'Full Versiyon'a Bak : Cam Filmi Yasak mı???
Geçenler arabayı 1 günlüğüne almışım ne güzel...Cebim de biraz kabarık:).B€k!R abinin araba geldi aklıma arabasından çok camları...Neyse Aksesuarcıya gittim.Cam Filmi yaptırmaya karar verdim.Boyacı bi arkadaş vardı.Cam filmi yapacam dediydim.Yaptırma dedi cezası varmış dedi.Polis yakalarsa cezayı basıyo dedi bende yaptırmadım..Gerçekten de yasak mı???
Taner-AT
18-04-2006, 14:51
Yapan yerler çok. Ziebart veya 3M kaliteli ama çok pahalı. Sanayii de amerikan filmini 100 milyona felan yapiyolar komple camlara fakat polisler bu duruma neder onu bilemem. Camlara film yapıldığı zaman ruhsata da işlenebiliyor.
Ruhsata işlete bilmek ise başlı başına bi problem ya bir güneş rahatsızlığının olduğunu belirten bir heyet raporu alcan yada mesleğin gereği arabanın içinin görünmemesi gerektiğini açıklayabilmek gerekir..(İş adamları, korunması gereken insanlar, kuyumcular, döviz büroları sahipleri rahat yapabiliyormuş bu işi)
Ben 7 yıldır izmirde filmli araba kullanıyorum ama şansımdan mıdır nedir daha hiç söktürmedim. Ama şansa bak ki denizlide ufak şehir olduğundan mıdır nedir en az 10 kere de söktürdüm. Allah iii polise catırsın. Ama bence orta ya da açık koyulukta bir film çektirmende yarar var eğer çektirmeyi düşünüyorsan. Tabii karar sizin.
yaa 2 gun araba kullanmya film mi çektirilir :D
ayrıca her turlu yasak
zaten ehliyet yok
bide filmlerden kıllanıp çevirirse al başına belayı
ama guzellği var
bizim arabada en koyu aynalı film var
hiiç bi şekilde içeri gozukmuo :D
o yuzden avantajlı sen bilirsin
filmin kutusu 10 ytl butun araba çıkar
kendin yapmayı dene ama guzel olmaz
ama 1 gunluğune yapıcaksan kendn yap
verdiğin paraya değmez..
2 günlüğüne değil herzaman olacak
yasak isteği an araba bağlama sebebi polisin eline kozvermiş olursun ama çok istiyorsan yaptı enson duyduğum 41 ytl cezası vardı
cd radarım okumasını bozdğu için yasak
diğerleride aracın orjinallğini bozduğundan yasaktır :)
Abi Genelde Digerseylere Fazla Takmiyolar Ama En Cok Cam Filmi Sorun Oluyo Ama Fazla Gezmiyosan Yaptir En Kotu Ihtimal Durdurup Filmi Soktururler Eskiden Cezasi Yoktu Ama Simdi Kanunlar Degisti Ceza Var Mi Yok Mu Bilmiyorum
bizim arabayı
egzoz ucu (ses çıkarmıo) ve en açık cam filmimnden bağladılar
cam filmini soktuk 150 kaat ta ceza verdik çıktık
madem en açık cam filminide bağlıyo dedik
şu anda en koyu aynalı film var
ama arabayı devamlı başka birisi kullanıosa
polis karşısında zor durumda kalabilir
vede bu senin bi daha arabayı alamamana sebep olucaktır :)
bende geçenlerde muayeneye giremedim..en koyusunda film vardı tabi..ama sadece arkalarda:Dsonra gittim söktürdüm...tekrar girdim...
ben birara g.paşadan geçiyordum polis durdurdu söktürdü söktürdükten sonra 50 metre gidip sağa çektim çıkardım siyah sprey boyayı polisin gözününü içine bakabaka boyadım bütün camları adama küfür gibi geldi ters ters baktı bir daha geçtiğimde ordan
bende passata yaptıracaktım ama yasakmişş
istiyen boya olarak yapabilir ama çıkarması biraz problemli
Muharrem111
18-04-2006, 16:54
benim arabamdada vardı vizeye girerken söktüm öğlen vizeden çıktım gene yaptıracaktım arabayı babamda kullanıo geceleri göremiyorum dedi yaptırmadım yaptırırsam en koyusundan yaptırırım eğer arabada kız arkadaşınla falan dolaşıosan iyi oluo yoksa herkes kıza bakıo biyerden geçerken benim gibi kıskanç bi insansan kız arkadaşınla falan dolaşıosan gerçekten gerekli :D yaptır polislerin suyuna gittinmi bişey olmaz sadece söktürür orda
abi adam öyle bişekilde sök diyorki sanki ağır cezalık suç işlemişim gibi bende nefret ediyorum öyle yapyıkları için direkt sprey boya kullanıyorum.ben bakmalarından hoşlanmıyorum hem arabaya hem içine
Muharrem111
18-04-2006, 17:06
o camlar boyanırmı yahu nası boyuyosun camı olurmu öle şey hiç arabanın rengine boya bari:D:D
yok ozaman çok dikkat çekiyor kendi renginide denedim çok dikkat çekiyor
bildiğimiz sprey boya mı bu ?
camı nasıl tutuo ki
bide nasıl boyuyosun bi koruma yapmadan
etrafa gelmio mu boya?
ERAY_Astra
18-04-2006, 17:46
valla bizim butun arabalar en koyusundan filmli..daha bugune kadar kimse cevirmedi
Dr_CiH@N
18-04-2006, 17:46
Birader git kıbrısta yaşa derim :D cam filmide serbest modifiyede egsozta serbest(çok gürültü yapmıcaksa) ;)
ERAY_Astra
18-04-2006, 17:48
ayrıca dikkat ettiyseniz trafikde asırı derecede camları filmli araba var.
wallahi ben başımdan geçeni anlatıyım arkadaşın transporter'a
yaptık 2.ci günü polislerin tamponuna deydik
polislerin hemen yüreği ağzına geldi arabalarda hiç bişey yok bize terorist muamelesi gibi polis otosuna koydular 5 kişiydik.
arkadaşımın yanınada polis bindi karakola gittik arabada ne war ne yok söktük + bide 90 milyon ceza yedik filmleri sökmeseydik bağlıyolardı arabayı çektiriceksen ince çektir 1 2 derece açık
4 cam otomatikse kolay polis gördün mü indir bütün camları bu kadar basit.
Okuyorumda mesajları şok oluyorum ya polisin demesiyle nası filmi söküyosunuz hiç mi içiniz acımıyo merak ettim.Benim arabamı bağlasalarda cezada kesseler cam filmine en ufak bi zarar veremez kimse sökmem söktürtmem.
En iyisi yanında ust duzey bi tanıdıgın olcak,o seni filmden sağa cektircek dolayısıyla icerdekinide gormicek.Camları bi acınca apışıp kalcak:D O anki suratlarını gormek isterim:hahaha:
misafir275
18-04-2006, 19:06
HİÇBİR ŞEY OLMAZ RAHAT OL beni iki kere çevirdiler DEDİĞİM ŞEY BU :
KARDEŞİM KULLANIYO ONU biri sıkıştırsa laf atsa başına bişey gelse sorumluluğu alcanmı arkadaşım ? İKİ KERE yırttım ama 3. de 20 ytl verdim geçtim . :):) ama cezası bağlama + filmleri sökerler heleki pahalıya yaptırdıysan kendin sökme bırak o söksün ;)
MuratYurtluk
18-04-2006, 19:13
arkadaşlar yaptıracaklara onerım on cama kesinlik yaptırmayın 35 likler en uygunu cok koyu yaptırırsanız baglarlar araba çok dikkat cekıyorsa (her tarafı ışıklı , abarth egzos lar falan) zaten cam filmi bahanesi olur buyuk ıhtımalle 20 ytl ıle yırtarsınız bu yuzden bır cebınızde hep 20 milyonu hazır tutun 50 mılyon verıp para ustu almak genelde zor olur. ayrıca hiç bir polisin demesiyle filminizi yırtmayın yırttırmayın polis ceza yazar uygulama yetkısı yoktur. yanı bır katile 20 yıl hapıs verme yetkısı yoktur sadece yakalar :)
misafir275
18-04-2006, 20:27
ya size komik bişey anlatiim :) ataköydeyim . orda olimpiyat evinin orda göbek var . orda tam tur atıp e5 e bağlancam polis önüme atladı kenara çek dedi. Çektim.. İndi arabadan benim aracın etrafında bir tur attı :) filmler çok koyu olmuş yaaw dedi. Ewt abi baya koyu oldu çünkü döşemeler koyu dedim aslında film açık renk dedim. iYİ ozaman Git AÇTIRT rengini dedi. Güldüm. Abi dedim suluboyamı bu :) kardeşim kullanıyor iti var koğuğu var kes cezamı ama sökmem rengini de bozmam dedim . Neyse sana ozaman ceza kesicm dedi. Bende tamam kes dedim .Adam salaklaştı. ( abi dur yapma ) dememi bekliyor. Bende yabacıyım bu işlere ama birden ilham geldi ve o soruyu sordum. BUNUN BİR YOLU YOKMU ? :) ve anında cvp geldi NE KADAR KESİYİM ? sen bilirsin dedim. 45 dedi yok okadar param 25 dedim :) iyi tamam dedi . çıkardım parayı CAMDAN uzattım. DUR OLM NAPİOSUN dedi. geç arkaya, koy koltuğun üzerine dedi geçtim bıraktım koltuğun üzerine bide demezmi ama HELAL ET! diye
HELAL OLSUN ABİ HELAL OLSUN ...
ERAY_Astra
18-04-2006, 23:12
bigpimpin.. en guzel bicimde anlatmıs:)
EFE ANDAY
19-04-2006, 00:31
helal Olsun Abi Helal Olsun:)
benim arkadasın bravoda cam filmi vardı söküp duruyolardı. Bu da gitti lazerle renklendirilmiş cam aldı camın kendi siyah. Baya da koyu. Polis çevirdi, geldi cama, hani o filmleri söken bişe var ya onu sürtüyo sürtüyo bişey olmuyo. Adama bakıp güldük baya, sonra dedik ki abi bunun modeli böyle adam hiç bişey yapamadı. Tavsiye ederim yani...
ya hepsi ii güzlde en koyusundan film varken..geceleyin en arka cam çok karanlık duruyor..geri geri gelirken...geri ışıkları bile yetmiyor aydınlatmaya...
oktay_CTV34
19-04-2006, 15:24
turkiye standartlarına aykırı bu araba bu dedi polis 2 saat önce bana :D:D
sprey boya diyorsun da içeriden dışarıyı nasıl görüyorsun..bence şopar tuning gibi bişey oluyodur o kızma ama...
tuNc&ZafiRa
19-04-2006, 17:26
Arabanın üstünde yapılacak her tür değişiklik yasaktır.
Cam filmide yasaktır...
Jantta yasaktır...
Yayda yasaktır...
Egsos-filtrede yasaktır...
Depo kapağı stickerıda yasaktır..
Aynaya asılan cd vs de yasaktır...
vs vs vs...
Kardeş Ne Yaptın Sen Öyle :D İyi Salladın :D:D:D
alper_k07
19-04-2006, 17:44
benim arkadasın bravoda cam filmi vardı söküp duruyolardı. Bu da gitti lazerle renklendirilmiş cam aldı camın kendi siyah. Baya da koyu. Polis çevirdi, geldi cama, hani o filmleri söken bişe var ya onu sürtüyo sürtüyo bişey olmuyo. Adama bakıp güldük baya, sonra dedik ki abi bunun modeli böyle adam hiç bişey yapamadı. Tavsiye ederim yani...
cidden lazerle renklendrlmişlere hiçbişy yapamıolar bnde tavsie ederim....
Sanırım Lazerle ranklendirilmis camlarda kırılmıyo.(yanlıs biliyo da olabilirm)
Evren in yazdılkları tamamen doğrudur trafik kanunda 32.madde, okuyup öğrenebilirsiniz...ben bu yüzden bağlattım...
misafir275
20-04-2006, 01:16
arkadaşlar ister lazer olsun ister amerikan olsun ister yerli film olsun YASAK ! ruhsatta renkli cam diye yazmıyorsa cezada yersiniz arabanızda bağlanır . ben bu film işini araştırdım. eskiden varmış ruhsata işletmek ama artık kaldırılmış. şöyle düşünün neden 2005 model bir jipi çevirmiyolar da bir gti ı çeviriyolar ? çünkü jipte ruhsatta renkli cam diye geçiyor. yani fabrika çıkışlı . ama diğerleri modifiye amaçlı yapılıo. peki neden bir subaru yu spolier için çevirmiyolar da bir dtm li aracı çeviriyolar ? çünkü subarunun orjinal parçası . yada egzos ... yani orjinal olmadığı sürece herşey yasak. polis isterse body kit bile...
sevgili arkadasım, benim cok arkadasım s2000 gibi aracların cift cıkıs egzosu veya evo gibilerin spoyleri yuzunden ceza yedi. Ferrari 360'ın egzosundan ceza yedik ben de vardım aracta. Yani adamları kazıklamaya calışacaksın.''Modeli boyle'' ye inandırırsan bişey olmuyo yoksa sen standart gez adam ona da ceza yazıyo...
misafir275
20-04-2006, 21:57
ya dorudur. ztn benim kullandığım laf yanlış . Çevirmiyolar değil de neden ceza kesmiolar demem gerekirdi. ztn çevirdikten sonra sen ruhsatı gösterince sorun yok orda aksesuar da yazar yazmıosa bile orjinal odluğu halde ceza keserse yer yerinden oynar cazgır yapmasını biliceksin bence..
BULENTsdrby
21-04-2006, 10:49
Belki extrem bir olay ama Polisin istediğinde neler yapabileceğine dair örnek olsun diye yazıyorum..
Yanlış hatırlamıyorsam bundan 1-2 sene önce sahilde standart bir evo ve standart bir subaru bağlanıyor. Araçların üzerinde standart kanatları mevcut. Subarunun sahibi bağlayan memura araç katalogunu gösterip, "bu benim orjinal kanadım " diyor. Polis memuru kataloga baktıktan sonra diğer sayfaya geçiyor, ince kanatlı olan subaru modelini ( 1.6 sı sanırım, bagaj üstünde ince kanadı olanlardan ) göstererek " sende bu modeli alsaydın " diye bir yanıt veriyor ve aracı bağlıyor...
Yorumsuz...haklısın kısın kar yagdıgında kar lastıgıne ınatla zıncır taktırdı polıs bunun harıcınde arabada sol on ( sag on de olabılır uzun zaman once bır sohbette polıs soylemıstı ) far yedegı veya ceset torbası bulundurma zorunlulugu vardı cok ınatlasırsan dunya kadar detay var onların bıldıgı
tebeşir mesela.
Araçlarda tebeşir bulundurmak zorundaymışız çünkü kazalarda ölenlerin vücutlarının şeklini çizmemiz lazımmış...
Hehehee.Su ana kadar tek Audi nin ilkyardım cantasında tebesir gordum(fabrika cıkıslı):D
İSMAİL- Y
23-04-2006, 00:13
tebeşir zaten var arabamda inş kulanmak nasip olmaz öyle bir kaza sonucunda
ya polis bikere bana otobüs biletim yok die ceza kesti be :D
misafir824
23-04-2006, 02:40
afedersiniz kanun 2 ucu ''ballı'' değnek misali kesin ve net bir şekilde açıklama olmadığı için polis lerde istedikleri yere çekebiliyorlar..
walla bikere beni cam filminden çevirmişti ve filmide kendim yapmıştım... tutturdu yasak bu diye abi dedim jeeplerde de war 250 milyar verincemi yasal oluo bu iş dedim... seninki tadilata girio dedi hadi sökde git dedi... sökmem dedim ya yapana kadar canım çıktı dedim :D sonra başka bi polis geldi aldı kalemi cizmeye çalıştı kalem kırıldı :D sonra anahtarla çizdi hadi git dedi.. sonra öteki polis geldi yok dedi bağladım ben onu gidemez dedi... iyi dedim bağla.. otoparka çekerken okadar az gaz vermeme rağmen bunda egzos war dedi bunu da yazıyorum dedi bende abi egzos her arabada war dedim :D sen kaşınıon dedi :D otoparka çektik tabi ceza+otopark+muayene+standart egzos parası hepsi girdi bitonda uğraşdım ama ona 5 kuruş vermedim :D
en çok güldüğümde adam otoparka çekmiş arabayı egzosdan, egzos değişcek diyo iyi diyorum gidip değiştiriyim yok diyo arabayı dışarı salamayız diyo :D yaw dedim dışarı çıkmadan egzosu nasıl değiştircez :D buraya gelsin dedi, oldu dedim başka?? meğer millet egzos değiştircem diyip alıp ruhsatı kaçıomuş :D
sonra neyse adres telefon ve kimlik bilgilerimi alıp bıraktı değiştirip geldik...
ErKaM BZC
23-04-2006, 04:38
beni çizdilerr hem de kordonun ortasında acımadılarr:):) izmirde çok karışıyo polisler ama antalyada hiç karışmıyolar yani diceim şehire göre değişiyor ark.lar denizlili ark.larım war mesela onların da çizmişlerr.. amann çizdirmeyelim dikkatli olalım;)
bence yasak olmaması lazım daha dün polis aracında görmüştüm:):sinirli: :thumbsup: :nee006: :eek: :worshippy
ErKaM BZC
23-04-2006, 17:19
sen de git onları çiz inadına:):)
misafir275
23-04-2006, 23:01
YAAAA GENCİZ YA ŞİMDİ YAPMİCAZ DA NE ZAMAN YAPICAZ ? bırakın yasağı falan
en koyusuna kacmadan orta standartta bır flıme bıse dedıklerı yok.cevırdılermı arabayı tesetturlu ablamda kullanıyor fln deyın yada aılem tesetturlu deyın yolda rahatsız oluyorlar yada edılıyorlar deyınn..:)
ya bir de kapkaça karşı sağlam oluyo ve cam dağılmıyo o da war
misafir275
24-04-2006, 21:25
ya film hiç bir türlü güvenlik için gerekli bir şey değil onu kafanızdan silin öncelikle. tam tersi tehlikeli. arabanızda film olmasıyla iti kopuğu çekersiniz ( hırsızlar ) benim arabama hırsız girdi kaç paralık tesisatım gitti . bu olay saat 6 da modada oluo en işlek yolunda !!!! adam arabaya giriyor ve rahat rahat çalışıyor. ha güvrenlik filmleride var onlarda 600 70 euro civarı . değermi ? KESİNLİKLE DEĞMEZ!
burakatis
25-04-2006, 17:00
beni dün çevirdiler çok koyu diil orta şekilde aracı ablam kullanıyo istanbul trafiğinde sıkıştırmalar felan oluyo dedim adamın karısınıda sıkıştırmışlar bi kere kaza yapmış iyi yapmışsın ded :) bişey demedi gitti
Burak (VİP)
25-04-2006, 21:29
Ben en koyu renk kullanıyorum mumkun oıldukca polislerin yanından geçerken camı acıyorum ama önler en koyu renk oldugu için gece görüşte bazen karanlık yerlerde çok zorluyor yaptıracak arkadaşlar benım düştüğüm hataya düşüp en koyu yaptırmasınlar arka 3 camım gayet net gösteriyor ön 2 cam ise %50 etkiliyor.
eRdeM_58
04-05-2006, 00:40
Arkadaşlar Benim Enişte T. Polisi.
^^cam Filmi Eğer Içisinin Görünmesini Oldukca Engelliyorsa Ve Araci Kullanan Kişinin Tipi Ofsayt Ise :) Hemen Bağlama Olayina Giriyoruz^^ Diyor.
^^ama Eğer Camlardan Içerisi Görünüyorsa Ve şöför Tipten Kurtariyorsa :) Sorun Yok^^ Diyor.
Diğer Taraftan
^^yasak^^ Kavrami; Yapilan Modifiye: Trafiği, Diğer Sürücüleri Ve Yayalari Tehdit Edecek Unsur Taşiyor Ise (yükses Ses Vs...) Bu Modifiye Yasak.
Ama Yok Yapilan Işlemler Kimse Için Bir Tehdit Ve Rahatsizlik Içermiyorsa Sorun Yok....
PLAYBOY61
04-05-2006, 01:18
sanırım bu konu da çok geç bir cevap yazıyorum ama olsun bel ki sözlerimi birileri okur da ders alır.trabzon da işlenen cinayet olaylarını herkes az çok bilir ve geçenler de adamın birisi petrol de otobüsünü yıkıyordu ve o sırada camları film li bir araba vardı adam arabaya baktı ve arabada ki adam da ne bakıyorsun dedi ve adamı çekip orada vurdu adam öldü giden geri gelmiyor ne yazık ki ! ve bunun üzerine polisler trabzon da ne kadar perdeli film li araba varsa hepsinin filmlerini perdelerini söktürdü bende dahil olmak üzere Allah tan ruhsat ı adama verdik te filmleri çıkartıp arabayı gösterip geri aldık ruhsatı. ama orjinal renkli cama bişe demiyorlar.valla arkadaşlar diğer arabamda film var ama çıkartamam ben filmleri ben ticari amaçlı kullanıyorum filmleri çıkardım mı aracın içi yük dolu bizim burda hırlı hırsız çok uğraşamam açıkcası .napıyormuyum araba ile merkez de dolanmıyorum çok. ama hususi otomobiller de şiddetle kınıyorum film olayını hele ön cam a çekenlere hadi perde ne ise açık duruyor bi işin oldumu kapatıyorsun ama hususi oto larda ön camlara filan film yasak tek arka cam olsa ve yan arka kapı kelebekleri neyse
arkadaşlar film yasak olmasının tek nedeni varsaki oda aracı kullanan kişi ya küçük se veya tipi ofsayt ise onu göremediklerinden ancak ön cam hariç arka ve arka yan camlara bişi demiyorlar benim arka camlarım orta koyu ön camlarım acığın koyusu zaten filmler güneşe maruz kaldıkca iice rengini verior acılıyor
babam aracında jeton bulundurmadığı için ceza yemiş adamdır babam dior yaa memur bey bende 1 tlfon oğlumda 2 tlfon eşimde tlfon adam sayısınıdan fazla tlf var yanımızda sen hala tlfon jetonu diyorsun dedi ve cezayı yapıştırdı adam
MuratYurtluk
04-05-2006, 11:00
benım arabama zarar verecek sekılde cam filmini çizebılecek polis tanımıyorum
bu konularda bıraz yırtık olmak gerekıyor parayı gostermenız lazım
eRdeM_58
04-05-2006, 12:19
arkadaşlar film yasak olmasının tek nedeni varsaki oda aracı kullanan kişi ya küçük se veya tipi ofsayt ise onu göremediklerinden ancak ön cam hariç arka ve arka yan camlara bişi demiyorlar benim arka camlarım orta koyu ön camlarım acığın koyusu zaten filmler güneşe maruz kaldıkca iice rengini verior acılıyor
babam aracında jeton bulundurmadığı için ceza yemiş adamdır babam dior yaa memur bey bende 1 tlfon oğlumda 2 tlfon eşimde tlfon adam sayısınıdan fazla tlf var yanımızda sen hala tlfon jetonu diyorsun dedi ve cezayı yapıştırdı adam
şu jeton olayı gerçekten trajikomik bir durum:eek: .
allah bizi helal süt emmiş polislerle karşılaştırsın arkadaşlar.... :)
valla 5 yıldır araba kullanıyorum hiç filmime laf eden olmamıştı tgeçen sahilden 30-40 la gidiyorum bi polisin teki selektör yapıyo megafonla konusuyo falan çektim kenara abuk sabuk kıyafetli bi polis geldi yaşlı biraz bizi izle dedi bende izledim suadiye otoparkına çekti beni meger herif suadiye mi bostancımı ne , baş komiserimiymiş amirimiymiş neymiş şansımıza en dalgalı adama çattık..adamı meger bi yerden bi yere gotürüyomuş polisler bala beni görmüş...adam araba modifiyeli trafikten men dedi bende sinir hastasıyım tutuştum başladım bağarmaya...herif delimisin dedi bende sen delimisin asıl beni tutuyosun burada dedim ne gazlıyo ne bişey yapıyom...filmlerimi geçti stoplarıma , farlarıma laf etti bende dellendim...ulan dedim söküyom dedim şimdi stobumuda farımıda 10 metre ilerde takıyom dedim...adam bi durdu stoplar neysede cam filmleri yuzunden zaten bağlayacam dedi bende sökerim dedim olmaz dedi tam sökülmüyo parçalrı kalıyo dedi...
bende dedim öylemi lan vergimi herşeyimi ödeyen vatandaşım haksızsam cezamı devlete seve seve öderim ama şimdi bunu için devlete para yedireceğime camlarımın alayını kırarım dedim koştum kırmaya gittim diğer polisler tuttu beni kardeş yapma dediler sinirlenme dediler , bize kalsa git dediler biz kimseyi bunun için durdurmayız dediler amaadam cok ustte yapabilecek bişey yok , sen ö camdaki filmleri sökebildiğin kadar sök gerisini biz konusalım dediler , konustular bende soktum kelebeği camölara yırttım attım herifin önüne , aldım ehliyetimi ruhsatımı gittim..diğer zavallı polislerde benden özür diliyolar...
yani demek istediğim aslında trafik polisleri filmlere pek takmıyolar hele genç olanlar...fakat çevirmelere girdiğinizde camlarınızı indirmeyince kızıyolar biraz haklı olarak...ama tabi benimki gibi bi herife çatarsanız işte o zaman işiniz iş...ya benim gibi delireceksiniz yada boyun eğeceksiniz....
eRdeM_58
04-05-2006, 15:10
valla 5 yıldır araba kullanıyorum hiç filmime laf eden olmamıştı tgeçen sahilden 30-40 la gidiyorum bi polisin teki selektör yapıyo megafonla konusuyo falan çektim kenara abuk sabuk kıyafetli bi polis geldi yaşlı biraz bizi izle dedi bende izledim suadiye otoparkına çekti beni meger herif suadiye mi bostancımı ne , baş komiserimiymiş amirimiymiş neymiş şansımıza en dalgalı adama çattık..adamı meger bi yerden bi yere gotürüyomuş polisler bala beni görmüş...adam araba modifiyeli trafikten men dedi bende sinir hastasıyım tutuştum başladım bağarmaya...herif delimisin dedi bende sen delimisin asıl beni tutuyosun burada dedim ne gazlıyo ne bişey yapıyom...filmlerimi geçti stoplarıma , farlarıma laf etti bende dellendim...ulan dedim söküyom dedim şimdi stobumuda farımıda 10 metre ilerde takıyom dedim...adam bi durdu stoplar neysede cam filmleri yuzunden zaten bağlayacam dedi bende sökerim dedim olmaz dedi tam sökülmüyo parçalrı kalıyo dedi...
bende dedim öylemi lan vergimi herşeyimi ödeyen vatandaşım haksızsam cezamı devlete seve seve öderim ama şimdi bunu için devlete para yedireceğime camlarımın alayını kırarım dedim koştum kırmaya gittim diğer polisler tuttu beni kardeş yapma dediler sinirlenme dediler , bize kalsa git dediler biz kimseyi bunun için durdurmayız dediler amaadam cok ustte yapabilecek bişey yok , sen ö camdaki filmleri sökebildiğin kadar sök gerisini biz konusalım dediler , konustular bende soktum kelebeği camölara yırttım attım herifin önüne , aldım ehliyetimi ruhsatımı gittim..diğer zavallı polislerde benden özür diliyolar...
yani demek istediğim aslında trafik polisleri filmlere pek takmıyolar hele genç olanlar...fakat çevirmelere girdiğinizde camlarınızı indirmeyince kızıyolar biraz haklı olarak...ama tabi benimki gibi bi herife çatarsanız işte o zaman işiniz iş...ya benim gibi delireceksiniz yada boyun eğeceksiniz....
başına gelen olay gerçekten kötü ve ibret verici
(aynı olay bize rastlarsa ne yapabileceğimiz hakkında fikir edindik)
allah bizi o piskopat polislerden korusun :worshippy
gerçekten ibret verici...gerçekten yırtık olmak gerekiyor...polise boyun eğerseniz anında bağlıyorlar..biraz karşı koymak sonuç verebilir...
Arkadaşlar Benim Enişte T. Polisi.
^^cam Filmi Eğer Içisinin Görünmesini Oldukca Engelliyorsa Ve Araci Kullanan Kişinin Tipi Ofsayt Ise :) Hemen Bağlama Olayina Giriyoruz^^ Diyor.
^^ama Eğer Camlardan Içerisi Görünüyorsa Ve şöför Tipten Kurtariyorsa :) Sorun Yok^^ Diyor.
Diğer Taraftan
^^yasak^^ Kavrami; Yapilan Modifiye: Trafiği, Diğer Sürücüleri Ve Yayalari Tehdit Edecek Unsur Taşiyor Ise (yükses Ses Vs...) Bu Modifiye Yasak.
Ama Yok Yapilan Işlemler Kimse Için Bir Tehdit Ve Rahatsizlik Içermiyorsa Sorun Yok....
Bence bu goreceli bir durum,polisten polise degisiyor.Allahtan senin eniste insaflıymıs:)
Bazıları varki;direk arabaya degisiklik yaptın diye acık tonda olsa baglıyo,ama bazılarıda gormezden geliveriyo.
Bence boyle durumlarda agzı iyi laf yapan kazanır.:)
koray&clio
04-05-2006, 20:33
benim abimde peugeot 206 var onunda camlarında film vardı bir keresinde ceza yemişti..o olaydan sonra söktü..
Ömer Faruk
04-05-2006, 21:15
abi kusura bakmayın biraz geç girdim konuya ama cd nin radarları bozma gibi olayı söz konusu deil radarlar hıza duyarlı kameralar cdler falan hikaye anlıyacağın :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
eRdeM_58
04-05-2006, 21:39
Bence bu goreceli bir durum,polisten polise degisiyor.Allahtan senin eniste insaflıymıs:)
Bazıları varki;direk arabaya degisiklik yaptın diye acık tonda olsa baglıyo,ama bazılarıda gormezden geliveriyo.
Bence boyle durumlarda agzı iyi laf yapan kazanır.:)
sana katılıyorum arkadaşım. :thumbsup:
eRdeM_58
04-05-2006, 21:42
abi kusura bakmayın biraz geç girdim konuya ama cd nin radarları bozma gibi olayı söz konusu deil radarlar hıza duyarlı kameralar cdler falan hikaye anlıyacağın :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
evet arkadaşlar. emin olun CD nin radara hiç bir etkisi yok. çalışma pirensibi çok farklı. ööle Cd kaset vs vız gelir ona :)
ama şööle bir durum var; güneş geniş acı ile gelirken sürücüye veya karşı sürücülere ani yansımalar yapabiliyor. bu acıdan tehlike arz ediyor kısaca...
kazasız sürüşler....
yahyaonurmert
05-05-2006, 01:05
benimde arabamda 2 numara film var daha trafik cevirmedi fakat 4-5 kere asayiş çevirdi onlar hiç bişe demedi bi tanesi sadece iç işıkları acta içeriyi görelim kimse varmı bakalım dedi bende açtım ehliyet ruhsata baktı geçtim.
dediğim gibi normal trafik polisleri hel asayiş polisleri hiç laf etmiyor ama çevirmeye geldiğimiz zaman ön camları indirip iç ışığı açmak lazım...
aslında film'in o kadar da bi engeli yok bence...şu an trafiğe çıksanız kafadan 100 aracın 60 'ı filmlidir bence..bunu polisler bile söylüyor..önemli olan film'li ise camlarınız dikkat çekici hareketlerden kaçınacaksınız...yani caddeden egzozla kopartıp geçmeler fln olursa tabii ki filmde dikkat çekiyor..
Murat ALP
09-10-2006, 19:14
arkadaşlar bu konuşulanlardan anladığım kadarıyla cam filmi sakıncalı ama bi okadarda güzel... polislere dikkat edip fazla koyu renge kaçmadıkça pek sorun çıkmıyo...
bildigim kadarıyla ceza degişmiş ve bayada agır ilk yakalanmada filim sökülüp para cezası ikinci yakalanmada para cezası ve belirli bi süre arabayı baglıyorlar ama herseye ragmen benim arabamın camlarıda filimli ve öylede kalacak inş. yakalanmayız...:):)
yakalandığımızda bari polis karısıyla kavga etmiş olmasa....:D
arkadaş gecen yakalanmış orda sökmüşler filmleri 49 ytl ceza yazmışlar ?
serkan41
07-12-2006, 04:51
Ben kimi gördüysem cam filmi yaptırıyor.çok koyu olmadığı sürece bişey demiyorlar..Artık devirde kötü arabanın içerisinin görünmesi sakıncalı aslında..hırlısı var hırsızı var adam dışardan kesiyor aracın içini varsa işine yarayacak bişey kapıyı açıp hatta camı kırıp alıp kaçıyor..bence en güzel bahane bu.Birçok şeyede faydası var güneş ışınlarının koltukları yıpratmasını engelliyor,içerisini serin tutuyor.kaza anında camın dağılmasını engelleyerek yaralanmaların önüne geçiyor..en kısa zamanda bende yaptıracam..ön cama kesinlikle yaptırmayın derim polislerin ceza yazmayacağı varsada yazmasına sebep olur..
Polis filme bişey diyebilirde demeyebilirde.Tamamen memurun insafına kalmış.Maddede çok açık ve net belirlenmiş.Aracı orjinalin dışına çıkarıp kullanmak ve bunu trafik amirliğine bildirmememk diye geçio.Varsın yorumunu siz yapın.
Saygılar...
arkadaş gecen yakalanmış orda sökmüşler filmleri 49 ytl ceza yazmışlar ?
Memur insaflıymışNormalde cezası 101YTL
Saygılar...
BuraqTheRealOne
09-12-2006, 02:01
bende cok koyu olmamakla beraber ön cam haric 5 camda film var
daha durdurulmadım gündüz zaten icerisi rahat görünüyor
aksamda polis otosu fln yanından gecerken iceriden ışığı açıyorum iyice görsün diye simdilik bi problem yasamadık bakalım.
Mert_FS398
10-12-2006, 02:44
bizim arabada orta yollu film var amerikan sorun olmadı şimdiye kadar ama şimdi rüşveti engellemek için polislerin kestigi cezadan komisyon gibi bişi alıolarmış rüsveti engellemek için dogru mudur? sizce
Neslinur
10-12-2006, 03:36
Fabrikasyondan olursa bişey demiyolar bildiğim kadarıyla
Ama orjinal olan zaten yok sayılır.Fabrikadan çıkışı böyle diyip yuttuturuyorlar diye duymuştum
Ama bildiğim kadarıyla içerisinin görüşünü engelleyen çok koyu renkler yasak
Ama polisine denk gelirsin(tanıdık söyledi kışın zincir yok diye ceza yazıyormuş) yazar bazısı sallamaz şansa
en güzeli polis görünce camlar indirmek...gittiğimizde sadece arka camı görür ama iş işten geçmiş olur...
arkadaşlar bende başımdan gecen bi olayı anlatayım size ankarada cebeciden kızılay ziya gökalp istikametine dogru gidiyordum.tam gimanın önüne geldiğimde yolun ortasında trafik polisini gördüm hemen camları aşşagı indirdim ama ne fayda o beni önceden görmüş yada gerideki polisler anons etmiştir bilmiyorum.resmen yolun ortasına cıkmış bana bakıyor:) bana elini sağa gösterecek şekilde işaret etti ve sağa cek dedi. saga cektim.indim ekip arabasına cagırdı beni.arabada olan yasaklar(arabanın sol ön kapı boydan boya yazı,arka camda yazı bagaj kapagında yazı, egzoz,arka stoplar siyaha boyalı,camlar içerisi hiç görülmeyecek şekilde filmli,ön camda yarıya kadar film)neyse ekip arabasına gittim gider gitmez dediği laf su ne bu arabanın hali ne dedi araba resmen pavyon gibi dedi.arabayı baglayacam dedi.neyse anan aşagı baban yukarı baglattırmaktan vazgecirdim.ama o arabanın o günkü maliyeti bana 145ytl trafik cezası olarak gecti.o olaydan sonrada bi daha kızılaydan gecmedim zaten.
Bir sürü yorum gelmiş, okuyamadan yorum ekleyeceğim kusura bakmayın, belki benimle aynı şeyleri yazmış olanlar vardır;
Biliyorsunuz bu işler ülkemizde biraz keyfî. Yani değerli memurlarımızın canı ne zaman isterse sizi durduruyorlar. Örneğin bir işleri varsa, bir yere gidiyorlarsa yanınızdan isterse 1000 tanesi geçsin, dönüp bakmıyorlar bile. Veya o an bir yolun kenarında emniyet şeridine girenleri avlıyorlarsa yine size aldırış etmiyorlar.
Sizin aracınızı sadece film var diye çevirirken, çok görürsünüz abuk subuk simsiyah filmler ve eksozla vs. ile gezinen otomobilleri. Şansa işte, denk gelirse. Bu araçlar sanki aynı adamların önünden hiç geçmiyor mu? Geçiyor...
Ha şu var, aracınız çok süslü, yapılı falan değildir, yani polislerin çok fazla dikkatini çekmiyordur, o zaman her şekilde her zaman her yerde yırtarsınız. Bir sürü araç var öyle filmlerle gezen. Tabi bir de filmler abartı şekilde koyu olmayacak.
Dediğim gibi, bu işler tamamen keyfi. Hoş, trafik kanununa bakarsanız herşey yasak aslında. Aracın hiçbir şekilde orjinalliğini bozamıyorsunuz ama adamlar sağolsunlar aslında izin bile vermiş oluyorlar. Fakat dikkat çekince uğraşılıyor malesef. Bu noktada haklılar mı haksızlar mı aslında tartışılır :) Ama bunun da bir yolu olması lazım, Avrupa'da aynı şekilde bir sürü otomobil geziyor. O da artık bir düzenleme falan ile olacak, ne zaman görürüz onu allah kerim :)
Şu an 207 kullanıyorum, yakın zamanda cam filmi yaptırmak istiyorum. En açığından kaliteli birşey yaptıracağım, fark edilirse anca muayenede fark edilir, o da 3 yıl sonra :)
Volkan_07
12-12-2006, 16:35
bende yaptırcaktım...vazgeçeyimmi acaba???
ERTÜRK626
13-12-2006, 16:15
Bilmeden konusmamak lazım..
Önce araştırmak sonra konuşmak lazım
Kanun ; Araç üzerinde her tür teknik değişiklik yasaktır der....
Yani far,sinyal kırılırsa değiştirmesin mi?:hahaha:
arkadaşlar, filmi yaptırdığım (Llumar orta ton) bir sene içerisinde 4-5 kez film yüzünden çevirmeye takıldım, ancak polisle "aracı kız kardeşimde kullanıyor, yolda çok sıkıştırdıkları için yaptırdım, sökersen yine yaptırmak zorundayım" tarzı konuşunca henüz ceza yazan veya aracımı bağlamaya kalkan polisi görmedim. sadece tavsiye...
omer_meganeII
15-12-2006, 10:28
güzel... tavsiyen için sağol bende yaptırmayı düşünüyordum ama yorumları okudum tam vazgeçtim derken senin yorumun tekrar düşünmeme neden oldu saolasın ergin81
polisin insafı 1 sinemalarda:D:D:D:D
ben antalyada skoda octaviamla 3 sene full koyu fılmle+son susturucu ile gezdim dur diyen olmadı
peki arkadaşlar , bu işi resmileştirsek yani cam filmi kaplıdır diye yazsa ruhsatta bu iş ne kadara çıkar fiyat olarak. ekstra bi para alıyorlarmı.!:eek:
ee ozaman hiç gerenk yok resmi bi işlem olarak görükmüyosa Bence ;eğer öyle bir sey varsa professional hareket etmek lasım polisler karsısında. :) mesela kaçmak gibi.. tam bir macera olur. Hayatta yaşanması gereken şeyler olması lasım. eğer yaptırmıcak arkadaşların ileride cam filmi konusunda keşke diyecekleri seyler olmaması gibi, insanlar keşke derse eğer, yapmak istediği ama yapamadığı işlerin karşısında pişmanlık duyucak,tır,. sonucu ne olursa olsun., insannın istediği bir işin karşısında her türlü olumsuz şeylerle karşılassa mesala (polislerin ceza kesmesi gibi) onun için; fazla lafın kısası , siz siz olun bazı işlerde olaylara farklı açıdan bakın,.
biraz karışık bi yazı gibi oldu galiba ,; bu gün çok yoruldum ., kafam dalgın ondan , su an için iyi bir yazı düşüne miyorum aslında benim iyi bir uykuya ihtiyacım var tam 27 saattir uyumuyorum affedin beni.. :) :) :) herkese ii geceler
davilcan
30-12-2006, 03:14
puauauaa cd radarın okumasını bozduğu içinmi?? ozaman bi ayna koyalım biz camın üstüne hemen.. hiç radara girmeyelim.. arkadaşlar hala bu zihniyette olanlar var mı yaa?? yapmayın...:):):) radar kameradan görüyor.. sen bi camera al eline arkadaşına da cd ver karşıdan kapasın gelsin görebilion mu göremion mu bi bak..:):) hiç güleceğim yoktu yaaa...
ayrıca arabanın orjinalinden ayrı herşey yasak türkiyede.. ruhsata işli olmadığı sürece...
fatih323
07-01-2007, 12:08
ewet gerçektende polis çevirdiğinde ağzı laf yapanlar yırtıyor..
ben yengemi acil bi yere götürüyodum kuzenimin arabayla, kuzenimde kurmay yüz başı kimliğide camda.. hemde kendi semtimde yerini bildiğim halde radara girdim dalgınlıkla. neyse 127 km le radara girmişim.. subayın aracı dedim işimiz acil kimliğide ver felan diodum adam cezayı kesim göndericem zaten dedi... bende önce arabaya patlattım bitane.. sonra kes cezamı dedim.. 188,600 ytl.. ama bizim bi arkadaş var polis paso çeviriyo ama ağlaya ağlaya her defasında yırtıyo.. adam amerikada bile polise ağlamış yırtmış yaaa:) yani ağzı sağlam konuşan yırtar.. diğerleri ya ceza ya rüşvet.. ama benim gibiyseniz hemde paranız yokken bile az bi rüşvet yerine tüm cezayı isterseniz bu polislerin alışkanlıklarıda değişir..:)
yaSaK Mı? -yaSaK...
aMa iKNa yeTeNeğiNiZe kaLmış, AraCıNızDa fiLM dıŞıNDa oFSaYt Bi duRUM yoKsa, iKNa güCüNüzLE haLLeDeRsiNiz... ;)
poLiS zaTeN böYLE uFaK teFeK şeYLERe taKMAz...
aRaBaNDa aBaRtı eGzoZ vaRdır, eN koYu fiLM vaRdıR, pLaKaN yoKtuR........ iŞte oRADa pRoBLEm baŞLar... :)
bende orta koyulukta yaptıracam içerisi görünsün biraz :) koyu dikkat cekio..
selcuk-34
19-01-2007, 23:44
arkadaşlar benim arabadada var film ön cam %35 diger camlar ise%20 gösteriyor araç içini.garaj=3910 Bircok kez cevrildim. Birkere ortaköyde cevirdiler ve aracı macronun yan tarafındaki otoparka cektiler baglıyacagız dediler yavlar yakar kurtardım aracı. Daha sonra etilerde cevirdiler yine orda biraz ugraştım kurtardım paçayı. Yine bir gün bebekteyim mc donals önünden ortaköy yönüne dogru gidiyorum bir baktım karşı şerite 2 tane motorlu yunus bana bakıyorlar dik dik anladım hemen cevirecekler gectim yanlarından ama dikiz aynasından hala bakıyom dödüler ama hızlandım hemen yakalayamadılar .Cekirge bir sıcrar iki sıcrar.... Son kez şişlide cevirdiler 101 ytl ceza kestiler Yani polislerinde biraz da insiyatifine kalmış
bişey olmamış gibi davranmak önemli....
mesela arabayı aldığımda üstünde geldi diyebilirsiniz....
çene lazım....
Bende vardı hafif koyu bi kaç kez polis çevirdi niye bu film dedi.. Dedim arkada ailem oturuyor ondan dedim.. :) Bizimki Connect olduğu için fazla bişey demiyorlar.. Şimdi daha koyusunu çektiricem.
bizim burda ilk yasa çıktığı zamn millete söktürdüler sonra herkes yeniden yaptı.birazda arabaya göre davranıyolar bnce mesala bi doğan yaptığı zamn daha çok polisin dikkatini çekiyo bi mercedes yağtığı zaman bişe olmuyo
Feyyaz34
21-01-2007, 16:26
bende ön cam haiç filmli.Ön camada film çektirmeyi düşünüyorum.Yanlar koyu oldugu için içerisi zaten gözükmüyor öne 1 veya 2 numara çektirsem yeterli gelecegini düşünüyorum.Ama kıştan sonraya kaldı bu film işi.Ben hiç filmden doalyı çevrilmedim.Ara sokaklardan kaçtıgım için :D
ben de düşünüyorum film çektirmeyi ama tek korkum polisler...
aracım 206 xs tek kapı,ön cam haricinde diğer camlara çektirsem diyorum en açığından bi sorun olur mu ki?bide son susturucu ve APP plaka da var...
murat kardeşim.bak bizim iki arabada da en koyusundan cam filmi war:) fakat bi kere daha polis çevirmedi.hikaye onlar.polis zaten yasadan değil bişeyler koparmak için çeviriyo yani.yasak diye bişey yok walla.yaptıran yaptırıyo.sende yaptır güzel duru arabanda;) sonrada bi jant hop mahşallah:)
zekireis
21-01-2007, 23:18
cam filmi güzel ben çektirdim arka camlara %100 fakat önlere de çektirecem kardeş eğer artis gibi sürmez ilgi çekmezsen hiç bişey olmaz ama araba göze batarsa o zaman cezada senin cebe batar
samet demir
28-01-2007, 11:55
benim arabamda orta tonda film var bebek koltuğu olduğundan polis çevirdiğinde bebeğin güneşten etkilendiğini söyledim... gece çevirmelerinde tavan lambasını yakıp rahat tavırlarla kendinizi ifade ederseniz sorun yaşamazsınız...
ama arabanızda egsoz ve göze batacak açıklaması mümkün olmayan şeyler varsa bağlar
ama sadece stock bi arabayı üzerindeki filmden kimse bağlamaz
çok kıl bi polis değilse...
muayne de sorun yaşayan warmı??????
apocan38
12-02-2007, 13:01
herkes doğru söylüyor fakat kayseri bu kurallar dışında maalesef ben son 2 ay içersinde 4 kez ceza yedim enson ceza 101 ytl olmuştu neredyse her hafta bir ceza yeterki polis beni görsün sadece araba biraz dikkat çekici diye!
arkadas rahat durmazsanız söktürür gibisine bir ibare kullanmış ama inanki sadece işe gidirken çevirdiler ve hiç dinlemediler..:applaus: :kararsiz:
apocan38
12-02-2007, 13:10
Garaj No: 77295
Mademki bu tuning ürünleri yasak niye ülkeye girişi yapılıyor niye bana dükkan açma ruhsatı veriliyor niye devamlı zart vegisi zurt vergisi alıyor..
Ben kurallara uymayı istiyorum ama ruhsatada tanıdık olmazsa işlenmiyor bu nasıl iş anlayan varsa bana anlatsın ..
Artık yolunu buldum asla çevirmelerde durmuyorum şimdiye kadar 5 kez kaçtım ve kontröl ettirdim arkadan ceza yok peki siz olsanız ne yapardınız..(Daha bende bir okadar komik ama yasanmıs kayserili polislerle yasanmış anılarımız var:))
\
en koyusundan film war önde yanda her yarda arabanın içi gece gündüz kesinlikle gözükmuo çokta rahatım :) her gunde caddedeyım hiç bi sorun yaşamadım...hepte camlarım kapalı gezerım...
M_KARABULUT
12-02-2007, 21:51
Bizim burda araba bağlama diye bir olay mevcut değil ama araç sahibine keşke bağlasalardı dedirtecek bir uygulamay gidiyor polis abiler. Trafik uygulamaları ve asayiş uygulamaları genelde şehrin en işlek caddesinde yapılıyor ve flimli araçları bir kenara alıp filmi bizzat araç sahibine söktürüyorlar. eğer araç sahibi direnirse tornavida ile camlardaki filmi mahvetmek için filimle beraber camlarıda çiziyorlar. Ama şöyle bir not geçeyim bmw X5 ve benzeri lüks araçlar için iyi akşamlar beyefendi deyip yolluyorlar.
Korhan sl74
13-02-2007, 12:28
Geçenler arabayı 1 günlüğüne almışım ne güzel...Cebim de biraz kabarık:).B€k!R abinin araba geldi aklıma arabasından çok camları...Neyse Aksesuarcıya gittim.Amerikan Cam Filmi yaptırmaya karar verdim.Boyacı bi arkadaş vardı.Cam filmi yapacam dediydim.Yaptırma dedi cezası varmış dedi.Polis yakalarsa öpüyormuş dedi bende yaptırmadım..Gerçekten de yasak mı???
bişey olmamış gibi davranmak önemli....
mesela arabayı aldığımda üstünde geldi diyebilirsiniz....
çene lazım....
sen konuyu aştın artık :)
SeT_By_Eren
13-02-2007, 12:45
s.a arkadaslar cam fılmlerının bır derecesı var..1no 2 no vs vs 5 ekadar var
en guzeli2 neden dersenız araba gunes gorunce okadar içeriyi gostermıyor hemde okadarda koyu durmuyor...çok koyu zaten pek hos değil..
walla arkadaşlar cam filimi yaptırcam 307 aracıma arkalar 2 numara önlere 1 numara beni polis çevirirsee sökmeme bağlasın ama arabanın camına falann tornavida veya benzeri bişeyle zarar vermeye kalkrasa bu yaptığı şeyinn bedellini öder ödemezse biz ödetriz kendisinee:D benm bildiğm kadarıyla sadece bağlamaya falan hakkı var ok ama arabama zarar vermezz
geçen otobanda bi tipoyu durdurmuştu polis, söktürüyordu walla dikkatli baktım...en koyu tondu..elemanlar sökmeye çalışıyorlardı...açık siyah yapın dikkat çekmeyin.. :)
FUNDA VAROL
24-02-2007, 12:54
Kan Emici ???
Bu nasıl bir yazı dili???
Makam mevki sahibi olmuşsunuz hoş, güzel de yazdıklarınız rahatsız edicek derecede çirkin kelimelerle dolu...İlk mesajınız belli, isterseniz, diğer arkadaşların yazılarını okuyup nasıl bir dil kullanmanız gerektiğini görün, derim ben!
polisleri iyi bir diLin :p warsa konuşarak yırtabilirsin tmm abi olur abi gibisinden.. :)
bende yaptırcam acık renk olcak !
Kan_Emici
26-02-2007, 15:53
neyse ben dilekçe ilede bir sonuç alamadım tüm ilgilenenlere duyurulur. araya siyasetçi sokmakta bir işe yaramadı. hatta polislerin kendi içindeki yetkili birileride işe yaramadı. yani kısaca başlığa dönelim. cam filmi yasak.
delikral88
26-02-2007, 15:57
arkadaşlar bende bu konuyu dusunuyodumki ve çok dusundum bu konuyu ensonunda perde yaptırmaya niyetlenmiştim we yaptırcam yeterki içerisi gözükmesin :)
kardeş perde hiç yaptırmaaa çok pislik tutyoo ondan sonraa kopuyoo takılı olduğu yerlerden ondan sonra haydi bira daha tek tek tak onlarıı bizim şirketin partnerine yaptırmıştım içnde takım oluyo gözkmsn dieee berbat bişeydii cam filmi kendi aracımda var sorun yaşamadım hiç eğer film yapmazsanda bu meganelerde falan olan perdeler varrr siyah delik delik onlardan araştır
EscMurat
09-03-2007, 19:59
Arabanın üstünde yapılacak her tür değişiklik yasaktır.
Cam filmide yasaktır...
Jantta yasaktır...
Yayda yasaktır...
Egsos-filtrede yasaktır...
Depo kapağı stickerıda yasaktır..
Aynaya asılan cd vs de yasaktır...
vs vs vs...
:applaus: :applaus: :applaus: :applaus: :applaus:
ama biz yasağı severiz:)
EscMurat
09-03-2007, 20:06
ayrıca normal şartlarda %30 karartmaya polis bişi diemior ama polistir bu istese arabanı bile bağlar. fazla göze batmıan bişi yaptırma taraftarıyım.
arkadaşlar polise veya jandarma trafiğe yakalandığın zaman düzgün saygılı bir usulle konuşursan hiç bir problem olmuyor ben çok yakalantım beşiktaşta,taksimde,şişlide,ortaköyde,b.düzünde saymakla bitmez + muaynemde yoktu ama hiç birinde problem olmadı ki benimkiler dark black ama sen yinede çok istiyorsan açık renkte çektirebilirsin hem açık renk gerçekten çok yakışıyo aşırı koyu pek güzel durmuyo..
türkiye standartlarınıa göre evett yasak ama ziebartın cam filmleri yasak deil dısarıya göre gercektn bıraz yuksek fıyata yapsada adamlar ömür boyu garantı verdıklerı ıcın olayı bıtırmısler ziebarttan yaptırdıgında ruhsatına kucuk sıgorta amblemı gıbı bıse yapıstıyorular öle gecıyosn polis durdurdugunda bıse demıyo ama dıger filmler ıcın aynı sey solenemez yaptırıyolar 15 - 20 ytl cam fılmı gezıyolar :D dedıgımız gıbı ınsaflı polise gelrsen sorun yok bide akıllı kullanmanada bakıyo aracı kısadan türkiyede modıfıye bı dert abicim ya :D
ahmeterkal
20-03-2007, 00:44
cam film i her turlu yasak ne istediğiniz kadar tanıdıgınız olsun olmuyor cam filmi ancak kendinden siyah security amblemli camlar a karısamıyormuş polis tabi security camlarda ruhsat a işlenio arac siyah camlı diye. arkadaşım da laser film yaptırdıydı onu bile bahane edip ceza yazdılar. kısacası polisin insiyatifine kalmıştır tamamen evren abinin de dediği gibi. ama kanunen aracın içi gorunmek zorundadır, ozellikle şöför kesinlikle gorunmelidir. benden tavsiye cam filmi yaptırmak istiosanız sadece arka camlara cektirin ben on yan camlardaki filmleri soktum şimdi biraz daha az dikkat çekio oyle olunca polisler daha az duruduruo ama onceden her metre durduruolardı gerçi bende istanbul da 07 plaka arac la dolaştığım içinde sorun oluo çok ama napalım :( polis kendi diyo çogu zaman 07 plaka oldugun için durduruoz diye :(
salih974
22-03-2007, 10:20
türkiye standartlarınıa göre evett yasak ama ziebartın cam filmleri yasak deil dısarıya göre gercektn bıraz yuksek fıyata yapsada adamlar ömür boyu garantı verdıklerı ıcın olayı bıtırmısler ziebarttan yaptırdıgında ruhsatına kucuk sıgorta amblemı gıbı bıse yapıstıyorular öle gecıyosn polis durdurdugunda bıse demıyo ama dıger filmler ıcın aynı sey solenemez yaptırıyolar 15 - 20 ytl cam fılmı gezıyolar :D dedıgımız gıbı ınsaflı polise gelrsen sorun yok bide akıllı kullanmanada bakıyo aracı kısadan türkiyede modıfıye bı dert abicim ya :D
Türkiye'nin kanunlarında böyle bir uygulama ne yazık ki yok.
Ömür boyu garantili demek, kabarma, kalkma, solma, baloncuklara karşı ömür boyu garantilidir.
***Caglar***
22-03-2007, 11:28
yasak ve yapcak bisey yok ama tanıdık olursa cok sorun olmuyo benım arkadasımın amcası emniyet muduru hic bir sorun yasamıyo:thumbsup: kızmızıda durmuyo istedii yere park edio falan filan daha hic bi sorun yasamadı:thumbsup: :D:D
Berkay-trbo
22-03-2007, 23:39
isteseler hersey yasak! gecen arkadasin motorun ustundeki yazilar tek tek soktuler .yeni boyanmis grenajlarida cizdi adamlar. ayip...
Kaya Orçun
23-03-2007, 01:48
vardı arabada çevirdi film varmı dedi erotikmi dedim? dalgamı geçiosun dedi baya kapıştık ceza falan yazmadı ama devam ettim :)
mertdemircan
23-03-2007, 04:32
.....
varolbuyuk
23-03-2007, 16:38
yaa abi bilmiyomusun citroen berlingoda karatılmış cam var film gibi eğer dersen filmi polis görünce napıyo die 150 ytl ceza kesiyo ama sökmüyo..ben sana cam boyamayı öneririm.camı boyatırsan geri dönüşüde oluyo valla harika birsey bir arkadaşım yaptırmış..polis cevirse bile benim fabrika camlar fabrika çıkışından böle dersin geçer gider kimsede birşey diyemez...
evren abi bende bı arkadaşda gördümde ziebart cam filmlerinie bıse demıyolar dıye bılıyorum hea eger yanlıs bılgıyse pardon!!! :)
varolbuyuk kardeşim valla iyi hoşda polisin anladıgını düşün :D camlarınn boyalı oldugunu ki dikkatli bakarsan gercektn anlıyabılırsın bence oda biraz tehlike arz edıyo tabiki seçim sze kalmışşş :D
kayaorcun abi valla çok şanslı adamsın hem adamla ağız dalaşına girmişsin hemde bırakmışlar ne güzel bişe ya :D demmeki bazıları gercektn anlayışlı olluyo
yada orcun abımın çenesi polisinkini bastırdı :D polis yemedı gitti
çağlar tmm hoş güzel cam filminde izin alırsn ama öle kırmızı ışıkda durmuyo felan tmm polis bıse demez ama allah korusun bi gün girersiniz bi yere :D kendınıze dikkat edin..
anladım evren abi kusura baqma ben öle bılıyodum :(
***Caglar***
25-03-2007, 20:53
bu ülkede zaten yasak olmayan cok fazla sey yok herahlde ama bu yasaklara uyan cok fazla kişide yok ne olur en fazla filmini cizer gider yenisini yaptırtırsın oda cok pahalı deil zaten:D:D
Fatih-K.
13-04-2007, 18:01
85 model 131 doğan vardı nar çiçeği renginde. camlara film çektirdik ama aracın rengine yakın ve açık bir tonda. içerisi çok net görünüyordu. sürekli trafikteydik ve çevirmelerde bile bir sorun çıkmadı. fazla göze batmayan filmlere karışmıyorlar.
bende acık renkli yaptırcam koyu dikkat cekio bende dikkat cekiorm :D
benim bildiğim polisler kızıyo bu aralarda bayaa modifiyeli araba dolanmaya başladı sokaklarda sürekli çeviriyolar
FATİH K kardeşm ne olursa olsn içerisi gözüksün yada gözükmesin eğer karşındaki polis pürüz yaratmak ıstıyosa zaten onun gözünde bıtmıssındır :D yanı benım bildiğim her türlüü YASAK!!!
ugurkamil
16-04-2007, 00:42
FATİH K kardeşm ne olursa olsn içerisi gözüksün yada gözükmesin eğer karşındaki polis pürüz yaratmak ıstıyosa zaten onun gözünde bıtmıssındır :D yanı benım bildiğim her türlüü YASAK!!!
Hertürlü yasak ama karşında iyi niyetli bi polis varsa cok koyu bi filim degilse bişey demiyor 2 ay sonra bende cektircem zaten filim :)
Arada gıcık polislerde cıkıyor tabi en ufak bişeye takıyor onlar filim degil aracta standart dışında ne varsa ceza tazıyor valla aslında biraz şanş meselası ve fazla göze batmiycan normal yolda giderken durdurup filimleri söktürecek halleri yokyani ben öyle bişey oldugunu sanmıyor...
bizm arkadaşın aracında koyu filim eksoz falan vardı hız limitini aşmıştı hem hızdan hemde filimlerden dolayı ceza yemişti :) normal hızda gitseydi ceza falan yemiycekti zaten :) zaten durdurduklarında ilkseferde sadece söktürüyorlar filimleri fazla pahalı bişeyde degil gidip sonra yenisini yapırırız sorund egilki :)
yahu ön cam kaplatilmadigi surece ve de cok koyu olmadigi surece bir sorun yoktu hani? hani polis amcam bana ole demisti hani hani!? yalan mi bunlar :(
ugurkamil
28-04-2007, 17:23
yahu ön cam kaplatilmadigi surece ve de cok koyu olmadigi surece bir sorun yoktu hani? hani polis amcam bana ole demisti hani hani!? yalan mi bunlar :(
türkiyede filim her şekilde yasak ama bazı illerde ve bazı polisler cok koyu olmadıgı taktırde bişey demiyor ;) filim cektirceksen veye cektiirdiysen sonrada olacakları göze almak gerekiyor işte
ön cam tse li sim siyah içersi görün müyor ve geriye kalan bütün camlar zender galiba yada başka bişi ama onlarda simsiyah içersini görmek imkansız ve dokunmuyorlar
birde bu var cocuğun on camı filmsız orjı yan ve arka fazla koyu değil ama yıne de siyah polıs buna karısıyor
Bende 1 Yila Yakindir 2 Numarali Cam Filmiyle Geziyorum En Az 500 Polisin Onunden Gectim Hicbiri Bisey Demedi
bu nebicim is , hersey yasak...
yapilacak is cok basit, bir bölüm kurulacak ve o bölümden alinan izin ile bu parcanin belirlenen özellikteki araclara takilmasina izin verilicek. tabiyki o parcanin gercekten güvenli olup olmadigi arastirildiktan sonra.
alamanyada bu sekilde yürüyor. ve benim elimde o izin kagidi varsa degil polis basbakan gelse sökemez arabamdan taktigim parcayi. ona yasak buna yasak afedersiniz ama iyice b.kunu cikardilar. kusura bakmayin, sinirlendim bi an.
varolbuyuk
23-05-2007, 18:16
abi çektirr 5 kat film veya camları boyat al aracını ruhsata işlettt kimsede gıkını cıkaramazzzz....
Vallaha bende Light Black var kac kere polisin önünden geçtim hiç bişi demedi
heyet raporunu alıcaksın sonra ön cama 2 kat film yaptır raporu gösterince hiçbişey yapamıyo :)
burakdeu
25-05-2007, 15:38
bazı arkadaşlar cam filmi için polis sökmüyo sadece ceza yazıyo demişler..evet polis sökmüyo filme bi güzel çizik atıyo sen ztn seve seve değil ama zorla söküyosun.....ama bu renkli cam olayını bende duydum...polis çevirdiğinde orj. bu deyip hiç bişi olmadan gidebiliyomuşun ama ne kadar doğru bilmiyorum.ve ucuzda arkadaşım 3.16 bmw var onun için sormuş renkli cam 200 ytl ye hallederiz bütün camları demişler....hem polis çizikte atamıyo..ama ne kadar doğru bilemicem...
filmler normalde yasak bugüne kadar birsey olmayanlarda kıl bir polise denk gelmemiştir ondandır aracım focus orjınal renkli cam var hele gece içi hiç gözükmüyor polis durdurdu camda film arıyor ama bulamadı:hahaha: bu konuda eskisi gibi sıkmıyor trafikler sizede iş düşüyor polis gördünüzmü camları acın hele ön ise... setin sesini kapatın yoksa görmicekse bile görür fimli aracta kullandım hiç bişey olmadı
tuNc&ZafiRa
02-06-2007, 21:36
Evet Filmler Yasak içi Görünmeyecek Derecedeyse... :)
Benim Araçta Önlerde Tek Kat,
Arkalarda ise 2 Kat + Orjinalinden Lazerli Çok Hafif Siyah...
Tek Sorun, Aracımı Muayeneye Götürdüm.. Götürdüğümde Adam Direk hiç bişeye bakmadı cam filmlerini gördü,indir dedi camı baktı,dedi bunları köşeden yırt öyle izin veriyim dedi yoksa vermem dedi... sonra amiriyle flan görüştük bi yemek parası verdik... öyle izin verdi :) :mad:
beni çizdilerr hem de kordonun ortasında acımadılarr:):) izmirde çok karışıyo polisler ama antalyada hiç karışmıyolar yani diceim şehire göre değişiyor ark.lar denizlili ark.larım war mesela onların da çizmişlerr.. amann çizdirmeyelim dikkatli olalım;)
Antalya'da karışmıyorlar deyip işin içinden çıkma bence.:thumbsup:
2 kere söktürmek zorunda kaldım filmlerimi. :sinir:
Sonunda pes ediyor insan. En sonunda bir polisin açıklaması ise filmli camlardan dan öndeki 2 aracın görünmesi gerekiyormuş ?:hahaha:
Yan camlardanda yandaki 2 aracı görüp neyapacaksa artık.??
Berkay-trbo
10-06-2007, 00:03
Antalya'da karışmıyorlar deyip işin içinden çıkma bence.:thumbsup:
2 kere söktürmek zorunda kaldım filmlerimi. :sinir:
Sonunda pes ediyor insan. En sonunda bir polisin açıklaması ise filmli camlardan dan öndeki 2 aracın görünmesi gerekiyormuş ?:hahaha:
Yan camlardanda yandaki 2 aracı görüp neyapacaksa artık.??
Biraz polislerede hak versek hiç fena olmaz :) ne yapacak arkadşım biliormusun arabanın içinde normal vatandaşmı var canlı bombamı var teröristmi var ? hiç bilemessin ! yoksa hiç önemli değil benim bir akrabam trafik polisi bi gün muhabbeti geçmişti böle böle anlatınca adama hak verdim ne diyim.
Sağlıcakla kalın.
Olayı o türlü düşünürsen her yöne çekebilirsin. Sonuçta bir insanın tipinden terörist veya canlı bomba vs. olup olmadığını anlaşılmaz ? Şüpheli gördüyse aracı durdurma yetkisine sahip. Niye piskolojisine göre istediğini durdururlar anlamıyorum.
Ben şuanda askerim il jandarmada olduğum için az çok işin içindeyiz. Keyfi olarak bu iş olmaz. Buradaki Jandarma Trafiklede konuştum bu konuyu. Ceza yazmak istenildiğinde mutlaka bir açığın olduğunu söylüyorlar. Gözle görülen ilk şeyden cezayı basıyorlar.
Benim aracımı durdurup camlarımı çizerken oradan en az 20 araç geçti film çekilmiş olan. Sonuçta biz suç işlemek için yapmıyoruz bunları. Amacımız aracın görünümü ve zevk. Anlamıyorum harbiden ya. Daha çok şey yazılır ama boşa yazıyoruz sonuçta bunları uygulamaya geçirmek bu ülkede çok zor.
jupiterco
12-06-2007, 20:20
Muayenede bişi denmedi susurluk civarında çevirmede memur bey kanunun numarasını falan söyledi en açık siyah yapmamı sorun olmayacağını ekledi ben yaptımmı ? hayır ama bi dahaki çevirmede derse yaparım söz
Bende daha yeni soktum arabayı mayeneye, önlerde açık arkalarda bi derece daha koyu llumar var. Adam bktı herşeyin tamam ama filmlerini söktür öyle gel dedi, hadi bakalım al başına belayı o kadar paraya mı yanarsın biton zaman kaybına mı. Neyse ordan bi adam buldum biraz bişey sıkıştırdım o halletti işimi yoksa gitmişti güzelim filmler direkten döndük.
Bundan önceki arabamda ön camlarda bişey yoktu arkalar karaydı muayeneden sorunsuz geçirmiştim, ya adamına denk geldik yada ön camlar can alıcı nokta.
cnon(vtec)
16-06-2007, 18:48
arkadaşlar bnm bildiğim kadarıyla arka 2 camda film yasak diil ama öndeki 3 cam yasak.ya bir tuş olsa da bassak araba standart haline dönse ama isterse yine bişi bulur yok tebeşir yok ceset torbası:))
valla şu an bizdeki hyundai elantra'da her tarafta film mevcut :D
arka ve yanlarda 3.derece önde ise 2.derece ziebart var..oradaki yetkililer birşey olmaz demişler ama ben ruhsata işlenmesi lazım diye biliyorum..Allaha şükür şu ana kadar denk gelmedik dişli bir polise.gerçi izmir'de hangi biriyle uğraşçaklar zaten :D inşallah da denk gelmeyiz :D
yassak ben 2kere söktüm muayenede 1 kerede parka cektıler şans işi renkli cam serbest film yasak burası türkiye
cok koyu olursa baglarlar ama cok koyuda lüzumsuz.
Biraz da polise bağlı gördüğüm kadarıyla. Arkadaşımı 4 kere çeviren polisin önünden hemen hemen her gün geçiyorum fakat daha 1 defa bile çevrilmedim çok şükür. Film + egzoz var, yakında da app plaka olacak inşallah :)
nafiz_gamze
24-07-2007, 09:46
yasssaaak gardasım yasssak
ruhsat arası bı yesıllık eyı gunler gardasım eyı gunler
malum burası tr
arkadaşlar bildiğim kadarıyla polisten yırtsanız bile muayene zamanı elemanları kafaya almazsanız filmleri çizip geçiolar çizilmiş filmde tabiki çöpe gidiyor..
trafik polisinin biriyle sohbet ederken sormustum ewet yasak ama bu yasak kanunca maddelendirilmiş veya kanunda bunu anlatan bir ifade madde yok dedi.memurun biri zamanında kendince bunu başlatmış ve arkasındanda günümüze kadar gelmiş diyelim ama nerde yazıyor madde söyle dedin mi verilecek cvp yok?
Bu nedenle mahkemeye verilse o memur o konuda ceza yer.yasak olan proje gerektiren değişimler ama film dünyanın heryerinde yapılıyor ve kimsede ses çıkarmıyor.Memur bana lazer cam olayına karısamadıklarınıda söyledi orj. cam olduğundan.Bilmiyorum ben o memurun söylediklerini yazdım belkide yanlış iddiam yok:))
Abdülkadir ALTUNPUL
19-09-2007, 20:08
şopar tuning koptum yaa süperdi :):)sprey boya diyorsun da içeriden dışarıyı nasıl görüyorsun..bence şopar tuning gibi bişey oluyodur o kızma ama...
Bad_Cast
20-09-2007, 03:54
Para her kapıyı açar dostum paran varsa adam olduğun gibi memlekette,paran varsa rahat olacaksın :)
peki lazerle camı karartsak çokmu zahmetli bi iştir ne muayenede başımız ağırmaz nede polisler bişeyler der
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.