PDA

'Full Versiyon'a Bak : Palio Dizel CHIP hakkında

RSU54
13-04-2006, 15:10
Arkadaşlar bende Palio Multijet var ve aracıma dizel chip taktırmak istiyorum ama belli bir kesimden duydugum bu 1.3 opel ve fiatın kullandıgı motorlar cihp takıldıgında ömürleri cok uzun olmuyormuş veya motorda arızalar cıkmaya başlıyormuş.

Sormak istediğim 1.3 dizel motorlu Opel cdti veya 1.3 multilet kullanıcılarından cihip taktırıp sorun yaşayan varmı?

RSU54
13-04-2006, 15:31
yokmu chip taktıran arkadaşlar

Aytac-K
13-04-2006, 16:30
Bu konuda bende fikir bekliyorum aslına bakarsan 1.3 olduğu için çok güç beklememek gerek ama gaz tepkilerinin artması bile bana yeterli gaza bastıktan 1 sn. sonra arabanın devirlenmesi hiç hoş değil bu yüzden ciddi ciddi chip düşünüyorum..

PLAYBOY61
23-04-2006, 13:38
dostum hiç uğraşma derim senin aracın beyni belirli bir performans düzeninde tasarlanmış sen ona chip takarsan anormallikler yaşayabilirsin doğru diyorlar motor ömrünü yiyebilirsin 1.3 araba fazla zorlamaya gelmez hele dizelse beyne direk yazılım atıyorlar hatta bizim burda var bi arkadaşım transporter e attırdı bayağı farketti ama ne kadar sağlıklı bir şey diyemem bilgisayar da CPU nın hızını arttırmak gibi 1.3 arabada chip olayına hiç girme hem parana yazık hemde 1.3 araba ya chip atsan ne olacak sonuçta 1.6 düz bir araba seni rahatlıkla geçebeilecek en basit yolu hatta 1.4 bir otomobil bile umarım alınmamışsındır dediklerimden benden bir tavsiye idi. ŞUNU UNUTMA SENİN ARABANDA DA BİR CPU VARDIR ECU DİYELİM YADA ONA FARKLI BİR EMİR GELİRSE HATA YAPMA OLASILIĞI VARDIR

PLAYBOY61
23-04-2006, 13:38
dostum hiç uğraşma derim senin aracın beyni belirli bir performans düzeninde tasarlanmış sen ona chip takarsan anormallikler yaşayabilirsin doğru diyorlar motor ömrünü yiyebilirsin 1.3 araba fazla zorlamaya gelmez hele dizelse beyne direk yazılım atıyorlar hatta bizim burda var bi arkadaşım transporter e attırdı bayağı farketti ama ne kadar sağlıklı bir şey diyemem bilgisayar da CPU nın hızını arttırmak gibi 1.3 arabada chip olayına hiç girme hem parana yazık hemde 1.3 araba ya chip atsan ne olacak sonuçta 1.6 düz bir araba seni rahatlıkla geçebeilecek en basit yolu hatta 1.4 bir otomobil bile umarım alınmamışsındır dediklerimden benden bir tavsiye idi. ŞUNU UNUTMA SENİN ARABANDA DA BİR CPU VARDIR ECU DİYELİM YADA ONA FARKLI BİR EMİR GELİRSE HATA YAPMA OLASILIĞI VARDIR

mserdar10
23-04-2006, 13:47

dediklerinde haklısın fakat, bahsi geçen araba 1.3 benzinli bir motor değil, 1.3 multijet olan bir motor yanlıs anlamadıysam, ve bu durum yani aracın dizel olması(ki multijet oldukça başarılı bi motor) chip konusunda insanın fikrini değiştirmesini sağlayabilir, motor hacmi 1.3 yani küçük ama araç sonuçta dizel ve chiple performansının eskisine göre hissedeceğin biçimde artacağını düşünüyorum.
tabii şu da war, sonuçta otomobil üretilirken belirli standartlara göre bu işin mühendisleri tarafından tasarlanmıştır, yani sen motorun orjinalliğini bozduğunda, sorun çıkarma olasılığın artar, ve motor ömrü azalacaktır, bu konuda haklısın dostum...
konuyu açan arkadaş için, bu koşulları göze alıp chip yaptıran dizel araç sahiplerinin şikayet ettiklerini görmedim hepsi halinden memnun. yine de iyice bi araştır, herkese kolay gelsinnn...

Yunus A
23-04-2006, 13:53
Bülent abinin aracına bindim ve mükemmel bir sonuç gördüm.
Çok seri bir araç olmuş ve katogirisindeki birçok benzinli aracı geçebileceğine eminim.

Erkin
23-04-2006, 14:41
git gönül rahatlığıyla chipini taktır gör bak nre güzel oluyor minimum 20hp güç artışı alacaksın ve bunu gerçekten hissedeceksin değecek...motor ömrü yemek gibi birşey söz kunusu değil,bak motorun ömrünü tamamlaması için berlirli bir devir vardır mesela 1milyon devirse 1 milyondur ancak motorun güçleneceği için bu devri erken tamamlayacaktır....
kısacası al cihipini bak keyfine...

leventse
23-04-2006, 14:45
Motorun ömrünü azaltsa bile sen o araçla 1.000.000km yapıcakmısın?

serkan_07
23-04-2006, 15:06
bülent abının arabasını bızzat kullandım tum 1,6 araclar deıl ama bır cogunu gecer bır cogunada kafa tutaar ama tabıkı sadece chıp deıl baska degısıklıklerde var o arabada ama en buyk faktor chıp 70 hp den 106 hp ye cıktı o araba kendısındede dyno sonucu var zaten bence hemen yaptır

leventse
23-04-2006, 15:22
Sadece chiple çıkmadı Serkan 106hp'ye..Turbo 1.5bar basıyor onun, turbodan hava çıkışı içinde blow-off war ayrıca :)

Ome_RS
23-04-2006, 15:34
Arkadaşım bencede cip taktır Çünkü çip zararsız bişe mesela;
Clio nun aynı motordan 65 ve 80 hp olanı var motorlar arasında cip ten başka hiçbir fark yok hatta megane 1.5 dci 100 hp çıktı bu motorda çip+turbo basıncı ve ufak motor işlemleri varmış yani 65 hp den 100 hp ye
Yeni punto da da 1.3 75hp ve 1.3 90 hp var bunlarında arsında çip ten başka fark yok
Skoda fabia da da 1.4 70 hp ve 80 hp bu motorların arasında da çipten başka fark yok
eğer çip in zararı olsaydı bu markalar orjinalden çip takmazdı dimi?
bence taktır hatta bide turbo basınç ayarını biraz yükselttir kutu içi hava filtresi Blow off temiz 40-50hp alırsın ve dizelin tozunu attırırsın:thumbsup: Bu işlemleri yaptırdıktan sonra blow off un sesini duymak senin için bir zevk olacaktır:)
(bu bilgileri kafadan atmadım otohabere cıktı bu konu)
Bilgilerinize

Yalçın-RS
23-04-2006, 15:58
bence imkanın varsa taktır hiç düşünme..

leventse
23-04-2006, 16:18
Peugeot 307 de de 1.6 90 hp ve 110 hp bu motorların arasında da çipten başka fark yok

90hp=8v 110hp=16v :thumbsup: Farkı varmıymış?

Ome_RS
23-04-2006, 16:27
90hp=8v 110hp=16v :thumbsup: Farkı varmıymış? Dogru onu gozden kacırmışım ama ötekileri kontrol ettim onlarda bi sorun yok onun yerine fabia 1.4 70hp ve 1.4 80 hp ornek verelim olmaz mı?:)

serkan_07
24-04-2006, 01:07
evet yakında tutucak ınsallah

PLAYBOY61
25-04-2006, 14:17
arkadaşlar bu chip olayı hikaye her motor da verim vermez ben elektronikciyim vee program da yazıyorum ve fiat ların BEYİN DE CPU ya emir veremezsiniz tabi bir kaç model hariç

zekireis
06-05-2007, 19:24
arkadaşlar mercedes a160 veya palio 1600e chip uygulması yapan arkadaşlar varmı palioya yapmayı düşünüyorum mercedesede chip tuning yapan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum

Mehmet Gazihan
08-05-2007, 02:41
Palio dan 92 Hp %25 ekstra tork alıyoruz..

Mehmet Gazihan
09-05-2007, 14:07
Bu güce motor garantisi verebiliyorum..Üstü güçlerde sorumluluk araç sahibinin olur..

hozgurarman
10-05-2007, 00:40
arkadaşlar bu chip olayı hikaye her motor da verim vermez ben elektronikciyim vee program da yazıyorum ve fiat ların BEYİN DE CPU ya emir veremezsiniz tabi bir kaç model hariç

bence desteksiz karalıyosun gibi fiat motorunu
biz astrada(1.3 mjet motor) denedik power systemi araç çıldırdı
bir de albea var ona da takcaz.
ayrıca denenmiş sonuçlar var ortada
çok güzel tepki veriyo fiat dizelleri tuninge

valveTRonic
13-05-2007, 16:15
bence desteksiz karalıyosun gibi fiat motorunu
biz astrada(1.3 mjet motor) denedik power systemi araç çıldırdı
bir de albea var ona da takcaz.
ayrıca denenmiş sonuçlar var ortada
çok güzel tepki veriyo fiat dizelleri tuninge

arkadaşım astraya taktık demişsin.ne kadara mal oldu ? ve nerde yaptırdınız bilgi verebilirsen sevinirim.sevgiler saygılar.

Mehmet Gazihan
13-05-2007, 19:06
700 ytl