hantal kaldığını gizleyemem arabanın ağırlığı çok fazla ztn bunun için 2.0 diyorum..ikinci el makyajlı çok temiz alfalar var ve fiyatları çok kelepir 2004 model selespeed modeli için diyorum piyasada azıcık araştır çok temiz araçlar bulabilirsin.eğer 1.6 istiyorsan balikesir bildiğin gibi alfa cenneti özellikle küçük sehir olmasından dolayı çok temiz.az km. de alfalara sahip şehrimiz..yardım için karahallılar alfa romeo dan yardım alabilirsin ellerinde çok temiz ikinci el araçlar bulunmakta..
beyler ben o kadar yazdım..dorudur alfalar düşük devirde kullanılmaz..ztn alt devirlerde kötü,devir 3500 den sonra manyak bir şekilde yükseliyor bu ataklık 5500 e kadar devam ediyor yannız şunu da sölemeden geçmiyim arkadaşımda 2002 model 156 2.0 vardı adam 4000 devrin altına inmiordu alette chip,komple egzos herşey vardı,ve araç manyak kaçiyordu fakat adam motoru indirdi.arabayı yaptırıp satmak istedi 7 milyara yeni motor taktırdı.dediğiniz gibi alfaların tadı yüksek devirde alınıyor fakat çok fazlada yukselmeyin sizin için fazla masraflı olur.bu arkadasım özellikle arabayı çaliştırdığı gibi yuksek devirleri çok fazla zorluyordu.araç ne marka olursa olsun motor ısınmadan yapılan yüksek devir araca çok fazla zarar veriyor.bilmiorum dikkat ettiniz mi hiç bmw m3 lerin bazı versyonlarında ilk çaliştırıldığı zmn devir bandının rakamlarının üstünde kırmızı ışıklar var araba ilk çalişmaya başladıktan sonra vakit geçtikçe o ışıklar teker teker alt devirlere doğru yol aliyor.kısacası o ışıklar o devri geçmenin tehlikeli olacagını gösteriyormuş,bu sistem dünyada çok az sayıda araçlarda oluyormuş bende bu bilgiyi geçen bir arakadaştan öğrendim..
Alfa'lar bilinçsiz modifiyeye gelen aletler değil. Özellikle TS motorlarda dereceli egzantrik ve açık hava filtresi soruna yol açıyor. Dediğiniz gibi soğukken basarsanız Alfa'nıza en büyük kötülüğü yapmış olursunuz , bunu yapan kimsenin de başıma masraf açtı diye şikayet etmeye hakkı yok. Ayrıca 7 milyarı verdiyse güzel kazık yemiş , TS motorlar 7 milyardan oldukça daha ucuza çıkar.
TS motorlar kullanmayı bildiğiniz zaman çok dayanıklı motorlar , devirli kullanmaktan da korkmaya gerek yok , yeter ki olur olmadık hareketler yapmayın.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.