PDA

'Full Versiyon'a Bak : arkadaşlar.. 1,4 hdi aracım var.. ve maleseff egsozdan ses almak istiyorumm!!

kemal35
21-04-2006, 15:56
Bana bilgisi olan kişiler yardımcı olabilirmi;?? 1.4 hdi aracıma performans egsoz yaptırmak istiyorum.. Şimdiden teşekkür ederimm.. bekliyorumm..

ERAY_Astra
21-04-2006, 18:05
sanayi tipi mi yaptırcan? yoksa herhangi bi marka mı alıcaksın?

Ata ÖNEN
21-04-2006, 19:49
Bende HDI'a binmek üzereyim 1haftaya kadar ve egzosun ses vermediğini duydum neden olduğu hakkında bilgisi olan yok mu? Ve hiç mi ses alamıycaz biraz horultuya da razıyım... :)

onur jtd
21-04-2006, 22:02
ne yaparsan yap izelden ses alamazsın alamazsından kastım iğrenç kulak tırmalayan bi ses alırsın :(

mustafa-r konuyla alakalı deil ama fotoda amma nuri alço modeli çıkmışsın ha :D

Erkin
22-04-2006, 15:30
Turbo dizel araçlarda egzoz direk manifolttan son susturuya gelmiyor,bir turda turbonun içinde attığı için ses alamıyoruz ama çok kasarsan kat iptali vs ile magirus vari bir ses alabilirsin yapan var inan ford kamyondan beter olabiliyor ses...yani maleseff:)

Ome_RS
22-04-2006, 17:55
Ole diyosunuz ama arkadaşlar ben bi tane 307 hdi biliom adamda komple sistem var
kat iptali
orta ve son susturcu (magnex 6x4") gayet mukemmel sesi var
alt devirlerde bişi anlaşılmıo ama 3500-den sonra az da olsa tatmin edici hoş bi ses verio ama benzinlilinkiyle yakından uzaktan alakası yok fakat taktırmaya değer hem ses hem performans 3-5 hp gene ii dir bu arada açık hava filtresi takınca iğrenç oluo bole ciiizzzzz die bi ses çıkıo kulak tırmalıoo
Bilgilerinize yani kısaca bole bişi dizel ama ben genede seviyom ani güç artışı yapılabilioo en azından bi çip bi basınc ayarı filtre egsoz üfff benzinlilin 2 katı güç elde edilio en azından basarken korkmuyon benzin bitcek diee

avenger
20-05-2006, 02:08
Bn bir opel formunda gormustum orada corsa cdti ye birisinin yazdiginin yalancisiyim sende istersen bir google dan bak arkadas komple bir sistem kurmus katalitik iptali falan da vardi ve yazadigi silender ile beraber o dizel sesini iptal ettigi ve gercekten son halindeden gayet memnun oldugu idi ama bana acikcasi pek inandirici gelmemisti cunki silender zaten islev icabi sesi azaltmakdir. Acikcasi bende dizelden cok guzel bir ses alinabilecegini dusunmuyorum.Ama sende istersen bir google dan arat opel corsa cdti veya modifiye diye ama cok birsey beklek de yanlis olur.

gökan_huju
20-05-2006, 02:16
arkdaşlar dızelden ses almak zor vanalı yaptıranlar var yada egzoz ucunu yamultup basıncla bırlıkte kuffff dıye ses alıyorsun ama motora cok zararı var yapılcak bişi yok yanı malesef ses alamıcaksınız benzınlıler gıbı

gökh@n_gr
20-05-2006, 02:19
bendede dizel 206 var şu anda sadece uç taktırdım yaza son susturucu değiştirmeyi düşünüyodum onu taksam hiç bişey farketmicekmi

alican
20-05-2006, 02:21
ben 1 hafta once karambolde bır golf kullandım aracata egoz vardı
ıster ınanın ıster ınamayın aracın sesı cok hosuma gıttı arabayı parkettıkten sonra egılıp altına baktım
sadece son susturucu vardı
bıde ne goruyum kullandıgım arac dızelmıs valla ben bıle ınanmaadım arkadaslar yapan yapıyo ama bi turlu bız yapamadık :(

Melih_S
20-05-2006, 02:41
fazla olmasa da hdi dan da ses çıkabiliomuş :)

http://video.google.com/videoplay?docid=-9012306059514875694&q=hdi

Erkin
20-05-2006, 03:07
Ya yapmayın Allah aşkına:) Yok ses alamazsın, yok direkt boru gelmez:) Manifolttan direkt boru çek bakalım benzinliden fazla ses çıkarıyor mu çıkarmıyor mu? Merak eden varsa denesin. Ne bu karamsarlık ya?
Arkadaşım aracına egzost koysanda sana performans verir, direkt düz boru çıksanda aynı performansı yakalarsın. Yanlız istisna araçlar çıkıyor. Bazı araçlar farklı tepkimede bulunabiliyor. Ama egzost oydyğun zaman ses alamamazsın. He dersen ki susturucuları çıkartıpta egzost koyacağım, yine biraz ses alırsın. Ama aracına düz bir boru çekersen ki biz öyle yaptık ( direkt olarak yandan verdik ) aracındaki sesi o zaman duy.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Orta susturucu yok, 49 luk düz boru geliyor son susturucu gazı direk dışarı veriyorum ses yok:) napcaz? he bi kaç arkadadaş doblo gibi araçlara taktı onlarda kamyon sesi gibi bi ses geliyo tabi ona egzoz sesi diyosak:):):)

alican
20-05-2006, 03:13
valla enteresan hemen hemen golfdeki sesın aynısı aracı bırdaha bulursam ses kaydı yapıcam