'Full Versiyon'a Bak : Megane II Turbo
Megane II 1,6 Aracıma Turbo uygulaması yaptırmak istiyorum.Bunun için A'dan Z'ye hangi parçları değiştirmem gerekiyor.Motoru zorlamıcak ve uzun süre kullanılabilecek bi basınç istiyorum.Ortalama Hedefim chip ile beraber 160-170bg
-İstanbulda bunu doğru dürüst yapabilecek yerler neresi
-Ortalama İşlemin yapılması kaç gün sürer
-Hangi parçaların değişmesi gerekir
-Maliyet ne kadar olur
??????????????????????
SAYGILAR.
açıkcası senin aracını bilmiyorum ancak turbo maliyetli bir iştir ve hassas bir iştir.. piston+piston kolu+blok saplamalarını değiştirmen gerekebilir bunlar sana 2000 ytl gibi bir fiyata çıkar.. ki bunlar henüz performansla alkalı parçalar değildir motorunu güçlendirecek parçalardır... bunların dışında turboyla ilgili olarak;
enjektörler
fuel pressure regulator
Blow off valve
Wastegate
turbo
turbo manifoldu
intercooler
bağlantı boruları
programlama ( chip,AFC,piggyback,stand alone ECU. bunlardan hangisi senin aracına en uygunsa onu yaptırman gerek o yuzden fiyatlar çok fark eder.. diğer bütün parçalar içinde uygulamana göre fiyat çok fark eder.. basacağın psi,vereceğin benzin, sıkıştırma oranı ve programlamaya göre motor parçaların kaldırabilir belki bu gücü ozaman internalları değiştirmene gerek kalmaz ve maliyetin düşer ancak bu ihtimalı pek gerçekci bulmuyorum açıkcası)
sonuç olarak bütün uygulamanın 8.000-12.000 ytl civarında tutacağını sanıyorum...
leventse
21-02-2006, 15:49
Git bi RS al abi ya ne uğraşıyon..Diğer konuda da demiştik aynını..
misafir146
21-02-2006, 20:08
NSA nickli arkada$ gerçekten güzel açıklamı$.. Araç için yurtdı$ında parça olmadığı için her$eyi özel olarak yaptırtmanız gerekmekte.. Bu yüzden her$ey daha pahalıya gelecek.. Bunuda ayrıyetten belirtmek isterim.
tunERkan
21-02-2006, 20:12
bence hiç uğraşma arkadaşların dediği gibi.... :)
walla bence de ugrasma derim , hazir kit olmadiği için belki sana cok sorun yasatabilir , Rs alman en mantiklisi gibi geliyo
10.000€ maxi garage cumhur usta.istersen.daha düşüğe yaptırırsın 6 ay sonra araban pert olur o ayrı bişey
Bencede o kdr masraf yapmana değmez,ama eğerki istiyorum kararlıyım diyosan heleki bide aracın sedan ise işte o zmn çok farklı bişey ortaya çıkar,mükemmel olur çünkü rs de ztn hb eğer aracın da hb ise pek bi cezbedici yanı kalmaz diye düşünüyorum..
modifiye etmekmi yoksa hızlı olmakmı istiyosun bence asıl soru bu olmalı..
hızlı olmak istiyorsan kesinlikle daha hızlı bir araba al..
yok eğer modifiye etmekse amacın bunun sonu yok daha hızlı bir arabada alsan nasıl olsa onuda modifiye ediceksin ozamanda yine aynı sorular gelicek gundeme bu sefer yine daha hızlısını alıcaksın bu böyle sürer gider ve hiçbirzaman modifiye edemezsin :D
ama şuda bir gerçekki amacın sadece modifiye etmek bile olsa modifiye edeceğin aracı iyi secmen gerek.. mesela megane yerine bir civic in olsa çok daha ucuz rakamlara performans alabilirsin çunku heryer civic parçası kaynıyor...
birde motor özellikleride önemli, kullandığın aracın daha yuksek performanslısı warken düşük performanslı olan modelini modifiye etmek pek akıllıca olmayabilir.. focusların 1.6 sıda war 2.0 ıda war biri 100 öteki 130hp arada fazla bir fark yok gibi görünüyor ancak internetteki motor parçalarının çoğu 2.0 motorlar içindir.. dahada önemlisi 2.0 focuslarda her piston altında yağ jetleri bulunur ki bunlar aşırı besleme uygulamalarında pistonların daha iyi soğumasına büyük katkıda bulunurlar... bunun gibi birçok özellik war we bu özellikler 2006 model 1.6L bir aracta bulunmazken 95 model turbo beslemeli bir araçta bulunurlar... o yuzden aracının motor alt yapısı nekadar iyiyse sonradan yapacağın masraflarda okadar az olur...
tabi karar senin...
Burda birini buldum 0,5bar turbo takıcaz.İnşallah yakında görürsünüz:)
SULTANOGLU
24-02-2006, 15:48
yada olmadı ben bi internet sitesinde görmüştüm elektriki super charger ondan alırsın fiyatıda öyle fazla bişey deil...
yada olmadı ben bi internet sitesinde görmüştüm elektriki super charger ondan alırsın fiyatıda öyle fazla bişey deil...
böyle saçmasapan hp waatlerine kanmayın arkadaşlar.. o elektrikli zımbırtılar (o alete supercharger demeye içim el vermiyor) tam bir para tuzağı....
az parayla çok beygir veren birşey görüyorsanız bence direk uzaklaşın yada iycene araştırın şimdiye kadar öyle parçaların gerçekten işe yaradığını kimseden duymadım...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.