PDA

'Full Versiyon'a Bak : Spor Yayları Kestirme..!!yardım

ERAY_Astra
20-02-2006, 18:03
arkadaslar aracıma 3.5cmlik maxtrac takmıstım.ancak beni fazla kesmedi :) dahada insin istiorum araba(astra h)..simdi size sorum su olucak bu maxtrac yayları bi bakla yada bi kac tane kestirsem sorun olurmu? nerde yaptırabilirim ve bana maliyeti ne olur? bi arkadasım mini cooper ına yay takmıstı eibach sonra 2 bakla kestirdi.eibach yetkililerine mail atmıstı 2 baklaya kadar kestirebilirsiniz demisti ancak fazlası ciddi zarara yol acbilir demislerdi.. sizin fikirlerinizi bekliorum...???

Fatih&Barış Bros.
20-02-2006, 18:24
Spor yayı kesmek....:wacko: :wacko:
5 cm olanından al bence...yada varsa 6 cm , 7 cm , 8 cm , 9 cm ....vs.vs.(avarttım mı :) )
Ama pek sağlıklı olacağınızı zannetmiyorum.SAğlıklı olsa üretici firmalar 5 cm liği yada ne bileyim 6 cm olanlarını üretmezlerdi...

(ozan)
20-02-2006, 18:27
coilover yaptir bence :)

misafir1832
20-02-2006, 18:35
Merhaba ,
Konu hakkında ancak sana şu şekilde yardımcı olabilirim.

KESİNLİKLE YAYLARINI KESTİRME.
Eğer kestirdiysen Onları mutlaka at.
Bu arada Arabanı alçaltacak isen bu sadece Yayla olmamalı.
Ona uygun amortisörler de kullanılmalı.
EEEEE Bugüne kadar Herkes yaptırıyoda Bişey olmuyo.
DİYOR İSENİZ
Başka sözüm yoktur
Sadece ALLAH KORUSUN SONUÇLARINI TAHMIN BİLE EDEMEZSİN .........

misafir146
20-02-2006, 18:40
Spor yay üreten firmalar ürünlerini aracın orj. jant lastik oranlarına göre ne kadar dü$ecek diye hesaplayıp üretirler ve bu üretim sırasında bütün olabilecek ko$ulları hesaba katarlar.. Siz bu yayları kestirirseniz güvenlik sınırları dı$ına çıkarsınız.. Bence daha kısa yayları kullanın

TorqueTuning
20-02-2006, 18:43
Arkadaşlar gerekli uyarıları yapmış zaten, yay kestirmek artık eskilerde kalan ve ne yazik ki cahilce, kendi hayatını riske atmaktan öle bişi değil... Ltf....

ERAY_Astra
20-02-2006, 18:44
acıkcası bu arabaya 1 sene fln binerim..bosu bosuna o kadar masraf yapmak istemiorum..coilover gibi.. aslında alırken ilk olarak 6 cm alcaktım yayları..cms shoptakiler amortisörlar patlar bi sure sonra dediler. bende 3.5 cm taktım.ancak sonra bi baktım 6cm kullanan cok var..hic bi sorunda yasamiyolar..

ERAY_Astra
20-02-2006, 18:45
banada cahilce ve tehlikeli geldi ama bi danısım dedim :)

nafi
20-02-2006, 20:30
eibach 2 baklaya kadar kestiribilirsin demiş ? eğer bunu duysalar o diyenin elinden mutlaka bayiliği alırlar :D

demircimustafa
20-02-2006, 21:06
ben de olaya değişik bir açıdan yaklaşıyım:
madem kestirecektin neden spor yay aldın?
maliyet açısından en baştan orijinal yayları kestrimek daha mantıklı olmazmıydı? bence senin arabanın alçaklığı gayet hoş

DoRuK-RS
20-02-2006, 21:16
kestirmemeni tavsiye ederim arabanın yol tutusu falan çok bozuluyo arkadasım kestırdı ordan biliorum tecrubeyle sabittir yani...

ama illa kestircem ben kitledim diosan nie maxtraclari kestırıosun orjı yaylarını kestırıp onları taktırsanya güzelim maxtrac lari hışır etme bence :D

ahmet-c2
20-02-2006, 21:38
git o 6 cm olan yayı al , yayı kestirme

ERAY_Astra
20-02-2006, 23:02
banada sacma gelmisti zaten..sadece bi arkım diyince kafama takıldı.. peki orjinal amortisörlerin ustune 6 cmlik yay takan akadaslar size sesleniorum.. ne gibi avantajları ve dezavantajları var.. herhangi bi sorun cıkardımı??

atiturhan
20-02-2006, 23:11
Bencede kestirmek çok sakıncalı. Ayrıca cms shop'ta 6cm le amortisörlerin patlar demişler kesinlikle doğrudur. Eğer illa daha alçalsın diyorsan yeni yay almalısın. Bu arabayı seneye kullanmam masraf etmek istemiyorum diyorsun aracına yanlış bir uygulamayla Allah korusun binebileceğin bir araç kalmaya bilir. Bilmem anlatabildim mi?
Yay kestirmek aracına uygun yayları bulamayan kuş serisi otomobillere mahsuz birşey bence ( burada bir yanlış anlaşılma olmasın örnek dalga geçmek amaçlı değildir).

selamlar...

ERAY_Astra
20-02-2006, 23:16
ya evet haklısın ama ben cok duyuyorum direk 6 cm yay takanları..

misafir113
21-02-2006, 00:39
selamlar ya ben konuya farkli bir acidan yaklasmak istiyorum aldigin yaylara coilover yaptirmak mumkun mu? benim arabada(307) maxtrac 4 cm var arka one gore fazla alcaldi tesisatdan dolayi ben arkayi yukseltmeyi dusunuyodum aceba onu mu indirsem diye dusunuyorum simdi? bu uygulamayi coil over ile yapabilirmiyim yada bu is icin baska bir uygulama var mi?

ercuz
21-02-2006, 11:04
Her yayın bir açılma süresi(rodajı)vardır bende megane II aracıma omp 4,5 cm taktım iyi indi araç ama 1-2cm daha düşürmek istedim sonra aracı 1000km filan kullandım bi baktımki araba sanki biraz daha inmiş yere.Zamanla tam kendini buluyor ve birazda yumuşuyor yaylar.Ama aklına sakın kötü bişey gelmesin yol tutuşunu etkilemiyor bu yumuşama.İyi çalışmalar

BULENTsdrby
21-02-2006, 11:28
bence goruntu gayet guzel degıstırme standart amortısorle dusuk yay surusunude etkıler

Alp
21-02-2006, 12:48
6 cm yay takarsan spor amrotisörde alman gerekir...
orjinal amoritisör'ler bildiğim kadarıyla 3.5 cm'e kadar ki spo helezonları kaldırabiliyorlar...3.5 cm'den sonra ki helezon uygulamalarında amortisörleri de modifiye etmek gerekir diye biliyorum ben..

E-Ozan
21-02-2006, 13:53
selamlar ya ben konuya farkli bir acidan yaklasmak istiyorum aldigin yaylara coilover yaptirmak mumkun mu? benim arabada(307) maxtrac 4 cm var arka one gore fazla alcaldi tesisatdan dolayi ben arkayi yukseltmeyi dusunuyodum aceba onu mu indirsem diye dusunuyorum simdi? bu uygulamayi coil over ile yapabilirmiyim yada bu is icin baska bir uygulama var mi?

orjinal amortisörlere coilover halkaları takılabiliyor internette bunu yapan birkaç marka görmüştüm ancak çok sınırlı bir uygulama alanı war bildiğim kadarıyla, yani her marka araç için bulman biraz zor... bulsanda bu parçaları taktırman gerekiyor..

maslak sanayide NAM Amortisör var kendileri coilover falan yapıyorlar bu konuda onlarla görüşebilirsin...

leventse
21-02-2006, 15:52
NAMa git 800YTL ye coilovere çeviriyolardı sanırım orj amortisörleri..

misafir1669
22-02-2006, 00:44
resimlerde aracin cok alcak duruyor, zannedersem yay kestirme islemini yaptirdin veya 6 cm lik taktin..

birde sunu sorucam 6 cm lik yay hangi markanin var astra h icin?

6 cm lik kullanirsan spor amortisorde saglikli olmaz kisa spor amortisor kullanmalisin...

Yağız-T
22-02-2006, 02:34
Durumun varsa coilover veya koni+6cm derim ama yok ben onları düşünmüyorum dersen soruna tek cavabım ALLAH KORUSUN olur..Sadece güzel gözükmesi önemli deil güven vermesi lazım,yolda allaha emanet gidiceksin..Kendi hayatını ve yanındakilerin hayatını riske atmış olucaksın,çok ufak tefek ve kolay bi iş gibi geliyo başta ama cidden tamamen bir RİSK..He evt herkes riski sever ama sonucunu hayatınla ödeme ihtimalin bile varsa o risk tekrar gözden geçirilmeli bnce..

Yağız-T
22-02-2006, 02:39
Amortisör arabayı ayakta tutan en önemli şeylerden biridir.Şöle örnek veriym : Sen son sürat koşarken ayağına birden bişey olsa,ne biliym dizin çıksa,ayağın kırılsa,diz kapağın kaysa nolur??Düşersin..E son sürat koşarken birden düşersen nolur??Ağzın burnun....ALLAH KORUSUN..Onun için ben birkez daha iyi düşün derim..

ERAY_Astra
22-02-2006, 17:56
resimlerde aracin cok alcak duruyor, zannedersem yay kestirme islemini yaptirdin veya 6 cm lik taktin..

birde sunu sorucam 6 cm lik yay hangi markanin var astra h icin?

6 cm lik kullanirsan spor amortisorde saglikli olmaz kisa spor amortisor kullanmalisin...

bendeki yaylar 3.5cm..astra h lar icin 6cm varmı onu bilmiorum.ama muhtemelen vardır..

Alp
22-02-2006, 18:40
5 cm takan var...orjinal amortisöre..ama uzun vadede ne kadar sağlıklı onu bilemem..5 cm 'le bile sürüngen oluyor emin olabilirsin..

Muharrem-Ü
22-02-2006, 20:14
Benim baravam da 6cm omp var orjinal amortisörlerle birlikte kullanıyorum şuan için pek sorun yaşamadım(tabiki yavaş gidiyorum) ama en kısa zaman da koni alıcam...

E-Ozan
23-02-2006, 02:44
NAMa git 800YTL ye coilovere çeviriyolardı sanırım orj amortisörleri..

ewet fiyat o civarlarda ancak bildiğim kadarıyla orjinalleri çevirmiyorlar kendi imalatları olan coilovar ları takıyorlar... ben sorduğumda öyle anlamıştım en azından..