'Full Versiyon'a Bak : 16 Nisan Antalya Drag!!!
Arkadaşlar 16 Nisan 2006 Pazar günü güzide kentimiz Antalya'da yapılacak Opet Türkiye Drag Şampiyonası'nın 1. Ayağına herkes davetlidir. Gelen arkadaşlar konakladıkları bölgeye en yakın noktadan alınarak ACT Antalya ile konvoy halinde yarışın yapılacağı bölgeye gidebilirler.
Tüm hız tutkunlarını sezonun ilk yarışına bekliyoruz:)
http://www.antok.org.tr/main.php?content=anasayfa
KATILANLAR İÇİN KAYIT FORMU VE YÖNETMELİK LİNKİ..
Kayıtlar için yarın son gün...
ızlemeye gelmek ısterdık ama yokkı cuflayan bır dızel havucumuz :D
katilacak arkadaslara bol sans,
yeni kurallar umarim sorun olmaz!
bülent abi sen katılıyormusun havuç la
süper bir yarış olucak
ACT den katılan varmı hiç yarışa?
süper bir yarış olucak ACT den katılan varmı hiç yarışa?
Sen katılsana B€K!R abi Süper olur
Bugünkü draglarda yaşanan kazadan dolayı çok üzgünüm:1nee:
Ölenlere Allah'tan rahmet kalanlara başsağlığı ve sabır diliyorum.
Ve burdan yetkilileri kınıyorum :flop: Pist yapmamakta inat etsinler hala
Bu ve bunun gibi olaylar olmadıkça bu ülkede tedbir alınmayacak onu da biliyorum ama inşallah birileri ders almıştır...
Levent abi (KESEN) sana da geçmiş olsun. Senin gibi birçok insan suçu olmadığı halde olaylarda adı geçiyo ve vicdan azabı çekiyo.Allah sabır versin...
Bu da Levent KESN in bizzat çektirdiği son fotoğraf (malesef benimle)
http://img157.imageshack.us/img157/2204/pic00918jn.jpg
leventse
16-04-2006, 19:09
Gerçekten güzel başladı hüsranla sonuçlandı..
ACT grubu oldukça eğlendi, çadırları kurarken özellikle..
Umarım birdaha bu tür facialar yaşanmadan Antalya'mıza da bir pist yapılır.
Hilmi A.
16-04-2006, 19:43
çadır bu kadar mı güsel zevkli ve hızlı kurulur kardeşim yaaa
herkese gecmiş olsun ne dielim tedbirsizlik
metin_akinturk
16-04-2006, 20:00
şimdi tv de ızledım cok kotuydu olenlere rahmet dılıyorum
2 kişinin havada uctugunu gordum cok kotuydu
ama o ortamda drag yapılmasına musaade edılmemesı gerekırdı seyırcılerle aradakı sadece naylon gordugum kadarıyla ınsan hayatı bu kadar ucuz degıl
leventse
16-04-2006, 20:03
çadır bu kadar mı güsel zevkli ve hızlı kurulur kardeşim yaaa
gerçekten herşey mükemmel başladı güzel gidiyordu...
Sizlerle tanışmak ve çadır kurmak çok zevkliydi..
Biz oradan ayrıldıktan sonraki olay çok üzücüydü..
Allah rahmet eylesin ölenlere, yaralılara da acil şifalar..
Antalya'mızın güvenli bir piste ihtiyacı olduğu bu olayla anlaşıldı..:1nee:
Allah rahmet eylesn çok kötü ya çok ....
Bu olaya bende çok üzüldüm yaşanan faciada 3 genç yaşamını yitirirken araç sürücüsü Levent KESEN ve bir seyircide yaralndı . kazanın görüntülerini izlerken insan dehşete kapılıyor açıkcası çünkü hiçbir güvenlik önlemi olmadan yarış organizasyonu düzenleniyor ve olası en ufak kazadada sonuçlar belliydi ve bu üzücü olay sonucu yaşananlarda kaçınılmazdı
bende şimdi izledim gerçekten olacak iş değil
allah rahmet eylesin..
OytunOZTUMER
16-04-2006, 20:12
http://www.milliyet.com.tr/2006/04/16/son/sontur24.asp
allah rahmet eğlesin.
geride kalanlara sabir diliyorum...
yaaa adamlar resmen parçalandı bee o opeti varya ulan kafasızlar insan drag düzenliyonuz bari 1 tane lastik bariyer koy biraz uzaktan izlet kafa yok adamlarda varya benim bi tanıdığım böyle bi kazada küçücük bişi olacak o opeti uçururdum bune yaaa adamlar havada uçtu remen insanın içi acıyo tanımasa bile böyle bi kaza ne demek yaa hiç bir önlem yok yazık ölenlere varya morelim çok bozuldu bu cahilliğe bi izleyin siz ne düşüneceksiniz aklım almıyo bi lastik bariyer koyar lastik bariyerde zaten çok tutmaz ama bari bi 15 metre uzaktan izlet ölenlere Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum..
OytunOZTUMER
16-04-2006, 20:51
kazanın videosu varmı
bu aslinda olan ilk olay deil 1 yada 2sene oncede ankarada tolga savaci'nin arabasi kalkista kontrolu kaybetmisti, seyircilerle temasa az kalmisti...
tatarvolcano
16-04-2006, 20:58
ANTALYA -(AA) Türkiye Opet Otodrag Şampiyonası'nda yarış otomobilinin seyircilerin arasına girmesi sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Antalya'daki Türk Hava Kurumu'na ait Karain Havalimanı'nda yapılan Opet Otodrag Şampiyonası'nda Opet Takımı'nın sürücüsü Levent Kesen'in kullandığı yarış otomobili, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu seyircilerin arasına girdi.
Kazada İbrahim Özer (20) ve İbrahim Uzun (18) olay yerinde hayatını kaybetti. Kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi de kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde kurtarılamadı.
Kazada sürücü Levent Kesen ile seyircilerden Şakir Koskal (18) yaralandı.
***HERKESE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN,ÖLENLERE DE ALLAH RAHMET EYLESİN***
misafir712
16-04-2006, 23:24
Allah rahmet eylesin ölenlere, yakınlarına bol sabır .
700 metre, ortası ve iki kenarı betonlu, 10-15 metre genişliğinde dökülecek bir asfalt 3 insan hayatından daha mı değerli ?
O kadar yarışan pilot arkadaşların emeğine saygısızlık değil mi bu ? Harcanan emekler bunun için miydi ? Yazıklar olsun ya . Cem Yılmaz'a harcanan paralara 3 tane güvenli pist yapılıp bu insanların hayatı kurtulmaz mıydı ?
Armagan-Z28
17-04-2006, 00:04
Çok yazık çok... Allah rahmet eylesin... Başımız sağolsun :(
Ancak kötü şeyler olduğunda aklımız başımıza gelir zaten, o da bazen... Umarım bu olay ilk ve son olur.
cabrioman
17-04-2006, 00:08
ben de yeni öğrendim ve çok üzüldüm...allah ölenlerin ailelerine sabır wersin, vefat eden arkadaşlarımıza da allah rahmet eylesin...belki bizim üyelerimizden kişilerdi kim bilir...yazık çok yazık...orda bulunmadığım için org. vs hakkında yorum yapmak istemiorum ama umarım bu olay herkese ders olur...hem legal hem de illegal drag org. da...
Armagan-Z28
17-04-2006, 00:11
Çok yazık çok... Allah rahmet eylesin... Başımız sağolsun :(
Ancak kötü şeyler olduğunda aklımız başımıza gelir zaten, o da bazen... Umarım bu olay ilk ve son olur.
Özgür-EE
17-04-2006, 00:30
yazık sadece cok cok yazık.
yasamını kaybedenlere allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum.
onursumer
17-04-2006, 01:39
diyicek birşey bulamıyorum artık opeti cem yılmazda kurtaramaz insan hayatı bukadarmı değersiz hala inanamıyorum bole bi kaza nasıl olur diye ilk haberi duyduğumda kafamda araç bariyerleri nasıl aştı gibisinden düşünüyordum videoyu izleyince yuhh diyorum artık hakedenler cezasını çekmesi dileğiyle
başımız sağolsun :(:(:(
gerçekten çok yazık, böyle ihmaller nedense sadece bizim ülkemizde oluyor. başımız sagolsun.
yarışmayı izleyen arkadaşlara sormak istiyorum. aşağıda TOMSFED in ulusal oto drag yönetmeliğinden alınmış birkaç kuralı var. bunlara uyulmuşmuydu acaba ?
2-7.2
start-finish arası 402 metre (1/4 mil), finish sonrası frenaj mesafesi 200 metre olacak ve bu frenaj bölümüne kesinlkle seyirci alınmayacaktır.
2-7.4
seyirci ve yarış güvenliği açısından tribün harici kısımlarda ve açık alanlarda mutlaka bariyer uygulaması veya çift kademeli güvenlik bandı (1 metre aralı) uygulaması yapılacak ve yeterli miktarda güvenlik görevlisi sağlanacaktır.
2-7.5
kalkış yapan otomobillerin koridorlarının en az ilk 30 metresi sürekli, daha sonraki mesafede 15 metrede bir plastik su bariyeri kullanılması gereklidir.
harun_hu001
17-04-2006, 02:40
Başımız sağ olsun arkadaşlar gerçekten izlerken içim parçlandı
İnşallah bundan sonra böyle olaylar yaşamayız.....
çok üzücü hemde çok. insan değeri bu kadar demek. yuh oLsun bu güvenLik önLemLerini aLmadan organizasyonu düzenLeyenLere.
misafir169
17-04-2006, 03:21
Bu üzücü olayı yaşayanlardan biri olarak söyleme isteiğim çok şey var aslında ama bugün değil.
Öllenlere Tanrıdan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim.Levent KESEN ede geçmiş olsun diyorum.
Yalnız anlamadıım birşey var.Yorumlarda Opetin adı da anki suçlu imiş gibi adının geçmesi.OPET sadece sponsor olur ve parayı verir.Gerisi TOSFED in işidir
Fortis Türiye 1 nci lig maçında olada bir şekilde seyirci mesela tribün çökse ve ölse.Suçlusu Fortismidir o satad kiminse onun mudur ve bunu açığa çıkarmak Fortisinmi yosa Türkiye Futbol Federasyonunun işimidir?
Öncelikle vefat eden arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hala olayın şokunu üstümden atamadım. Kızgınlığım tamamen oraganizasyonu gereği gibi kurallara uygun yapmayan organizatöre ve buna ragmen bu yarışa start veren TOSFED'e. Yani o kadar çok söylenecek şey varki aslında ama benim söylemek istediğim ya TOSFED bu işi kuruma yakışır bir şekilde ciddiyetle yapsın yada bu işi bıraksın. Bu ölen insanların vebali onlara ait. Bu gece evlerine gidip rahat uyuyabilecekler mi bilmiyorum,ben şu an uyuyamıyorum.
Arkadaşım, sana kesinlikle katılıyorum. OPET burada sadece sponsor, organizatör ya da federasyon değil. Senelerdir bu spora destek veren tek ciddi kurum. Zaten onlarda çok üzgündürler eminim.
Bu konuda konuşulacak çok şey var, ama şu an vicdan sahibi insanların ve kurumların(TOSFED hariç) acısı büyük. İlerleyen günlerde hep beraber daha detaylı olayların üzerine mutlaka gideceğiz. Ama adresi şaşırmayalım ltf.
Saygılarımla...
http://www.kanalvip.com.tr/haber_detay.asp?ID=15684&baslik_id=5
yereL bir tv nin görüntüLeri. çok afedersiniz ama aLLah beLasInI versin bu organizasyonu düzenLeyenLerin. izLedikçe nefretim artIyor. in$aLLah güvenLik önLemLerini aLInmadan bu organizasyonLarI düzenLeyen sorumLuLara devLet hakkettiği cezayI verecektir. öLen 3 ki$inin vebaLini çekecekLerdir.
dıyecek bırsey bulamıyorum o ınsaların yerınde bızde olabılırdık...modıfıye tutkusu engel olamıyorıyoruz kendımıze..onumde bır engel olmadıgı surece bende olsam bende 1 adımdaha yaklasmak ısterdım, aracalrı daha yakından goreyım dıye....nebıleyım bırsey dıyemıyorum sok tayım hala..sadece hayatını kaybeden arkadasalarımza allah rahmet eglesın vede sevdıklerıne allah sabır versın dıyorum..
Yiğit G.
17-04-2006, 04:53
Ölen vatandaşlarımıza Allah rahmet elesin , geride kalanlara sabır versin. işte size gerçekten muhteşem bir şekilde hazırlanmış drag pisti.Olması gerekende bu zaten...
http://www.nhra.com/streetlegal/images/track.jpg
mustafa TT
17-04-2006, 06:19
Allah rahmet eylesın olenlere aılelerıne sabır versın
ahmet-c2
17-04-2006, 09:46
Allah rahmet eylesin, çok üzücü :(
büyük bir ihmalkarlık :(
Allah ölenlere rahmet,yakınlarına büyük sabırlar versin gencecik çocuklar yalnızca amacı gönül verdiği yarışları izlemek ancak alınan önlemler sonucunda insan hayatının ülkemizde ne kadar ucuz olduğunu bir kez daha gördük ,Allah Levent abiyede sabırlar versin Allah yardımcısı olsun ne durumda olduğunu tahmin etmek çok zor değil malesef.....
Senelerdir özellikle Anokun düzenlediği Ankara Hipodromda ki draglarda oluşan şans eseri ucuz atlatılan , olaylar antalyada yaşananların habercisiydi sanki:(
Yarış esnasında karşıdan karşıya geçenlermi istersiniz, yine bir americanın savrulup son anda bariyerlerde durması , geçen yıl Sıdıkanın bmw'le savrulup son anda toparlaması hep facialar Ankarada ucuz atlatıldı ancak ,her defasında yarış sonrası forumlarda yazıldı çizildi pistin 5 mt yanında seyirci tutlmaz böyle güvenlik önlemleriyle bu iş olmaz bir daha Ankaraya yarış verilmez dedik ,tamam vermediler Eskişehire aldılar ordada aynı durum tribünden eser yoktu,geçen sezon bitti bu sezon baktık ki değişen yalnızca kurallar güvenlik önlemi daha ilk yarıştan belli fiyasko ve sonuç facia:(
İlla ses getirecek ölümlü bir faciamı olması gerekiyor anlamak çok zor ülkemizde insan hayatının bu kadar ucuz olduğunu bir kez daha üzülerek gördük ...
Bu durumda Türkiyede Drag olayı bitmiştir zaten ülkemizde tosfed tarafından üvey evlat muamelesi gören geçen yılda olduğu gibi habire ertelenen F1 pistinde olacağı söylenen sonradan buda hayalden öteye gidemeyen , sonuçdada anladık ki profesyonel bir pistte yapılmadığı takdirde nasılda faciayla sonuçlanabiliyor , ancak göreceğiz ki bunu f1 gibi , hiç değilsede izmit körfez pisti gibi güvenlik duvarının olduğu pistlerde yapmak yerine drag sporunu takvimden çıkaracaklar kolay yolu seçecekler drag sporu böylece tamamıyle kaldırılacaktır diye düşünüyorum..
YAZIK ÇOKK YAZIK.....
KADİR CF
17-04-2006, 10:32
Büyük geçmiş olsun..Ölenlere Allah Rahmet eylesin..Bazı tedbirlerin alınması için birkaç kişinin ölmesimi gerekiyor..Bu işi hafife alanlara ders olur inşalah
arkadaşlar kaza anı. (alıntıdır)
http://www.hemenpaylas.com/download/494330/drag_kazasi.avi.html
EDITT (http://www.ogrish.com/archives/2006/april/ogrish-dot-com-car-crashes-into-crowd.wmv)
yazık ya çok yazık.. doğru düzgün hazırlanmayan organizasyonlar.. her dragtan sonra insanların tepkilerinden ders almayı bilse yetkililer bugün bu acıyı yaşıyor olmazdık..... o arabaların yanında seyircilerin o şekilde izlemelerine izin vermek hangi mantıktır??? BUGÜN ASFALT AĞLAMIYOR ANNELER AĞLIYOR... bu kadarmı zor doğru düzgünbir drag pisti yapmak anlamıyorum!!!!
peki sizce olayın sebebi ne Levent KESEN starttan itibaren dengesiz gitti burdaki videoda belli değil ama televizyonda izlediğim kadarıyla startan itibaren yalpaladı araba bir süre düz gittikten sonra aniden fırladı seyircilerin üstüne pilotajmı acaba arabadan kaynaklı bir sorunmu vardı
peki sizce olayın sebebi ne Levent KESEN starttan itibaren dengesiz gitti burdaki videoda belli değil ama televizyonda izlediğim kadarıyla startan itibaren yalpaladı araba bir süre düz gittikten sonra aniden fırladı seyircilerin üstüne pilotajmı acaba arabadan kaynaklı bir sorunmu vardıbence tartışılması gereken husus bu değil... konu yargıda ...!!!
Murat 156
17-04-2006, 12:42
Ölenlere Rahmet sevdik ve tanıdıklarına allahten sabır diliyorum yazık spor tutkunu gencecik insanların yok olması çok üzücü.
Burda ferarasyonun büyük ihmali ver bence
peki sizce olayın sebebi ne Levent KESEN starttan itibaren dengesiz gitti burdaki videoda belli değil ama televizyonda izlediğim kadarıyla startan itibaren yalpaladı araba bir süre düz gittikten sonra aniden fırladı seyircilerin üstüne pilotajmı acaba arabadan kaynaklı bir sorunmu vardı
bence tartışılması gereken husus bu değil... konu yargıda ...!!!
konunun yargıda olduğunu bende biliyorum . ben merak ettiğim için sordum
misafir712
17-04-2006, 13:33
TOSFED ve ANTOK bunun cezasını çeksin, sorumlular cezalandırılsın . Bu resmen birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek zemin hazırlamaktır . 3 masum insan öldü, dahada fazla olabilirdi . TOSFED'de ve ANTOK'ta drag yarışları ile ilgilenen kim varsa hemen istifa etsin, mahkemeye çıksın ve hesap versin .
Levent Kesen'i böylesine berbat bir psikoljiye sokmaya kimin hakkı var ? Kazalar heryerde olur . %99 hepsinde kazanın içinde sadece yarışmacı, arabası ve bariyerler olur . Bu yarışta bariyer olması gereken yerde insanlar var . Herşeyi geçtim, insanlarda olmasın, Levent Kesen resmen şarampole yuvarlanıyor . TOSFED'in ve yerel organizasyonların üvey evlatlarının canına verdiği önem bu kadar işte . Sadece ayağı kırılmış duyduğum kadarı ile, geçmiş olsun .
TorqueTuning
17-04-2006, 13:36
Bu sabah bir kanalda ben de malesef o kazanın video çekimlerini gördüm ve şok oldum. Kesinlikle organizatörlerin sorumsuzluğu, nasıl seyircilerin adeta pistin içersinde durmasına izin veriyorlar ve bu şartlar altında araçları yarıştırıyorlar anlamak mümkün değil! Sorumluları ortaya çıkartılması ve yargılanması gerek. Umarım bu sonuncusu olur ve bir daha böyle bir rezalet yaşanmaz... Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diliyorum...
leventse
17-04-2006, 13:39
İnsanların çoğu zaten yarış bitti sanıp ordan ayrılmışlar, daha feci bir şekilde de sonuçlanabilirdi bu olay..
öncelikle ölen arkadaşlara rahmet sevdiklerine sabır diliyorum.başımız sağolsun.başınız sağolsun ANTALYA .Levent abi geçmiş olsun acil şifalar diliyorum..
Yiğit G.
17-04-2006, 14:09
Arkadaşlar olay yerinde olmadığınız için blmediğiniz başka şeylerde var.
Burada sadece suçlu TOSFED ve ANTOK değildir.
Dün Jandarmanın 17 tutuklama yaptığını (4 ü Jandarmaya yumruk atmaktan) ki bu bir rekordur , sebebi uyarıları dinlememek kurallara geçilmemesi gereken ksımlara geçmesi sebebiyle olduğunu ,
Görevli bayan bir arkadaşı uyarılar yüzünden tartakladıklarını
ve gene görevli bir arkadaşı dövmek üzere yarış alanından kaçırdıklarını biliyormusunuz?
Biliyormusunuz ki bu kazanın, yerin seyircilerin girmesinin yasak olduğu bir bölgede gerçekleştiğini
Biliyormusunuz seyircilerin tel örgüleri devirip karşıdan karşıya geçtiklerini. Defalarca anons , uyarı yapılmasına ve yarışn uzun bir süre durdurulmasına rağmen
İlk önce insan kendi canını , güvenliğini düşünür.Elbetteki ihmaller vardı.
Tribün olsa idi bunlar olmazdı.Telörgü yerine beton bariyer mantıklı fakat kaza anında bir racınoraya çartığını dşünün sonucun daha vahim olacağını anlarsınız.Tel örgüler aracı yavaşlatmak içindir.Ama izlemesini , sporun ne olduğunu öğrenemediğimiz sürece biz o beton bariyerlerinde üzerine çıkar ordan izleriz
Yinede %90 suç organizasyon da ve güvenlikte.Tel örgülerimi geçtiler , güvensiz yerdemi duruyorlar , durdur kardeşim yarışları.Devam ettirme.anaos et eğer hala geçmiyorlarsada ertele yarışı bu kadar basit.3 can dan dahamı önemli yarışlardan..
misafir712
17-04-2006, 14:22
Bülent 200km hızla arabayı hangi tel örgü veya kaç tane tel örgü yavaşlatacak ? 15 20 ?
Seyirciler olmaması gerektiği gibi davranıyorsa gerekli müdahale yapılır ve durum düzelene kadar start verilmez . Seyirciler bu arabaların ne kadar tehlikeli olabileceğini bilmeden pistin dibine kadar gelmiş . Organizatörler bu insanların can güvenliğini düşünmek zorunda onlar düşün(e)mese bile .
Ben beton duvarların üstünden atlayacak insan olduğunu sanmıyorum . Eğer atlarsada bu onun kendi sorunudur . Organizatörler gerekli tedbirleri almış ama sorumsuz seyirci kendi canını hiçe saymış deriz . Ama üfleyince yıkılacak tel örgüler ne caydırıcı, ne de koruyucu . Göstermelik şeyler onlar güvenlik önlemi adı altında .
Ben çok kızıyorum, yetkililere çok yükleniyorum farkındayım ama gerçekten benim seyirci olarak bile tak etti canıma . Katılımcı bir arabaya azda olsa zamanımı harcadım . Bu bile dokundu bana . Durum nedir diye telefon açtığımda 3-4 ölü var geri dönüyoruz cümlesi karşısında şoke oldum . Şaka yapıyorsunuz falan değil mi diye sordum .
Haftasonu belki Antalya'ya gitme ihtimalim vardı . Yakınlarımdan yemediğim azar kalmadı . Ben hep derdim pist güvenli falan filan diye güvenli olmadığı halde . Ama öyle bir olay olduki şimdi istediğin kadar güvenli de yemezler .
evt..futbolda bile bu böyledir...sahaya yabancı insan, madde vs girdiği zaman müsabaka durdurulur...ve yabancı'lar çıkartıldıktan ve güvenlik sağlandıktan sonra kaldığı yerden devam edilir...
sanırım dün draglarda böyle bir olay olmuş...yarışlar durdurulmuş bu yüzden...(lewo rolla nickli arkadaşın da söylediği gibi kimi insanlar yarış bitti sanıp mekanı terk etmişler...ki iyide yapmışlar yoksa daha da kötü olabilirmiş...)
güvenliği sağladıklarını zannedip tekrar kaldığı yerden startı vermişler...demek ki hata yapmışlar...bu durumda bence güvenlik yetersiz....
misafir712
17-04-2006, 14:41
Bülent çok açık açık söyliyim .
Bu konuda Levent Kesen'i zerre kadar suçlama hakkın yok . Arabası kurallara uygundur . Yaşanan olay bir kazadır . Sen adama kardeş niye kaza yaptın diyemezsin !
%25 seyircinin suçuda yoktur . Dengesiz insanlar heryerde vardır . Güvenlik güçlerinin görevi bunları engellemektir . Ama şimbi bütün seyirciler pistin dibinde . Kimin suçu bu ? Fotoların birisinde 10-12 yaşında bir kız çocuğu bile pistin dibinde .
Bu organizasyonda bütün suç TOSFED ve ANTOK'tadır benim gözümde . ANTOK güvenlik önlemlerini almadan yarışı devam ettirdi . 3 kişi ölmeseydi keşke ama yarış bitseydi o gün . Buna kim ne diyebilirdi ? İptal olmadı 3 kişi canından oldu işte spor büyük darbe yedi . O gün yarışlar iptal olsa seyirciler yüzünden buna kim ne diyebilirdi ? TOSFED'de suçlu iki kere buna benzer olay oldu ve ders almamışlar .
misafir169
17-04-2006, 14:44
Yani burada pilotaj hatası bile olsa kimse Levent Kesen'i suçlayamaz bence. Çünkü bu bir yarış ve mutlaka pilotaj hataları olabilir, bu motorsporlarının tamamında geçerli(dışarıdan görüldüğü kadarı ile gelen güç pilotun kontrolünü kaybetmesine neden oluyor,bu kadar yüksek güçlü ve arkadan itişli bir aracı kullanmak çok zor). Pilot hata yapar, kazaya sebebiyet verebilir vs. Ama bu seyircilere sıçrayamaz. Sıçrarsa o zaman suç ortaya çıkar. Bunun sorumluluğu da TOSFED ve Organizatör klübe aittir, gerekli güvenlik önlemlerini almadıkları için.
Levent Kesen'i tanımam ama şu an onun ve OPET ailesinin duygularını anlamakta zorlanmıyorum. ALLAH herkesin yardımcısı olsun...
cabrioman
17-04-2006, 14:47
federasyondan enazından bir yazılı taziye we de açıklama olmasını bekledim ama henüz ses yok kimseden...bu sporu sewenlere gönül werenlere büyük bir darbe oldu bu olay...3 kişinin göz göre göre feda edilmesinin faturası elbette ki birilerine kesilmeli...ama ülkemizd eolucaklar belli: federasyon bütün tedbirleri almıştı, ANTOK elinden geleni yaptı, Jandarmanın tüm çabalarına rağmen....vs vs vs...bu olayı böyle kapatıp, en kolay yolu seçicekler, bi süre drag yarışlarına ara werdirecekler...
misafir712
17-04-2006, 14:49
ANTOK TOSFED'e "Seyirci güvenliğini sağlayamıyoruz . Yarış iptal etmeyi öneriyorum" demekten aciz mi ? Bunu der ANTOK sonra TOSFED iptal eder veya etmez sorumluluk TOSFED'tedir . ANTOK'ta çıkar açıklamasını yapar biz garanti edemediğimizi söyledik ama TOSFED devam etmesini istedi diye . Yanlış şeyleri savunuyorsunuz .
bence biz yorumlarımızı yaparken suçlu aramak yerine (nede olsa suçluyu arıyan bir çok kurum var) daha sonraki organizasyonlardaki yapılanmayı tartışmalıyız... girilen polemikler çok gereksizdir . ''sevilmiş gözün davası olmaz''
UMUT-FX1
17-04-2006, 15:08
arkadasım sen faturayı kesmissin zaten ANTOK'a.. bak insanlar söylüyor, ben ordaydım, konusmalardan yazısmalardan haberdarım diyor, acıklma yapıyor, sen daha olayın oldugu yerde bile degilken şu sucludur bu sculudur diyorsun.
ve malesef asıl sucu sen işliyorsun. varsa bi dayanagın buyur yaz.. burada ihmalkarlık vardır, her yerde de olabilir, ama o seyircilerinde yarıs esnasında karsıdan karsıya gecmesi dogru bişeymi sence.. ??
herkeste suc var, faturayı tek kişi ödemeyecek ve ödememelide zaten.
misafir712
17-04-2006, 15:09
Bak şimdi gene sorumluluk organizatörlerde .
Levent Kesen'in veya x pilotun arabası dengesiz veya tehlikeli olabilir . Sorumlular der ki "Senin araban bu koşullar altında tehlikeli ve yarışmasını sakıncalı buluyoruz" . Tehlikeli arabayı veya arızalı arabanın yarışıp yarışmaması gene ve gene organizatörlere bağlıdır . Örnek veriyorum benim sponsorluk anlaşmam var adamlara her gün 3 kalkış yapacağımı garanti etmişim yazılı olarak ama arabam rezil rüsva bir durumda . Yetkili bana diyecekki sen yarış güvenliğini tehlikeye atıyorsun bu şekilde yarışmana izin vermiyorum . Pilot arabasının tehlikeli olabileceğini düşünemeyebilir yarış günü . Kafasında milyon tane şey vardır . Levent Kesen'in tekrar ve tekrar söylüyorum benim gözümde zerre kadar suçu yoktur .
WRC olayına gelelim . Ben milyon tane seyirci yoğunluğu yüzünden iptal edilen etap biliyorum . Adamlar demekki düşünüyor, ama kusura bakmayın Antalya yarışında TOSFED,ANTOK ve gözlemci seyirci güvenliğinin olmadığını niye göremedi ? Bile bile lades bu . TOSFED Ankara'da iki tane benzer olay görmedi mi ? Ucuz atlatıldı bişey olmadı . Görmezden gelindi bunlar . Gerekli tedbirler alınmadı . Eskişehir yarışıda böyle oldu Ankara yarışıda Antalya yarışıda . TOSFED suçlu bu konuda . ANTOK'ta suçlu yerel organizatör olarak . Seyirci güvenliğini alamadın tamam buna bişey diyemem imkanlar sınırlıdır, seyirci çok meraklıdır falan filan . Ama o zaman iptal edeceksin . İnsanların hayatını kaybetme riski olduğunu görüp böyle bir organizasyona imzanı atmayacaksın, biz bu yarışı erteliyoruz diyebileceksin . ANTOK'un tek ama inanılmaz büyük suçu budur bence .
Ben faturayı başta TOSFED'e ve sonra ANTOK'a çıkartıyorum ve cidden mahkemede birilerinin canının yanmasını istiyorum . 3 kişinin hayatı, 1000 kişinin canını böylesine riske atmak, drag sporunu aşağılamak, katılımcıların emeklerine saygısızlık .
UMUT-FX1
17-04-2006, 15:13
keza, levent kesen in de aracında problem oldugunu belirttigi gibi bi gercek var ortada, bunuda duyan biraz önce polemige girdiğin arkadasın.. e madem sorunun var, kalkma.. hadi kalktın diyelim, basma!!
ne oldu degdimi?
birisinin hırsı, birisinin tedbirsizligi, birisinin yetersiz uyarıları.. daha neler neler..
sonucta konusuyoruz tartısıyoruz ama, ne sözler ne de organizatörler verebilir bu üç canın bedelini..
misafir712
17-04-2006, 15:19
O zaman ANTOK resmi bir açıklama yapsın üzerinden bu yükü atsın madem TOSFED'i uyardılar ve seyirci güvenliğini sağlayamacaklarını beyan ettiler .
Ben TOSFED'in böylesine birşeyi es geçebileceğini hiç sanmıyorum . Buna tamam sorumluluk bizde devam edin diyemezler . Bu resmen ölüme sebebiyet vermektir .
Arkadaşlar bişey daha dikkatimi çekti . Antalyalı arkadaşlar savunma pozisyonuna geçmiş . Ben bunları söylerken sadece Antalya yarışlarını kast etmiyorum . Aynı şekilde EOSK ve ANOK'ta sorumludur çünkü vakti zamanında kendi yarışlarıda bu yarıştan çok farklı değildi . Sadece onların başına böylesine bir olay gelmedi ama gelebilirdide . Türkiye'de yapılan bütün yarışlar için düşünelim bu konuyu . Derdim Antalya'da bir daha yarış düzenlenmesin diye uğraşmak değil . Eskişehir Ankara İstanbul heryer için geçerli bu .
SONER-VTI
17-04-2006, 15:28
Arkadaşlar burası Türkiye, her gün yüzlerce insan yok yere ölüyor ve kimse bişeyleri düzeltmeden yaşamına devam ediyor. Olan rahmetlilere ve onların ailelerine oldu. Ateş düştüğü yeri yakar. Burda boşu boşuna sorumlu arayıp birbirinizi kırmayın. Herşey olduğu gibi devam edecektir nasıl olsa...
misafir712
17-04-2006, 15:40
Bülent o esnada Levent Kesen sağlıklı düşünemeyebilir, yanlış karar verebilir ve bunun adı kaza olur . 3 kişiyi Levent Kesen mi öldürdü yoksa tedbirsizlik mi ? Levent Kesen'e sorsalar orda seyirci olsun mu olmasın mı diye ne cevap verirdi ?
Bakın Levent Kesen'i tanımıyorum etmiyorum zerre kadar yakınlığım yok . Ama o da bir insan, belki hata yaptı . Evet bunun cezasını kendi canını tehlikeye atarak ödeyebilir, kendi aracına zarar vermek ile ödeyebilir . Motorsporlarında bu risk almaktır . Ama şimdi işin içine seyirci boyutu giriyor . Ben Levent Kesen'in yerinde olsam keşke orda beton olsa keşke bi tarafım kırılsa hatta canımdan olsamda 3 kişi benim arabamın içinde bulunduğu bir kazada ölmesin derdim . Kim demezki bunu ?
Şimdi bu konuda Levent Kesen'in ne suçu var ? O yapması gerekeni yaptı gitti kalkışını yaptı . O çizgiye kimse gaza az basıyim falan diye gelmiyor . Araban tehlikeli kalkamazsın gibi bir şey de denmedi .
Bütün bunları toplayınca Levent Kesen benim gözümde suçsuzdur . Belki hata yapmıştır ama yarış psikolojisi .
Seyircilerin 3-5'i dengesizlik yapsa tamam bunuda anlarım . Ama yapmayın arkadaşlar bütün herkes pistin dibinde . Şimdi bu yarışa onay vermek suç değil midir ? Kontrol edemediğin bir topluluk pistin dibinde, her an bir araba kontrolden çıkabilir . Evet seyirci bilinçsizdir, arabaların tehlikeli olabileceğini düşünmemiş olabilir, arabalar dümdüz gidiyor nasıl kontrolden çıkabilirki diyebilir . Ama organizatörler onlar adına düşünmek zorunda değil mi ? Organizatörler bunun için yok mu ? Yasadışı cadde yarışlarından ne farkı kalcak o zaman ? Ondada seyirciler aynen bu şekilde . Organizatörün görevi yarış güvenliğini sağlamak, sağlayamazsa yarışı iptal etmek değilmidir ?
Ben tekrar söylüyorum . TOSFED, ANTOK ve gözlemci bu olayda benim gözümde suçludur . Aynı şekilde EOSK ve ANOK'ta suçludur seyirci güvenliğinin olmadığı yarışlarda üzerine düşenleri yapmadığı için .
misafir712
17-04-2006, 15:47
Evet cok haklısın. Hiçkimse birbirini kırmamak adına olan olayları konuşmamalı. Olan olaylardaki düşüncelerini hataları ortaya dökerken birbirimizi kırıp üzebiliriz. Bunlar biz konuşmamalıyız bunları başımıza koydugumuz cobanlar gütsün!!! Sizler sürü değilsiniz, bizler otlamaya cıkmıs ineklerde değiliz!!! Burda kırılması gerekenler varsa kırılır, parçalanması gereken yer varsa parçalanır. Bundan sonra susmayın bundan sonra konuşmaya başlayın!!! Burda bülent kırılmış insane kırılmış sence o ölen cocukların annelerinin umrundamıdır!!! Soruyorum sana... Yeter artık bu vurdum duymaz tavırlar. Burdan atıp tutmakla iş olmaz diyenlerede var sözüm. En azından burdan atın tutun. Bi işe yarayın. Hayatınızı bomboş bir cuval gibi yaşamayın. Hayalleriniz bir araba olmasın. Bir insanı yaşatabilirsiniz. Küçük bir tepki. Koskoıcaman ACT yiz biz diyenler nerde? Nerde bu sitenin adminleri moderatörleri ? Elinizden gelen bumu? Burdan taziye bildirmekmi!!! Kalkında bişeler yapın.
Bravo diyorum bu mesaja . Susan arkadaşları konuşmaya davet ediyorum .
Ben kendi adıma TOSFED'e ve yerel organizatörlere sitem dolu bir email atmayı düşünüyorum . Sizde açın bir telefon veya atın bir email . Bir drag sporu sever olarak tepkinizi belirtin . 3 canın hesabını sizde sorun illa ki bir yakınınız olması gerekmiyor ölen arkadaşlarımızın .
SONER-VTI
17-04-2006, 15:49
aylardır benzine çatır çatır zam gelirken nerdeydi duyarlı türk halkı? uyduruk bir futbol müsabakası sonrası binlerce kişi yürürken yapılan zamlara haksızlıklara karşı kimse kılını kıpırdatmıyor. daha ne bekleyim ben bu halktan? burda konuşulur, 2 gün sonra herkes unutur aynen kaldığımız yerden devam ederiz. benimki vurdumduymazlık değil Türkiyenin acı gerçeğinin farkında olmaktır...
SONER-VTI
17-04-2006, 15:59
tuğral kardeş, yukarıdaki son sözünü düzeltmeni rica ediyorum. Boş yere ortamı germeyelim..
misafir712
17-04-2006, 16:04
Soner biz ne yapabiliriz, nasıl bir daha olmasını engelleyebiliriz, bunun sorumluları kim derken senin bu anlamsız yersiz mesajını atmakta amacın nedir ? Sineye mi çekelim yani Türkiye gerçeği bıdı bıdı diye . Bir de forumu kirletme deme yani insanlara . Aylardır benzine zam gelmiş maç olmuş bilmem ne bana ne ya ? Ne alakası var bu konu ile bunların ? Acı gerçekten bana ne veya ? Bizim derdimiz iki gün sonra unutulmasın ama sen şimdiden gereksiz yere konuşuyorsunuz iki gün sonra unutulur diyorsun .
misafir712
17-04-2006, 16:06
ANTOK ne zaman açıklama yapacak bilen var mı ?
SONER-VTI
17-04-2006, 16:08
Armancım ben gerçekleri yazıyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. 1 ay sonra yaşanacakları görürsünüz. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
misafir712
17-04-2006, 16:08
Ben ciddi ciddi bu olaydan birileri ceza almazsa ve devam ederse TOSFED'i FIA'ya şikayet etmeyi düşünüyorum . Arkadaşlar beni destekler mi bu konuda ?
SONER-VTI
17-04-2006, 16:12
Bence Türkiyedeki bu ortam, bu pistler, bu seyirci psikolojisi var iken Türkiye'de drag mrag olmaz. 30 Nisan ankara ayağı koşulacak mı şimdi? Bence ertelenmeli...
misafir712
17-04-2006, 16:16
ANTOK ve TOSFED resmi açıklamalarını yapsın ondan sonra konuşmamız daha doğru olacak .
Benim bilmek istediğim şeyler ANTOK seyirci güvenliğini sağlayamadığını TOSFED'e bildirdi mi ? TOSFED gözlemci raporunda neler yazıyor ? TOSFED bütün topu ANTOK ve Levent Kesen'e mi atacak yoksa suçlu olduğunu kabul edecek mi ? Veya en basiti drag yarışları süresiz ertelenmiştir diyip kestirip atacak mı herşeyi ?
cabrioman
17-04-2006, 16:21
zaten drag sporuna üvey ewlat gözüyle bakan, baş belası olarak gören federasyon bari bu sporun yakasından düşsün...zaten org. parası, yarışmacıların sırtından çıkıyor, dereceye girenlere mansiyon tarzında ödüller veriliyor, federasyondan 1 tane adamakıllı kişi gelip de izlemiyor, tarihler ve yerler dewamlı değişiyor..nedir bu sporun çektiği ya...bildiğim kadarıyla federasyon bütün pistlere bir yazı göndererek hertürlü drag-timetrial-pist yarışı vb aktiviteleri ikinci bir karara kadar iptal etti....aynen düşündüğüm gibi: şu okullar olmasa bu milli eğitim ne güzel idare edilirdi değil mi? 1 senedir İstanbul Park ı drag,pist vb etkinliklere açmayı beceremeyen hatta bu işten para kazanmayı bile beceremeyen federasyon, şimdi herşeyi yasaklıcak...BRAVO...
Ben çok üzüldüm. Allah rehmet eylesin.Başımız sagolsun.
Levent Kesen geçmış olsun diyorum.
Başınız sağolunsun Antalya...
Üzücü ve düşündürücü bir durum...
ALLAH rahmet eylesin..Vefat edenlerin ailelerine ve sevenlerine sabırlar...
deeppassion06
17-04-2006, 19:19
arkadaslar oncelikle hayatını kaybeden arkadaslarımıza Allahtan rahmet,ailelerine ve sevenlerine sabır dilerim.
Aşagı yukarı tüm forumlarda,haberlerde yazılanları okudum söylenenleri dinledim.Olaydan sonra birçok kişiylede irtibata geçip görüştüm.Bir arkadaşımız güvenlik telleri 10 m geride idi ama seyirci yıktı demiş ve oldukça tepki toplamış hepinizden.Ancak ucuz atlatıldı die bahsettiğiniz Ankara yarışı bu mesafelerin ne kadar da önemli oldugunun en acık göstergesi bence.Tamam belki 10m kısa ama 20m lik mesafe belki seyirciye kacacak 4 5 sn gibi az bizaman kazandıracak olabilir ama otomobil kullanan herkes bilir ki bu kadar zamanda 20 ye yakın manevra yapabilir insan.Ankara yarışında da evet seyirci yola yakındı ve evet Tolga Savacı kontrolünü kaybetti ama yeterli mesafe sayesindede yön değiştirip durabildi, seyirciler kaçabilecek zamanı bulabildi.Elbette organizatöründe suçu vardır elbette seyircininde suçu vardır.Bana göre futbol maçında bile tel örgüye ihtiyaç duyulan ülkemizde organizatörler kadar kendimizide yargılamalıyız.
MÜFETTİŞ İSTENDİ
Yarışların, seyircinin izdihamı nedeniyle bir kaç kez durduğunu ifade eden Yapsakaloğlu, “Ne kadar önlem alırsanız alın, 200 kilometre hızla giden bir araç pistten çıkarsa, kazayı engelleyemezsiniz” dedi. bu ne demektir ya??? adamlar resmen diyorki biz önlem almadık ama alsak ne olur zaten araba çok hızlıydı!!!!!! NASIL Bİ MANTIKTIR BU?? NASIL Bİ YAKLAŞIMDIR BU?? sen kazayı engellemek için elinden geleni yaparsın, güvenlik önlemlerini alırsın sonra olacak kazalarda dersinki ben önlemimi aldım ama oldu... zaten işin neresinden tutsan ihmalkarlık çıkıor insanlar hala çıkıp diyorki önlem almadık ama alsaydıkta bişey değişmezdi.. YAPMAYIN YA!!! YAZIKTIR!!!
Bu üzücü olayı yaşayanlardan biri olarak söyleme isteiğim çok şey var aslında ama bugün değil.
Öllenlere Tanrıdan rahmet yaralılara acil şifalar dilerim.Levent KESEN ede geçmiş olsun diyorum.
Yalnız anlamadıım birşey var.Yorumlarda Opetin adı da anki suçlu imiş gibi adının geçmesi.OPET sadece sponsor olur ve parayı verir.Gerisi TOSFED in işidir
Fortis Türiye 1 nci lig maçında olada bir şekilde seyirci mesela tribün çökse ve ölse.Suçlusu Fortismidir o satad kiminse onun mudur ve bunu açığa çıkarmak Fortisinmi yosa Türkiye Futbol Federasyonunun işimidir?
Bu yazıyı üzüntünüze veriyorum.Eminim mantıklı düşünürseniz ne kadar yanlış olduğunu anlarsınız.Motor sporlarında bilirsinizki işle dier federasyonlar gibi yürümez.TOSFED Turkiyede FIA nın yetkilisidir ama yarışları TOSFED yapmaz.Yarışları "Organizator Klupler" yapar.Futbolda ise turnuvaları federasyon bizzat düzenler.Organizator klub kim ise ordan başlanmalı suçlu aramaya.Ayrıca WRC de dediğiniz gibi çok insan öldü ama WRC ve drag komple başka alanlardır.Bi kere biri pist yarışı.Güvenlik konusunda karşılaştırılacaksa pist yarışlarıyla karşılaştırın.Siz WRC yi yakınen takip edebilen birisiniz.Antalyada etapta safety yola yakın die yarış startı vermeyen bir organizasyon WRC.Bence sorumluluk Organizator Klub,Yarış direktoru ve komserlerindedir...
OPET elbette sosyal bir mesaj verdi mesajın adı
OPETTEN BENZIN ALMAYIN ASFALT AĞLAR
ASFALT ŞU AN AĞLIYOR
ÖLEN 3 KİŞİYE AĞLIYOR
AMA TOMSFED ESAS BU İŞİN SORUMLUSU ONLARA BASKI YAPMALIYIZ YILLARDIR TABİRİ CAİZ İSE BİZİ SERSERİ İT GİBİ GÖRDÜLER O KADAR BURUNLARI HAVADAKİ HİÇ BİR ŞEY UMURLARINDA DEİL ŞU AN HİÇ BİR AÇIKLAMA SORUMLULUK ALMA ÜZERİNE YOK SADECE UFAK Bİ BAŞSAĞLIĞI NOTU ARKADAŞLAR TOMSFEDİ PROTESTO EDELİM BUNDAN 7 - 8 SENE ÖNCE BURSADA MOTOR DRAGI YAPTI TOMSFED VE SONUÇ YİNE 1 ÖLÜ 1 YARALI TOMSFED ARTIK BİZİM SESİMİZİ DUYMALI ÇIKIP ORGANİZASYON YAPACAKSA BU TİP SİTELERE ORGANİZASYON İLE İLGİLİ DAYANIŞMA İÇİNDE OLMALI ÇÜNKÜ BİZ BU İŞLERİ ORGANİZASYON EKİBİNDEN DAHA İYİ YAPARIZ NEDENİ ZATEN HAYATIMIZ BUNLA GEÇİYO KİRALIK GÜVENLİK ŞİRKETİNDEKİ ADAMLAR NE BİLSİN NE OLDUUNU
SÖZÜN ÖZÜ İNSANLARIMIZ ARTIK TOMSFEDIN DERME ÇATMA ORGANİZASYONLARINDA HAYATINI RİSKE ATMAK DEİL TOMSFEDTEN HER İLE PİST YAPMASINI İSTEMEK PİST YAPIN KARDEŞİM İNSANLARA BİZİ PİSTLERDE GÖRMEK İSTEYEN OPETÇİLER BENZİN SADECE PİSTE ÇIKABİLEN ARAÇLARA DEİL HEPİMİZE SATIYOSUN PİST YAPIMINA SPONSOR OL ÖLEN ŞAHISLARIN İSİMLERİNİ VERELİM HİÇ DEİLSE O KADAR BOŞA ÖLEN BU İNSANLARIN ADI BOŞA GİTMEMİŞ OLSUN AİLESİ HARİÇ KENDİMİZİ KANDIRALIM BELKİ AFFEDERİZ SENİDE TOMSFEDİDE AMA ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR O AİLELERİN ÇEKECEĞİ ACIYI ORDAKİ KAZA YAPAN ARAÇTAN ÇOK SİZİN ÇEKMENİZ LAZIM OPET VE TOMSFED TABİ İNSANLIK KIRINTILARI VARSA
BEN OPET İ PİSTLER YAPIMINA SPONSOR OLANA KADAR PROTESTO EDİP KESİNLİKLE YAKIT ALMAYACAĞIM HERKESİ BUNA DAVET EDİYORUM
UNUTMAYIN ORDA ÖLEN BİZDE OLABİLİRDİK
OPET SPONSORLUĞUNDA ÖLDÜ O KİŞİLER OPET SPONSORLUU İLE İSİMLERİ YAŞATILMALI
Murtana'ya kesinlikle katılmıyorum.
benim bildiğim herhangi bir organizasyona sponsor olan firma, organizasyonun yönetimine müdahil olamaz... tek yükümlülüğü sponsorluk bedelini karşılayıp organizasyona maddi destek olmaktır.. bu bağlamda sponsorun,organizasyon güvenliği düşünmesini beklemek çok ütopik bir bakış açısı olur. kaldıki biz motor sporlarını seven insanların yaptığı,seyrettiği, katıldığı organizasyonlara %100 destek veren kaçtane kuruluş var? bence protesto yerine tüm destekleri için teşekkür etmeliyiz...
unutlmamalıki opetin sponsorluk yapma gibi bir zorunluluğu hiç bir zaman olmadı yapılan yatırımlardan kazanılan reklam potansiyeli bence yatırım göz önünde olunca çok komik kalıyor... yani bu işi para kazanmak için yapmıyorlar ve bu tarz firmaları pist yapmadı diye suçlamak sabancı gurubuna istihdamı artırmadı demekle paralellikte ...
Arkadaşlar, öncelikle başımız sağolsun.
Konuya yazmak istemiyordum fakat haksız yapılan eleştrileri gördüğüm için sizinle önümde cereyan eden birkaç olayı paylaşmak istedim.
Yarışta olan arkadaşlar bilirler, Opetin sadece yarışmacı olarak katıldığı ve yarışı düzenleyen klube sadece maddi destek verdiğini hatırlatmak isterim. Opet yarış organizatörü değildir.
Opetin ilk aracı kalktıktan sonra Opet otobüsü önünde opet sürücüsü ve hakemler arasında şahit olduğum konuşma gerçekten çok ilginç. Opet sürücüsü "seyircinin içerisinden geçiyoruz, lütfen müdahele edin, yoksa bu şartlarda yarışmamız çok zor" konuşmasından sonra yarış durduruldu. Daha sonra opetin ikinci arabası, yani Levent Kesen, mücadele 1-1 olduktan sonra biliyorsunuz finishteki opet balonu yıkıldı. Daha sonra tekrar start verildi, ve 2 ve 3 numaralı yani Levent Kesen ve Eren Demir start a çağırıldı. Fakat her iki sürücüde bu şartlarda kalkmak istemediklerini ve yarışın iptalini, finalinde bir başka yarışta koşulmasını hakemlere bildirdiler. Federasyon yetkilileri araçları çekerseniz ve iptal durumu olursa ANTOK (antalya otomobil ve motorsporları klubu)'un ceza alacağını ve önümüzdeki 2-3 yıl WRC de dahil herhangi bir yarışı organize edemeyeceğini söylediler ve hatta o zaman bekleyin, tüm seyirci dağıldıktan sonra saat kaç olursa olsun ayrı olarak sizi yarıştıralım dediler. bu olay ben dahil yaklaşık 5-6 kişinin önünde cereyan etti. ve daha sonra anonsu iptal edip, alt gruptaki araçları çağırıp yarıştırdılar. 45 dk kadar sonra güvenlik sağlandı diyerek tekrar Levent Kesen ve Eren Demir'in ismini anons ettiler.
Bilemiyorum ama bu kadar dirençten sonra böyle üzücü bir olayın gerçekleşmiş olmasına kader demekten başka denilecek birşey gelmiyor akla. ve düşününki şu anda ben demiştim diye kendine kahreden ve vicdanı ile başbaşa kalmış olan bir Levent Kesen ve bunu hayatları ile ödeyen 3 kardeşimiz .....
Lütfen önyargılı davranıp ağır eleştiriler yapmaktansa, bu yazıyı okuyup suçlu kim siz karar verin. ve ayrıca Son yarışta 50 mt daha bir sıkıntı olmasaydı hiç birimiz ne bu güvenlik önlemlerini ve nede olması gereken duyarlılığı konuşmayıp süper yarıştı diyerek ortalıkta dolaşıyor olacaktık.... ve ne olursa olsun bu tip yarışlarda ilk 50 mt den sonra yarışı pistten en uzak seviyede seyretmek gerekir. Neden ülkemizde tedbir alınması için ilk önce kötü bir olay yaşanması gerekiyor?
Tekrar Başımız Sağolsun...
Konuya yazmak istemiyordum fakat haksız yapılan eleştrileri gördüğüm için sizinle önümde cereyan eden birkaç olayı paylaşmak istedim.
Yarışta olan arkadaşlar bilirler, Opetin sadece yarışmacı olarak katıldığı ve yarışı düzenleyen klube sadece maddi destek verdiğini hatırlatmak isterim. Opet yarış organizatörü değildir.
Opetin ilk aracı kalktıktan sonra Opet otobüsü önünde opet sürücüsü ve hakemler arasında şahit olduğum konuşma gerçekten çok ilginç. Opet sürücüsü "seyircinin içerisinden geçiyoruz, lütfen müdahele edin, yoksa bu şartlarda yarışmamız çok zor" konuşmasından sonra yarış durduruldu. Daha sonra opetin ikinci arabası, yani Levent Kesen, mücadele 1-1 olduktan sonra biliyorsunuz finishteki opet balonu yıkıldı. Daha sonra tekrar start verildi, ve 2 ve 3 numaralı yani Levent Kesen ve Eren Demir start a çağırıldı. Fakat her iki sürücüde bu şartlarda kalkmak istemediklerini ve yarışın iptalini, finalinde bir başka yarışta koşulmasını hakemlere bildirdiler. Federasyon yetkilileri araçları çekerseniz ve iptal durumu olursa ANTOK (antalya otomobil ve motorsporları klubu)'un ceza alacağını ve önümüzdeki 2-3 yıl WRC de dahil herhangi bir yarışı organize edemeyeceğini söylediler ve hatta o zaman bekleyin, tüm seyirci dağıldıktan sonra saat kaç olursa olsun ayrı olarak sizi yarıştıralım dediler. bu olay ben dahil yaklaşık 5-6 kişinin önünde cereyan etti. ve daha sonra anonsu iptal edip, alt gruptaki araçları çağırıp yarıştırdılar. 45 dk kadar sonra güvenlik sağlandı diyerek tekrar Levent Kesen ve Eren Demir'in ismini anons ettiler.
Bilemiyorum ama bu kadar dirençten sonra böyle üzücü bir olayın gerçekleşmiş olmasına kader demekten başka denilecek birşey gelmiyor akla. ve düşününki şu anda ben demiştim diye kendine kahreden ve vicdanı ile başbaşa kalmış olan bir Levent Kesen ve bunu hayatları ile ödeyen 3 kardeşimiz .....
Lütfen önyargılı davranıp ağır eleştiriler yapmaktansa, bu yazıyı okuyup suçlu kim siz karar verin. ve ayrıca Son yarışta 50 mt daha bir sıkıntı olmasaydı hiç birimiz ne bu güvenlik önlemlerini ve nede olması gereken duyarlılığı konuşmayıp süper yarıştı diyerek ortalıkta dolaşıyor olacaktık.... ve ne olursa olsun bu tip yarışlarda ilk 50 mt den sonra yarışı pistten en uzak seviyede seyretmek gerekir. Neden ülkemizde tedbir alınması için ilk önce kötü bir olay yaşanması gerekiyor?
Tekrar Başımız Sağolsun...bu yazı için teşekkür ederim :applaus:
Tekrar Başımız Sağolsun...
Ümit herşeyi tüm açıklığı ile gözler önüne sermişsin ...
Tekrardan ölen kardeşlerimize Allah rahmet eylesin ,ailelerine, yakınlarına sabırlar versin...
Levent Abinin durumunu anlamak hiçde zor değil yılların yarışçısı evelki senelerde karşılıklı muhabbet etmişliğimiz var o kadar canayakın bu sporu ülkemize sevdiren gelişmesinde önayak olan bi abimiz ki,eğer güvenlikte endişesi olmuşsa ki zaten dile getirmiş ısrarla o kalkışı iptal etmeyip yaptıranlar şimdi nası bir vicdan azabıyla başbaşalar merak ediyorum.
Allah Levent abiye sabırlar ve dayanma gücü versin hiç kolay değil.....
arkadaşlar isim hakkı nedir sizce oped tosfed nedir o zaman bunlar güvenliği gelip kontrol edip olmamış kaldırmıyorus demeleri gerekmez mi
bu bir sorumluluk deilmi ii gidenden pay alınnıyoda kötü gidende nie sıyrılıyolar
ateş düştüğü yakıyo
kendi ailenizden biri düşünün kime kızacan ordaki bekçiyemi yoksa düzenleyenemi yapmayın
tüm türkiyede organize olunuyo şu an cuma açıklaması bekleniyo eğer sorumluluk alınmassa yurt çapında protesto yapılacak
bizi pistlerde görmek isteyenler bariyersiz bir piste sponsor olarak ne demek istiyolar ???
Bende tekrardan hem ölen arkadaşlarımızın ailelerine hemde Levent KESEN 'e sabır diliyorum
çünkü bende bizzat Levent KESEN ambulansa bindirildikten sonra aynı ambulansa yanına yatırılan yaralıya bile nasıl baktığını gözlerindeki o ifadeyi gördüm ve ben bunu bile unutamıcam
pilot levent beyin en ufak kabahati yoktur araç bu kontroldende çıkar her şey olur o kişleri oraya dizenleri ve oraya dizenleri uyarmayan asıl sorumluları düşünüp kabullenmeli meseleyi
pist yapsınlar tribünlü bunu yapacak güç onlar sorumluluk budur bence
eee
isim hakkı sadece aidat mı toplamak demek
katalonya oto seat teame istanbul parkta seat cup araçları ile eğitim verdiğinde sabah alakasız bi yerde meydana gelen küçük bi aksilik yüzünden az daha org iptal edilecekti
sorumluluk budur
oysa antalyalılar anlatsın toplanma yerlerinde millet arkada gazlamış pist desen hakgetire bu güvenlik kime ait güvenlikten kim sorumlu
cvplar lütfen
Federasyon yetkilileri araçları çekerseniz ve iptal durumu olursa ANTOK (antalya otomobil ve motorsporları klubu)'un ceza alacağını ve önümüzdeki 2-3 yıl WRC de dahil herhangi bir yarışı organize edemeyeceğini söylediler
kim söledi bunu ???
ben boşuna baarıyom burda demek
misafir712
18-04-2006, 15:56
Fakat her iki sürücüde bu şartlarda kalkmak istemediklerini ve yarışın iptalini, finalinde bir başka yarışta koşulmasını hakemlere bildirdiler . Federasyon yetkilileri araçları çekerseniz ve iptal durumu olursa ANTOK (antalya otomobil ve motorsporları klubu)'un ceza alacağını ve önümüzdeki 2-3 yıl WRC de dahil herhangi bir yarışı organize edemeyeceğini söylediler ve hatta o zaman bekleyin, tüm seyirci dağıldıktan sonra saat kaç olursa olsun ayrı olarak sizi yarıştıralım dediler...
45 dk kadar sonra güvenlik sağlandı diyerek tekrar Levent Kesen ve Eren Demir'in ismini anons ettiler...
Muhteşem güvenlik tebrik ediyorum çok güzel sağlanmış . 200km hız yapan aracı yıkık dökük bir tel örgünün durduramayacağını düşün(e)meyen ( görmezden gelen ) bir federasyonumuz var . İlk olayda değil bu . İşte buna oturup ağlanır yani .
Federasyon böyle bir şeye nasıl zorlar ? İstemiyor işte güvenli hissetmiyor bunuda beyan ediyor . Sen olmaz Antalya'da diğer yarışlar tehlikeye girer diyip herşeyi görmezden geliyorsun . İkiside kalktı 3 kişi öldü rahat uyuyabiliyor musunuz ? Televizyonda kaza görüntüleri çıkınca zaplıyabiliyor musunuz görmezden gelip ? Yakınlarınızı drag yarışlarını izlemeye davet edebiliyor musunuz ?
Şu iki cümle bile olayı çok güzel özetliyor . Ben federasyonda bu drag olayı ile kim ilgileniyorsa ve Antok'ta bu işin altına kim imza atmışsa istifalarını istiyorum . Artık bu kadar şeyden sonra koltuklarınızda oturamazsınız, spor adına bişeyler yapamazsınız, yapacağınızı olumsuz yönde yaptınız . 2 gün oldu hala bir açıklama yok . Araştırılıyormuş . Arkadaşlar sorarım size bunun araştıracak neresi var ? Ben çok açık açık söylüyorum bu işten beklediğim gibi cezalar çıkmazsa bütün federasyonu FIA'ya şikayet edeceğim . Vatandaşlık görevi olarak bunu yapacağım, yapacağımki insanların canını bir daha böylesine tehlikeye atamayın .
Sadece Antok'da değil . EOSK ve ANOK'ta vakti zamanında düzenlenen yarışların hesabını versin . Karşıdan karşıya geçen seyircilerin, pistin 2 metre dibinde duran seyircilerin, otoparkta yapılan rezilliklerin .
Bu şampiyonada yıllardır çok çok büyük ihmalkarlıklar var . Hep bu seferde bişey olmadı bu seferde bişey olmadı dedik kandırdık kendimizi . Oldu işte ...
olmazmı bursadada motor drag yapıldı sonuç 1 ölü 1 yaralı 7- 8 sene önce karşıdan karşıya geçti biri şimdi o geçen suçlu ama geçiirten???
sonra gençler yollarda organize olup gazlıyolar
e bunun sebebi nedir
bizi pistlerde görmek nasıl olacak pist kenarlarında daha kaç can gidecek
milli takım başarısız olduunda fatih terim sorumluluk benimdir die üstüne alınca hata mı yapıyo neden alıyo oynadılar olmadı ben napayım diebilir
burdada aynısı oluyo bence
opet sadece para verip sponsor olduğu şeyi araştırmazsa o da içine dahil olacaktır bi dakka arkadaşım bu ne organizasyon derhal önlem alın diecek bir adam olmalı para veriyon düdüğünü çalacaksın
misafir712
18-04-2006, 16:04
http://www.haberturk.com/news/224386.html
Güzel aynen devam . Bütün sorumlular umarım bu olayın ve önceki sorumsuzlukların cezasını çekerler . En aşağı görevliden en üst görevliye kadar .
murnataya tam destek weriorum arkdaslar sölediklerinde tamamen haklı
tribünsüz piste sponsor olanda, orada organizasyon yapan firmaların hepside bana göre suçludur. eninde sonuda bu profesyonel bi yarış. araclar profesyonel . pilotlarda akabinde profesyonel. Ama ne olursa olsun bu arabaların we bu pilotların kaza YAPMAMA gibi bir durumları yok . adı üstünde yarış bu hersey olur. sadece şunu düşünmenizi istiyorum aynı kazayı körfez yada autodrom pistinde olduğunu düşünün. sonuc ne olurdu?? bence değişen çok bişey olmazdı eninde sonunda o süratteki bir araba o telleri we duwarı aşarak yine tirbündeki insanların üstüne düşecekti. he burdan ne sonuc cıkıo eninde sonunda bu olayın suçluları bir sekilde cezalandırılmalı. ama adaletli bir şekilde yalan dolan olmadan. we biz şunun peşinde olmalıyız bizim arabalarımızı deniyebileceğimiz yani kabaca gazlıyabileceğimiz güwenli bir pist.... şahsım adına konuşuyorum ; ben istanbul awrupa yakasında oturuyorum bir organizasyon düzenlemek istiyorum yada ne biliyim 15 arkadasımla toplanıp drag yapmak istiyorum legal yollarla nereye gitmem gerekio auto droma yada körfeze.. yaklaşık bana 100 km uzaklıkta bu bahsettiğim yerler. KISACASI ben şunu istiyorum istanbul içinde güwenli her standarda uygun we we we FAHİŞ FİATLAR olmadan adam gibi bir pist istiyorum. bu saatten sora birlik olup gerekli mercilere isteklemizi bildirmemiz gerekio.
SAYGILAR
bursadaki pist inşaatı 5 nci senesinde hala ses yok şaşalı bir şekilde pist yapıyoz dendi tısss en yakın pist 130 km körfezde
pistlerde görmek istiyoruz kendimizi
yeterince açık ve net
sosyal mesajı gayet bol olanından
ve ilk yapılan 3 piste ölenlerin adlarının verilmesini istiyorum şahsen
yaşananlar güzel olsaydı hooop dur bakalım bu işi ben yaptım diye ahkam kesen çok olurdu.ama ne oldu bir facia kimse üstüne alınmıyor kimseden ses çıkmıyor.olan motorsporlarını seven bizlere oluyor.yarışlarımız iptal ediliyor.şu zamana kadar serseri sporu olarak görülen ki bu yarışlara karşı çok katıydılar,onlarda en az bizim kadar bu facia nın faturasını ödeyecekler bence,federasyon bu saatten sonra bir drag oldugu zaman organizasyona kuş bakışı degilde kendini daha sorumlu hissederek ona göre davranacak.bu federasyona şonuç olarak mahkümuz.ölenlerin isimlerinin pistlerimize verilmesini bende isterim...allah rahmet eylesin.toprakları bol olsun!!
ekremkarakurt
18-04-2006, 16:45
arkadaşlar Bilmem Farkindamisiniz Ama Türkiyede Insanlarin çikip Arabalarini Deniyeceği,drag Yapacaği,time Trail Yapacaği Pist Yok Denicek Kadar Az Hatta Olanida Parali Ve Düzgün Değil...
Caddelerde Gazliyoruz Neden?
çünkü Insanlarin Arabalarini Deniyeceği Bir Yer Yok,kazalar Oluyo Insanlar ölüyo Ama Devlet Uyuyo,neden Uyuyo çünkü Devletimizde Belki Bu Işleri Bilmiyo Belkide Kimse Henüz Uyandirmadi...
Geçen Gün Olan Kaza Sonucu Bazi Insanlar Bazi şeylerin Farkina Varmişlardir Inşallah,drag Pistinde Tel örgüden Koruma Yapmişlar,bu Nasil Bir Zihniyet Ben Anlamadim,hiçmi Akliniz Beyniniz çalişmiyor, Insan Hayati Bukadarmi Ucuz,hepinize Yaziklar Olsun...
Ben Diyorumki Bir Kampanaya Başlatalim Türkiyedeki Bütün Siteler Ile Konuşalim Ve Imza Topliyalim,yetkili Insanlarin Karşisina çikalim,basinla Görüşelim Gereken Ne Ise Yapalim,ikitelliye Değil Pistte çikmanin Mücadelesini Verelim..
Bu Konuda Herkezin Düşüncelerini Merak Ediyorum Ve Ne Yapabiliriz Diye Fikirlerimizi Paylaşalim Artik Sesimizi Duyuralim...
Hepinizi tebrik ederim arkadaşlar.Duyarlılığınızdan ötürü.Bu spor adına düzelmesi için yapmaya çalıştıklarınızdan dolayı.
Ama maalesef fedarasyondan farkınız yok.Onlar nasıl bu tür bir olay olmadan önlem almıyor olanlar umursamaz yaklaştıysa sizlerde onlar gibi bu güne kadar umursamaz yaklıştınız anak böyle bir olaya olunca şunu yapalım bunu yapalım demeye başladınız.
Aylardır drag bölümünde bir hareet bir mesaj yoktu.Ama bu olay sayesinde yürüdü gitti,
Madem eskiden beri olanları biliyordunuz tepkiniz neredeydi?
yani şimdi tepki vermek yalnış diosun
tepki vermeyeip bir kaç can daha alınmasını mı isteyelim
bunları kaç kere dile getirdik yerel olarak yerel yetkililere biz illegal drag yaptık 100 araba güvenli bi şakilde yarıştı ve bitti legal yarış yapıldı sokak ortasında bursada 3 araç birbirine girdi allahtan bişi olmadı biz hep sölüyos bunları buralarda yerlerine artık ulusal tepki olmalı canlar gidiyor
peki siz neden bir anket yapmadınız siz de pekala görüyodunuz aynı sorunları ???
pist eksikliği her zaman gündemdeydi bu tip konuların konuslmadığıda nerden cıkartılıyor son olay artık bıçağın kemiğe dayandığının göstergesidir.
bu saatten sora tartışmaları bir kenara bırakıp ne yapabilirzi tartışsak arkadaslar daha ii olmazmı
mesela ekremkarakurt un yazdıklarından başlasak bu konuya yoğunlaşalım arkadaşlar ölen arkadaşlarımız için hiç diilse şunu unutmayalım orda bizde ölebilirdik!!!
ekremkarakurt
18-04-2006, 17:06
bence olan olmuş dememeli ve bana dokunmayan bin yıl yaşasın mantığından kurtulmalıyız,toplıyalım bütün tuning sitelerini yapalım 1000 araçlık konvoyumuzu,çağıralım basınıda derdimizi anlatalım
Sizler bile kime ve neye tepki gösterilmesi konusunda hem fikir değilken,
ACT nasıl tepki göstersin?
ACT'nin tepkisi, üyelerinin tepkisidir.
Günlerdir forumumuz bu olaya dair mesajlarla dolu.
Daha ötesi bu işte bayrağı taşımaktır.
ACT'nin bu tür bir liderliği taşıyacak düzeyde Draglarla ilişkisi bulunmamaktadır.
ne yani bu olaya sessiz kalmamızımı sölemek istiosunuz söyeledikerinizden ne anlayalım
biz birlik beraberlik dostluk cercevesinde bir tepki gösterelim dioruz bu olaya
bülent kardeşim
sözkonusu neden olmasın
senin draglarında iptal olmadımı şimdi
veya şöle söleyeyim
konuyla alakası olmayan bir insan direkt gördük işte bak neler oluyo
hepiniz bölesiniz dediğinde sana bu laf ağır gelmeyecekmi adı otomobil denen her spora bu yakıştırma olacak veya sitelerede senin uğruna çalıştığın onca şey bir kalemde silinmedimi şimdi bunların sorumluları bu işi tealfi etmemelimi sence biz bir hiçmiyiz
sosyal mesajlar sosyal birlikteliklerin faaliyetleri ile değer kazanır kanaatindeyim
ACT'nin bu tür bir liderliği taşıyacak düzeyde Draglarla ilişkisi bulunmamaktadır.
bu son kelimeler inanın beni çok üzdü :1nee: :1nee: :1nee: :1nee:
ewet act desteklerinizi bekliyoruz
cabrioman
18-04-2006, 17:38
arabaların teknik şartnamelerinin nedenli ağır olduğunu biliyoruz, yüksek klasmanlarda, vabrio araçlarda rollbar zorunluluğu gibi..bunun yararını gördük sürücüde pek bişey yok sayılır o kazaya göre demek ki yönetmelik doğru...
PEKİ: rollcage olmayan araçların o sınıfta yarışması yasak kesin diskalifiye, peki yönetmeliğin seyir güvenliğini kapsıyan kısımları neden eksik uygulanıyor? ben ankara draglarında yangın tüpü yok diye elenen araçlar biliyorum, hakemler ssonuna kadar haklı işlerini yapıyorlar...e peki yönetmeliğin araçlar haricinde yazan kısımları hikaye mi? onlar neden uygulanmıyor...burdaki sorun ne yönetmelik ne sponsor, uygulamadaki hatadadır...pist güwensizse önce durduracak gerekirse iptal ediceksin, kuralları uygulayacaksın ötesi yok...nasıl yangın tüpü olmayanı yarıştırmıyosan, güwenlik yoksa yarışı da yapmıcaksın...
...burdaki sorun ne yönetmelik ne sponsor, uygulamadaki hatadadır...pist güwensizse önce durduracak gerekirse iptal ediceksin, kuralları uygulayacaksın ötesi yok...nasıl yangın tüpü olmayanı yarıştırmıyosan, güwenlik yoksa yarışı da yapmıcaksın...
tamam eywallah uygulamda hata war eywallah peki bu organizasyonu yapanlar we sponsorlar ne yaptıklarını biliyolar dimi ...
dur bakalım biz drag yapıcaz ama nerdeyiz ne yapıorus pistimiz uygun mu ne bilim arabalar ne durumda güwenlik ne sewiyede bunları hiç sormamışlarmı kendilerine .. NE YANİ YÖNETMELİĞİ KURUP PARAYIDA BASTIRDIKTAN SORA "SÖZDE LEGAL" Bİ YARIŞ YAPMAK BU KADAR KOLAY MI ?
WRC tehlikeye girer die durdurmamışlar baksana
arkadaşlar artık olan oldu bu 3 can gitti ger i gelmez ama sorumlular ortaya çıkmalı kim olursa olsun en dipten tepeye kadar herkes üstlenmeli
bir an önce yurt genelinde önemli potansiyeli yüksek merkezlere pist yapılmalı ve ilk yapılan 3 piste bu genç kardeşlerimizin isimleri verilmeli belki o zaman bir şeyler deişicek bu ülkede
biz Bu Olayin Faillerinin Cezalandirilmasini We Yeni Pistlerin Inşaa Edilmesini Istiyoruz. We Yapilan Ilk üç Pist ' Ede ölen Arkadaşlarimizin Isimlernin Werilmesini Istiyoruz.
lütfen Arkadaşlar Bu Konuda Kayitsiz Kalmayalim. Birlik Olup Tepkimizi Gösterelim. Hakkimizi Arayalim.hiç Değilse ölen Arkadaşlarimiz Için ....
MertVtec
18-04-2006, 18:02
Türkiye de maalesef öncelik her zaman icin para, maddiyat ve çikar iliskilerine dayaniyor, en son olarakta insan hayati geliyor.
Bir firma bilmem kac milyon dolar parayi reklam icin harciyor; niye ismi duyulsun satislari arttsin diye. "resmi" olarak düzenlenen yarislara sponsor "destek" oluyor , neden hep ayni, para, satis, reklam.
O kadar duyarli reklamlari dusunebiliyorsunuzda, destek oldugunuz organizasyondaki hatalari niye gormuyorsunuz?
Federasyon yetkilileri niicin onlem almadan resmi yaris duzenliyor.
Onlem almadiktan sonra, cadde de yarisip kaldirima cikmak ile , pistte yarisip seyirciye carpmak arasinda hic fark yok.
Hep olay olduktan sonra konusuluyor deniyor.Ama konusmayanlarda var, Hickimse ,Evet pistte yeterli güvenlik önlemini almadigimiz icin bu kaza olmustur kimse diyemiyor.
Hickimse ,Evet yolun kenari insanlarla dolu oldugu halde 2 metre yanlarindan kontrolsuz olarak gazlayip gectim diyemiyor.
Evet sponsor oldum ama ben isin reklam kismina baktim , güvenlik falan ilgimi cekmiyor.Gencleri, Pistlere adimiz daha fazla duyulsun satislar arttsin diye davet ediyoruz diyemiyor.
Sonra, herkes sucu birbirine atar, kimse ustlenmez herkes haklidir cunku.
Organizasyonu düzenleyen de , destek olan da , o pistte yarisan da sucludur.
Ama merak etmeyin bir süre sonra unutulur , bir daha sefere kadar.
Insan hayati sudan ucuz cunku.
Onemli olan cikarlar zarara ugramasin.
mert burda amaç zaten unutturmamak
bu sefer unutulmasın
destek olalım birbirimize
cabrioman
18-04-2006, 18:12
bakın hepimizin çok sewdiği, ama sanırım artık yayınlanmıcak olan OPET reklamının amacı neydi? kendi reklamıyla beraber drag yarışlarının reklamını yapmak...şimdi bakın PetrolOfisi gitti Fisicella nın takımına sponsor oldu GP2 de, allah korusun ama, Jason a bişi olsa sorumlusu PO mu olucak? o aracın teknik verilerini güwenliğini PO mu denetlicek, ya da arabalarınız güwensiz deyip sponsorluğu mu bırakacak? OPET bu işi kendi reklamı için yapmaktadır bu gerçeği unutmayın, haaa şimdi kötü reklamları oldu o da onların riskiydi....ama adamlar bi yönetmelik çıkartın biz yarış düzenlicez demediler ki...2 sezon isimsiz düzenlenen we zaten var olan bir organizasyona sponsor oldular...organizasyon sorumluluğu hiçbi zaman kendilerinde değildi hala da öyle...
Bu ülkede SEAT CUP yapılıyor değil mi? SEAT o işin hem sponsoru hem de düzenleyicisi, ama neye göre? federasyon kurallarına göre...ORGANİZASYON DÜZENLEMEKLE, ZATEN VAR OLAN BİR ORGANİZASYONA SPONSOR OLMAK KAVRAMLARINI LÜTFEN KARIŞTIRMAYALIM...BU ŞU AN İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUMU SONUÇSUZLUĞA DOĞRU İTER...
cabrio man bu dediğin şeyler güvenlik önlemleri alınan organizasyonlar kişi kendine yapar o zaatan riskte ama burda org hatasını görmesse yetkili gönderip sponsor sonucuna katlanmalı bence
yatırım yaptığını göreceksin
bülena zaten cuma gününü bekliyoruz bizim amacımız burda gündem soğumaması el altına gitmemesi meselenin
MertVtec
18-04-2006, 18:35
bakın hepimizin çok sewdiği, ama sanırım artık yayınlanmıcak olan OPET reklamının amacı neydi? kendi reklamıyla beraber drag yarışlarının reklamını yapmak...şimdi bakın PetrolOfisi gitti Fisicella nın takımına sponsor oldu GP2 de, allah korusun ama, Jason a bişi olsa sorumlusu PO mu olucak? o aracın teknik verilerini güwenliğini PO mu denetlicek, ya da arabalarınız güwensiz deyip sponsorluğu mu bırakacak? OPET bu işi kendi reklamı için yapmaktadır bu gerçeği unutmayın, haaa şimdi kötü reklamları oldu o da onların riskiydi....ama adamlar bi yönetmelik çıkartın biz yarış düzenlicez demediler ki...2 sezon isimsiz düzenlenen we zaten var olan bir organizasyona sponsor oldular...organizasyon sorumluluğu hiçbi zaman kendilerinde değildi hala da öyle...
Bu ülkede SEAT CUP yapılıyor değil mi? SEAT o işin hem sponsoru hem de düzenleyicisi, ama neye göre? federasyon kurallarına göre...ORGANİZASYON DÜZENLEMEKLE, ZATEN VAR OLAN BİR ORGANİZASYONA SPONSOR OLMAK KAVRAMLARINI LÜTFEN KARIŞTIRMAYALIM...BU ŞU AN İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUMU SONUÇSUZLUĞA DOĞRU İTER...
Guvenlik onlemleri olmayan bir organizasyona sponsor olmak ile güvenlik önlemleri alinmis bir organizasyona sponsor olmak arasinda fark vardir en azindan anlayis farki vardir.Formula 1 de de kazalar oluyor ama en üst noktada güvenlik önlemi aliniyor.Bir noktadan sonra her türlü onleme ragmen olay olmustur deniyor.Burada oyle bir durum yok.Benim bir firmam olsa boyle bir ortamda yapilan yarislara adinin karismasini istemem.
Sokak yarislarindan ne farki var?
ACT'nin bu tür bir liderliği taşıyacak düzeyde Draglarla ilişkisi bulunmamaktadır."...
Bu da talihsiz bir aciklama olmus.
Burasi bir otomobil forumu, ustelik Türkiye nin Otomobil Kulubu , lider seviyede bir organizasyon, topluluk olusturulmus.
Buradaki uyeler yarislara katiliyor, yarislari izliyor, yorumlar yapiliyor, yarislara gidip stand aciliyor.Destek veriliyor,sticker tasiyor araclar vs.....
Yani , Bence her düzeyde ACT nin draglar ile iliskisi vardir.
Asagidaki fotolar zaten olayi özetliyor.
http://autoclubturkey.com/forum/showthread.php?t=42850
cabrioman
18-04-2006, 18:49
MertVtec, olayın asıl sorumlulularını tespit edemezsek bişeyi düzeltemeyiz...OPET çekildi farzedin sponsorluktan, zaten ne verdikleri ödül ödül, ne de maddi yardım yardım ben onu sawunmuyorum zaten...ama olayı OPET e yıkarsanız, asıl org sorumlularını es geçmiş olursunuz...TOSFED 2 sezondur OPET i zorla sponsor yapıyor, EKrem EKmenci 2 senedir seneye yokuz diyor, biliyor çünkü ortamı, başlarına gelecekleri, ama federasyon zaten ilgilenmediği bu spordan, sorumluluğu sponsora yıkarak kurtulamamalı..demek istediğim budur...
ekremkarakurt
18-04-2006, 19:01
arkadaşlar Birşeye Dikkatinizi çekmek Istiyorum
Farkinda Olduğunuz Gibi Bu Ulusal Draglara Sponsor Olan Firma Opet,yani Adamlar Federasyona Para Veriyor Ve Bu ülkede Drag Olayini Ayakta Tutmak Için Kendini Feda Ediyolar Ve Para Bağliyolar..
Kimse Kalkip Opeti Suçlamasin,burda Güvenliği Sağlamasi Gereken Opet Değil Federasyon Yani(tomsfed),birde Tomsfed Açiklama Yapiyo Biz Bütün önlemleri Aldik Seyirciler Tel örgünün önüne Geçmiş Diyolar,sanki Tel örgü O Arabayi Orda Tutabilicek,böyle Saçma Bir Açiklamada Yok Yani...
Kendimizi Opetin Yerine Koyalim Biz Drag Organizesi Yapiyoruz,örnek Veriyorum Otodromda Ve Oraya Sen Güvenlik Için Para ödüyosun(ayni şekilde Opetin Federasyona ödediği Gibi)ve Orda Bir Kaza Olayor Suçlu Kim ?bizmi Yoksa Oranin Güvenliğini Sağliyanlarmi...
Demek Istediğim Burda Suçlu Opet Değildir,basinda Opeti Karalama Kampnyasi Başlamiştir,herzamanki Gibi Rakip Firmalarin Asilsiz Haber Yaptirip Bu Olayi Opetin üstüne Yikmaya çalişmasindan Başka Bir şey Değildir,opet Bu Işten Elini çekerse Veya çekmek Zorunda Birakilirsa Türkiyede Drag Olayi Artik Rüya Olur,bazi Konularin Farkina Varalim Ve Yapmak Istedğimizin Opeti Karalamak Değil Pist Sayisinin Türkiyede Arttirilmasi Olduğunu Unutmayalim...
ekremkarakurt
18-04-2006, 19:20
abicim milletin derdi güvenlik olmayışı,f1 pisti gibi pist lazım türübün olucak ve seyirci yukardan izliyecek,koskoca devlet belli başlı illere drag pisti yapamıyomu
opetinde mutlaka hatası var bu olayda. ama opetin hata sıralamasında en aşağılarda yer alacağını düşünüyorum.. söylendiği gibi OPET 2 senedir SON kez sponsor oluyor.. çünkü EKREM EKMENCİ ve biliyorki OPET çekilirse zaten can çekişen doğru düzgün hiçbir iş yapılmayan herşeyi yarım yamalak olan DRAG sporu dahada kötü bir hale gelecek.. ülkemizde gençlerin bu kadar ilgi gösterdiği sevdiği bir spor dalına OPET in yanına bir iki SPONSOR daha bulamamak kimin başarısızlığıdır??? bakın TOSFED kazadan geçen bunca zamanın ardından ancak bir komisyon kurmuş ... 2 günde bu kadar haftasonuna kadarda rapor sunacaklarmış.. ne raporu allah aşkına neyi araştırıyorsunuz hafta sonuna kadar???? tek yaptıkları olayın soğumasını yankılarının biraz olsun dinmesini beklemek!!! WRC iptal edilmesin diye o yarışı devam ettirenler NERDESİNİZ??? GECE UYUYABİLİYORMUSUNUZ??? ve acaba o yarış iptal edilseydi WRC yi bugünkünden daha çokmu etkilerdi?? WRC yaşamını kaybeden 3 genç arkadaşımızdan dahamı değerli??? yazık o yarışı bu sebeple devam ettirmek büyük düşüncesizliktir!!!
MertVtec
18-04-2006, 19:47
MertVtec, olayın asıl sorumlulularını tespit edemezsek bişeyi düzeltemeyiz...OPET çekildi farzedin sponsorluktan, zaten ne verdikleri ödül ödül, ne de maddi yardım yardım ben onu sawunmuyorum zaten...ama olayı OPET e yıkarsanız, asıl org sorumlularını es geçmiş olursunuz...TOSFED 2 sezondur OPET i zorla sponsor yapıyor, EKrem EKmenci 2 senedir seneye yokuz diyor, biliyor çünkü ortamı, başlarına gelecekleri, ama federasyon zaten ilgilenmediği bu spordan, sorumluluğu sponsora yıkarak kurtulamamalı..demek istediğim budur...
Burada olayi opet e yikmiyorum.Federasyon dan o yarista yarisanina kadar herkes suclu.
Ortada cok buyuk bir ihmal var.Böyle bir olayin olacagi cok onceden belliydi, Daha once de ankara da boyle bir olayin benzeri yasandi.
Bence burada dogru olan yapilmasi gereken durum suydu;
Guvenlik önlemi olmayan pistlerde drag yarisi yapilmamaliydi.
Bu güvenlik önlemini federasyon saglamiyorsa , opette federasyona boyle guvenliksiz bir ortamda yapilan yarisa destek veremem ismimin gözükmesini istemem demesi gerekiyordu.Ilk kez yapilmiyor bu yaris.
Guvenlik onlemi olmayan bir yerde hic yaris yapilmasin daha iyi.Drag yapilacak diye insanlarin canini tehlikeye atmanin mantigi yok.
Boyle gelisim de olmaz zaten.Sponsor cekilirse drag biter deniyor.Keske güvenlik onlemi olmayan pistlerdeki yarislardan cekilseydi de yarislar yapilmasaydi.Federasyona baski yapsaydi.
Hatalar zinciri birbirini takip etmis.
Ben burada Opet in icin uzuluyorum.Iyi niyetli olarak bir ise destek veriyorlar , para harciyorlar ama cok basit hatalarin sonuclari buyuk oluyor.
Simdi "sizin gibi gencleri pistte gormek istiyoruz diyen birine" , sizin pistleride goruyoruz demezler mi? Yazik degil mi o kadar olumlu islerin boyle basit hatalar ile bozulmasina ?
Ben yine soyluyorum.
Yarisi düzenleyen Federasyon,
Yarisa destek olanlar
ve o yarista yarisanlar hepsinde suc var.
Resmi draglarinda, sokak yarisindan bir farki olsun artik.
SONER-VTI
18-04-2006, 20:21
Biraz önce star tv'de kazayla ilgili haberde, kazanın nedenlerinden birini NOS'a bağladılar. Sanki bu tarz yarışlarda ilk defa NOS kullanılıyor.
Biraz önce star tv'de kazayla ilgili haberde, kazanın nedenlerinden birini NOS'a bağladılar. Sanki bu tarz yarışlarda ilk defa NOS kullanılıyor.adamlar nerden bilsin??? işte toplumumuz bu kadar bilgili bu konuda:1nee::1nee::1nee::1nee:
deeppassion06
18-04-2006, 22:22
Hakan arkadaşımıza teşekkür ederim.Ben bu yarışın hazırlıkları sırasında birkaç kez ANOK la telefoda grüşmüştüm inanılmaz bir azim ve dikkatle çalışıyor olduklarını biliyorum.Hakan arkadaşımızın sözlerine gelince, çok haklı.Evet çok üzücü bir kazaydı,3 insan hayatını kaybetti.Ama bana gore spora sırtımızı dönmek yerine bundan sonraki organizsyonların güvenli olması için elimizden ne gelirse onu yapmalıyız.Evet eleştiride bir noktaya kadar yapıcı etki yapacaktır ama arkadaşlar bu kadar iyi niyetli organizatörlerde varken üzücüde olsa bi olay yüzünden insanlara sırtımıı dönmemeliyiz bence.Ne yapabiliriz bilmiyorum ama hep birlikte bundan sonraki organizasyonlarda hata olmaması için uğraşmamız gerekiyor bence. HAKSIZ MIYIM?
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.