'Full Versiyon'a Bak : Turbo Basınç Ayarı
ŞeRiF CaN
22-04-2006, 20:24
arkadaşlar aracımın turbo basıncını arttırmayı düşünüyorum... basit bi işlem olduğunu duymuştum ama sizlerede bi danışayım dedim... faydaları ve zararları neler... yorumlarını bekliyorum... ayrıca bi masrafı varmı??:D
onur jtd
22-04-2006, 21:58
albay yunus sana yardımcı olacaktır o konuda tecrübeli biri olarak, fakat ben orj egzos borularıyla tavsiye etmiyorum çünki backpresssure fazlalaşacak orj egzos borularınla buda sıkıntı yaratır.
bunu nasıl yapmayı düşünüyorsunuz?
onur jtd
22-04-2006, 23:01
2 yol var ya wastgate'den ayarlanacak yada boost controller ile
misafir863
24-04-2006, 18:33
en basiti wastgate den
cabrioman
25-04-2006, 11:38
peki yakıtı nasıl artıcak bu aracın wastegate den ayarlanınca?
onur jtd
26-04-2006, 15:07
o araca göre ve bastığın basınca göre değişir net bişey söyleyemicem malesef.
cabrioman
27-04-2006, 10:32
serdar sana aynen katılıyorum...soru sorma sebebim de buydu, yani wastgate den ayaralnır kolayca diyen arkadaşlar acaba işin dewamında oluşacak handikapları biliyorlar mı? mekanik olarak turbo basıncını arttırmak uzun vade bile değil, kısa wadede hemen kendini hissettirir sürücüsünün cebinde...
Peki bi alternatif yok mu? Olumlu etkiler sağlayacak şekilde turbo basıncını arttıramaz mıyız?
cabrioman
27-04-2006, 11:11
zaten chiplerin amacı da bu, sadece turbo basıncını değil, buna bağlı olarak giren yakıtı da ayarlayabildiği için sağlıklı güç weriyor...
onur jtd
27-04-2006, 14:52
ya en temiz yöntem bosst controller biraz tuzlu ama daha iyi bide egzos gazı çıkışını rahatlatkmak gerek yoksa sıkıtırır arabayı
Yanılmıyorsam 2004 1.8 TDCİ ford focus,larda turbo problemi vardı bu otomobillerdeki sorun ise aşırı doldurma nedeni ile turbo patlaması yaşanıyordu.Daha sonra 1.6 dizel üretip bu probleme son verdiler.(okadar arge çalışması yapmalarına rağmen üreticiler bile yanılıyorlar) Onun için bu konular çok teknik,hassas konular bence konuyu çok iyi bilen bir servise danışmalısınız aynı zamanda bu servis konuyla ilgili referans verebilmeli.Yapacağınız küçük bir hata motorunuzun sonu olabilir.Lütfen dikkat!!! diyorum
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.