PDA

'Full Versiyon'a Bak : 156 2.0 Problemli Makinalmi ?

Cün€yTI
23-02-2006, 16:46
Aşağıdaki tüm topic leri okudum ama yinede sormak istiyorum kullananlara sorunlu bir arabamı düzgün kullanılmış bir 99 model 156 sık sık sorun çıkartırmı ?. Arabanın yıpranmadığını düşünelim...

Tavsiye edermisiniz. (bu önemli)

maitre
24-02-2006, 19:31
156 sorunlu bir araba değildir. 40.000 km'de bir büyük bakımı olur onlar pahalıdır , diğer bakımları ucuzdur (70.000 bakımına 130 YTL civarı bir para verdim geçenlerde , standart bir bakım 200-250 YTL'nin üstüne çıkmaz). 2 tane kronik sorunu var , ilki ön takımları narindir , çukurlara çok girerseniz ön salıncakları değiştirmeniz gerekir bir süre sonra , ikinci sorunu da varyatör sorunudur , bununla ilgili forumda birçok yazı var , tekrar açıklamaya gerek yok sanırım ama ciddi bir sorun olmadığını söyleyeyim :) Bunun dışında araç zamanla tıkırdamaya başlar , sağından solundan tıkırtı gelir , Alfa alınca "tıkırdıyo bu araba" deme hakkına sahip değilsiniz , Alfa dediğin tıkırdar :)
99 model 156'nın km'si önemli , bakımları önemli , çok çok dikkatli inceletin aracı , eğer sorunlu bir Alfa alırsanız çok ağlarsınız , onun için temizliğinden emin olun , maalesef gerçek bir Alfisti olmayan Alfa sahipleri araçlarına gereken önemi vermiyorlar , dikkatli olun. Ha bir de , standart ses sistemi rezalet , teybi güzel bir tek (Alpine oluyor genelde) ama o hoparlörleri kim seçtiyse boğmak lazım kendisini.

Tavsiyeye gelince , temizi bulunduğu zaman aynı fiyat aralığında 156'dan daha iyi bir seçenek olamaz. All-around denilen cinsten bir araç 156. Orta sınıf bir aracın konforunu , karizma , güzellik , (2.0 ve 2.5 V6 için söylüyorum) müthiş performans (sınıfının en iyisi) , kusursuz yol tutuş ve sınırsız sürüş keyfiyle birleştiriyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

Cün€yTI
25-02-2006, 12:03
sağolasın kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

147FATİH
25-02-2006, 14:00
iyi alfa sorunsuz alfa

maitre
25-02-2006, 18:17
Rica ederim :)

FERHAT_B
07-03-2006, 00:54
156 2.0 için müthiş bir performans derken yani bu müthişi sayılar ve yaşananlarla örneklesek mesela?

maitre
08-03-2006, 22:21
0-100 km/s hızlanması 8.6 saniye fabrika verilerine göre , testlerde ise 8.4 çıktı , ben de 156 kullanırken denediğimde ibrede 100 km/s rakamını 8 saniyenin altında bir rakamda görmeyi başardım ancak ibre hataları gözönüne alırsak 8.4-8.6 saniye doğru bir rakam olsa gerek. Yalnız 0-100'ü bugün hala orta sınıf 2.0'lar arasında en iyisi olmasına rağmen aslında 0-100 hızlanması çok süper gelmiyor aracın. İşin güzel kısmı , 160-170 km/s'nin üstünde bile gaza biraz fazlaca basınca aracın oldukça seri ivmelenmesi. Ancak 3. vitesi çok da iyi değil , gariptir bana 4'te daha tatmin edici geldi , ancak 2. vitesi kesinlikle muhteşem , öyle ki rolling'de muhtemelen arkadaşın elektronik sistemleri de devreye girdiği için 3.30Ci ile 2. vitesi birlikte geçiyor , ama 3'e atınca 3.30Ci uzamaya başlıyor inceden :)
Düşük devirlerde çok iyi tork sunuyor , Twin Spark ve varyatör teknolojisi görevini sonuna kadar yerine getiriyor yani , 5. viteste 70 km/s hızla giderken vites düşürmeden rahatça hızlanabilirsiniz.
Bir denemede araç içinde 5 kişi (ama bu "kişi"ler biraz irice :) ) + full bagaj varken (araç toplam 1700 kg'nin üstünde) ibre 220'yi gösterene kadar hiç nazlanmadan , 220'den sonra ise fazla zorlama dercesine hızlanıp 235'e kadar çıkan bir araba , 235'ten sonra ise uzuuun düzlükler lazımdı ki şartlar pek müsait değildi , ancak alınacak daha devir vardı , yani araç boşken ibreyi bitirebilecek kapasite var.
Tabii bir de Honda S2000 ve Z4 3.0 ile denendi bu araç ama , haddini bilmek lazım tabii :) S2000 kalkışta önden yavaş yavaş uzayıp gidiyor , beklediğim kadar uzamamıştı , fark yavaş açılıyor ancak S2000'ler için kalkış değil uzunda iyi gidiyor diyorlar , uzunda deneyemedik ancak denemesek daha iyi zaten :) Z4 3.0 ise S2000'den daha yavaş geldi , ancak o da uzayıp gidiyor , bu araçlara karşı koyamaz yani. Aynı şekilde 200 SX'le deneyen birisi de 200 SX'in rahatça geçtiğini söylemişti.
Ancak bunlar pek adil rakipler değil , hepsi 156 2.0'dan ciddi oranda daha güçlü zaten.
Fakat mesela BMW 3.20Ci'lar ya da her türlü 2 litrelik BMW de 156'ya hafif geliyor. 156'ya en yakın performansı olan araç Passat 1.8T , turbo desteğiyle o da gayet seri bir araç.
Bir de bu bahsedilenler hep düz yol performansı , performans deyince işin bir de viraj alma ve frenleme kısmı var. 156'nın standart yol tutuşu çok iyi. Çok zorladığınız zaman belirgin bir understeer durumu var , gariptir düşük hızlarda bu daha fazla , ancak vakt-i zamanında akıl almaz hızlarla sert virajları da bana mısın demeden almıştı , yüksek hızlarda beklediğimden daha iyi yol tutuşu var , kaydığı zaman ise toparlaması çok kolay , yani limitleri geçince size iyi bir tolerans tanıyor , zaten standart limitleri de oldukça iyi. Yay kullanınca ise canavar ötesi olduğunu söylüyorlar ama yaylı 156'yı bizzat denemedim , bilemiyorum. Frenleme ise gücüyle tam orantılı. Aşırı kuvvetli frenleri olmadığı gibi kuvvetsiz hiç değil. İnsana güven veriyor. Direksiyon sistemi bugüne kadar kullandığım en iyisi. Bu kadar hassas ve direkt bir direksiyon sistemi daha görmedim , kesinlikle muhteşem. Sizinle iletişim kuruyor resmen. Aynı şekilde gaz pedalı sanki siz hızlanmayı düşündüğünüz anda gaz veriyor , kesinlikle gecikme yok , bir de işin haz kısmını daha da kuvvetlendiren o muhteşem motor senfonisi var. Çok kuvvetli bir arabanın motor sesi gibi değil ses , ama o tınısı , sesin inceliği , anlatılmaz , kesinlikle yaşamak lazım. Kısacası sürüş keyfi olarak muhteşem bir araç , hele yokuş yukarı bol virajlı ve sollamalı dağ yollarında keyiften dört köşe olursunuz :)
Üstelik 156 bunları bir "performans" aracı olarak yapmıyor. Alfa Romeo "alın size performans aracı ürettik" diye piyasaya sürmedi 156'yı. Buna rağmen orta sınıfın genel anlamda en iyi performansına sahip araçtı piyasada olduğu sürece ve belki hala da öyledir , işte bu performansı ve sürüş keyfini de orta sınıf bir aracın konforu , bir aileyi mutlu edebilecek hacmi ve klasik olmuş bir tasarımla birleştiriyor.

misafir824
10-03-2006, 04:20
156 2.0 ın ben kalkışının çok iyi olduğunu söyleyemicem ancak ara hızlanması oldukça tatminkar..rolling de güzel..ama 0 dan ı ıh..
viraj ı standart haliyle bile birçok sınıfdaşından iyi..olsa olsa önden kayma olur arkdan daha beceremedik :)
tork u artık güncel 2.0 lara göre düşük kalsada yinede araç alt devirlerde büyük viteste dahi hızlanmak için çok nazlanmıyor..sizi sıkıntılı anlarda vites küçültmeye zorlamıyor çok güzel..
tüketim olarak 2.0 1.6 ile nerdeyse aynı yakıyor..

emretunca1212
09-04-2007, 03:30
156 2.0 ın ben kalkışının çok iyi olduğunu söyleyemicem ancak ara hızlanması oldukça tatminkar..rolling de güzel..ama 0 dan ı ıh..
viraj ı standart haliyle bile birçok sınıfdaşından iyi..olsa olsa önden kayma olur arkdan daha beceremedik :)
tork u artık güncel 2.0 lara göre düşük kalsada yinede araç alt devirlerde büyük viteste dahi hızlanmak için çok nazlanmıyor..sizi sıkıntılı anlarda vites küçültmeye zorlamıyor çok güzel..
tüketim olarak 2.0 1.6 ile nerdeyse aynı yakıyor..
tüketimini şöyle söyleyeyim alfa 1.6 156 bmw 3.20 i kadar benzin yakıyor du aynı kullanımda işten eve evden işe biraz fazla geldi bana 1.6 araç 2.0 kadar yakmaması lazım aslında