PDA

'Full Versiyon'a Bak : Civic EK

_SkyLine_
16-02-2006, 13:11
Civic EK 678whp mumkun mü sizce?http://www.autoclubturkey.com/forum/attachment.php?attachmentid=4269&stc=1&d=1140084127

misafir712
16-02-2006, 14:19
Büyük bir turbo, gerekli imkanların olduğu bir yerde ve biraz para ile rahat yapılır .

UmuT DoGaN
16-02-2006, 14:22
Büyük bir turbo, gerekli imkanların olduğu bir yerde ve biraz para ile rahat yapılır . katılıyorum :thumbsup:

Reşat
16-02-2006, 15:09
çoook para lazım yapılmicak şey diil

Özgün
17-02-2006, 01:39
güzel bir çalışma :D 990Whp ile dünya rekoru var civic Ek da şıuanda imkanlarımız çok görüüces bakalım kaç whp lere kadar çıkabilices

_SkyLine_
17-02-2006, 14:05
buyuk bır turboyla bu işin haledılcenı sanmıyorum..paranın gereklı olmasını secenek olarak bıle gostermıyorum..adamlar ole yapmıs kı tam sanayı işi ve imkan..size adresi verıyorum kız gibi motor bi gorun:worshippy ..suspansiyon,iç dış modifiye,motorda kulanılan butun parcalar var..siz karar verin bu iş sadece buyuk turboyla mi oluyor..
http://www.motortoday.com/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?;act=ST;f=2;t=1750

özgün,sanırım su anda piyasadaki en iyi turbo vti sende olucak beklıyoruz 900 kusurluk hp.leri:cool2:

misafir712
17-02-2006, 14:46
Dostum, orjınal arabaya kafam kadar turbo takıp 2 boru bağlayıp 140whp'den 670whp'ye çıkılmayacağını bende biliyorum . Mümkün mü diye sormuşsun cevapta almışsın . Allah razı olsun verdiğin link için . Tekrardan görmüş olduk .

İyi bir silindir kapağı, gömleklenmiş bir blok, diğer parçalar . Ondan sonrakı kısmı ustana bakar . Ustandaki tork anahtarı ile amerikadaki adamın tork anahtarı arasında fark yok, yapım sırasında kullandığı malzemeler arasında fark yok . Ben türkiyede 600whp turbo civic olmaması için bir neden göremiyorum . Sadece çok çok para lazım . Atıyorum 3000 dolar blok tutar, 3000 kapak tutar, kafam kadar gt40 turbo 2000 dolar . Diğerlerini toplayınca kaba taslak 15000-20000usd .

DoRuK-RS
17-02-2006, 14:51
para warsa mumkundur heralde :)

_SkyLine_
17-02-2006, 15:04
Dostum, orjınal arabaya kafam kadar turbo takıp 2 boru bağlayıp 140whp'den 670whp'ye çıkılmayacağını bende biliyorum . Mümkün mü diye sormuşsun cevapta almışsın . Allah razı olsun verdiğin link için . Tekrardan görmüş olduk .

İyi bir silindir kapağı, gömleklenmiş bir blok, diğer parçalar . Ondan sonrakı kısmı ustana bakar . Ustandaki tork anahtarı ile amerikadaki adamın tork anahtarı arasında fark yok, yapım sırasında kullandığı malzemeler arasında fark yok . Ben türkiyede 600whp turbo civic olmaması için bir neden göremiyorum . Sadece çok çok para lazım . Atıyorum 3000 dolar blok tutar, 3000 kapak tutar, kafam kadar gt40 turbo 2000 dolar . Diğerlerini toplayınca kaba taslak 15000-20000usd .

birincisi amerikadaki ustanında turkiyedeki ustanın tork anahtarı aynı olması mı onemlı onu nasıl kullandıgı mı,ksarak sıktıgımı yoksa bellı derecelere cıkarak adım adım sıkması mı onemlı?aynı malzemelerı kullanması mı yoksa ne kadar tıtızlıkle ve bellı bırıkımle kulanması mı onemlı..honlama işi cok basıt bısey degıl kı burdakı cnc makınesıde aynı ama dogru cnc kodları vermeden nasıl yapıcaksın bunu..parayı solemeye bıle gerek duymadım zaten..adamlar yıne de isini biliyor bence,imkan arastırma ogrenme ımkanları cok fazla..turkıyedekı kac usta ıngılızce bılıyorkı neten arastırma yapsın kendını gelıstırsın??neyse konuyu uzatmaya gerek yok..
ıkıncısıde bırazdaha duzgun uslupla konusursan sevınırım..karsındakı bayan mı erkekmı bılmıyorsun..tesekkurler sımdıden..arabayı begendıysende gerısnı bosver:p

misafir712
17-02-2006, 15:21
Cinsiyete göre konuşan bir insan değilim . Üsluba dikkat et diyorsun sonra kız gibi araba buyrun bakın gözünüz görsün diyen sensin .

Draglarda yarışan araçları amerikan ustalarda yapmıyor ve %100 eminimki hepsi ingilizce biliyordur . Araba yaptırdıysan doğru dürüst bir ustaya onaylarsın dediklerimi . Adamların ellerindeki olanaklar ve para bizim ustalarda yok keşke olsa . Silindir kapağımı burada işlettirirdim, motor bloğumu burda gömleklettirirdim . Flowmeter yok dolayısı ile arge yok, bir cnc makinası kaç para motor gömlekleme ile çıkacak para değil . 10 tane motor ve kapak yapıcam diye kimse 100000 doların üstünde para veremez . Ama bütün diğer herşeyi Türkiye'de yaptıracağım . Yurt dışındanda hiç bir farkı olmayacak .

Aynı araba : http://autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=14443

Yabancı hayrınlığı, ülkedeki sanayi olayını aşağılamak . Hoş bir muhabbet olmadı ama en azından soruna cevap almış oldun . Tek kelime ile mümkün açıklamaya gerek yok .

SULTANOGLU
17-02-2006, 15:29
beyler bişey diycem bende bunun drag videosu var motorla kapıstırıolar ama ben videolar bölümüne nasl koycam bilmiyorum...

_SkyLine_
17-02-2006, 15:57
yabancı hayranlıgına gelınce ıyı ışe herkes boyun eger..ve dıkkat ettım arabanda japon arabası ..buda demekkı kalıteli ıse kımse hyr demıyor..yabancı hayranlıgı dıye bence basıtlestırmıyelım olayı..ltfn su artık yabancı hayranlıgı turklerde yapar turkıyede yaptırcam ulke dısına yaptırmam gıbı konular bana cok yanlıs gelıyor..bence bu tartısılcana turkıyedekı ustalar kendını nedengelıstıremıyor bunu sorman gerekır..bazı fırmalarda aylardır bellı arabaların olması sadece ısın uzun surmesı mi yoksa arabanın sureklı ıstenılen sevıyeye getırelememesı mı?zannedoıyormusun kı draglara hazırlayan ustalar bu ısı sadece kendılerı yapıyor ole araba sahıplerı varki usta telefonla arayıp yardım alıyor kendı gozlerımle gordum..neden sence?
bence daha fazla bunu uzatmaya gerek yok..ımkan ve kalıte nerdeyse iş orda yaptırılır..bu turk sanayısını kucumsemekle alakası bıle yok..ki kucumsedıgımıde asla solemedım..sadece ıyı yapılan ıse sapka cıkardım..

bu arada pop-off nedir bılen var mi??sanırım alman arabalarında kulanılan dump valve le aynı sey ama pek emın degılım..

_SkyLine_
17-02-2006, 16:02
sultanoglu bende yanı oldugum ıcın bılmıyorum ama foruma koymayı basarırsan lutfen hbr ver..:dans05:

SULTANOGLU
17-02-2006, 16:05
tmm haber verrim :thumbsup:

misafir712
17-02-2006, 16:12
Tamamıyle kendi görüşün türk ustaları hakkında dediklerin . Nerden biliyorsun geliştirmediklerini ? Ben buna bilip bilmeden küçümsemek derim kusura bakma ve hiçte hoş değil . İngilizce bilmiyolar, kendilerini geliştiremiyorlar, istenilen seviyelere gelmiyor arabalar, başkasına araba hazırlayan ustalar . Neyse boş konuşuyorum, uzatmaya gerek yok dediğin gibi .

Ben iyi işe boyun eğen bir insan değilim . Takdir ederim, daha iyisini yapmaya çalışırım .

misafir146
17-02-2006, 16:44
Türk ustaları son 4-5 senede teknik olarak kendilerine o kadar çok $ey kattılar ki sanırım bunun farkında değilsiniz.. Yabancı ustaların tek farkı parça sıkıntısı çekmeden her$eyi gününde yapabilmeleri mi üstün ba$arı ? Ben çok kez $ahit oldum sipari$lerin eksik geldiğine.. Tam parçaları koymadan ne kadar randıman alabilirsiniz motordan ? Yada eksik bi parça yerine idareten bi parça koyup mar$a basmayı göze alır mısınız ? Ama i$ dı$arıya farklı yansıyor , usta arabayı yapamadı oluyor.. Bu ayrı bir nokta.. Ayrıca ustaların teknik yardımı araç sahibinden aldığını söylediniz. Araca parça sipari$i veren araç sahibidir zaten ve bunun nasıl yapıldığını nasıl kullanıldığını konusunda elbet ki araç sahibi yardımcı olacak. Yabancı ülkelerde de durum farklımı ? Belki $öyle bir fark olabilir , orada parça sıkıntısı ve parça pahalılığı olmadığı için deneme yanılmadan yararlanarak ustalar kendilerini geli$tiriyorlar. TR de bu mümkün mü ? Hayır değil yine bile zoru ba$aranlar tanıyorum.. Kısacası Insane çok doğru yazmı$.

misafir15
17-02-2006, 21:28
Yurt dısındada bu ısı sadece ustalar yapmıorkı ulkemızde oldugu gıbı hobi maksatlı yapanlarda cok fazla. Kaldıkı dunyanın en ıyı hazırlanmıs spor amaclı olmayan yani kastım cadde tıpı araclar tamamıyle meraklıları tarafından hazırlanmıs coguna usta elı degmemıs bu cok daha onemlı bence..

misafir146
17-02-2006, 21:34
Ayrıca hatırlatırım ülkemizde en güçlü M3 ve Civic EK projeleri tamamlanmak üzere.. Hepsi Türk ustalar ve araç sahiplerinin eseri . .

zgr1907
17-02-2006, 21:54
Sonuçta herşey dönüp dolaşıp paraya geliyo yani. Paran varsa herşeyi yaparsın.

Özgün
17-02-2006, 23:19
beyler bişey diycem bende bunun drag videosu var motorla kapıstırıolar ama ben videolar bölümüne nasl koycam bilmiyorum...o brandon ?:D teamrice.com
:d

Özgün
17-02-2006, 23:26
yaw hala paran varsa yaparsın hala usat yapar hala onu yapar bunu yapar

Anlamıyorum tamam usta yapar diosunuz Hani gösterin yaptım çıkardım deyin ? hani bana gösterin nerde yaptıklarınız burda boş boş konuşup gömlekletirim flowbench olsa yaparım felan falan AL flowbenchini yap görelim al makinalarini CNC lerini yap görelim OLmadan konuşmayın hani turbo vtec iniz ? havalarda ucan WHP leriniz ? gösterirmisiniz biriniz bana DYNO felan istemiyorum sadece resim istiyorum TR plaka olarak neden bölle yapıyorsunuz parası olupta rezil olan GERİZEKALI çokgördüm ben kusura bakmayın yani araştırmassan bu iş parayla olmaz okuyucaksın eşşek gibi başka çaren tyok tork anahtarını sıkma takniğini bilmeye bilirsin ama teknik bilmek gerekir yapıp ahahaha oldu çıkıp gazlıyım hiçbiseyi gösden geçirmden olmaz arkadfaşlar unutun o işteler sölediğim gibi 1tek resim istiyorum hani son noktalarda çok param var anlamam ama koydum makinayi yürüyorum desin bekliyorum
haa bide arman sen turboyamı döndün b20 ls yapıodun atmosferikte son noktayı koyuyordun ?

zgr1907
18-02-2006, 00:42
Senin burda dediklerindede bir sey degişmiyo aslında gene olay paraya geliyo özgün kardeş sende parada var bilgideki yapmışın paran olmasa nasıl yapıcaktın? Merakın ve bilgin olmasa nasıl yapıcaktın parayla başlıyo bilgiyle bitiyo yani.

Özgün
18-02-2006, 01:02
ben aksini idda etmedim herşey parayla olmaz ama dedim

misafir712
18-02-2006, 16:02
Bilmem, kafama ne eserse onu yapabilecek durumdayım şuan . Yapmasına yaparımda sadece kendim için, ne yarış, ne gösteriş . Ne resmi olur, ne videosu . İstesende bulamazsın zaten veya göremezsin . Kendim için o kadar, aynen bir dostumun dediği gibi ...

KSK-VTEC
18-02-2006, 17:59
türk ustalarımızı küçümsemeyin arkadaşlar yakın zamanlarda o civic güçlerinde bi kaç tanesi dolaşacak zaten yollarda ve bizim ustalarımız yapıyor:)

Özgün
19-02-2006, 00:56
türk ustalarımızı küçümsemeyin arkadaşlar yakın zamanlarda o civic güçlerinde bi kaç tanesi dolaşacak zaten yollarda ve bizim ustalarımız yapıyor:) harbi yapıomu allla allla bilmiyordum varmı böyle :hahaha: :hahaha: :hahaha: güçlü makinalar benim deemekistediğimi anladınız sanırım

araştırıp geliştirmessen kendini yada ustan içinde geçerli hiçbişi yapamassın

Özgün
19-02-2006, 00:58
Bilmem, kafama ne eserse onu yapabilecek durumdayım şuan . Yapmasına yaparımda sadece kendim için, ne yarış, ne gösteriş . Ne resmi olur, ne videosu . İstesende bulamazsın zaten veya göremezsin . Kendim için o kadar, aynen bir dostumun dediği gibi ...

sen yap illaki bigün görmek nasip olur sen yapki görelim araba nasl yapılıyor biz bilmiyorus bu işleri

KSK-VTEC
19-02-2006, 01:28
araştırıp geliştirmessen kendini yada ustan içinde geçerli hiçbişi yapamassın

:worshippy :worshippy :worshippy :worshippy :worshippy :worshippy :worshippy
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

misafir712
19-02-2006, 02:22
sen yap illaki bigün görmek nasip olur sen yapki görelim araba nasl yapılıyor biz bilmiyorus bu işleri

Bende bilmiyorum, bilen bir kişiye sorarız :wink2:

KSK-VTEC
19-02-2006, 02:48
ahahahahaha
kimse bilmiyorsa meydan bana kaldı ozaman:;)

Özgün
19-02-2006, 02:49
Bende bilmiyorum, bilen bir kişiye sorarız :wink2:

ama msg ların başında ahkam kesiodun ?

misafir712
19-02-2006, 14:07
Sende nasihat ediyodun ?

KSK-VTEC
19-02-2006, 17:38
armancım özgün ben yaptım işte arabam diyor sende yap görelim diyor bilgi ve birikimini. teoride çok şey bildiğini zannedebilirsin ama uygulama farklı uygula ahanda arabam bu de tabi bildiğini iddia ediyorsan

misafir712
19-02-2006, 18:55
Şimdi bu muhabbet ne alaka onu anlayamadım . Ben asarım keserim mi dedim ? Özgün yıllardır turbo vtec ile uğraşmış şimdi ben ondan daha mı çok biliyorum diyeceğim veya ne zaman dedim ? Ben başında dedimki Türkiye'de yapılır . Özgün yapmış mesela, bende yaparım sende yaparsın . Özgün sanki sadece ben yapabilirim siz yapamazsınız en iyisi beenim demişim gibi konuşmuş . Herhalde sinirli bir anına falan denk geldi ve gereksiz yere bir çıkış yaptı . Kendisinin ustasıda Türk, seninde benimde .

Özgün
19-02-2006, 21:29
ben işte arabam demedim arabamn şöledir böledirde demedim demek istediğimi anlamış olman lazımdı ama neyse... okumanızı tavsiye ederim neysee

Özgün
19-02-2006, 21:31
ben ustamdan çok menunum kimsede ağzını açıp 1 tek laf edemez saten ettirmemde Rahat olun siz