'Full Versiyon'a Bak : a3 8P icin filtre?
Husein_a3
05-04-2006, 14:25
Biraz arastırdım buldum ama kafam karıstı :) A3 un kutu icindeki filtresi yuvarlak ve resimdekinin aynısı tip olarak. eger ses vermicekse hic uurasmayım :D Yani acık hava filtresi mi yoksa kutu ici performance mi bu? Ayrıca 1arkadas akışmetreyi bozar falan dedi , bu konuda bilgisi olan var mı? Filtreyi takmak nasip olmadı yau :1nee:
http://www.atb-tuning.de/shop/artikelBilder/KLE-2014-bild.jpg (http://www.atb-tuning.de/shop/K&N-Performance-Sportluftfilter-Audi-A3-%288P%29-detail-899.htm)
http://www.atb-tuning.de/shop/K&N-Performance-Sportluftfilter-Audi-A3-(8P)-detail-899.htm (http://www.atb-tuning.de/shop/K&N-Performance-Sportluftfilter-Audi-A3-%288P%29-detail-899.htm)
yada bmc die bişi var
http://www.luftfilter-tuning.de/shop/artikelBilder/BL396-bild.jpg (http://www.luftfilter-tuning.de/shop/BMC-Performance-Sportluftfilter-Audi-A3-%288P%29-detail-23725.htm?PHPSESSID=7819d42f878f2548c8e5f064cd18d65b)
http://www.luftfilter-tuning.de/shop/BMC-Performance-Sportluftfilter-Audi-A3-(8P)-detail-23725.htm?PHPSESSID=7819d42f878f2548c8e5f064cd18d65b (http://www.luftfilter-tuning.de/shop/BMC-Performance-Sportluftfilter-Audi-A3-%288P%29-detail-23725.htm?PHPSESSID=7819d42f878f2548c8e5f064cd18d65b)
Bu arada bu linkte a3 icin yıgınla parca var :)
http://www.luftfilter-tuning.de/shop/?hersteller=7&fahrzeugtyp=50&produkttyp=0&suche=&steps=10&s=0&PHPSESSID=7819d42f878f2548c8e5f064cd18d65b
ahmetakgun
05-04-2006, 17:02
KN direk :) yada green marka bu adrese bır goz at derım
http://www.otomuzikmarket.com/prodView.asp?CatId=109&BrandId=61&PB=0
kutu ıcı flıtre sılındırmıymıs ???
acık flıtre kullanırsan temızlıgıne dıkat etmen lazım kutu ıcıne gore cok cabuk kırlenır evet performansı vardır ve dah fazla ses alırsın ama meşakatlı ıs :D
sen bunu kac motor araca yapmayı dusunuyorsun
Husein_a3
05-04-2006, 17:07
Saolasın baktım ama benim arabadaki filtre kutu ici yuvarlak ve borusuda kutuya bitisik galiba.Yani ben k&n i takıp kutunun kapagını acsam olmaz mı :D Yani o k&n tam kutunun icine gore yapılmıs vida yerlerine kadar.O yusden acık mı kapalı mı die soruyorum kafam karıstı :)
ahmetakgun
05-04-2006, 18:33
kapalı :)
benım tavsıyemde kapalı flıtre kullanman
1.6 fsi mı sizde ?
Husein_a3
05-04-2006, 19:16
FSI diil 1.6 tiptronic. Acık istiorum cunku ses icin , performansı dusunmuorum :D Olmadı sesi 6000 devirde agzımla yaparım :p :D Bu arada akısmetre olayı nedir ?
misafir607
05-04-2006, 19:32
açık hava filtresi kullandığın zaman akışmetreyi yakarsın. akısmetre kapalı filtrenın hemen dışında olan boğaz biçiminde çok hassas bir alettir.sıcaklığı ölçen ve ona göre arabaya hava akışı sağlamasına yardımcı olan bir alettir. açık hava filtresi kullandığın zaman bu alet bozuluyor ve 750 ytl sadece parça fiyatı. ve bu alet arabanın performansını acayip etkiliyo bozulursa kötü oluyo yanı. sen en iyisi kapalı perfonmans filtresi ala ses çıkartmaz ama perfon.sı biraz olsun etkiler . ses çıkartmak için ya blow of taktır (ama çok iyi bilen birisine çünkü yanlış yapılırsa oda bozar akışmetreyi) yapa abartı eksoz falan.
Husein_a3
05-04-2006, 20:10
hmm araba daha 2-3 haftalık zaten yakarım makarım :D O zaman baska turlu yollara girmem lazım :) Peki hava filtresinde olan tok sesi egzostan alabilirmiim ? Gürültü istemiorum sadece tok ses.
ahmetakgun
05-04-2006, 23:05
hmm araba daha 2-3 haftalık zaten yakarım makarım :D O zaman baska turlu yollara girmem lazım :) Peki hava filtresinde olan tok sesi egzostan alabilirmiim ? Gürültü istemiorum sadece tok ses.
hayır egzozdan gelen sesle hava flıtresındne gelen sesin alakası yok
hava flıtresı kutu ıcı alderım cunku daha oncede dedıgım gıbı acık hava flıtresını temızlık derdı var :)
ama yok ben ugrasırım dersen KN ı tavsıe ederım ıyı bıyerde taktır hıcbır problem yaşamazsın
once hava flıtresı sonra egzoz derım eger param cok nereye harcıyım dersen fsi motoru kullandıgın ıcın san revo chip tavsiye ederim egzoz ve hava flıtresını ıse ekleyınce 115 + 10 hp al bılırsın
kolay gelsın flıtreyı cms de taktır derım cunku yaptıkları ıse grantı verıyorlar bir problem olursa diye
ahmetakgun
05-04-2006, 23:07
açık hava filtresi kullandığın zaman akışmetreyi yakarsın. akısmetre kapalı filtrenın hemen dışında olan boğaz biçiminde çok hassas bir alettir.sıcaklığı ölçen ve ona göre arabaya hava akışı sağlamasına yardımcı olan bir alettir. açık hava filtresi kullandığın zaman bu alet bozuluyor ve 750 ytl sadece parça fiyatı. ve bu alet arabanın performansını acayip etkiliyo bozulursa kötü oluyo yanı. sen en iyisi kapalı perfonmans filtresi ala ses çıkartmaz ama perfon.sı biraz olsun etkiler . ses çıkartmak için ya blow of taktır (ama çok iyi bilen birisine çünkü yanlış yapılırsa oda bozar akışmetreyi) yapa abartı eksoz falan.
audi araclarına blow off takılmaz ?????? bov uygulaması olur :)
bunu cms de ceme audideki serkan yada bu ısle azcok alakası olan herkeze sorabılırısn
Husein_a3
05-04-2006, 23:28
hayır egzozdan gelen sesle hava flıtresındne gelen sesin alakası yok
hava flıtresı kutu ıcı alderım cunku daha oncede dedıgım gıbı acık hava flıtresını temızlık derdı var :)
ama yok ben ugrasırım dersen KN ı tavsıe ederım ıyı bıyerde taktır hıcbır problem yaşamazsın
once hava flıtresı sonra egzoz derım eger param cok nereye harcıyım dersen fsi motoru kullandıgın ıcın san revo chip tavsiye ederim egzoz ve hava flıtresını ıse ekleyınce 115 + 10 hp al bılırsın
kolay gelsın flıtreyı cms de taktır derım cunku yaptıkları ıse grantı verıyorlar bir problem olursa diye
Heh garanti veriolarsa ii ama ben ankaradayım :) Ankarada btg vardı galiba k&n in ankara bayisi onlarda yapar olmazsa.Tabi bu cms nin ankarada bayisi falan varsa onlara taktırrım :) Bu arada benim arac fsi deil , ztn olsada ben performans icin diil , o tok ses icin cabalıyorum :)
Cok saol ahmetakgun :)
ahmetakgun
05-04-2006, 23:35
rica ederim dediğim gibi ıyı bır yerde taktırısan zaten işi yapan sana ürünün yanında ıişçilik garantısıde verıcektır
evet ben yanlısanlamısım fsi dıye anladım kusura bakma sıralı 4 sılındır 102 hp sanırım senın motor simos 7.1 olması lazım benım aractada aynı motor var gıtmedıgı ıcın genelde 0-100 arası 3000 devırden sonra roketlıyorum :D cok faydası oluyor am benzınde cok farkedıyor
roket el kitabındada yazıyordur uzun yolda sollamalarda gaza sonuna kadar basıyorsun mesela 70 le gıdıyorsun gazı tam kokledıgınde arac normalden cok daha fazla yakıt yolluyor motora ver arac fırlıyor fakat bu kısa surelı bır olay :D sağdece arac sollarken yapılması ıcın gelıstırılmıs :)
misafir607
06-04-2006, 01:25
demek blow off takılmaz İDDAYA GİREN VARMI BENLE.??? BİRDE GİDİN BAKALIM ACIK HAVA FİLTRESİNİ CMS SİZE GARANTİ VERİYOMU. BİZZAT CMS DEN YASIN VE CEM SÖYLEMİŞTİR BUNU BANA. İSTERSENIZ K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ TAKIN BAKALIM NOLUCAK. BİLDİĞİMİZ BİŞİ VAR Kİ KONUSUYORUZ. BEN KENDİM BİZZAT 3 TANE AUDİMİN MOTORUNUN SIFIRDAN TOPLANMASINA KADAR MODİFİYE İŞLEMİ YAPTIM. SERKANIN DA MOTORDAN ANLADIĞI FALAN YOKTUR. DENZEL İSTERSEN GİT BAYİYE CMS YE SOR AÇIK HAVA FİLTRESİ NE MARKA OLURSA OLSUN ZARARLI KN FALAN FARKETMEZ. BAK ARABADAN DA DAHA YENI YAZIK. EKSOZDAN ONA YAKIN SES ALABİLİRSİN ONUDA EKSOZCULARLA KONUŞ.
Serkan-BT
06-04-2006, 02:25
Arkadaşlar birbirinize yanlış bilgiler veriyosunuz akış metre sıcaklığı ölçmez sadece geçen havanın miktarını ölçer.
Serkan-BT
06-04-2006, 02:29
Araban kutu içi takman daha iyi fakat düzgün bir uygulama ve sünger filtre ile problem yaşamazsın ..KN fitre düzgün yağlanmadığı zaman emilen yağ sensöre yapışır ve düzgün ölçemez yanma olayı fln yoktur.Ayrıca Maf sensörünü temizleyebilirsin ve tekrar kullanabilirsin ama biraz tehlikeli bir işlem
Husein_a3
06-04-2006, 10:28
Tesekkurler arkadaslar , Ben acık taktırmak istiodum ama kapalı tavsiye ettiniz , ole yapalım :) Sesi de agzımla yaparım :D
rica ederim dediğim gibi ıyı bır yerde taktırısan zaten işi yapan sana ürünün yanında ıişçilik garantısıde verıcektır
evet ben yanlısanlamısım fsi dıye anladım kusura bakma sıralı 4 sılındır 102 hp sanırım senın motor simos 7.1 olması lazım benım aractada aynı motor var gıtmedıgı ıcın genelde 0-100 arası 3000 devırden sonra roketlıyorum cok faydası oluyor am benzınde cok farkedıyor
roket el kitabındada yazıyordur uzun yolda sollamalarda gaza sonuna kadar basıyorsun mesela 70 le gıdıyorsun gazı tam kokledıgınde arac normalden cok daha fazla yakıt yolluyor motora ver arac fırlıyor fakat bu kısa surelı bır olay sağdece arac sollarken yapılması ıcın gelıstırılmıs
Evet ben genelde oyle gidiorum yolda , pedala tam basınca biraz daha alta inior ve orda dügme gibi bişi var :D Tabe dipgaz yapınca benzin ibresi bariz oynama yapıor :)
ahmetakgun
06-04-2006, 10:47
Tesekkurler arkadaslar , Ben acık taktırmak istiodum ama kapalı tavsiye ettiniz , ole yapalım :) Sesi de agzımla yaparım :D
Evet ben genelde oyle gidiorum yolda , pedala tam basınca biraz daha alta inior ve orda dügme gibi bişi var :D Tane dipgaz yapınca benzin ibresi bariz oynama yapıor :)
:) azınla yap ozaman :) haha :) flıtrenın artısı kutu ıcın cok az bır ses oda psikolojık :) ama motora dah temzı hava geleektır :) egzoz degıstırısen daha fazla ses alırsın ama dedıgım gıbı ıkı ses arasında cok fark var :)
ahmetakgun
06-04-2006, 10:49
demek blow off takılmaz İDDAYA GİREN VARMI BENLE.??? BİRDE GİDİN BAKALIM ACIK HAVA FİLTRESİNİ CMS SİZE GARANTİ VERİYOMU. BİZZAT CMS DEN YASIN VE CEM SÖYLEMİŞTİR BUNU BANA. İSTERSENIZ K&N AÇIK HAVA FİLTRESİ TAKIN BAKALIM NOLUCAK. BİLDİĞİMİZ BİŞİ VAR Kİ KONUSUYORUZ. BEN KENDİM BİZZAT 3 TANE AUDİMİN MOTORUNUN SIFIRDAN TOPLANMASINA KADAR MODİFİYE İŞLEMİ YAPTIM. SERKANIN DA MOTORDAN ANLADIĞI FALAN YOKTUR. DENZEL İSTERSEN GİT BAYİYE CMS YE SOR AÇIK HAVA FİLTRESİ NE MARKA OLURSA OLSUN ZARARLI KN FALAN FARKETMEZ. BAK ARABADAN DA DAHA YENI YAZIK. EKSOZDAN ONA YAKIN SES ALABİLİRSİN ONUDA EKSOZCULARLA KONUŞ.
madem bukadar ugrastınzı sızın dahıyı bılıyor olmanız lazım ıddaedıcek bırsey yok zaten doğrular ortada
blow off takılır takılmaz degıl ama turboya cok buyuk zararı var :1nee:
Husein_a3
06-04-2006, 11:05
:) azınla yap ozaman :) haha :) flıtrenın artısı kutu ıcın cok az bır ses oda psikolojık :) ama motora dah temzı hava geleektır :) egzoz degıstırısen daha fazla ses alırsın ama dedıgım gıbı ıkı ses arasında cok fark var :)
YA benim peder biraz kıldır orjinalliini bozmayın der hep :D Araba benim ustume + ehliyeti yok + binmeye korkar :) o yusden sesi olurda 1yerde falan duyarsa z.carım :D O yusden egzos a falan giremiorum , ah bi karısmasa fena bişe yaparım ama nerdee :1nee:
misafir607
06-04-2006, 14:35
akış metre hem hava sıcaklığını ölcer hem hava miktarını ölçer doğru yanlış bilgi vermedim. sadece anlayacakları kadar kısaca yazdım. İSTEYEN İSTEDİĞİNİ YAPSIN VALLA İSTER AZINIZLA ÇIKARTIN O SESİ İSTER EKSOZLA. BUNDAN SONRA TEKNIK KONULARDA AZIMI AÇARSAM NEYİM. BİZ İNSANLIK OLSUN DİYE UYARIYORUZ. AMACIM KİMSEYE UKELALIK TASLAMAK FALAN DA DEĞİL. BURADA HERŞEYİ PAYLAŞABİLECEĞİMİZ BİR ORTAM OLSUN DİYE UĞRAŞIYORUM
Serkan-BT
06-04-2006, 20:06
Kaş yaparken göz çıkarmamak lazım bence : MAF'ın açılımını yazıyorun size Mass Air Flow Sensör.Bu açılımın içinde sıcaklıkla ilgili birşey görebiliyomusun.Madem amacın güzel şeyler yapmak eleştirileride kaldırabilmen lazım.Ben senin şahsına bir şey demiyorum sadece yanlışı düzelttim.
misafir607
07-04-2006, 02:13
neyse tamam kurcalamayalım fazla ama aynı anda havanın sıcaklığınıda ölçen alettir.
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.