'Full Versiyon'a Bak : hurafemi? gerçekmi?
misafir1192
01-02-2006, 10:53
sevgili bmw severler,
yıllardır bmw lerin kalkışta , mercedeslerin uzun yolda iyi olduklarını dinledim durdum.vw kaplumbağa ve bmw 3 serisinden başka arabaya binmedim.mercedesin hiçbir modeli ile arabamı deneme fırsatım olmadı.deneyen yada her iki markayı kullanmış arkadaşların bizi aydınlatmasını istiyorum.eğer bu bir saçmalıksa artık bu kavram değişsin.saygılar.
bence bmwler ile mersoları karşılaştırmak yanlış olur, ayrıca 2 ayrı bmw'yi de karşılaştırmak olmaz, mesela 520i ile 325i kıyaslanmaz... Mersedes 200E ile 325i kıyaslanmaz.
bu biraz imaj meselesi, markaların namı o şekilde yayılmış, uzun yolda iyi gider diye bişey yok, güçlü araba hem kalkışta hem uzun yolda iyi gider. şanzuman-difransiyel oranları aynı olan arabalar için diyorum.
Merso motorları biraz daha uzun ömürlü olduğu için uzun yolda iyi gibi görülüyo.
samed_can_özer
02-02-2006, 15:11
uzun da bence tartışmasız mercedes :thumbsup:
benim amcamda bmw tutkunudur ve her zaman şunu savunur. bmw herzaman için daha seridir ama daha serttir yani çukura vb girdiğinde mercedes bmw ye gore daha az hissettirir.
mercedes daha konforludur ama şekil ve imaj olarak bmw daha klasstır. herkesin bir markası vardır mesela alakasız ama
turkcell . aygaz . bmw . nike ve biryanda telsim ipregaz mercedes adidas bunlarda bmw ve mercedes gibi iki buyuk firma ve iki farklı tarz bence...
efsaneCI444
03-02-2006, 13:47
:thumbsup: arkadaşlar renkler ve zevkler tartışılmaz bana göre bmw ninde konforlu modeli var mercedes inde bmw ninde hızlı makinaları var mercedes inde bunları sınıf sınıf değerlendirmek lazım bence. Ama şu bi gerçek İKİSİ DE BİR ALMAN EFSANESİ BUNU UNUTMAYALIM. :thumbsup:
misafir1192
03-02-2006, 16:14
uzun da bence tartışmasız mercedes :thumbsup:PEKİ NEDEN.YANİ ARABADAN ANLAMAYAN BİRİSİ DEĞİLİM AMA BUNU ÇÖZEMEDİM BİR TÜRLÜ.BİR E200 İLE 520İ.BİR C200 İLE 320İ.BİR S600 İLE 760İ.TEKNİK ÖZELLİKLERİNE BAKTIĞIMIZDA BMW NİN ÖNDE OLDUGU AÇIKCA GÖRÜNÜRKEN NEDEN HALA MERCEDES UZUNDA İYİ OLUYOR.C200 İLE ARKADAŞIMIN 95 320İ SİNİ KARŞILAŞTIRDIĞIMIZDA ARABADAN ANLAYANDA ANLAMAYANDA BMW KALKIŞTA MERSO UZUNDA ALIR DİYE KONUŞUYOR.MERSO UZUNDA ALIYOR AYNI ŞEYİ 98 OPEL VECTRA İLE MERSO İÇİN TARTIŞTIK YİNE MERSO ALIR UZUNDA DENİLDİ.VECTRA MERSOYLA 180-220 KM HIZ ARALIĞINDA RESMEN DALGA GEÇTİ.AYNI GÜÇTE OLAN İKİ ARAÇTAN OPEL DAHA HAFİF VE ÖNDEN ÇEKİŞ AVANTAJIYLA DAHA HIZLI Bİ ARAÇ.NASIL ALIRMIŞ MERSO YA.ANLAMIYORUM.BU ARADA MERSOYLA DALGA GEÇEN OPELLE BMW DALGASINI GEÇTİ HABERİNİZ OLSUN.
efsaneCI444
03-02-2006, 17:03
Vectra Neydi Mersedes Neydi Merak Ettim şimdi
erseveral
03-02-2006, 21:52
boşuna tartışmayın bu konuyu.. sonu yok bunun. temelde ikiside dünyanın en iyi iki otomobil markası. bmw daha spotif özelliklerler donatılmış,mercedes ise daha konfora yönelik üretimler yapmakta. bu sebepten mercedes biras daha öndedir. sportif ozellikler öne çıktığında ise bmw bir adım öne geçer.dayanıklılık dediğnizde ise ömür olarak mercedes bmw den daha başarılı. teknolojide ufak farklar yok değil.. bu gün olmassa olmaz dediğimiz ve hala bir çok araç ta olmayan abs 70 li yıllarda mercedes tarafından icad edilmişti... uzunda o alır kısada bu alır..ne değisiyorki.. üretimde amaç bu değil.. en uzağa gidebilendir ..
amcanın bindii arabayı cok merak ediyorum bmw ye sert dediyse heralde bentley falan.
bmw ye sert demedi mercedese gore daha serttir dedi konuyu oncelikle saptırmayalım.
2005 3.20 ve 5.20 si vardı şimdi 2006 model ama inanın unuttum bu kuçuk kasa olanlar varya ondan var ve bmw tutkunudur yani bmw yi kotulemedim ben celallenme heh
misafir1234
04-02-2006, 21:00
yaa arkadaaslar her ikisinin kaliteside dediginiz gibi tartisilmaz ama 85 yılında 200E mercedes e bmw hangi arabasıyla karsılık verebildi? 3,15 lemi? uzun yolda kilometrelerce hangi araba son sürat gidebiliyror? aslında bmw nin kalitesinden şüphem yok ama mercedeste sadece binek araba üretse bmw nin kalitesini katlayacagını düsünüyorumm.. ama e36 kasa 3,25 mükemmel
erseveral
04-02-2006, 22:35
kardeş, 85 yılında bmw 520i ve 200e karşılaştırılırdı zaten.. yani bmw 1990 da araba yapmaya başlamadı. mercedes ve bmw nin birbirine rakip olmayan otomobili yok aslında.. e31 8 serisi ve MB cl classe gibi.. c serisi ile e36 gibi.. vs.vs.vs.... bmw de karşılığı olmayan tek mercedes SL classe dır. asıl problem nedir biliyomusun.? bugün 85 model bir 200E ye her heryerde rastlayabilirsin. hatta en turşu olanını bile alsan 1 sene kaputunu açmadan dolaşabilirsin. ama 85 model yürüyebilen bi 520 bulabilirsen kendini şanslı hissedersin.dediğin gibi
e36 325 mükemmel olabilir ama e36 m3 ondan daha da mükemmel olabilir.. veya bi c32 amg...
Bence bmw nın konforu gorunusu we uzaması ayrı merso nun kı ayrı bence kıyaslamak yanlıss..
bmw daha klass görünür gözüme hep...şimdi nerdeyse tüm taksilerin lüks klas mercedeslerden oluştuğu bir dönemde mercedes bana pek çekici gelmiyor... sadece mercolar bmw den daha uzun ömürlü oluyor o da sanırım kullanıcısı için pek sportif yapıları olmamasından kaynaklanıyor, ayrıca iç kadran yapıları bana bmw den daha çekici geliyor... şöylede örnek verebilirm 83 model 123 kasa ''dizel'' mercedesim var hala tıkır tıkır çalışıyor birde e30 kasa 3,24 e bakıyorum yolda rastlamak bile çok zor... uzun ömürde merco biraz önde ama sportiflik ve ruh açısından bmw açık ara önde.... :)
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.