'Full Versiyon'a Bak : Araç Çekişten Nasıl Düşer??
Megane II 1.6 aracıma ss son susturucu taktım yanlız sanki araç çekişten düştü gibi geldi bana eskiden daha ataktı sanki.Ne olabilir sorun?Egzostu dışarı vermedim çıkışı tamponun iç tarafına yakın oldu ondanmıdır.Bide egzostum vites değiştirince filan gaz verince patlıyor ss lerin özelliği bu mu??
misafir146
05-02-2006, 21:41
Megane II 1.6 aracıma ss son susturucu taktım yanlız sanki araç çekişten düştü gibi geldi bana eskiden daha ataktı sanki.Ne olabilir sorun?Egzostu dışarı vermedim çıkışı tamponun iç tarafına yakın oldu ondanmıdır.Bide egzostum vites değiştirince filan gaz verince patlıyor ss lerin özelliği bu mu??
Son susturucunun haricinde egzozun diğer borularına herhangi bir müdehale oldu mu ?
hayır herhangi bir müdahele olmadı.Sadece normal son susturucuyu kesip ss i taktırdım
ayrıca egzost çok sesli çalışıyor benm bildiğim ss ler sessiz çalışır artı aracım çok yakmaya başladı acaba araç yere çok yakın olduğundan tümseklerde altını sürtüp orta boruyu filan delmiş olabilirmiyim?
ERAY_Astra
05-02-2006, 23:15
bende onceki arabama egsoz takmıstım son susturucu.takan usta kaynagı iyi yapamamıs ufacık bi delik kalmıs.bu yuzden egsoz surekli patlıyordu ve araba baya yakmaya baslamıstı.bence bi ustaya gidip bi baktır derim..
sağolasın kardeş bi baktırıcam
atiturhan
06-02-2006, 22:17
Aracın altına doğru bi eğil ve birisi gaz versin eğer kaçak yada delik varsa muhakkak anlarsın.
Muharrem-Ü
07-02-2006, 00:31
Mutlaka son susturucuya yapılan kaynakta bi kacak vardır sesi iyi dinlersen sesin kaynağını bulabilirsin
cabrioman
07-02-2006, 01:30
eğer kaçak varsa sorun yok...ama ilk bmw me remus takınca dumur olmuştum...davulun sesi uzaktan hoş gelir arkadaşım, eğer güçlü bir motorun yoksa, yani zaten motor sesin bir hayli yüksek değilse, hele ki megane gibi sessiz bir arabaya sahipsen, böyle bir uygulama seni mutsuz edebiilir...piyasa son susturucu satanlarla dolu, sebep: egzozundan mutsuz olanlar...
misafir146
07-02-2006, 02:50
Size msnden anlattığım gibi en kısa zamanda aracı lift e kaldırın ve inceleyin
misafir385
07-02-2006, 12:40
arkadaşım son susturucdaki delik en fazla 10 krş etkiler fazla bir etkisi olmaz birde sen belki egzos taktırınca fazla bir performans beklentisi iğçinde olduğundan değişmeyen performans dolayı böyle hissetmişde olabilirsin
Serkan-BT
07-02-2006, 14:37
Fazla yakma sebebin gaza gelip fazla basman olabilir mi :D
Egsoz sisteminde kat.iptali ve orta susturucu iptali yoksa sadece egsoz dediğin kadar ses yapmaz ve sadece son susturucudan fazla bir güç beklememen gerekir ayrıca son susturucu bazı uygulamalarda çekişi alt devirlerde düşürebilir ama üst devirleri kazanırsın.
suleyboy
07-02-2006, 22:04
orta susturucuyu ve katalizörü iptal et bence
bencede alt devirlerdeki torkun düşmüş olabilir bu yüzden daha fazla gaza basıyor olabilirsin.. ama sadece son susturucuyla bukadar hissedilebilir derecede düşeceğini zannetmem... belkide tesadufen aynı zamanda aracının alakasız bir yerinde arıza çıkmışdır??? :)
team_musti
16-07-2008, 21:46
arkadasların dedıgı gıbı olabılır ama cekısten dusmesı onunla bır ılgısı olacagını sanmıyorum ?
bence cekısten dusmesının tek bır sebebı egsoz capı yeterlı gelmıyor rahat atamıyor egsoztların dısı ne kadar buyuk olsade ıcı yarı yarıya kucuktur dıkkat et basıma gelmıstı...
ARACIN MEGAN geri basıncla çalışan bir egzoz sistemi var bunu söktün geri basıncı bitirdin
son susuturucuyada sıkıştırmasız bir performans taktırdın bu araç hem çok yakar hemde
alt devirdeki torku ölür bunu ranpada daha rahat hisederisn.
egsoz borunla son susturucunun giriş borusu mili metre olarak aynımı
egsoz borunla son susturucunun giriş borusu mili metre olarak aynımı
aynı dır istersen sana 5 tane üretici firma telefonu vereyim sor ana manifolt çatalın altından başlayan ölçü ne ise son susturucunun girişine kadar aynıdır .
garage039
22-08-2008, 13:15
güç kaybı(bayma yada boğluma de)çekişten düşme vede beraberinde yakıt sorunu ya seçtiğim egzoz un motor tipine uymaması dır yada bağlantı hatasıdır..
mesela kazan tip susturucular küçük motorlu araçları güç kaybı ve yakıt sorunu yaşatıryor..
aynı dır istersen sana 5 tane üretici firma telefonu vereyim sor ana manifolt çatalın altından başlayan ölçü ne ise son susturucunun girişine kadar aynıdır .
dostum neyin peşindesin çözemedim ama ben orjinalini sormuyorum sonradan taktığı aldığı spor egsozu sordum onun girişi daha fazla yada daha düşük olabilir milimetre olarak yoksa farika çıkışlı arabalarda aynı oluğunu bende biliyorum telefon numarasına gerek yok istediğin zaman ben sana 5 tane araba fabrikasına götürüp gezdirebilirim.
dostum neyin peşindesin çözemedim ama ben orjinalini sormuyorum sonradan taktığı aldığı spor egsozu sordum onun girişi daha fazla yada daha düşük olabilir milimetre olarak yoksa farika çıkışlı arabalarda aynı oluğunu bende biliyorum telefon numarasına gerek yok istediğin zaman ben sana 5 tane araba fabrikasına götürüp gezdirebilirim.
Valla bende bu arkadaşın neyin peşinde olduğunu çözemedim :) 4 tane mesajı var hepsindede laf sokmaya çalışmış :)
Araç Çekişten Nasıl Düşer??
soru bu sen cevabı karıştırıyorsun hocam biz çok fabrika gezdik konumuz egzoz.
Valla bende bu arkadaşın neyin peşinde olduğunu çözemedim :) 4 tane mesajı var hepsindede laf sokmaya çalışmış :)
valla hoca iyi gaz veriyorsun :applaus: kimsenin şahsına vede kişiligine laf etmek hadimiz deyildir. :thumbsup:
biz konu üzerinde tartışırız. buda laf sokmak deyidir.
Araç Çekişten Nasıl Düşer??
soru bu sen cevabı karıştırıyorsun hocam biz çok fabrika gezdik konumuz egzoz.
bende arabadaki sorunu anlamak için soru sordum şöyle düşün servisci dostum eğer arabanda son susturucuya gelen boru atıyorum 60 mm ise susturucaya bağlantı yer 55 mm ise ne olur gaz sıkışır ve araç çekişten düşür doğrumu.
O yüzden lütfen yazdıklarımı iyi oku ve anlamaya çalış lütfen.
bende arabadaki sorunu anlamak için soru sordum şöyle düşün servisci dostum eğer arabanda son susturucuya gelen boru atıyorum 60 mm ise susturucaya bağlantı yer 55 mm ise ne olur gaz sıkışır ve araç çekişten düşür doğrumu.
O yüzden lütfen yazdıklarımı iyi oku ve anlamaya çalış lütfen.
egzoz sagdan giriş soldan çıkış ise
soldan girip sagdan çıkış ise
düz girip düz çıkış ise
nasıl hesaplayacaksın egzoz mühendisimisin geri basıncı nasıl hesaplayacaksın
senin çekiş düşer dediyin olay egzozda geri basıncı oluşturmak için egzoz lar ya sagda girer soldan çıkar yada soldan girer sagdan çıkar yada çogu egzozlarda salyangoz sistemdir S sistem içini bile görmediyin egzozlar hakında ahkam kesiyorsun egzoz mühendisimisin motor mühendisimisin onu anlayamadım. kapatalım dedikce sündürüyorsun tamam bu konudada sen haklı ol hasbin allah işi gücü bıraktık senle ugraşıyoruz kaç tane araba tamir etin kaç tane motor dagıtın ne iş yapıyorsun yav sen doktor kadar bilgin olsa doktorluk yapamasın hem teorik hemde pratik bilgi sahibi olmadanda arıza çözemesin .
elektironik dersinde arızaya fişten başlayacaksın denir bizim televizyonun
aparlöründen ses gelmiyor kitapda yazıyor ya arızaya ilk fişten başlayacaksın işin yoksa ugraş.
kim kimle uğraşıyor acaba
valla hoca iyi gaz veriyorsun :applaus: kimsenin şahsına vede kişiligine laf etmek hadimiz deyildir. :thumbsup:
biz konu üzerinde tartışırız. buda laf sokmak deyidir.
Hoca camide kardeş...! Benim kimseye gaz vermek gibi bi niyetim yok olmazda...Ama senin niyetin ne onu anlamadım.
Zaten ben sana birinin şahsına vede kişiliğine laf söylüyosun gibi bi kelimede kullanmadım..Yazdığımı tekrardan okumanı tavsiye ederim...
İyi forumlar....
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.