'Full Versiyon'a Bak : chip + soket dizeller +??
mertacar
09-02-2006, 12:09
slm arkadaslar yakın zamanda bir dizel arac alacağız...
hal böyle olunca dizeller üzerinde neler yapabileceğimi araştırdım
ve sonuç chip + soket (dizeller için beyin ünitelerine girmeden montaj yapılıyor) sonuçta
chiple %22 HP
%40 tork
soketle %25-30 HP
%30 tork
%8.5 yakıt tasarrufu
bu yapılacak olanlar sizce nasıl ben kafaya taktım yaza kadar kesin yaptıracağım zaten yeni yönetmeliklere göre dizellerinde artık bi dragda grubu olacak :applaus: ..
o nedenle bu yapılacaklardan baska sizce neler yapılabilir????:kararsiz:
soketin net adresi http://www.formoto.com/power.htm
slm arkadaslar yakın zamanda bir dizel arac alacağız...
hal böyle olunca dizeller üzerinde neler yapabileceğimi araştırdım
ve sonuç chip + soket (dizeller için beyin ünitelerine girmeden montaj yapılıyor) sonuçta
chiple %22 HP
%40 tork
soketle %25-30 HP
%30 tork
%8.5 yakıt tasarrufu
bu yapılacak olanlar sizce nasıl ben kafaya taktım yaza kadar kesin yaptıracağım zaten yeni yönetmeliklere göre dizellerinde artık bi dragda grubu olacak :applaus: ..
o nedenle bu yapılacaklardan baska sizce neler yapılabilir????:kararsiz:
soketin net adresi http://www.formoto.com/power.htm
Öncelikle hangi aracı almak istediğin önemli...
Her motora uyabilen soketlerden ziyade aldıgın aracın özelliklerini tasıyan yazılımlı soketi kullanmanda fayda var ve yakıt tasarrufu olarak da %8.5 düşük sanki %20 lerde oldugunu söylüyorlar... Daha da araştırmanda fayda var bence kullanan kişiler bilgilerini verirse daha faydalı olur sanırım...
Yüksek hp ve tork artışı olduğunu biliorumda bu kadar yüksek değerlerde düşük yakıt tüketimi pek aklım almadı..
Yüksek hp ve tork artışı olduğunu biliorumda bu kadar yüksek değerlerde düşük yakıt tüketimi pek aklım almadı..
Selam Yakıt tasarrufu hakkında örnekle açıklama yapmak istiyoru...
Aracı kullanan kişi gücü hissedipte dipgaz yaparak kullanır performansı sonuna kadar değerlendirirse %10 a kadar artıs olabilir max.
Mantık olarak düşünülürse standart 191 Nm ve 82 Ps olan Hyundai Getz 235 Nm Tork ve 110 Ps değere ulaştıgında normal kullanımda 35 derecelik rampayı 4 kişi olarak 2. viteste 4000 devirde cıkarken artan tork ve güç ile
3. vitesde 3000 devirde cıkacaksın böylece motor daha az performans harcayarak daha az yakıt tüketecektir. Yakıt tasaruufunun açıklaması budur.
Herkese sorabilirsin aynı motor hacminde;
100 ps motor mu yoksa 130 ps motor mu daha az yakıt tüketir? Cevap tabiki 130 ps lik motor olacaktır.
Teşekkürler...
Hmm şimdi daha iyi anladım çok teşekkürler..
En kısa zamanda bizim Getz'de 110hp olcak inş..
mertacar
09-02-2006, 13:08
bilgilerin için saol ISY...
dediklerini düşünücem baktığımız arabalar
ibiza veya cordoba 1,4 TDİ
Corsa 1,3 CDTİ
206 HDİ 1,4 olma olasılığı yuksek olan araclar
arkadasın dediği gibi yakıt tasarrufu var bu işlemi yapmakta mantık o performas a
bilgilerin için saol ISY...
dediklerini düşünücem baktığımız arabalar
ibiza veya cordoba 1,4 TDİ
Corsa 1,3 CDTİ
206 HDİ 1,4 olma olasılığı yuksek olan araclar
arkadasın dediği gibi yakıt tasarrufu var bu işlemi yapmakta mantık o performas a
Düşündüğün araçlarda Tuning-Kit e (Box Tuning) en az cevap veren peugeot 206 hdi dir diğerlerinde cok daha iyi verim alabilirsin...
Peugeot 206 1.4 HDI de ortalama 15 ps , opelde 20 ps ve seat da 25 ps olarak düşünebilirsin...
TorqueTuning
09-02-2006, 14:47
Yeni chiplediğimiz İbiza 1.4 TDI'ın dino verilerini aşğıdaki linkten görebilirsiniz:
http://www.autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=35895
TorqueTuning
09-02-2006, 14:49
Saydığınız araçlar içersinde kesinlikle VW grubu dizel almanızı öneriririm "mertacar"...
Özellikle VW'nin TDI konusundaki tecrübesi çok fazla ve sağlam, dayanıklı ve sorunsuz motorlar üretiyor.
tolga_aj
09-02-2006, 15:03
bndede 1,3 multijet palio var güc ve tork kaça vurur ögrenebilirmiyim uygulatanvarmı palio suna yada uygulatıldıgını bilen var mı arakadaşlar birde konuyu komple okuma fırsatım olmadı kızmayın sorulduysa :)
bndede 1,3 multijet palio var güc ve tork kaça vurur ögrenebilirmiyim uygulatanvarmı palio suna yada uygulatıldıgını bilen var mı arakadaşlar birde konuyu komple okuma fırsatım olmadı kızmayın sorulduysa :)
Araban 1.3 70 ps ve 145nm tork üretio tuning-kit uyguladıktan sonra 89 ps ve 228 nm tork üretir hale gelio ;)
misafir146
09-02-2006, 19:54
Araban 1.3 70 ps ve 145nm tork üretio tuning-kit uyguladıktan sonra 89 ps ve 228 nm tork üretir hale gelio ;)
multijetler arkada$ın dediği gibi 1.3 ve 70hp ancak 180nm tork üretiyor.. tuning kitle de yine arkada$ın söylediği değerlere yakın sonuç ortaya çıkacaktır :thumbsup:
mertacar
09-02-2006, 20:00
bizde zaten ibiza da ve cordobada yoğunuz babam cordoba bende ibiza alıcam bzde stilo var onu verip bir cordoba bir ibiza almayı düşünüoz ikiside TDİ olacak... verimin yuksek olduguna sevindim.. saolun...
tall gha kardes ben tuning dergisinde görmüştüm 105 HP oldu 1,3 multijet palio ama chıple mi yoksa soketlemi yaptılar bilmiyorum %90 chıpti sahibide baya memnun muş
multijetler arkada$ın dediği gibi 1.3 ve 70hp ancak 180nm tork üretiyor.. tuning kitle de yine arkada$ın söylediği değerlere yakın sonuç ortaya çıkacaktır :thumbsup:
Dogru 180 Nm olan tork 228 Nm ye ulaşıyor yaklaşık görkem dikkatinden dolayı tebrik ederim.. :)
mertacar
09-02-2006, 20:16
torque tuning... abi uygulanan chıp ciddi HP artışına neden olmuş +29 HP...
bu chıpın fiyatınıda verirsen sevinirim...
Biraz uykusuzumda kusura bakmayın yanlış yazmışım.
mertacar
10-02-2006, 12:10
peki arkadaşlar bu işlemlerden başka performansa yönelik fakat abartılı pahalı olmayan ne gibi işlemler yapılabilir tabiki bir dizel için...
TorqueTuning
10-02-2006, 12:12
Dizel bir araca ilave olarak yapılabilecek söylediğin türden diğer modifikasyonlar: Kutu içi performans hava filtresi ve performans tipi son susturucu olabilir...
MURAT KAHRAMAN
10-02-2006, 14:35
Düşündüğün araçlarda Tuning-Kit e (Box Tuning) en az cevap veren peugeot 206 hdi dir diğerlerinde cok daha iyi verim alabilirsin...
Peugeot 206 1.4 HDI de ortalama 15 ps , opelde 20 ps ve seat da 25 ps olarak düşünebilirsin...
ben de 70 hp lik c3 hdi var ortalama 15 ps demişsin peki tork ne kadar artıyo. aslında bende yaptırmak istiyorum ama biraz daha iddialı bişey istiyorum. daha iyi bi ayarla daha fazla güç almak mümkün müdür.
Mertcan M.
10-02-2006, 14:43
c3 hdi 68hp olanların torku 160 Nm chip tuningle + 20 hp kazanıyosun ve torkun 190 Nm oluyo
mertacar
10-02-2006, 16:48
eğer öyleyse torku çok az artmış oluyorr... C3 için tabii.. bence daha fazla artar torku gibi geliyorr
Mertcan M.
10-02-2006, 16:57
walla verilere göre yazılanı söylüyorum ben.tork banada biraz az gibi geldi ama isterseniz kendinizde bi bakın http://www.wimmer-rst.de/index.php?p_id=andere
Cıhat YAVAS
10-02-2006, 18:29
görülen oki devir dizel devri ve çok daha verimli motorları var bence her dizel araç için bu soket ler çok iyi derim çünkü en az 10 bg alıyorsunuz bu yabana atıalcak bir şey değil
görülen oki devir dizel devri ve çok daha verimli motorları var bence her dizel araç için bu soket ler çok iyi derim çünkü en az 10 bg alıyorsunuz bu yabana atıalcak bir şey değil
Soketlerin yani Tuning-Kit in iyi olmasının farkında olmana sevindim ama +10 değil 1.3 Palio 70 ps için yaklaşık 20 diyebilirsin yani %28 falan hem arabanı değiştirsen bile sök yeni aldıgın araca göre programlandır kullanmaya devam et ;)
mertacar
13-02-2006, 13:30
abii olay süper yaa ... hem ekonomi hem performans benzin parasını düşününce kafayı yemiycem artıkk...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.