'Full Versiyon'a Bak : Chip Yakıtı Arttırır mı?
Arabama Chip türü bişi uygulamak istiorum acaba tüketim ne kadar artıo?
Avantajları Dezavatanları Nelerdir?
Arabasında Chip bulunan yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
misafir146
09-02-2006, 02:06
Arabama Chip türü bişi uygulamak istiorum acaba tüketim ne kadar artıo?
Avantajları Dezavatanları Nelerdir?
Arabasında Chip bulunan yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
Chip tuning in çalı$ma prensibi motora giren benzin ve hava akı$ının fazlala$tırılması. Ne kadar hava , o kadar benzin ve dolayısıyla o kadar güç demek. Kısacası chip tuning benzini arttırma mantığıyla güç sağlayan bir tuning türüdür fakat normal ve uzun yol kullanımlarında ekonomiye katkıda bulunan bir özelliğide var :thumbsup:
Avantajları ve Dezavantajlarına gelince :
-Devir limitörü yukarıya alınabilir (benim için pek akıl karı değil)
-Soğuk hava çeken filtre ve rahat havayı veren egzoz bulunduktan sonra araç üzerinde en ucuz maliyetle en rahat güç alınacak tuning çeşidi
-Dezavantajı ise unichip haricinde standart yazılımın olması(her araca tek bir yazılım)
Unichip in ise sadece İzmir de uygulanabilmesi
Harun Emre
09-02-2006, 02:11
ewt uzun yolda tasarrufu var tabı bunlar teknık yonler;
cogu sey senın elınde bırazda ısı duugusal dusunursek sen chıp takıcan belkı eskısınde daha fazla gazlıcan!!! ve boylece yakıt tuketımın artıcak..
demircimustafa
10-02-2006, 19:29
televizyonda bi sistem görmüştüm. aracın içinde bir kumanda aracılığıyla herhangi bir devir bandında motor a giden yakıt miktarını %20 ye kadar azaltıp arttırabiliyodun. tasarruf ve performans için yararlı gibi görünüyordu. Görkem bu konuyu da aydınlatırsa sevinirim. belki sana da Alpine de faydası olur
misafir146
10-02-2006, 19:40
televizyonda bi sistem görmüştüm. aracın içinde bir kumanda aracılığıyla herhangi bir devir bandında motor a giden yakıt miktarını %20 ye kadar azaltıp arttırabiliyodun. tasarruf ve performans için yararlı gibi görünüyordu. Görkem bu konuyu da aydınlatırsa sevinirim. belki sana da Alpine de faydası olur
Ben bunun zararlı olduğunu dü$ünüyorum. Yine chip mantığıyla , beyini yanıltarak yapılan bir sistem ama bilinçsiz kullanılacağını bildiğim için aracın motoru belli devir aralıklarında fakir bırakılarak kırılabilir yada çok benzin basarak motoru boğabilirsiniz.. Güvenli değil asla :opa:
Verdiğiniz bilgiler için herkese tek tek teşekkürler..En kısa zamanda tuning-kit uygulamayı düşünüorum.
Standart motoru 82 ps ve 191nm tork üreten Hyundai Getz;tuning-kit ile 110 ps ve 235 nm tork üreticek..
Serkan-BT
11-02-2006, 02:55
Cip tuning sadece benzin ve hava karışımı değil ,timing ve avans değerlerinide değiştirir ,hiç bir şekilde standart araca göre ekonomi sağlamaz ,her şekilde normalden fazla yakıcağın kesin ve o verilen değerler genelde şişirme oluyor tahminimce en fazla alıcağın 10 hp dir.
Cip tuning sadece benzin ve hava karışımı değil ,timing ve avans değerlerinide değiştirir ,hiç bir şekilde standart araca göre ekonomi sağlamaz ,her şekilde normalden fazla yakıcağın kesin ve o verilen değerler genelde şişirme oluyor tahminimce en fazla alıcağın 10 hp dir.
Merhaba Arkadaşım eğer ALPINE nin aracı yada benzer bir aracın var ise bana uğrayıp ücretsiz test yapabilirsin kafandaki karışıklığı atmış olursun.
Saygılar Ceyhun
Serkan-BT
12-02-2006, 03:29
Merhaba Arkadaşım eğer ALPINE nin aracı yada benzer bir aracın var ise bana uğrayıp ücretsiz test yapabilirsin kafandaki karışıklığı atmış olursun.
Saygılar Ceyhun
Eğer benzin olayını tartışıyosak ,bi örnek vermek istiyorum ben 150bg'lik standat aracıma chip yaptım ve 200 bg oldu.50 bg'lik artış havadan mı geldi ? tabiki motora aldığın benzin arttı ..peki nasıl bir ekonomi bekleyebiliyosunuz ,bunun açıklamasını yapabilirmisiniz ? Tabiki yeni nesil bazı arabalarda birkaç program seçeneği var bunların arasında ekonomi,hırsızlık ve yarış modları var ekonomiye yönelik çipten bahsediyosanoz o zaman bu konuda haklısınız.ama chipin neden yapıldığını herkes biliyo arkadaşlar ..
Eğer benzin olayını tartışıyosak ,bi örnek vermek istiyorum ben 150bg'lik standat aracıma chip yaptım ve 200 bg oldu.50 bg'lik artış havadan mı geldi ? tabiki motora aldığın benzin arttı ..peki nasıl bir ekonomi bekleyebiliyosunuz ,bunun açıklamasını yapabilirmisiniz ? Tabiki yeni nesil bazı arabalarda birkaç program seçeneği var bunların arasında ekonomi,hırsızlık ve yarış modları var ekonomiye yönelik çipten bahsediyosanoz o zaman bu konuda haklısınız.ama chipin neden yapıldığını herkes biliyo arkadaşlar ..
Ekonomiye yönelik chiplerden bahsetmioruz.Zaten chip uygulamaktaki amaç ekonomiden çok performans elde etmek değil midir? Fakat öğrendiğim kadarıyla Chipli aracla agresif şehir içi kullanımında standardına göre daha fazla tüketim oluor ancak şehir dışı sabit hızlarda standart haline göre daha az bi tüketim oluor..Yani inşallah böyledir :)
Act üyelerinden arabasına chip uygulayan arkadaşlar var. bu konu hakkında yaşadıkları tecrübeleri anlatıp bizleri aydınlatırlarsa çok sevinirim..
misafir146
12-02-2006, 16:38
chip aracınızı her devirde 200hp yapmıyor bu nedenle her devirde güç oranı farklılaşıyor ve genellikle alt devirlerinizde orj. yazılıma oranla güçleniyor. Alt devirde hızlanmak için daha az gaza basıp daha kolay hızlanıyorsunuz (orj yazılıma göre) ve aynı $ekilde uzun yolda sabit hızlar içinde bu geçerli :thumbsup: bu nedenle yakıt ekonomisi sağlanabiliyor .
Benim aracımda Wimmer RST chip var, standart 150 Hp olan güç yapılan ölçümler sonucunda 180 HP çıktı. (Dino verileri mevcuttur http://www.autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=23471).
Şehir içinde ve agresif kullanımda yakıtı arttırır. Ama uzun yolda ve sabit kullanımda normalinden biraz daha az yaktığı da kesindir. (En azından benim arabamda öyle)
misafir385
12-02-2006, 21:59
arkadaşlar bazı firmalar diyorki yok chip takılıyomuş az yakıp çok kaçıyomuş yok böle bişi kaçan araba yakan arabadır
BARIS T4
13-02-2006, 01:45
ılk sayfalarda apexı tehlıkelıdır denılmıs sanırım...
suan yaptırıyorum..
apexı oankı arabanın konfıgurasyonu ıle motordan maxımum alınabılecek verımı saglar... profosyonel kısılerın ayarları ıle tehlıkesız gusel HP ler elde edebılırsınız...
salı-carsamba gıbı sonucları tartısırız ;)
suan yaptırıyorum..
apexı oankı arabanın konfıgurasyonu ıle motordan maxımum alınabılecek verımı saglar... profosyonel kısılerın ayarları ıle tehlıkesız gusel HP ler elde edebılırsınız...
Merakla beklioruz sonuçları ;)
fx_coupe
14-02-2006, 02:21
2 türlü uygulama war 1.ekonomik 2.performans aslında hngisini sececeğine baglı performansı secersen yakıtı baya bi etkiler
suan yaptırıyorum..
apexinin senin arabandan haberi olduğunumu sanıyorsun ?
atiturhan
14-02-2006, 15:34
Arkadaşlar bir de içeriden kumandalı chipler varmiş. Yani istenildiğinde modlu chip yazılımı devreye giriyormuş ve yine istenildiğinde sanırım bi uzaktan kumanda yardımıyla araç orjinal beyinle çalışıyormuş. Ayrıca her kontak kapatıldığında ve tekrar marşa basıldığında ilk önce orjinal yazılımla çalışıyormuş araç. Bilgisi olan var mı?
misafir26
14-02-2006, 15:48
Konu hakkında pek bir bilgim yok ama yardımcı olursa şu siteyi vermek istiyorum.
http://www.tuningbox.com/
UMUT-FX1
14-02-2006, 17:32
tek basına chip tuning işleminin gereksiz yere par harcamak oldugunu düşünüyorum.. sen yine ufak caplıda olsa arabana yapacalarını yap ( komple egzost, headers, acık hava filtresi uygulaması, bütcene göre egzantrik vs), bunlardan sonra chip tunin uygula bence.. çünkü atıyorum standart ta %4-5 oynarsa, bunları yaptıktan sonra totalde %20 lere kadar ulasırsın (totalde diyorum dikkat edelim, sadece chiple diil) ;)
Serkan-BT
14-02-2006, 18:10
Arkadaşlar bir de içeriden kumandalı chipler varmiş. Yani istenildiğinde modlu chip yazılımı devreye giriyormuş ve yine istenildiğinde sanırım bi uzaktan kumanda yardımıyla araç orjinal beyinle çalışıyormuş. Ayrıca her kontak kapatıldığında ve tekrar marşa basıldığında ilk önce orjinal yazılımla çalışıyormuş araç. Bilgisi olan var mı?
Programlanabilen chip tuning yazılımları var ama her araç için yapılamıyor genelde 2000 ve sonrası araçlar için her araba kabul etmiyor.Mesela Audi,Mercedes,BMW gibi araçlarda yol bilgisayarına yukleniyor ve yol bilgisayar kolundan bu seçenekler arasından istediğini seçiyorsun veya üzerinde program seçenekleri bulunan bir kumanda arabada bulunan bilgisayar giriş portuna takılıyor yine burdan istediğin özellikleri seçebiliyorsun.
Programlar söye ;
1.Stok - Arabanın orjinal yazılımı
2.Performans - Performansa yönelik yazılım
3.Ekonomi - Ekonomiye yönelik yazılım
4.Hırsız - hırsızlara karşı beyni kitliyor
5.Yarış - 100 veya 104 oktanlı benzin ile kullanılan performans yazılımı
Tabi bunların her birini yüklemek için ayrıca para ödüyorsun :D
hahha kolay zannediyorsunuz kısacaa bukadar yani süperrr çözmüşler olayı bitirmişssiniz siz o firmaya söle gelsin banada bi yazılım yapsın
MURAT KAHRAMAN
15-02-2006, 12:56
herkes kafasında bişey kuruyo ve yazıyo acaba hiç bu işlere girdiler mi. klavye den çip yazıyolar..
Serkan-BT
15-02-2006, 13:19
Emin ol tahmin yürütmüyorum şahsen ...chip yaptırdığım araçlarım var ve yurt dışındaki forumlardan güncel olarak takip ediyorum ...
cabrioman
15-02-2006, 13:22
valla yazmayım diyorum da cidden burası hurafelerle dolmuş... sonuçta standart chipler we de programlanabilen chipler vardır...arabanın üzerindekilere göre de atmosferik araçlarda %5-10 dan yukarısı hayaldir...turbo ve turbo dizel mantiği ise tamamen farklıdır, orda turbo basıncıyla oynandığı için bu kadar %20 leri görür...
PRof Dolmuş siteye Bak ya :D:D:D
Yazık diyorum başka bişi demiyorum çiple %15 güç nedemek yaşimdi 106 ya çip takınca 18 HP mi alıcaksınız GÜLDÜRMEYİN
beyler aydınlatırsanız sevinirim!!! chip yerine benzin pompasının çekişini arttırırsak sizce aynı performansa ulaşırmıyız ? (hava filtresinin aynı oranda çekişini kuvetlendirdiğimizi ve orji beynın bunu kabullendiğini farz edelim)
UMUT-FX1
15-02-2006, 14:17
zaten sadece farzedersek olur.. :D
Serkan-BT
15-02-2006, 16:02
beyler aydınlatırsanız sevinirim!!! chip yerine benzin pompasının çekişini arttırırsak sizce aynı performansa ulaşırmıyız ? (hava filtresinin aynı oranda çekişini kuvetlendirdiğimizi ve orji beynın bunu kabullendiğini farz edelim)
Belli bir yere kadar arttırabilirsin bir süre sonra timing'i ayarlamadığın ve sensörlerin ölçüm değerlerini aşmaya başladığın için zengin veya fakir karışım olusur ve performans düşmeye başlar.Benzin pompasının basıncını biraz arttırman gaza basınca daha iyi tepki almanı sağlayabilir ..ama çok az :D
Zafer_07
15-02-2006, 16:38
düşünmüyor değilim ama yorumlara bağlı
DoRuK-RS
15-02-2006, 20:04
bu site super yaf :D su 15-20 gun ıcınde bilmedigim bisuru şey ogrendim we bunlar bi modifiye tutkunu olarak aşırı işime yarıcak bi iş yapılıosa bilincli yapılmalı dimi ;)
MURAT KAHRAMAN
15-02-2006, 21:03
chip in içinde bildiğim kadarıyla program var..bu programda bilgisayar vasıtasıyla yazılıyor.. klavye de bilgisayarın bir parçası.. başka yazma metodu mu var??
isterseniz burda ortamı germeye çalışmayın.. sonucta herkes bıldığini yazıyor. yanlış biliyorsa da doğrusunu öğreniyor..amaç zaten bu...
bana cevap yazdığına göre seninde klavyen vardır sende çip yazabilirsin yani
firmanın telefonu adresı var..al arabanı gotur yaptır..
kusura bakmada sana özeldende sorularımı sordum
1- NAsıl çip yazıyor Neye göre Hangi Loglarına göre
2- özel çip yapmak için türkiyede olmak gerekir yada arabanın avansını knockinglerini afrsini VB gibi şeyleri kayıt edip incelemek gerekir hayallerde yaşamayın
ondan dolayı bana boşuna sana göre çip yazılıyor diye uğraşma
3- benim arabamna uğraşma çip yazmaassın
enterasan.. enterasan olan ?
Yaw arkadaşlar ni bukadar gerginsiniz amaç bişiler ögrenmek burda yannış bilenlerinde yannışlarını düzeltmek ama bunu yaparken birbirinizi kırmanın we ortamı germenin ne anlamı war?
serkan nerede yaptırdın bu chipi mucize olsa gerek !!! degil 50 senın alacagın max beygir artışı %8 dersek 12 beygirdir o da araban en iyi şartlarda ise...
misafir2513
17-11-2006, 00:32
arkadasın arabası 1.8T ise neden alamasınki 50hp. nette birçok chip baktım gayet 1.8t motorlar 200hpye ulasabiliyor chip ile
correctfile
07-09-2007, 23:00
%20 yakıt tasarrufu %25 güç(hp) artışı...
olmaz demeyin
dogan89_
19-09-2007, 20:42
Araçta performansı arttırmaya yönelik yapılan tüm modifiye işlemleri yakıtı artırır...
Araca göre 10-20 hp arasında güç artışı alırsın...;)
correctfile
20-09-2007, 16:15
ben hem beygir artışını hemde yakıt tasarrufunu tek işlemle yapabiliyorum. mucize felan değil gerekeni yaptım sadece :wacko: .
Ben 2005 Trasporter aracımda kullanıyorum ve yakıttan dolayı hiç bir şikayetim yok.Geçen hafta Afyon Antalya seferi yaptım uzun yolda aracım 180 tl yaktı bence artırmıyor.
dogan89_
22-09-2007, 14:23
Arkadaşlar chip zaten yakıt ekonomisi yerine max performans sağlamak adına yapılan bir tuning işlemidir.Bu durumda yakıt tasarrufu olmasının imkanı varmı...?
Anıl Çetindemir
21-11-2007, 12:09
Tasaruf falan yalan uzun yolda belki ancak normalde chip ten sonra bir depoda 100 km falan fark ettiriyo 20 ytl lik mazotla 195-200 km giderken şimdi sadece 140 km yi zor görüyorum baya fark etti doğrusu ancak şöylede olabilir bnm chip in stage i yüksek dah performance a yönelik
peugeot106gti
26-02-2008, 19:37
benim aracımda var ben 100 km de 10.4 yaktım chipsiz bu lıtre tuketımı ancaq chip uygulamasını attırdıktan sonra 100 km 7.4 yaktım bu da benim için süper bi tasarruf artı arabamda yer uçağı gibi, oldu çok memnunum
tuningfile
09-06-2008, 19:13
Fazla güçle tabiki fazla yakar eco tuning sisteminde 35 hp olur ve gaz load pozisyonun eskiye göre daha yukarıda durur ve düşük viteste araç çok yakar 35 hp lik güçle örnek 1 viteste 10 sn duruyorsan 5 sn ye düşecektir ne kadar çabuk yüksek vitese gecersen okadar depoda az yakar buda %20 depoda tasarruf sağlar Denizliye yolunuz düşerse bir çok araçta kanıtladıım gibi senin araçta da kanıtlarım
Saygılarımla
DNA
GokayGurbuz
24-06-2008, 21:44
chiP tuning uykulaması belli devirlere kadar yaKıt tasarufu saqlamaktadır ... orneqin bizim uyqulamalarımızda araÇ 3500 devire kadar 100 km de 0.5 ila 1 litreye kadar az yakmaktadır ...
cemal arslan
28-06-2008, 02:32
arkadaşlar
gerek chip uygulayan ve gerek kendi aracında chip kullanan biri olarak...
1. chip uygulamaları 2 türlü olur
1. standart bir yazılım
2. isteğe bağlı özel yazılım
genelde standart yazılım atılır ve hiç bir zararı yoktur. ancak ekstreme uç noktada bir yazılım istenirse motoru kısa zamanda elinize alırsınız.
2. hiç kimse chipten sonra araçta mutlaka şu kadar güç alacaksınız diyemez ancak olası maksimum değerler vardır. atmosferik araçlarda bu oran %7-15 arası ama %10 ortalamayı baz alabiliriz
turbo araçlarda %15-25 arası ama %20 ortalama baz alabiliriz
turbo dizeller de ise %20-30 arasıdır ancak %25 ortalama baz alabiliriz
3. bu değerler performans hava filtresi performans egzost dereceli egzantrik mili ile maksimum değerlere çok rahat ulaşabilir hatta aşabilir. yani chip tuning yapıyorsanız en azından hava filtresi ve egzostu değiştrimekte fayda var.
4. şehir içinde yakıt ne azalma ne de artma sözkonusu. ancak şehirler arası yolda %10 yakıt tasarruf kesinlikle mümkündür. cihpten sonra yakıtım arttı diyenler sanırım aracı agresif kullananlardır.
5. chip tuning alt devirler kesinlikle yakıt tasarrufu sağlıyor. yani ideal torkunuz 2400 devir ise ve siz aracı 1600 devirde sürmeye kalkarsanız fazla yakar...ancak chip tuningden sonra bu fazlalık dengeleniyor ve bir nevi tasarrruf sağlanıyor.
bu işi yapan biri olarak değil....chip li araç kullanan biri olarak...standart chipi kesinlikle tavsiye ederim....
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.