PDA

'Full Versiyon'a Bak : kapı kolları kapı cıtaları boyanabilir mi???

yahyaonurmert
25-02-2006, 02:30
merhaba arkadaslar birşey sorucaktım...
eski kasa 1,4 16v megane var bizim arabada kapı kolları kapı cıtalar plastik birde on ve arka tamponda plastik seritler var bunlar hakkında bir kac sorum olucak...
1-)bu seritleri ve kapı kollarını gövde rengine boyatabilir miyim?
2-)eger boyanması mümkümse sizce nasıl durur?
3-)plastik oldugu için gövde rengiyle aynı rengi tutar mı?
4-)ve en onemlisi maliyet???:)
simdiden tesekkurler

fx_coupe
25-02-2006, 02:36
eeett kapı kolları we seritler gövde rengine boyatılabilir
çokta güsel durur maliyeti çok bişi tutucagını zannetmiorum ama iii bi ustada yaptır plastik macununu attır yoksa 2 ayda bir boyatmaya götürürsün iii sürüşler hayırlı olsun

-Ceyhun-
25-02-2006, 02:49
eeett kapı kolları we seritler gövde rengine boyatılabilir
çokta güsel durur maliyeti çok bişi tutucagını zannetmiorum ama iii bi ustada yaptır plastik macununu attır yoksa 2 ayda bir boyatmaya götürürsün iii sürüşler hayırlı olsun
arkadaşa aynen katılıyorum fakat bence bu işi serviste yaptır hem renk birebir tutar hem ilaçlama işlerini en iyi servisler yapıo maliyetin fazla olacağını sanmıyorum..

(ozan)
25-02-2006, 03:20
yapilir cok ta güzel durur, maliyetide öyle cok bişi değil sanirim

misafir146
25-02-2006, 04:13
Bir kaç farklı yöntem var , ama en sağlıklısı ve en güzeli plastiğin zımparalanıp üzerine ince macun ve boyayla renklendirilmesi oluyor

ENGin
25-02-2006, 15:01
arkadasım bendede 98 cıvıc war gecen sanayıye gıttım bende boyatmaya ama fıyatta 2-3 yer 250ytl degınce vazgectım..şahsen 250 bana cok geldı..

yahyaonurmert
25-02-2006, 16:32
arkadasım bendede 98 cıvıc war gecen sanayıye gıttım bende boyatmaya ama fıyatta 2-3 yer 250ytl degınce vazgectım..şahsen 250 bana cok geldı..
ya benim bir tanıdık var oraya sorıym eger oda bole derse bende vazgecerim 250 bencede cok

BuRaK-T
25-02-2006, 18:41
bu işlemi yaptırıken çıtaların kapı kolların komple sökülmesi lazım kimi yer arabayı maskeleyip üstünden boyuyor ozaman makiyet azalır ama yukarıda arkadaşın dedii gibi 1 ay geçmeden boyatmaya gidersin bunun en iyi yöntemi boyatmak istediin plastik parçalar sökülür boya tutmasu için zımparalanır ve plastik astarı denilen bir astar var bütün işler bittiıkten sonra plastik astarı atılır ve parçalar sabaha kadar kurumayı müteakip aracın boya koduna bakılarak hazırlanacak boya ile fıııs fııs boyanır boyada birgün 24 saat fln kuruduktan sonra parçalar raca monte edilir ve birde pasta cila yaptın mı cillop olur

bence havaların ısınmasını bekleyip öyle yaptır bu işlemleri

ERAY_Astra
26-02-2006, 21:26
bu işlemi yaptırıken çıtaların kapı kolların komple sökülmesi lazım kimi yer arabayı maskeleyip üstünden boyuyor ozaman makiyet azalır ama yukarıda arkadaşın dedii gibi 1 ay geçmeden boyatmaya gidersin bunun en iyi yöntemi boyatmak istediin plastik parçalar sökülür boya tutmasu için zımparalanır ve plastik astarı denilen bir astar var bütün işler bittiıkten sonra plastik astarı atılır ve parçalar sabaha kadar kurumayı müteakip aracın boya koduna bakılarak hazırlanacak boya ile fıııs fııs boyanır boyada birgün 24 saat fln kuruduktan sonra parçalar raca monte edilir ve birde pasta cila yaptın mı cillop olur

bence havaların ısınmasını bekleyip öyle yaptır bu işlemleri

arkadasa katılıorum..yeterince acık bi sekilde anlatmıs. kesinlikte boyat cok guzel durur:thumbsup: