PDA

'Full Versiyon'a Bak : clio dci motoru ile oynicam acil cvp bekliyorum

misafir275
07-04-2006, 20:46
araçta turbo mevcut fakat tam turbo değig diyorlar eyer gerçekten öyleyse tam turbo koyabilirmiyim? nerden bulabilirim? maliyeti nedir ?

üstüne chip işletmek istiyorum. ünichip diye bir şey var kafama yattı ne kadar hp artar ? yapan yerler neresidir ? maliyeti nedir ?

filtre koymak istiyıorum . nasıl bir filtre koyabilirim ? açık olurmu ?

bunlar dışında yapılcak herhangi bir şey varmı ?

misafir146
07-04-2006, 21:22
araçta turbo mevcut fakat tam turbo değig diyorlar eyer gerçekten öyleyse tam turbo koyabilirmiyim? nerden bulabilirim? maliyeti nedir ?

üstüne chip işletmek istiyorum. ünichip diye bir şey var kafama yattı ne kadar hp artar ? yapan yerler neresidir ? maliyeti nedir ?

filtre koymak istiyıorum . nasıl bir filtre koyabilirim ? açık olurmu ?

bunlar dışında yapılcak herhangi bir şey varmı ?

Aracınızda turbo mevcut. Yalnız tam turbo olmaması , yarım çeyrek turbo bu gibi tabirleri kim size söylediyse bu konular hakkında bir daha yorum yapmasına izin vermeyin lütfen..

Aracınız için bir çok firmanın (superchips , wimmer-rst , isy-power v.s) yazılımı bulunmaktadır. Unichip aracınızn dynoya çıkarılıp dyno üzerinde yazıldığı chiptir. TRde sdce İzmir Politek servis uygular.. Maliyeti konusunda tam bilgim yok (aracınız a$ırı besleme sınıfına girdiğinden)

Aracınıza kutuiçi filtre öneririm. Hem uzun ömürlü hemde sorunsuzluk adına kutu içi tercih edin. Bunlar dı$ında yapılabilcek diğer $ey ise egzoz sistemi.. Bunlar dı$ında çok fazla yapacak $ey yok çünkü unutmayın ki kullandığınız araç ekonomi için üretilmi$tir , üzerindeki turbo ise hız yapmanız için değil $ehir içnide çeki$i iyile$tirip yakıt tasarrufu yapmanız içindir.

Saygılar.

cabrioman
07-04-2006, 21:33
gerçekten de piyasada amma bilgili insan war, hergün yeni birşey öğreniyoruz...aracında düşük basınçlı bir turbo war ve de Görkem in de dediği gibi amacı farklı...dizel araçlar modullerle ya da çiplerle güzel hp ler alabiliyor ama ben dizel araçlarla çok fazla oynanmaması taraftarıyım...mazot kalitesinin bi hayli düşük olduğu ülkemizde, mazot pompasını yemek, enjektör arızası gibi olaylar ne yazık ki rutin hale gelmeye başladı...

misafir275
08-04-2006, 02:00
konu ile ilgilendiğiniz için teşekkürler fakat aklımda halen bir kaç soru işareti var ... yarım turbo konusu banada komik geldi ama bunu diyen malesef renault
bayisinde teknik servisinde bulunan teknisyen demekki aracımızı cahil insanlara emanet ediyoruz ...:( ben soru işaretlerine geliyim... şimdi chip işlemi uyguladığımda motora ne gibi zararı olur? ve kaç hp artar yani verilen paraya değermi ? 2.si turboyu değiştirip daha büyük ve sağlam bir turbo koyabilirmiyim ? bu zor bir işlemmi ? yada bunun yerine turbo basıncını arttırabilirmiyim ? 3. sü kapalı filtre performans a bir etkisi olurmu ? ses yaparmı ? açık koysam ne gibi zararı olur ? dizelde ses çıkarmı güzel ? 4. sü jant ne koymalıyım 15 ? 16 ? ne marka uygun fiyat ve hafiflik olarak ? 5.si blow off uygun olurmu kromu olur yoksa güzel mi olur ? 6.sı short shift nasıl uygulanır arabama uygulasam yararı olurmu yoksa boşa harcanan paramıdır ? SONUÇ OLARAK performans nasıl artar en en uygunu nedir ?

buyrun size bol sorulu bir mesaj :) saygılarımla ....

cabrioman
08-04-2006, 09:10
dizel modüller turbo basıncını arttırmadan yaklaşık %20 güç artışı sağlar, chip ise turbo basıncıyla da oynayarak %25 civarı bi artış sağlar...kaliteli mazot alırsan birşey olmaz diyorlar ama, bir uzun yola gittiğinde mesela istanbul dan Antalya, nerelerde istasyon war bilemezsin, kötü mazot alınırsa ne olur işte onun sonuçlarını bilemiyorum...

dizel araçların güç bantları kısadır, yani gücünü de torkunu da kısa bir bant içinde verir...İzmir pınarbaşında BMW 330d nin kendinden tork ve de hp ce daha düşük benzinliler karşısında düştüğü durumu kendi gözlerimle gördüm...bence dizel aracınızla çok fazla oynamayın, bakım ve de arıza maliyetleri benzinliden çok daha fazla ve de benzinliden alınan güç zewkini alamıyorsunuz...tabii ki Audi, Saab gibi yüksek motorlu büyük turbolu dizellerden bahsetmiyorum...

misafir275
08-04-2006, 12:20
ya sabah sabah moralim bozuldu :( demek ben bu arabaya bişey yapamicam ya aslında uzun yolda iidam tabiiki yok sonuçta chip te koysam bir yere kadar götürcek beni bana ara viteslerde daha güçlü bir itiş lazım anlatabildimmi ? yani aralarda birazdaha atik ve hızlı olmasını istiyorum ... aslında bir açık filtre koysam azda olssa buup buup sesini alsam bana yeter ama açık koymak zararlımı onu bilemedim ya senin dediklerine bakılırsa ben diğer modifikasyonlardan vaz geçiyim :) jantımı koyiyim filtremi koyiyim paşar gibi :) dimi ? belki yaza chip koyarım

misafir146
08-04-2006, 12:59
konu ile ilgilendiğiniz için teşekkürler fakat aklımda halen bir kaç soru işareti var ... yarım turbo konusu banada komik geldi ama bunu diyen malesef renault
bayisinde teknik servisinde bulunan teknisyen demekki aracımızı cahil insanlara emanet ediyoruz ...:( ben soru işaretlerine geliyim... şimdi chip işlemi uyguladığımda motora ne gibi zararı olur? ve kaç hp artar yani verilen paraya değermi ? 2.si turboyu değiştirip daha büyük ve sağlam bir turbo koyabilirmiyim ? bu zor bir işlemmi ? yada bunun yerine turbo basıncını arttırabilirmiyim ? 3. sü kapalı filtre performans a bir etkisi olurmu ? ses yaparmı ? açık koysam ne gibi zararı olur ? dizelde ses çıkarmı güzel ? 4. sü jant ne koymalıyım 15 ? 16 ? ne marka uygun fiyat ve hafiflik olarak ? 5.si blow off uygun olurmu kromu olur yoksa güzel mi olur ? 6.sı short shift nasıl uygulanır arabama uygulasam yararı olurmu yoksa boşa harcanan paramıdır ? SONUÇ OLARAK performans nasıl artar en en uygunu nedir ?

buyrun size bol sorulu bir mesaj :) saygılarımla ....

Servislerde söylenen her$eye inanmamak lazım.. Örneklerini çok verebilirim size.. Her neyse konumuza dönelim.

Chipin aracınıza zararı olmaz. Bu yazılımlar aracınızı güvenlik sınırları içinde güçlendirir. "Güvenlik sınırları" size mantıksız gelebilir ama fabrika aracı üretirken bazı emisyon kurallarına v.s uyması için gücünü kısar. Chip v.b tune parçaları ise kaputun altında bulunan gizli gücü dı$arı çıkarır :thumbsup:

Büyük turbo koyulur yeni manifold , ileri düzey yazılımla bu halledilir ama masrafı 3 - 4 miyarı bulur.. Sonuçta dediğim gibi aracınızın alt yapısı ekonomi amaçlı hazırlanmı$tır , fazlasını beklemeniz hayal olur..

KN kutu içi filtreler performansta etkili oluyorlar bundan son derece eminim. Açık filtre dizelde tatminkar ses vermiyor

Jant konusu hem göreceli hemde maddi güce bakar , bu yüzden bunu $unu alın diyemem

Blow off takılır ama krolukla kurduğunuz bağı anlayamadım. Sonuçta her dizel araçta yok , orj. olur bence tabi.. Bunun masrafıda 900-1000 ytl olur

Short Shift vites yollarının kısaltıdığı uygulamadır. Bir çok ki$i bunun oranları kısaltıldığı bir uyg. olduğunu sanmaktadır ama sdce vites yolları kısaltılır ve hızlı vites geçi$lerine olanak tanır..

En mantıklı en uygun güç arttırımı aracınızda chip tuning ile yapılır :thumbsup:

ŞeRiF CaN
08-04-2006, 13:49
görkem e katılıtorum chip senin işini fazlasıyla görür bence... bizde hala yaptıramadık chip i:D

ŞeRiF CaN
08-04-2006, 13:55
görkem e katılıtorum chip senin işini fazlasıyla görür bence... bizde hala yaptıramadık chip i:D

ŞeRiF CaN
08-04-2006, 14:02

misafir275
09-04-2006, 02:37
görkem çok sağol baya aydınlattın bu konuda ozaman ben şöyle bir özet geçmek istiyorum ... yanlışlarım varsa düzelt...
şimdi performans amaçlı yapılcak olan chip tir.. tahminimce 600-700 civarı maliyeti olur bana ..
ikinci olarak KN filtre (kutu içi ) peki bu filtre az da olsa ses yaparmı ? ve kazandırdığı performans nedir ?
turbodan vazgeçtim ztn ...
jantıda hafiflik kavramını göz önünde bulundurcam ama isteğim momo corse dur
short shifte gelincede yaptırmaktan zarar gelmez dursun bir kenarda :)

ayhans998
09-04-2006, 03:01
dizel modüller turbo basıncını arttırmadan yaklaşık %20 güç artışı sağlar, chip ise turbo basıncıyla da oynayarak %25 civarı bi artış sağlar...kaliteli mazot alırsan birşey olmaz diyorlar ama, bir uzun yola gittiğinde mesela istanbul dan Antalya, nerelerde istasyon war bilemezsin, kötü mazot alınırsa ne olur işte onun sonuçlarını bilemiyorum...

dizel araçların güç bantları kısadır, yani gücünü de torkunu da kısa bir bant içinde verir...İzmir pınarbaşında BMW 330d nin kendinden tork ve de hp ce daha düşük benzinliler karşısında düştüğü durumu kendi gözlerimle gördüm...bence dizel aracınızla çok fazla oynamayın, bakım ve de arıza maliyetleri benzinliden çok daha fazla ve de benzinliden alınan güç zewkini alamıyorsunuz...tabii ki Audi, Saab gibi yüksek motorlu büyük turbolu dizellerden bahsetmiyorum...

dizellerin tork bandi çok geniştir 1500 2000 li devirlerde başlar 4000 4500 li devirlerde biter ki dizeller in max devirleri 5000 devir flndir ztn yani benzinli bi aracın 3000 devir fln ayni yüksek torku ürettiği yok ama 2000 2500 dewir üreten dizellerde war...ben öle biliyorm hatirlatim dedim :)

cabrioman
09-04-2006, 08:43
ayhan dikkatli okursan tork bandı değil 'güç bandı' demişim...ayrıca torku da kısa bir bantta verir derken senin yazdığın gibi yaklaşık 2000 devir içinde gezindiğini anlatmışım...sanırım benzinli araçların güç bantlarını hiç incelemedin, ya da benzinli-dizel karşılaştırmalarındaki 'güç bantı' kavramının nasıl bişey olduğunu...

gökan_huju
09-04-2006, 12:11
dızel araca dış gorunum yapcaksın gayet hoş olur chıpte uygularsan daha ıyı olur tabı

misafir275
09-04-2006, 13:14
hmm.. ya clio 2000 devirde 150 tork veriyor buda 1.5 arabaya göre gayet iyi diye düşünüyorum ... ben karar verdim KN kapalı filtre + chip + 15 '' jant
nasıl sizcede güzel olmazmı ? yay + inpro var ztn bide clio 1.6 tek kapıların jantını koymuştum bence ideal olur

ha bide sizce çıta ve tamponları gövde rengine boyatsammı ?

ayhans998
09-04-2006, 17:44
kusra bakma dediğin gibi yanlış anlamış olabilirim,yalnız 4500 devir çeviren bir motorun 2000,2500 dewir boyunca max.torkun en az % 90 ını üretmesi bence geniş bi bant oluyor...aracın fotoğrafı war mı???

onur jtd
09-04-2006, 18:14
bildiğim kadarıyla dci larda turbo yok sadece common rail dizel diye biliyorum.

eğer dediğim gibiyse ilk etapta turbo ve powerbox tarzı yazılımlar kullanabilirsin daha fazlasınıda bekleme daha fazlası daha büyük maliyet gerektirir.

misafir275
09-04-2006, 19:12
common raili bende duydum fakat servis yarım turbo var gibi bişey dedi fakat sitlerde turbo olduğu yazmakta genelde herkez turbo olduğunu söylüo bende analamadım ama turbo tarzı birşey var araçta o kesin
ayhan aracın fotoğrafını koycam eyer bana sordysan :) aama nasıl konuluo bilmioruım :(
bu arada bir şey daha sorcam KN kutu içi filtreler ne kadar ? dizel için ?

cabrioman
09-04-2006, 20:37
Ayhan 4500 çeviren bir motorda 2000-2500 devir, o motora göre geniş bir bant olsa da, RPM dediğimiz olay dakkada çewirdiği tur sayısıdır, o 2500 devirde herşeyi bitirirken, normal bir benzinli 3000 den itibaren max torku alsa 6500 e kadar gayet sağlıklı gider...bu da benzinli arabaların güç bandının, dizelden daha geniş olduğunu gösterir ve kıyaslama da bunun üzerinden yapılır...

İlker-G
09-04-2006, 20:59
Peki sen anlamıyormusun surerken turbo varmı yokmu diye?İllaki anlasılır.Devirini tam bilmiyorum ama belli devirlerde devreye giriyo,bunuda rahatlıkla anlarsın.

misafir275
10-04-2006, 00:03
ewet anlıyorum shark mesela rampa çıkarken birden gaza asıldığımda 2,3,4 . viteslerde araba birden fırlıyo ve baya hızlanıyor. bu da turbo olduğunu göstermekte yani gaz 2 kademeli hatta bunu özellikle makas atmalarda, sollama esnasında hissediyorum :)

misafir275
10-04-2006, 00:05
buarada KN kutu içi filtreler ne kadar dizel için olanları ????

onur jtd
11-04-2006, 13:03
turbo olduğunu anlamak için sesssiz bi alanda gazı hafifçe vererek 1.ci viteste ilerle 1500-1750 rpm gibi bi devirde varsa turbo devreye girer ufak bi ıslık sesi duyarsanız gırgır sesi arasında bilki turbo var :D

cabrioman
11-04-2006, 13:34
bigpimpin, aracın motoruyla oynıcam diyosun ama, sözlerimi yanlış anlama daha turbo var mı yok mu o bile beli değil...bi aracın motoruyla oynamak kulaktan dolma fikirlerle bilgilerle yapılmaz...ya sen bu işi çok iyi bileceksin, ya da bu işi bilen, seni tanıyan, seni üzmicek yormıcak bi usta bulucaksın..her araçtan güç alınır belli oranlarda ama bunu motora aktarmak bilgi ve maharet gerektirir...yanlış yapılan bir uygulamayla motora zarar werirsen bu işten soğursun resmen....30 milyonluk açık filtrenin 550 euro luk akışmetreyi bozduğunu biliyorum, yanlış takılan buji yüzünden motor bloğunun çatladığını biliyorum...bence sen biraz daha internette ya da servislerde özellikle turbo sistemlerini incele fikir sahibi ol, aracında olup olmadığını nasıl anlıyacağını gör, ne tür işlemler yapılıyor iyice bir bilgilen...chip nedir, modül nedir, filtre nedir yararları zararları...

misafir275
11-04-2006, 20:15
ya cabrio düşündüğün için sağol ... yanlız benim ztn araba hakkında bilgim var şöle diyim ben sana araçta turbo vaar ona bişey demiorum yanlız beni yanıltan servisteki teknisyenler onlar yok diyo e başka bir servise gidiyiyorum var diyo e başka biri common rail var dio e ben nolduğunu şaşırdım ha ben var diyorum hissediyorum o tıss seside geliyo yani var yanlız şunu belirtirim benim sorular sormamın sebebi burası tr unutmamak lazım chip diyolar ne olduğu belli değil biz parayı sokaktan toplamıyopruz sonuçta ve ilk defa motor modifiyesine giriyorum dediğin gibi herşey birbirine bağlı ufak hata motorun gitmesine neden olur. ztn araştırıyorum bugün filtremi aldım KN yani en iyilerini kullnamk istiyorum ben de ztn bildiğim şeyleri doğru olduğunu sizlerden duyarak hareket ediyorum yani bu işe kör cahil başlamıyoreum ... saygılar ...

selmanzararsız
12-04-2006, 18:11
bence dizel araçla çok fazla oynamaya gelmez.Yani sport=modifiye=DİZEL fikri bence hala taze.Sonuçta şuanki araçlardaki teknolojiler oldukça yeni.Daha tam olarak detaylı bilgi edinecek kadar yollarda uzun süreden beri dolaşmıyorlar.
Bence ( ki benim de dizel bir aracım var ) dizel araç ekonomi ve makul bir performans için tercih edilmeli yani dizel sürekli sıkıştırıp GTi cılık oynamanın gereği yok.
Tabi bu benim fikrim illada dizel de oynamalar yapacaksanız şuna hazırlıklı olun ki arıza yapınca çok çok büyük masraflar çıkarıyor hatta motor komple ıskartaya bile çıkabiliyor

cabrioman
12-04-2006, 21:16
bigpimpin, turbo öyle gizli saklı bişey değil ki? hortumundan, salyangozundan anlaman gerekir ıslığından vs den değil...commonrail in ise turbo ile uzaktan yakından alakası yok, commonrail turbo da war,turbosuz da...hele ki ustan yok diyosa sanırım yoktur:)

misafir146
12-04-2006, 21:22
Peki $öyle sorgulasak

1.5dizel 65hp üretebilen bir araç turbosuz nasıl 2000devirde 160nm tork üretir ?

misafir275
12-04-2006, 21:44
:) görkem bu mantıkla son noktayı koydun sanırım :) yanlız ufak bir düzltme 150 nm .. bu demek oluo turbo var tamamdır. turbo var işte filtremi de aldım çipide işletirim olur biter yemişim ustasını o ustalar yıllardır var ama dizel daha bu çıkalı 2 sene oldu normaldir değişik şeyler sölemeleri ben boşverdim

misafir146
12-04-2006, 22:28
:) görkem bu mantıkla son noktayı koydun sanırım :) yanlız ufak bir düzltme 150 nm .. bu demek oluo turbo var tamamdır. turbo var işte filtremi de aldım çipide işletirim olur biter yemişim ustasını o ustalar yıllardır var ama dizel daha bu çıkalı 2 sene oldu normaldir değişik şeyler sölemeleri ben boşverdim

www.renault.com.tr (http://www.renault.com.tr) den baktım , belki oraya yanlı$ geçmi$ olabilirler.

cabrioman
13-04-2006, 00:36
bence sorun turbo olup olmadığı değil, bu işlemleri kime yaptırcaksın? umarım turbolu araçta turbo yok diyen ya da 'yarım turbo' war diyen kişilere değil..benim demek istediğim, aracın motoruyla oynıcam, acil yardım lafı, iddialı bi laf olmuş...aracın motoruyla oynamak kolay bişey değildir, arkadaş henüz motorda turbo war mı yok mu anlıyamadığına, e ustası da yarım turbo war dediğine göre, yanlış bişiler yapıp da bu işten soğumasın anlatmak istediğim bu...şu anda eline laptopu alan dizele program yazmaya başladı, garanti var mı? var tabi? e yazılı bişey? 'gerek yok biz hep burdayız'...bu işleri biraz daha pahalı olmasına rağmen markalı olanlarla yapmak gerekir, garantisini yazılı vericeklerle yapmak gerekir...65 hp yi 100 hp yaparım diyenlere kanmaması için arkadaşı uyarmak gerekir....ben de zamanında yanlış uygulamalara bir sürü para döktüm bundan 10 yıl önce...bu işte bilinçlenmek hayat tecrübesi gibi kazık yiyerek oluyor malesef...ama bu işlere girmek için önce insan kendi aracını iyi tanıyacak, her insan nasıl kendinin doktoruysa, kendi aracının da ustası olcak az da olsa...ben arkadaşın 'aracın motoruyla oynıcam' diyerek yaptığı iddialı açıklamayı desteklemek için biraz daha bilgilenmesi taraftarıyım...tabi bizdeki ancak öneri tabii ki...

onur jtd
13-04-2006, 17:57
Peki $öyle sorgulasak

1.5dizel 65hp üretebilen bir araç turbosuz nasıl 2000devirde 160nm tork üretir ?

bu devirde 1.2 araçlar bile 120 nm civarında 1500 cc hacminde bi dizel araba bırakta o kadar tork olsun o araçta, ben hala turbo olmadığı kanaatindeyim çünki şöle fiat&gm 1.3 motorları bile 70 hp bence bu araç turbosuz

onur jtd
13-04-2006, 17:59
http://arabam.milliyet.com.tr/arabamtest/renault_clio15_dizel/renault_clio15_2.asp

misafir146
13-04-2006, 18:09
bu devirde 1.2 araçlar bile 120 nm civarında 1500 cc hacminde bi dizel araba bırakta o kadar tork olsun o araçta, ben hala turbo olmadığı kanaatindeyim çünki şöle fiat&gm 1.3 motorları bile 70 hp bence bu araç turbosuz

bahsettiğiniz araçlar atmosferik araçlar..

atmosferik dizel aracın gücü ne civarda oluyor buyrun size somut bir örnek

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=137&yil=1998

misafir146
13-04-2006, 18:11
Bu arada 1.6 hacimdeki atmosferik (focus , astra , megane v.s) bile max 150nm tork veremiyorlar ve onlardan hacim olarak dü$ük dizel aracın bu kadar değer vermesini doğal buluyorsunuz...

Kadir_tdci
13-04-2006, 18:16
bildigim kadarıyla renault 1.5 dci, turbo beslemeli common rail dizel motordur. 65 ve 80 hp lik versıyonları bulunmaktadır, 65 bg'lik versıyonda turbo basıncı 1.05 bar, 80 hp lik versıyonda ise 1.2 bar'dır.

Kadir_tdci
13-04-2006, 18:20
aynı siteden citroen saxo 1.5D atmosferık dızelininde test verilerine bakılabılır...

TorqueTuning
13-04-2006, 18:50
Clio 1.5 dCi 65 BG turbo dizel bir motora sahip arkadaşlar. Torku da 160 Nm'dir. Uygulanabilecek chip uygulamamızla ort. +20 BG / +55 Nm güç artışı elde edilebilir.

misafir275
13-04-2006, 22:33
arkadaşlar çok sağolun ilk önce ilgilendiğiniz için. bu bir gerçektir ki arabada turbo mevcut... cabrioman senin ne demek istediğini anladım sağol teşekkr ederim benim ztn yardım almamın sebebi ilk dakkadan kazık yememek .. tabiki paraya kyıcam ve araştırmam sonucu 2 alman markası var onlardan birini tercih edicem .. ama şu bir gerçektirki garantisi benim diyen adama da güvenmem sonuçta bu iş ters giderse bana milyarlık masraf çıkarıcak ... bende sizlerle paylaşarak bu konuyu bilgilenicem . http://www.netbul.com/asp/otomoto/DisplayNews.asp?NewsID=194103 bence bu link son söz

onur jtd
14-04-2006, 20:10
bahsettiğiniz araçlar atmosferik araçlar..

atmosferik dizel aracın gücü ne civarda oluyor buyrun size somut bir örnek

http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=137&yil=1998

verdiğin linkteki araç eski teknoloji karbüratörlü atmosferik dizel.

onur jtd
14-04-2006, 20:12
Clio 1.5 dCi 65 BG turbo dizel bir motora sahip arkadaşlar. Torku da 160 Nm'dir. Uygulanabilecek chip uygulamamızla ort. +20 BG / +55 Nm güç artışı elde edilebilir.

demekki düşük basınçlı bir turbo

TorqueTuning
14-04-2006, 20:46
Düşük basınclı demeyelim de ona, küçük ve düşük debili bir turbo var o motorda... ;)

misafir146
14-04-2006, 21:46
verdiğin linkteki araç eski teknoloji karbüratörlü atmosferik dizel.peki yeni nesil turbosuz 1.3 1.5 dizel örneği verin o zmn ikna olalım :thumbsup:

misafir275
14-04-2006, 22:15
ewt ya harbi turbosuz dizel yok sanırım ..

İlker-G
14-04-2006, 22:52
Ozaman Albea 1.3 multijetlerdede mi turbo bulunuyor??

misafir146
14-04-2006, 22:57
1.3 motor turbosuz 180nm üretebilir diyen var mı :)

İlker-G
15-04-2006, 03:17
Valla 180 nwton urettigini bilmiyordum:) Şok oldum:eek:

Kadir_tdci
15-04-2006, 03:22
verdiğin linkteki araç eski teknoloji karbüratörlü atmosferik dizel.
karburatorlu dizel derken?????

misafir275
15-04-2006, 12:40
Yeni teknoloji ürünü, Common Rail direct enjeksiyonlu, 1461 cc’lik, 1.5 dCi turbo dizel motor “Delphi Automotive Systems” ile birlikte geliştirilen yeni tip yüksek basınçlı bir dizel enjeksiyon sistemine sahip. Sürüş keyfine öncelik veren Clio piyasanın en düşük yakıt tüketimi ve kirlilik emisyon oranlarına sahip. En alt devirlerden itibaren 160 Nm ile, 1.5 dCi motor daha canlı yeniden hızlanmaları mümkün kılıyor. Motorun esnekliği ve düşük devirlerdeki güç rezervi, cevap zamanı kısaltılmış düşük ataletli bir KKK turbo-kompresörün uyarlanmasıyla daha da güçlendirildi. 1.5 dCi 65 bg motorun son derece düşük yakıt tüketimleri önemli tasarruf imkanı sağlıyor.
BUMUDUR ? :):)

TorqueTuning
15-04-2006, 13:22
Budur kardeş! :)

onur jtd
15-04-2006, 14:11
Yeni teknoloji ürünü, Common Rail direct enjeksiyonlu, 1461 cc’lik, 1.5 dCi turbo dizel motor “Delphi Automotive Systems” ile birlikte geliştirilen yeni tip yüksek basınçlı bir dizel enjeksiyon sistemine sahip. Sürüş keyfine öncelik veren Clio piyasanın en düşük yakıt tüketimi ve kirlilik emisyon oranlarına sahip. En alt devirlerden itibaren 160 Nm ile, 1.5 dCi motor daha canlı yeniden hızlanmaları mümkün kılıyor. Motorun esnekliği ve düşük devirlerdeki güç rezervi, cevap zamanı kısaltılmış düşük ataletli bir KKK turbo-kompresörün uyarlanmasıyla daha da güçlendirildi. 1.5 dCi 65 bg motorun son derece düşük yakıt tüketimleri önemli tasarruf imkanı sağlıyor.
BUMUDUR ? :):)

odur.. ;)

onur jtd
15-04-2006, 14:12
karburatorlu dizel derken?????

bildiğin eski tip dizel :)

onur jtd
15-04-2006, 14:14
peki yeni nesil turbosuz 1.3 1.5 dizel örneği verin o zmn ikna olalım :thumbsup:

ben dizelden bahsetmemiştim 1.2-1.4 arası benzinliler bile o civara yaklaştı demek istedim.

MURAT KAHRAMAN
16-04-2006, 21:39
bildiğin eski tip dizel :)

karbüratör derken mekanik enjeksiyon demek istedin heralde. çünkü dizel motoru karbüratörle besleyemezsin ve öyle bi üretimde yok.

onur jtd
17-04-2006, 18:41
yoo eski tip dielleri dikkatli incelemeni tavsiye ederim ;)