PDA

'Full Versiyon'a Bak : alfa 146 1.6ts düşük devir güçlendirme modifiye vs..YARDIM EDİN

alfa 146 1.6ts
27-04-2006, 16:59
meraba arkadaşlar bende 1.6ts var araç 1000 3000 devir arası bana cansız geliyor araç 103 binde bujileri yeni değiştirdim varyatörüm ağrızalı ilk çalışmada dizel sesi alıyorum ve 2. viteste 1300 1400 devir gibi giderken kapaklanma yapıyor..
devir 4000 e gelince manyak bi şekilde güçleniyor. bu fark sizce neden birde motor soğukken ciddi bir performans kaybı var. tekrar varyatörden şüphe ediyorum ama varyatörümde 1000km once değişti
kat.iptali yapmak istiyorum fakat oda düşük deviri iyice öldürücek içini boşaltsam daha mı iyi..benim son ve orta susturucular hafif çürümüş ortayıda iptal etsem son susturucu olarak otto taksam polisleri çok mu toplarım (benim orta susturucu hariç bir tane daha susturucum var)
sizce bu arabaya 500 600 milyon civarı başka ne yaptırabilirim

bu motordan en iyi sesi hangi hava filtresiyle alırım şimdiden herkeze teşekkürler

alfa 146 1.6ts
27-04-2006, 20:45
güncel

Muharrem111
28-04-2006, 02:29
aynı konu teknik destek bölümündede var biri kaldırılsın bari ....

fazla bi bi bilgim yok ama bildiğim katalizörün belki tıkalıdır bi baktır katalizörü söktürürsen dediğin gibi alt devirler daha kötü olur düşük devirlerde kapaklanma yapıosa yakıt hava karışımında bi düzensizlik olabilir belki bilenler vardır mutlaka

alfa 146 1.6ts
28-04-2006, 03:03
arkadaşlar kimse yardım etmiyo tamam kaldırmasına kaldırılsında bi el atın ya

Yağız-T
28-04-2006, 03:31
arabanı bi servise göster önce derim..Bide motor soğukken arabanı fazla zorlama bence sakata gelebilirsin:)100binin üstünde arabalarda kat zaten işlevini yitirmeye başlar onun için çıkartabilirsin,ama sanırım senin arabanda katın yerine bir susturucu var..Alt devirlerin tabikide biraz düşer ama fazla farketmezsin iptal edince..Bendede orta susturucu iptal kat.ın yerine ufak bir susturucu var son susturucuda otto..ben memnunum tabi bnmki boxer motor,onun da etkisi var..Filtreye gelince twinsparklar aslında biraz filtreye sakat olduğu için kapalı kutu al istersen,açık alcaksanda sen bilirsin yed seste iyidir mesela ama bence ya k&n al yada pipercross al..Hatta açık alcaksan kit olarak al veya bi boruyla güzel bir yere uzat onu rahat hava alıcak..Bu işlemler 500-600 bile tutmaz cebine para bile kalır..Poislere gelince : Ztn silencerlı alıcan egzost sistemine ne yaparsan yap silencer baya bi kesiyor merak etme..Ama dikkatli ol tabikide veya orta susturucuna dokunma derim ben..kolay gelsin..

alfa 146 1.6ts
28-04-2006, 11:47
yağız çok teşekkür ederim en kısa zamanda alfa romeo kısmınada açıcam alfa sevgisi anlatılmaz ya insanlar anlamıyo bu arabadan.. ..neyse bu aralar çok yoğunum haftaya devam ederiz hoşçakal