PDA

'Full Versiyon'a Bak : amortisör + ses yalıtımı + aks yardım arkadaşlar...

mukbil
12-04-2006, 11:31
Beyler geçen ay buraya koni amortisör başlığında bir konu açmıştım . Saolsun bir çok arkadaş cevap yazıp bildiklerini aktarmış.
ben oktaykanın sitesine de baktım arkadaşlar kdv dahil 1500 YTL ye varan fiyatlara denk geliyor sarı koniler.
Benim arabaya yapmak istediğim çok şey var.dolayısıyla bütçemi makul kullanmak istiyorum.
benim orta vadede derdim.arabamın çukura girdiğinde.çukura düşüyormuş gibi ses çıkarması. amortisörlerim patlak.
17'' OZ super turismo ve 215'e 40 lastik aldım.
öncelikle hedefim sesi kesmek ,
arabamı haftasonları kullanıyorum.
şimdi ;
gidip standart bravo amortisörlerinden alsam
35 mm eibach yaylar sanırım. bu yayı alsam
omp kule gergisi alsam
ve Ziebarttan aracın altına ses yalıtımı yaptırsam.
sizce hem araba biraz yere inmiş. hem de ses biraz azalmış olur mu ?
not : 40 kalınlıkta lastikler titreşimlerin içer ialınmasını vs pek çok şeyi olumsuz etkiliyor bilyorum amaa almışken 45 almak içime sinmedi.zaten haftasonu arabamı düzgün yollarda kullanıyorum. işte ne bileyim köprü yolu sahil falan...
son olarak aksdan da ses gelebilir diyorlar ? aks dağılması nasıl oluyor ve epey tuzlu bir fiyatı mı var ?
şimdiden teşekkürler...

A.Selim
12-04-2006, 21:48
izmirdeki bestservis de koni satıyor, onlardan da fiyat teklifi alabilirsin,
monroe reflex kullanan arkadaşlar da var, ben de orjinal amortisörlerimi değiştireceğim, moroe alacağım galiba, arabam 2000 model olduğu ve modeli eskimeye başladığı için koni alıp daha fazla yatırım yapmak istemiyorum, aracım yeni olsa koni düşünürdüm...

atiturhan
12-04-2006, 22:10
Mukbil arkadaşım, bana soracak olursan o ebattaki lastiklerle arabanı çamurlukları açtırmadan düşürmen çok zor gibi çünkü sx bravo kullanan ve seninle aynı ebat aracı kullanan arkadaşım var o aracını çamurluklarda tadilat yapmadan düşüremiyor.Bu bir. İkincisi eğer lakırtı yada takırtı gibi sesler geliyorsa seninde dediğin gibi amortisörler gidik olabilir. Ayrıca rot başlarınada baktırmakta fayda var. Ben omp -45mm yayları taktırdıktan 1-2 ay gibi kısa bir süre sonra lakırtı benzeri sesler geliyordu ve amortisörlerimi koni sportlarla değiştirdim ve ses kalmadı. Ancak konileri 650Avro'ya aldım(sertlik ayarlı). Bence öncelikle aracını tadilatsız düşürüp düşüremeyeceğini bir kaportacıya danışarak öğren. Eğer düşüremiyorsan ve düşürmekten de vazgeçecek olursan hiç koni amortisör almana gerek yok. Bence de Monreo Refleks serisi amortisör al. standart amortisörlerden öncelikle daha kaliteliler ve fiyat olarakta makul. Monreo web sitesinden mail atar yada ararsan bilgi verirler. Monreo her ne kadar 3cm lik bile olsa spor yaylarla refleks amortisörleri kullanmayı tavisye etmesede (yüksek bir ihtimalle sırf garantiden dolayı)( kendi başları ağrımasın diye önermiyorlar) monreo reflekslerle eibach 3.5cm HGT'sinde sorunsuzca kullanan arkadaşım var. Eğer aracını 2cm kadar düşürmek seni tatmin edecekse ACT 2.el kısmında HGT yaylarını satan bir arkadaş var sx'leri 2cm kadar düşürüyormuş. Daha soracak bişeyin varsa memnuniyetle bildiklerimi aktarırım...

Selamlar...

atiturhan
12-04-2006, 22:23
Ayrıca Ziebart'a bence boş yere para verip yalıtım falan yaptırma işine girme. Neticede sen araç yolda giderken teker sesinden yada rüzgar sesinden rahatsız değilsin. Senden gelen ses mekanik aksamdan ince yanaklarla bu sesleri kesmen imkansız. Yani kullaklarına pamuk tıkamışcasına bu sesler gitmez.
Ben söyle bi uygulama yaptırmıştım..Arka kapının olması gereken yerlerin içine komple elvaf doldurttum. Ön kapılarada döşemenin içlerine ince sünger koydurdum.
http://img433.imageshack.us/img433/2802/image0849ns.jpg

http://img140.imageshack.us/img140/4570/image0855th.jpg