'Full Versiyon'a Bak : Gösterge Paneline Mod...
Arkadaşlar Merhaba...
Uzun zamandır çok sadece ve donuk gözüken gösterge panelinini beyaz yapmak istiyodum ama benim panele göre bi beyaz kadran yok ve yurt dışından fipariş filan vermem gerekiyo yani çok uzun iş uğraşmak istemedim... Ve Geçen gün bana öyle bi estiler :) gösterge panelini söktüm ve ne yapabilirim diye düşündüm iiçindeki yeşil ampülleri söküp mava led taktım ve baya bi uğraşarak İbreyide kırmızı ledle süsledim :) gece renkli ve güzel bi görüntü oldu ama yetmez dedim peki ya gündüz yine o sade kagrana bakmak istemediğimden en sevgiğim Cizgi Roman Kahramanı Spider Man çıkartmalar arasında baya bi eleme yaptıktan sonra işte sonuç Karşınızda... Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar tabi Puanlarınızıda :) http://www.autoclubturkey.com/y_garage_view.php?garageid=3381
http://img95.imageshack.us/img95/6238/grnt0364bl.jpg (http://imageshack.us)
http://img92.imageshack.us/img92/940/grnt0356jx.jpg (http://imageshack.us)
http://img92.imageshack.us/img92/2572/grnt0032ly.jpg (http://imageshack.us)
emeğine sağlik,
gayet güzel olmus , güle güle kullan
misafir118
19-02-2006, 22:46
Elinize sağlık ışıklar çok güzel gözüküyor.
Devir göstergesinde ki spiderman çıkartması çok yakışmış,heran devirlenmeye hazır gibi duruyor:)
misafir385
19-02-2006, 22:55
arkadaşm koay gelsin internette arat bi fiat uno nu göstergesi üzerinde bir çok değişikli,k resimli anlatılıyor oradan kandi göstergelerine uygulayabilirsin
Elinize sağlık ışıklar çok güzel gözüküyor.
Devir göstergesinde ki spiderman çıkartması çok yakışmış,heran devirlenmeye hazır gibi duruyor:)
Sağolun teşekkürler arkadaşlar...
Evet devir göstergesindeki benim en beğendiğim sitili ve orayada çok yakıştı ve cuk oldu... :)
arkadaşm koay gelsin internette arat bi fiat uno nu göstergesi üzerinde bir çok değişikli,k resimli anlatılıyor oradan kandi göstergelerine uygulayabilirsin
bilgi için sağol ama baktım bi çok örnek gördüm aslında kadardan söküp printerden fotoraf kağıdına baskı filan alınmış ama onlarda gündüz güzel olur fakkat gece bişey göremezsin ve hoş durmaz üstten aydınlatma olsa o örnekleri benim kadrana uyarlardım... ama onlarda ibreleri çıkarmak filan gerekiyo devir ve kilometre döstergesinin kini çıkarttım ama benzinle harareti çıkaramadım bi türlü yoska beyaz yapıcaktım bi şekilde ama açıkçası göstergeyi bozarım diye kokktum... zaten ilk deneme yaptığımda kontagı açınca daha devir 3000 e çıktı kilometrede 40 a ödüm koptu bozduk diyye :) sonrada düzelttim allahtan testte yaptım doğru çalışıyolar ama fazla kurcalamamak lazım...benim kadaran uyan kadran lantisinki aslında ama o 260 kadran şimdi onu koyarsam havalı durur 260 filan ama hem milleti yanıltır hemde beni
onurarslan
19-02-2006, 23:20
10 numara olmus eline emegine saglık
EFE ANDAY
19-02-2006, 23:26
cok guzel olmus gule gule kullan
bora1311
19-02-2006, 23:37
cok guzel olmus, gule gule kullanın...
Burak (VİP)
20-02-2006, 00:12
Güzel olmuş
Suleyman5902
20-02-2006, 01:53
Süper olmuş, bayıldım.....
Teşekkürler arkadaşlar genel olarak beneğildiğine sevindim... Çok zorladı çok terleti ama sonudan güzel bişey çıktı ortaya... Resimlerin kalitesi cep telefonuyla kildiği için biraz kötü kusura bakmayın ama çıplak gözle inanın çok şık dırıyo :) Bu arada Garajıda bi ziyaret edin gelmişken :) ordada arabam duruyo yorumlarınız oylarınız bekliyo... Sevgiler & Saygılar
Herkes gibi bende çok beğendim yaratıcı bi çalışma.. şahsen ben kadranı sök ledleri deiştir stiker filan uğraşmak istemem uğraşsamda beceremem :) Sen yapmışsın helal olsun abi sana :)
ellerine saglik guzel olmus
Çok güzel,değişik bir çalışma olmuş eline sağlık...
onder_gfb
20-02-2006, 15:19
iyi bir çalışma.şekil olmuş yaw.
mserdar10
20-02-2006, 19:51
gerçekten cok yaratıcı bi çalışma, ayrıca cok orjinal duruyo tebrik ederim...
misafir146
20-02-2006, 20:59
Güzel çalı$ma , elinize sağlık
DoRuK-RS
20-02-2006, 21:12
süper olmus yaf eline saglık gece ayrı goruntu gunduz ayrı goruntu hakkaten hasta kaldım haa :D
adikduran
21-02-2006, 13:00
süper bi çalışma çok yaratıcı tebrikler.....
misafir1269
21-02-2006, 13:33
güzel olmuş. Bişi sorucam ibreye ledi nasıl taktın ?
Yalçın-A
21-02-2006, 19:06
mükemmel olmuş ya bravo
Çok güzel olmuş tek olmuş ellerine saglık.
güzel olmuş. Bişi sorucam ibreye ledi nasıl taktın ?
Teşekkürler Arkadaşlar Sağolun..
En zor kısmı orası oldu zaten aslında ibre ve tüm gösterge yanan 4 adet 5wattlık bi ampulle ile aydınlanıyolar ampullerin üstünde mika şeffaf vi parça var o ibreye kadar ışığı ileten ve rakkamların üzerine ışığın dagalmasına yardımcı oluyo... karşılaşmışsındır belki böyle tezgahlarda satılır misina gibi telli telli bilamba vardır uçlarında böyle küçük küçük ışık yanıyomuş gibi gözükür aslında onun altında ta ufacık bi lamba vardır ve tüm işi o plastik tel gibi şeyler ışığı yansıtır.. ibrede bu mantıkla ışığı o plastik sayesinde taa 5 10 santim uzaktaki lambadan alıyo... bende lambayı çıkarıp mavi ışık veren mantar tabir edilen ledle yapınca ibrede haliylen mavi yandı bende ışığı ibreye taşıyan plastik parçanın o uç lkısmına bi koyu bant çektim ve iki ledi de yassı led tabir edilen küçücük yassı ledlerden onları silikonla ibrenin altına uzatarak yapıştırdım( ibreye deymiyecek şekilde) iki led koymamdaki amaç ibre 90 derecelik bi açıyı geçince ledin ışığını tek taraftan aldığından ibrenin ışığı sönük kalmaya başlıyodu bu yüzden küçük bi hesapla 180 derecede tam vericek şekilde hız ve devir ibresine ikişer led koydum... aynı şekilde benzin ve hararetede tek kırmızı ledle olayı bitirdim... :) yanlız küçük bi hatırlatma elektronikle uğraşan arkadaşlar bilirler gerçi ama o ledler ampul gibi direk 12 voltla beslenmez ledin tipine ve rengine göre 1.5 volt gibi küçük voltajlarla çalışırlar önlerine 12 volta göre hesaplyıp 330 ohmluk direnç koydum ve her dirence 3 adet led bağlama olağınız var fazlası direnci yakar... bilgilerinize... Yani öyle iki ampul çıkarıp yerlerine led ampul takmakla olmuyo biraz kablo tesisatı çekip hesap kitap yapmak gerekli iki renk istiyosanız biraz kafa patlatmak lazım he bide bazı gösterge panallerinde iki ayrı ışıklandırma olıyo onlarda çok kolay zaten onlarda genelde ibre zaten kırmız yada kırmızı bi ampulle ayrı ışık alıyo. Sevgiler & Saygılar..
waybe herşeyi anlatınca kimseden ses soluk çıkmıyo :) bidaha anlatmıyıcam nasıl yaptığımı :P
gökhan206
09-03-2006, 14:07
süper ama gece gözükmüyo sanki spider manlerin:D
misafir146
09-03-2006, 22:43
Civicler için USA spec SI kadraanlar var.. Gece buz mavisi gibi ı$ık veriyor.
cok güzel olmus emeğine sağlık...
MuratYurtluk
10-03-2006, 10:27
hoş durmuş
DoRuK-RS
27-11-2006, 18:18
çok guzel duruo hakkaten eline saglık usta
görkem onları biliorum ama benim sormak istediğim sadece led değişimi ile ilgili.markamın takımına da sordum orda da bilen yok.
Gösterge panelerinin montajı ile ilgili bi site yok fakat kadran kağıtlarının değiştirebileceğin değişik ürünlerin bulunduğu bir site biliyorum fakat adres evimdeki bilgisayarımda akşam o sitenin adresini buraya yazarım ok... orda bi kaç modelin kadran değişimlerini bi manuelde gösteriyordu yanlış hatırlamıyosam ama senin aracının değişimi varmı tam olrak bilmiyorum...
Nurettin_S
27-11-2006, 22:28
bencede çok enfis güzel durmuş
SİNAN -B
28-11-2006, 10:51
oldukça değişik bi gösterge haline gelmiş
oldukça değişik bi gösterge haline gelmiş
Değişik bişey olduğu kesinde güzelmi değilmi o önemli :)
Harika...
Kadranları sökmek zor iş degil mi
getzinkide kolay sökülürmü sizce ?
Biraz uğraştırıyo tabi sonuçta gösterge tablosu arabanın belkide en hasas yerlerinden biri yani ibreyi söktükten sonra geri taktığınızda ibreniz artık sizin gerçek km nizi göstermiye bilir :) mesela ben tabloyu yerine ilk taktığımda sadce kontağı açtım ve devir ibresi 3000 km de 60 a fırladı :) ozaman başımdan aşşağı kaynar sular indi ama iyi toparladım sonra kontak açıkken km ibresini ve devir ibresini taktım bu şekilde ibreleri sıfırlamış oldum ;)
Yeni nesil araçlarda km teli denen şey olmadığı için ve her şey elektronik devrelerle halledildiği için kadranı söküp takmak riskli bir iştir.
muvaffak
23-12-2006, 13:46
gostergeler hos olmamis ben begenmedim emeginize saglik ama daha orjinal bir calisma bekliyordum tabiki bu benim fikrim ve zevk meselesi:)
Daha orjinalinide siz yapın biz görelim... :)
Vallahi beklentiniz neye göre ve kime göre bir beklenti bilmiyorum ama elektronik mühendisi yada digital gösterge işleriyle uğraşıyor olsam beklentinizi anlardım fakat ben sadece amatörce kafamda tasarladığım bir projeyi yaptım bence çokta güzel oldu sonuçta bi hafta sonu aklıma gelip yaptığım bişey... ;)
tabi sizin hoşunuza gitmemiş olabilir fakat ben yakın arkadaşlarım çok sevdik önemli olanda bu :)
İyi formlar...
Kendin uğraşmak gibisi yok diyebilirim kendi yaptığın bişeyde başarıya ulaşmak insana daha bi haz veriyor. Bende gösterge panelimle uğraşmadım değil en az 20 defa söküp farklı varyasyonlar denemişimdir en sonunda da tüm paneli beyaz zemine çevirip bıraktım tabiki en zor iş kadranları doğru ayarlamaktı ayarladım ayarlamasına ama akla karayıda seçtim :)
Gerçekten zor bir iş neler yaşadığını tahmin edebiliyorum, Emeğine sağlık...
Teşekkürler Ünsal dediğin gibi çok zevkli sonuçta kendi eserin ve sadece sana özel bu duguyu hazır alınmış hiç bir panel yada başka bi akseduarda hissedemezsin... Seninde eline emeğine sağlık...
AHMET H.D.
24-12-2006, 19:56
GÜZEL OLMUŞ . . .
BENDE MAVi YAPMIŞTIM HATTA DÜNDE BABAMIN ARABASINA MAVi LED TAKTIM . . .
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.