'Full Versiyon'a Bak : Logo Boyama?
Suleyman5902
20-02-2006, 01:57
Meraba arkadaşlar Aracımın arkasındaki logoyu boyamak istiyorum ama nasıl yapıcağım hakkında fikir verirseniz sevinirim Çünkü ilk etapta Siyah Krom gibi olsun istiyorum ama nasıl yapılır yada yaptırılır bilmiyorum, Eğer bu olmıycaksa mat bir siyahta olur ama dökülmemesi gerek nasıl boyatmalıyım?
Şimdiden Teşekkürler.....
Suleyman5902
20-02-2006, 01:59
Logoda Bu, Bunu Boyatmak istiyorum, ve hatta mazda Yazısınıda....
logolarin çikart , ondan sonra istediğin renkte sprey boya ile boyayabilirsin , yazilar yapişkanli mazda logosu ise delikli olabilir dikkat et çikarirken
Suleyman5902
20-02-2006, 02:24
İyide sprey dökülme yapmazmı ki eminim yapar, Bunun daha sağlıklısı nasıl olabilir?
walla yapicani sanmam ya, kaliper boyasi işe yarar bence , tam kurumadan takmazsan vede taktiktan sora bi kaç gün yikatmazsan bişi olcani sanmam , genede bunlar kesin bilgiler değil , daha değişik seyler sölicek arkadaslarda vardir
Logoları boyarsan araba pismişde logolarda kirden koyulaşmış gibi durur bence.
Direk iptal etsen zaten düz hatlara sahip arabanda çok sade ve şık bi görünüm yakalayabilirsin.Hemde boya zahmetinden filan kurtulursun
misafir26
20-02-2006, 07:56
Şu kaliper boyası neymiş be..Bende duvarları boyıyacam ne kadar kutusu?..SAçmalama kardeş krom görünüm logo boyanırmı ?
Suleyman5902
20-02-2006, 10:52
Sanayiden 20 YTL'ye ısıya dayanıklı kalipre boyası almıştım aklında olsun,
Bu arada Logoyu iptal ettirip boya derdinden kurtulmam imkansız çünkü 2 adet vida ile vidalanmış yani onları macunla kapattırıp bütün bagajı komple boyamam gerek astar yüzü pahalı meselesi yani ;)
İlk etaptaki Sorum Siyah Krom Nasıl Yapılabilir?
bir bıçağın üzerine bez koy ve araya sokarak bıçağın sırtı ile kaldır ve logo yu sö,kaliper boyasına gerek yok herhai bir siyah sprey boyası ile boya ama uzaktan tut spreyi yakından püskürtürsen akma yapar, her yerini kapladıktan sonra,spreyi hemen bırak yoksa yine akma yapar....
Tevfik R.
20-02-2006, 14:56
walla bn boyuyorum on taraftaki logomu 3 ayda bir fln gene boyuyuorum dokuluor cunku normal spreyle boyuyorum bu arada :D
Şu kaliper boyası neymiş be..Bende duvarları boyıyacam ne kadar kutusu?..SAçmalama kardeş krom görünüm logo boyanırmı ?
Arkadas boyamak istiyosa boyasin kardes , bize fikir danişmiş sadece , onun aldiği kararlari yargilamanin veya değiştirmeye calismanin bi anlamiyok bence, zevkler ve renkler tartişilmaz
bnce direk iptal et logoları
boyamaya kalkma
ERAY_Astra
20-02-2006, 17:54
logonun arkasında delik yoksa cıkar bence..guzel durur.ama tabi senin zevkin:)
arkasinda delik yoksa tabiki iptal etmek en güzeli
DoRuK-RS
20-02-2006, 21:32
hocam nie ısrarla tutuosun logoları ben onu cözemedim söksen daha hos durmazmı ? yuzde doksan ihtimal armalar cıft taraflı bantla tutturulmustur ;)
Suleyman5902
21-02-2006, 01:58
Teşekkürler Arkadaşlar Ben gene ısrarla Siyah Krom üzerinde duruyorum Çünkü Delik evet logonun arkası delik yani yok yere komple bagajı boyatamam, sağolun fikirleriniz için, ben gene Siyah Kromu araştırayım bulursam burdan sizlerede haber veririm....
arkadaşlar boya konusunda şöyle bir durum wardır, boya kaygan yüzeylere iyi yapışamaz ve zamanla dökülür.. logolar için herhangi bir kaliper boyasına gerek yok çunku oralar ısınan parçalar değil.. herhangibir sprey boya işini görür ancak boyamadan önce yuzeyi iyicene temizlemelisin daha sonra ince bir zımparayla logonun bütün yüzeylerini zımparala daha sonra 20-30 cm uzaktan ince ince 2-3 kat boya at.. ilk katta bütün logoyu boyuycam diye uğraşma yoksa iyi olmaz.. ilk bir kat at hafifcene bir kapatsın sonra bekle kurusun tekrar at tekrar bekle.. logonun hertarafının boyanması için farklı açılardan boya atman gerek ... bütün yüzeylerin aynı yoğunlukta boya ile kaplanması için boyayı direk logonun üzerinden sıkmaya başlama; altına büyük bir gazete vs koy ve boyayı önce gazeteye sıkmaya başla ve logoya doğru kaydır aynı şekilde boya logonun üzerindeyken kesme boyayı, sprey logoyu geçsin tekrar gazeteye gelsin ozaman kes...
bir diğer hususta, sprey boyayla yerde birşey boyamak pek iyi olmayabilir o yuzden logoyu dik duran birşeye çift taraflı banta filan yapıştır mesela ufak bir karton kutunun üstüne kalın bir tel dikip telede logoyu yapıştır ve öyle boya, böylece sprey boya kutusunu yere doğru eğmek zorunda kalmazsın ve spreyde daha düzenli çıkar.. zaten sprey boyların üzerinde kutuyu dik tutarak boyayın diye yazar...
birde logoyu arkasındanda hafifce boyamayı unutma çünkü önden boyadığında genellikle kenarlarda çok ince bir bölüm boyanmadan kalır buda logoyu taktığında seni rahatsız edebilir...
umarım anlaşılır olmuştur.. kolay gelsin...
siyah kroma gelince bildiğim kadarıyla onu toz kaplama ile yapıyorlar yani uzun bir iş.. tek başına yapamazsın biryerdde yaptırman gerek ama neresi yapar bilmiyorum... belki siyah boya yerine renkli bir vernikle boyayabilirsin koyu renkli bir vernik atarsan belki siyah kroma yakın birşey çıkar ortaya ama tamamen fikir yürütüyorum olmayadabilir.. biraz araştırıp deneme yapman gerekebilir...
http://www.innate.com/Paint/Chrome/HyperBlack.htm
senin istediğin boya burda ancak biraz tuzlu.. Türkiyede bulabilirmisin bilmiyorum..
misafir863
21-02-2006, 03:58
NSA topic i şimdi gördüm tam senın yazıcaklarını yazıcaktım +123456789 :)
Suleyman5902
21-02-2006, 14:58
Teşekkür ediyorum Ellerinize sağlık....
Yalçın-A
21-02-2006, 19:02
arkadasım Şefaf özellikli cam boyası al ve çok az üzerinden boya tamam
titanyumazda3
22-02-2006, 10:46
bayılıyorum şu senin ince detay modifikasyonuna, kimin aklına gelir krom siyah boya ile logo boyama?:wink2:
arka tarafta ki deliklerinin üzerine adının ve soyadının baş harfelerini yapıştır bence logosuz güzel durur diye düşünüyorum bi fikir.(sticker deil metal harfler)
Suleyman5902
23-02-2006, 00:22
bayılıyorum şu senin ince detay modifikasyonuna, kimin aklına gelir krom siyah boya ile logo boyama?:wink2:
Hehe cümleten rahatsızız işte:wacko:
:hahaha:
Serkan VTEC
23-02-2006, 00:46
İlla siyah krom olsun solmasın atmasın diyorsan yapabileceğin tek bişey var boya dışında.Tabi bu söyleyeceğim şey şayet logo ve yazı gercekten metalse
ikisinide sök silah boyayan yerler var götür kromun rengini seç birkaç çeşit tonu var ver krom kaplasınlar orj. olur.Ama dediğim gibi gerçekten metalmi
şu anda piyasaya çıkan araçların %95 diyebilirim plastik üzerine metal kaplama ama en kalitelisinden.Nikelaj seni aldatmasın yani.geçektn metal ise silahları boyayan yada krom kaplayanlar sana bu işi süper yapar.
Suleyman5902
23-02-2006, 01:56
Kesin plastiktir, hiç sanmıyorum metal üstü kaplama olsun...
SeLman-U
23-02-2006, 02:06
BEnce plastik olsaydı direk yapıştırılırdı arkasında delik falan olmazdı
Yalnış anlama benimki sadece fikir benim arabadada plastik üstü kaplamaydı ama artık yok :D
UMUR-ART95
23-02-2006, 20:02
alltaki kromun parlamasını istiosan transparan boyayla boyaman şart
gözükmesede olur diosan mat boya at kuruduktan sorada 2-3 kat parlak vernik at ama kullanman gereken boya Cam boyasıdır kaliper boyası fln deneme
zımparaya gerek yoktur bu boyalarda sadece yüzeyi temizle ve püskürterek boyaman lazım pistole..ile sitedeki firma bize aittir ciddiyeti anlayabilrsn http://www.artdecorglassware.com/prdct.htm
Kardeşim sen hangi kampüstesin eger aynı kampüsteysen otoparkta daha bi dikkatli bakıniim senin arabaya=))
Suleyman5902
24-02-2006, 01:43
Kardeşim sen hangi kampüstesin eger aynı kampüsteysen otoparkta daha bi dikkatli bakıniim senin arabaya=))
Kuştepe, Son 4 ayın görmek için:)
Benim oraya gelmeme daha bayaa war hazırlıktayım daha subattaki biettede geçemedik.Orta okul ing hazırlık lise alm hazırlık unide yine hazırlık düşün haalimi artık=))
Suleyman5902
27-02-2006, 01:06
:thumbsup:
Ben oldukça beyendim....
Suleyman5902
27-02-2006, 15:39
Dün Boyadım Bu gün Hepsi Döküldü arkadaşlar,
Demekki neymiş Cam boyası Kullanmamak lazım....!!!!!!!!!!!!!!!
hehehhe walla açıkcası bende tam onu sorucaktım ama daha yeni boyamış heralde okadarda çabuk dökülmez dedim kendi kendime...
bildiğim kadarıyla cam boyasınında altına sürülen şeffaf bir astar war, o astardan sürdünmü yoksa direk olarak boyayımı sürdün?
Eheheh bende boyuucaktım allahtan gene bakmışım topice=)))
Suleyman5902
28-02-2006, 11:27
Yok astar neyin sürmedim, Direk boyadım, üstelik şeffafta olmadı direk mat bir renkti, olsun gene güzeldi ama çok ilginç bir gün bile dayanmadı kurur kurumaz döküldü...
Onur aman kullanma bide kalan ufak parçaları tırnakla kazımak gerekiyor, ellerin simsiyah oluyor...
Bu işi doğru düzgün macunlatıp araba boyası ile boyatmak gerek bence çünkü ince detayları var, eğer sprey ile boyanırda ufak ufak dökülmeleri olursa kötü durur...
sen en guzeli o sana gönderdiğim linkteki boyayı al :D
şeffaf boyayla yapmak biraz zor o işi çünkü normalde onu zımaparalaman üzerine astar atman ve boyaman gerek ama şeffaf bir boyada zımpara yapamıosun ve boyada iyi yapışmıyor vs...
bu arada zımparalayıp astar atmazsan bir çok boya dökülür..
ALPER-VNS 65
23-11-2006, 03:15
stopları karartmak için kullanılan transparan folyoyla kapla amblemini.. transparan olduğu için bildiğin mat krom gibi duracaktır..
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.