'Full Versiyon'a Bak : Silencerli Eksozlar?
Arkadaşlar bildiğiniz üzere piyasada yeni silencerli eksozlar satiliyor.Rivayete göre bu eksozlar silencer takiliyken arabanin çekişten düşmesine,performans kayiplarina neden oluyormuş?Taktirmayi düşünüyordum ama bu yorum kafami karişti.Kullananlar yada bir fikri olanlar yorum yaparlarsa sevinirim..
mustafa TT
24-02-2006, 00:55
zaten kotu uygulanıcak bı sıtem aracından hp calacaktır komple bı sıstem yaparsan sılencer kullanırsan da ıllakı bı mıktar kayıpolur ama sok tak olan bıse oldugu ıcın cok onemlı deıl ayrıca cok asırı ses cıkaran egzozlar ıcı ndır sılencer aracından cok bı ses cıkıcagını sanmıyorum
Ben DC Sports egzoz sistemi taktirdim Accord'a. Silencer takili veya takilmadigi zaman cok fazla bir guc kaybi filan olmuyor.Apex-i oranlarindan olcumde yaptik. Ayrica sesli bir egzoz ise ve her daim o sesi duyup basinin agrimasini istemiyorsan kesinlikle almani oneririm. Sesi direk kapatiyor sadece ufak bir homurtu duyuyorsun o kadar.
Bugun Alfa 156 ya uygulamasini yaptik otto silencerli egsozu.Silencer takiliycam kulağa hoş gelen bir hırıltısı var sadece,silencer çıkınca bildigimiz susturuculara donuo sesi.Gayet memnun kaldik sesten ama performans bakimindan yorum yapicak kadar yol yapamadik.Ses açısından dusuncesi olanlara tavsiye ederim...
Alfa romeo 156 aracıma silencir lı egzosu dün taktırdım..Silencir ini söktüğümde iyi bir ses geldi fakat silencer takılı ikende çok hoş bir ses aldım.Uzun yolda cok kafa patlatırsa silencır ını kolaylıkla takabiliyorsunuz.Gereken tekşey küçük bir anahtarı elinize alıp vidaları sıkmak.Performsans açısından herhangi bir farklılığı anlayacakbir yol yapmadım,en yakın zamanda deniycem.Egzosu taktırdıgım yerde,egzosu takan ustaya silencır ın performans'ı azaltıp azaltmıcağını sordum,silencır takılı iken,çok düşük seviyelerde performans kaybının olabilceğini sölyedi fakat bunu hissedilemeyecek derecelerdi olduğunu söyledi..Bence silencır lı egzosları deneyin hem görünüş estetik bakımından hemde ses bakımından mükemmel..
Ya bi tek son susturuc ile ne performansi düşünüyosunuz :) istediğiniz kadar yol yapin o ancak size psikolojik bi sonuc olarak geri döner;aaa dersiniz araba açildi iyi yürüyo filan :p
yok bi performans dusmesi olmuo :)
slincer ile ses kesilir performans ta azalır arabızında çok yakabilme riski var sölemedi demeyin :)
irfanaltınay
26-02-2006, 11:23
+ silencer bi müddet sonra yerine oturmuyor zırıldıyor kafa ağrıtıyor..
sonra söküp atıp açık olarak kullanmaya başlayabiliyorsunuz..
bilginize.
Bir Silencer kullanan olarak şunu söyleyebilirim...
Silencer'i genelde uzun yolda veya polis amca'ların sorun çıkartacağı zamanlarda takıyorum(bayramlarda falan). silencer takılı iken ekstra bir güç beklemeyin zaten düşük devirli ve ekonomik kullanmaya çalışın...
güç kaybı yaşamazsınız inanın ben hiç hissetmedim.. arabanın orjinal eksozundan bir farkı olmuyor...
Ama silencer'i çıkarınca psikolojik olarak bir rahatlama geliyor çünkü ses değişiyor, e tabii ki performans daha da artıyor...
bence çok avantajlı bir yöntem.. kafa ütülediğinde susturacak bir çözümünüz oluyor...
Saygılar...
aracın performansında bi artma ve azalma olmadı.bu iki ihtimal tabikide bi şekilde tepki vermiştir araca ama hissedilcek bi etki vermedi.ayrıca egzosu taktıktan sonra acaip bir şekilde benzin sarfiatı ortaya çıktı.gerçi arabayı yuksek devirlerde kullandım menzilim uygun şartlarda dikkatli kullanımda 630 iken,susturuculu hali ile 400km ye düştü..arkadaşlarında dediiği gibi silencer kısmı ilerki zamanlarda zangırdama gibi bi ses çıkardığı duyumunu bende aldım..silencır lı egzos kullanıcıları için önerim silencır aparatını takarken bagladıınız civatayı aşagıya dogru diil,civata yukarı gelicek şekilde ve iice sıkarak monte edin.aşağıya dogru yapılan montajda silencer aparatını farketmeden yolda bırakma riskiniz çok yüksek...
Cıhat YAVAS
18-03-2006, 08:15
bende silencırlı kullanıyorum hissedilir bir güç kaybı olmadı ama işe yaradığı kesin uzun yolda çok rahat tavsiye ederim
Yalçın-A
18-03-2006, 15:20
Topicin açılması çok iyi olmuş bende düşünüyorum
silencer takılı iken bi guz kaybı olmuo
ama araba çalışırken silencerı soktuğunuzde arabanın rolantisi deişyi (dusuo )
yani araba rahatlıo
ve ust devirlerde farkedebiliosunuz ;)
vidayı iyi sıkarsanız problem olmuo ;)
metin_akinturk
19-03-2006, 19:47
Fiyati Nedir Bunlarin şimdi Bilen Varmi
metin kardeşim alacaksan mert otoyu tavsie ederim çok uygun fiatları.reklam gibi olmasında istersen özelden mesaj at yada msn i veriim ordan konuşalım ayıp olmasın donderdiahmet@hotmail.com
sonunda otto racıng egsozumu aldm ve taktrdm bgn suanda bı ses alamadm daha yenı olduu ıcın ama ıcı yansın bıraz vıdeoları yollıcam arkadaslar:)
HaSaN-CiViC
03-02-2007, 22:34
ben JSV nin silincer lı eksozunu dusunuorm bu yaza taktrcam ınsallah memleketten dondukten sonra....+bıde K&N acık hava fıltresıyle tam supr olur dıe dusunuyorum...bakıcaz artık...JSV'nin fiyatı 220 ytl..
http://img406.imageshack.us/img406/1395/920060322123717al1.jpg
220 jsv ye verene kdr bnce otto al tertemız garantı ses al derm;)
HaSaN-CiViC
03-02-2007, 22:45
220 jsv ye verene kdr bnce otto al tertemız garantı ses al derm;)
bakabılceem bı link verebılırmısın aga???eger daha iiyse neden olmasın:thumbsup:
vala ben bgn taktrdm sna upload edııım egsozsun resmını
ses ıstıosanda ozelden vıdeo yolllarm
HaSaN-CiViC
03-02-2007, 22:50
resimleri bı grsem vıdeoyuda alabılrm frk etmes...
Jsv Karbon kaplı Egzozunu kullanıyorum Ottoya oranla daha güzel ses aldım. Tavsiye ederim. Slinceri hiç takmadım şu anki sesi süper arabamın
resimleri bı grsem vıdeoyuda alabılrm frk etmes...
aga resm bu ben bundan aldm kesık uclusunu arıodm bulamadm:(
http://img239.imageshack.us/img239/6169/sarp0146pn1.jpg
HaSaN-CiViC
03-02-2007, 22:54
walla bnde krrsız kaldım sımdı ılk olarak JSV dusunmustum goruntusu flnda hosuma gtmıstı sarp krdesım su resımlerı upload etsınde artık bakıcaz hanıgısını secıcez..:D
HaSaN-CiViC
03-02-2007, 22:56
aga resm bu ben bundan aldm kesık uclusunu arıodm bulamadm:(
http://img239.imageshack.us/img239/6169/sarp0146pn1.jpg
bunun fıyatı nedır acaba???resımde baya cekıcı gorunuo :thumbsup:
gayet hos bu yaklasık 200 cıvarı yanı jsv alcana bence daha kalıtelı bısy alman daha mantklı hemde gorntusude hos ;)
HaSaN-CiViC
03-02-2007, 23:00
neden olmasın ztn almadan once danısıcaktım burda bı konu acıp neyse bgunde bı fıkır edınmıs olduk yanlız hosuma gıttı buuk ıhtımal otto olcak :D
almak ıstersen ozelden msj at aldıım yer haknda bılgı verıım snde ordan baglantı kurarsn;)
HaSaN-CiViC
03-02-2007, 23:13
saol yaza alcam ınsallah babam arabayıda sattı sagolsun yenısını beklıom:lol2: yaza dogru alıcam allahın ıznıyle saolasın:thumbsup:
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.