PDA

'Full Versiyon'a Bak : Katalitik konvertör iptali...(yardım)

ERAY_Astra
24-04-2006, 17:46
aracıma son susturucu taktım ancak istedigim sesi alamadım..bu yuzden size bi kac sorum olacak..yardımcı olursanız sevinirim..:kararsiz:
Katalitik konvertör iptali
1)sesi asırı derecede artırırmı?
2)benzin tuketiminde baya bi fark olurmu?
3)performansda farkedilir herhangi bisey olurmu?

simdiden tesekurler...

TorqueTuning
24-04-2006, 18:29
Aracınız nedir?

ERAY_Astra
24-04-2006, 18:32
astra h 1.6

TorqueTuning
24-04-2006, 18:44
Aracınız tek sensörlü ise yaptırabilirsiniz. Ancak 2 sensörlü ise bence elletmeyin. Kat iptali sonrasında tüketimde bir miktar artış olabilir. Ses illa ki epey artacaktır. Performans olarak büyük bir değişiklik olmayacaktır. Alt devirler biraz güçsüzlenecek, üst devirlerde bir miktar artış olacaktır...

ENGin
24-04-2006, 20:58
ses ve benzın artar ama perf.icin bsey dıyemıycem..

ERAY_Astra
25-04-2006, 00:09
peki cok asırı derecede mi artar acaba...o yuzden biraz cekiniorum yaptırmaya.

Yağız-T
25-04-2006, 02:14
vallahi bende orta susturucu iptali var,katalitiğin yerindede ufak bi susturucu var bide son susturucu tabi,o mükemmel boxer sesinden cidden hiç iplemiyorum bnzin sarfiyatını ama çok ufak bi derecede yani artış fark edemyceğin düzeyde olur..Yinede sen bilirsin tabi..

Taner-AT
25-04-2006, 09:21
Astralarda sensör ters yerde olduğundan pek kat iptali randıman vermiyor. Sorun çıkarabiliyor. Tavsiye etmem açıkcası.

ERAY_Astra
25-04-2006, 12:14
orta susturucuyu iptal ettirsem???

atiturhan
25-04-2006, 12:49
Kat iptali tek başına harikalar yaratmıyor elbette. Ben alt devirlerde düşüş yaşamadım ama üst devirlere daha çabuk bir tırmanma yaşadım.
Bana soracak olursan istediğin sesi alamamanın sebebi sonradan taktırdığın son susturucunun kazanından kaynaklanıyordur. Muhtemelen kazanın geniş olduğu için ses vermiyordur. Daha küçük kazanlı bir son susturucuyla aracın polislerin dikkatini çekecek kadar ve senin kafanı şişirecek kadar bağıracaktır.
Kat iptalinde yapılması gereken doğru uygulama kat.ın olduğu kısmı düz boru ile geçmek değil orj. kat.ın büyüklüğünde ona benzer (adını unuttum) ancak içi daha boş olan bir aparat kullanmaktır. Orj. katın içini boşaltıp da takanlar vardır. Bunun sebebi alt devirlerde oluşabilecek düşüşü engellemektir. Ancak kat.ın içi boş olduğu için egzoz gazının daha kolay dışa atımını sağlar.
Astralarda nasıldır bilmiyorum ancak bence orta susturucuyu hiç ellemeden kat iptali ve son susturucuyla memnun kalırsın.
Ben sx bravomda geniş kazanlı çift çıkış bir son susturucu kullanıyorum ve kat iptalim var. Ben sesten memnunum. Çünkü uzun yolda yani gaza çok yüklenmediğim zaman sesi kesiyor. Ancak sprint anında gaza bastığımda tok bir ses veriyor. Benimde istediğim zaten buydu.
selamlar...

Yağız-T
25-04-2006, 13:18
orta susturucuyu iptal edersen güzel bi ses alırsın ama en başlarda çok güzel gelir sana ama daha sonradan kafanı ütüleyebilir uzun yolda(gerçi bnm umrumda deil gayet mutluyum,hiç ütülemyo:) ) ama son susturucuyu silencerlı fln takarsan mesela otto sıkıldığın zmn takarsın silencerı rahatlarsın..Seçim senin..Ama sensör sorun çıkartsa bile o arıza sinyaline karşılık yanıltan bişey koyuyorlar..Kısacası modifiye engel tanımaz yani:)

osman79
25-04-2006, 13:28
konvektörü iptal edersen arza ışığı yanıyoo serviste hallediyolar fakat bir süre sonra tekrar yanıyoo sensörü iptal etmek lazım

ERAY_Astra
25-04-2006, 22:11
ısıkla,sensorle falan ugrasmak istemiyorum..orta susturucuyu iptal ettiren bi arkadas varsa(opel astra'sı olan) yardım etsin lutfen...!

Yağız-T
25-04-2006, 22:36
bende alfa romeo 145 var orta susturucu iptal dediğim gibi,sorun yok..

ERAY_Astra
25-04-2006, 22:46
bakalım bi astrasına yapan arkadas varsa ona da sormak lazım.sensor falan noluyo acaba?

atiturhan
26-04-2006, 00:25
Bu sensör meselesi araçtan araca göre değişiyor mesela bende sensör manifoldun çıkışının üzerine . Ama sensör katalisatörün üzerindeyse işik yanabilir. Bir egzozcuya danış derim. Yada astrası olanlara sor. Yada aracının altına yat ve senzör ara:)

ERAY_Astra
26-04-2006, 20:57
bakalım artık hafta sonu sanayiye gidip bi arastırıcam..