PDA

'Full Versiyon'a Bak : Cam Filmi Modifiye midir?

PINaR
10-02-2006, 01:18
Opel güzellik yarışmasında aracım Modifiyeli kısmına koyulunca aklıma geldi bu soru...

Sizce cam filmi çektirmek modifiye kapsamında mıdır?
Yoksa 'konfor', 'güneşten koruma', 'prestij' gibi diğer faktörlerle daha mı çok ilgili?

http://img241.imageshack.us/img241/6403/popoavatar7ie.jpg (http://imageshack.us)

Ve sadece cam filmi + stop cilası + logo iptali yapılan bu araç sizce modifiyeli midir? :)

Genel fikri merak ettiğim için soruyorum sadece...

Burak (VİP)
10-02-2006, 01:23
Cam Filmini ben içerde yaptıklarımın dışardan görünmemesi için kullanıyorum ve çokda lazım bir şey :D bence modifiyedir aracın dış görünüşüne etki ediyor vede polis karışıyo o yuzden moddur :D

ahmet-c2
10-02-2006, 01:38
bence modifiyenin amacı, azlığı çoklu , işlevi önemli değil.fabrika çıkışı olan bir şey değişiyorsa bu modifiyedir :)

misafir146
10-02-2006, 01:44
Modifiye , bir nesneye olduğu haldenkullanı$lılık , $ıklık ve insan becerisinin katılmasıdır. Otomobilinizin periyodik bakımı bile bir modifiyedir bence.

Modifiye özenilerek yapılır , yapılmalıdır. Dolayısıyla cam filmi olsun , stop takmak olsun v.b bir çok $ey bence modifiyedir.

SeLman-U
10-02-2006, 01:59
Katılıyorum +8448
Standart değilse modifiyelidir :)

SeCiL87
10-02-2006, 02:02
Araca fabrika çıkışı dışında eklenen her şey modifiyedir.ACT international ı da görmüşken hazır bu kelimenin ingilizceden "modify" fiilinden çıktığını da belirtmek gerek.Bu kelimenin anlamı da değiştirmektir.Yani aslında bana kalırsa sorduğunuz sorunun cevabını siz zaten biliyorsunuz.

Erkin
10-02-2006, 02:05
Cam filmi elbette modifiyedir ben cam filminden arabamı bağlattım daha ne olsunki direk 32.madde ye giriyor...Araç üzerinde yapılan her türlü teknik değişiklik modifiye dir.

Samsa
10-02-2006, 02:40
Araca fabrika çıkışı dışında eklenen her şey modifiyedir.ACT international ı da görmüşken hazır bu kelimenin ingilizceden "modify" fiilinden çıktığını da belirtmek gerek.Bu kelimenin anlamı da değiştirmektir.Yani aslında bana kalırsa sorduğunuz sorunun cevabını siz zaten biliyorsunuz.

Burda bir hata var sanırım ACT International dada bir hata var Modifikasyon kelimesi bildiğim kadarıyla Fransız kökenli bir kelime zaten araçlara modifiye yapımını ilk bulan ülke Fransızlardır.

Bu konuyu bir yerde okumuştum ve aklımda kalmıştı bunu tam araştırıp yazıcam.

SeCiL87
10-02-2006, 02:45
Burda bir hata var sanırım ACT International dada bir hata var Modifikasyon kelimesi bildiğim kadarıyla Fransız kökenli bir kelime zaten araçlara modifiye yapımını ilk bulan ülke Fransızlardır.

Bu konuyu bir yerde okumuştum ve aklımda kalmıştı bunu tam araştırıp yazıcam.

Modification ingilizcesidir ve ayni şekilde fransızcası da vardır sadece okunuşları farklıdır.İngilizcesinin kök hali modify, fransızcasının kök hali de modifier dir.
Hatam şurda olabilir ingilizler mi fransızlardan almış yoksa fransızlar mı ingilizlerden almış onu bilemem.Dilbilimci diilim.Ama araştırıp yazarsan ben de aydınlanmış olurum ii olur.

Söylemek istediim ister ing haliyle modifikeyşın olsun ister fr haliyle modifikasyon olsun (kelimelerin okunuşları) ikisi de değişiklik anlamına gelmektedir türkçemizde.

Erkin
10-02-2006, 03:00
Silence sss haklı, modikasyon kelimesinin kökeninde araba modifikasyonu ile hiç ilgisi yoktur, bu arada köken fransız biyolojisindendir yazılış aynen ingilizcede olduğu gibi "modification "dır
Tam türkçe karşılığı Değişiklik,değiştirme dir...

misafir824
10-02-2006, 03:26

ama türkçeye fransızcadan gelmiş ''modifier'' fiilinden :P bzm modifiyeyle aynı okunuo ondan dedim yada modifiyeli anlamında ''modifié(e)'' war oda olabilir dimi :P (ukalalık diz boyu:P )

şaka biyana std araç üzerinde yapılan herşey modifiyeye girer..

SeCiL87
10-02-2006, 03:29
ama türkçeye fransızcadan gelmiş ''modifier'' fiilinden :P bzm modifiyeyle aynı okunuo ondan dedim yada modifiyeli anlamında ''modifié(e)'' war oda olabilir dimi :P (ukalalık diz boyu:P )

şaka biyana std araç üzerinde yapılan herşey modifiyeye girer..

Ya ne kelimeymiş bea nerelere geldiiikkkk:D

UGUR C.
10-02-2006, 12:17
bencede modifiyedir. mod. sadece motora uygulanan bir uygulama değildir. Aracın görünümüyle oynamakta bir modifiyedir.

" Modify = Değişiklik yapmak ...."

Değişiklik yapıyosan herşey modifiyedir.

ahmet-c2
10-02-2006, 13:34
Modifiye , bir nesneye olduğu haldenkullanı$lılık , $ıklık ve insan becerisinin katılmasıdır. Otomobilinizin periyodik bakımı bile bir modifiyedir bence.

yok be görkem o kadar de değil :) o yenileme oluyor, işlevini yerine getirip ömrünü tüketiyor ki yenisini taktırıyoruz.

alperiz
10-02-2006, 14:59
polisin karıştığı her şey modifiyedir.... :D

Eren_s
10-02-2006, 15:07
Standart değilse modifiyelidir

Taner-AT
10-02-2006, 16:59
Arkadaşlara katılıyorum. Mod bence de değişim demektir. Yani değişen herşey moda girer.

PINaR
10-02-2006, 17:08
Dilbilime benden başka bu kadar meraklı üye olduğunu bilmiyordum, sevindim J

Tespitleriniz doğru arkadaşlar... Fransızca mı önce bulmuş İngilizce mi konusunu da sizin için araştırdım, Silence... sonuçlar şöyle:

Kelime ilk kez 14. yüzyılda ortaya çıkıyor. Latince modificare kelimesinden, Fransızca’ya modifier; oradan da İngilizce’ye modify olarak geçiyor. Muhtemelen biz İngilizce versiyonunu Türkçeleştirmek kaydıyla kelimeyi dilimize kazandırdık ve günümüzün modifiye etmek fiili varlık buldu.

Microsoft® Encarta® Reference Library 2004. © 1993-2003 Microsoft Corporation. All rights reserved.

Dolayısıyla, resimdeki Corsa’nın modifiyeli bölüme konulması doğruymuş, Aytaç-K da haklıymış, onaylamış olduk, teşekkürler.

Yine de ben, soranlara ‘arabam modifiyeli’ diyeceğimi sanmıyorum. Kuş kadar modifiyeyle olmaz bu işler...

[ACT International'da modifiye kelimesiyle ilgili bir yanlış yok. Öyle bir konu yok.]

Taner-AT
10-02-2006, 17:18
Evet her dilde değişim anlamına geliyor galiba. Almancada da değişim aynı anlamına geliyor. Modifizieren=Değiştirmek.
Yani arabanız modlu bence.

Cıhat YAVAS
10-02-2006, 18:24
bence arabanız hem çok hoş hemde çok tatlı benim görüşüme göre tr de app plaka bile modifiye ama yurt dışına oranla değil

emir.E
10-02-2006, 21:55
arabanın standartı değiştiği sürece modifiyedir

kutay
10-02-2006, 22:34
standardın dışında ve emek var..bence modifiye..modifiye olarak görülüyorki garajlarımızda ek işlemlere "cam filmi" yazıyoruz..şahsen ben yazdım :)

Aytac-K
10-02-2006, 23:31
Pınar bu konuyu açman iyi oldu rahatladım şimdi :)

Tarık S
10-02-2006, 23:37
aracın standart halinde değişikliğe gidiyoruz sonuçta..ayrıca arabanın görüntüsüne + etki yapan bir uygulama..tabi ki o da modifiyedir diyorum..

Yalçın-A
11-02-2006, 20:03
peki body vs vs modifiye değilmidir

Yada çelik jantı dahi olmayan bir arabaya modifiyeli denilebilirmi?

FAST_
11-02-2006, 20:18
Kişiden Kişiye Degisir Kimisi Guvenlik,gunesten Korunma ..... Vs Gibi Seyler Için Kullanir Kimiside Araba Kari Kiz Atinca Kimse Gormesin Dieee:d

Muharrem-Ü
12-02-2006, 00:05
Bu yaptıklarımızın hepsi modifiye bütününün bir parcasıdır cam filmi de bu bütünün içine dahildir.bir parcadır

PINaR
12-02-2006, 16:44
Şimdi soranlara 'modifiyeli' desem bir dert, 'modifiye yok' desem ayrı dert...
Formalitede, ufak da olsa bir değişiklik olduğu için modifiyeli sayılıyor,
Ama 'modifiyeli' kelimesinin içini doldurmayacak kadar da standart...

Neyse.. madem modifiyeli diyorsunuz... ben de öyle diyeyim soranlara.

misafir824
12-02-2006, 17:41
ben demiştim fransızca diye :P :D

misafir385
12-02-2006, 22:01
bence araca yakışan herşey modifiyedir ben plaka etraflarını kestim bence arabama yaptığım en iyiy iş oydu mesala

leventse
12-02-2006, 22:16
kişiden kişiye değişir bence..

bence dandik filmler mod değildir, mod kalitedir bana göre..

Reşat
13-02-2006, 01:20
Araban yolda karşılaştıın arabanın standart halinden tek birşeyle ayrılıosa bile snn araban modifiyelidir. Cam filmi olsun logo iptali olsun her farklı şey moddur bnce.