'Full Versiyon'a Bak : cam filmi + muayene ? baya acil yardim istiyorum
wolkanku
02-05-2006, 14:52
herkese selamlar
arkadaşlar aracima cuma günü lumar granit grisi 2 numara film çektrmek istiyorum.Ancak polise annem aynen şu şekilde sormuş "bir bayan olduğum için cam filmi yaptiracağim rahatsiz edilmemek için bunun bir sorunu olur mu" demiş..polis ise ilk muayenede aracin bağlanacağini söylemiş..bir arkadaşimda ön cam dahil tüm camlarda simsiyah lumar cam filmi war ve hiç bir şekilde muayenede sorun çıkmıyor diyor..Muayenede sorun çıktığı doğru mu ve nasil bir çözümü oluyor bunun? acil yardim.şimdiden teşekkürler
walla dostum tam olarak bılmıorum ama benım arkadasımda polo war camlar sımsıyah,+ full modlu araba ,herhangı bı sorun cıkmaz dıye dusunuorum..
cabrioman
02-05-2006, 15:22
sorun çıkmaz diye düşünen arkadaşlar ne yazık ki yanılıyorlar...illegal olayları yazmak istemiyorum ama kanunen o araç muayeneden geçemez...kanunsuz olarak olur mu onu da bilmem:)
cam fililmli bir şekilde o araç muayeneden geçiyorsa o işte %100 bir dolap vardır başka şekilde geçmesi imkansız...
Burasi Turkiye , bu işler oluyor , bizim arabalarin cogu da muayeneye gönderilmiyor , ruhsati yolluyoruz , mührü vurup geri yolluyolar ..
doktordan güneş gözlerim rahatsiz ediyor diye rapor aldigimizda bir sorun çıkmıoyr yani tanidik bir doktor bulmak lazim :D
wolkanku
02-05-2006, 17:35
cam fililmli bir şekilde o araç muayeneden geçiyorsa o işte %100 bir dolap vardır başka şekilde geçmesi imkansız...
=) dostum senin araban muayeneden geçiyorsa benim cam filmli standart arabam her şekilde geçer..baksana yaw her yerin full modifie =)
ahmet-c2
02-05-2006, 17:38
sorun çıkmaz diye düşünen arkadaşlar ne yazık ki yanılıyorlar...illegal olayları yazmak istemiyorum ama kanunen o araç muayeneden geçemez...kanunsuz olarak olur mu onu da bilmem:)
:) keşke muayeneler senin dediğin gibi olsa.
ben eski arbama ruhsat çıkaracağım zaman muayenesi yoktu.ruhsat muayeneye götürmeden çıkarıldı :) bizde durum farklıydı araba yürüyemez haldeydi, ama yürüyemez haldeki arabaya da ruhsat çıkarmış olduk :)
MuratYurtluk
02-05-2006, 18:09
dostum ben nasıl oldugunu anlatayım br tane muamelecıye gıdersın 5 dak. da arabanı bıle gostermeden muayene ettirirsin şahsen benım arabayı gormedıler bıle :) burası Türkiye yaw
warsa tanıdık iki dkkada halledersen ama dolap ceviremiosan yalan olur!
wolkanku
02-05-2006, 18:49
dostum ben nasıl oldugunu anlatayım br tane muamelecıye gıdersın 5 dak. da arabanı bıle gostermeden muayene ettirirsin şahsen benım arabayı gormedıler bıle :) burası Türkiye yaw
dostum muayene işi nasil oluyor peki istediğimiz yerde yapabilyormuyuz...olmadi senin muameleciye yaptiririm yani =) özelden msg atarsin
direk araçla beraber giderseniz ve camlarınıza belirgin şekilde film varsa..muayeneden onay alamazsınız..bizzat başıma geldi ordan biliyorum...gidip söktürmek zorunda kaldım..
genelde tüm muayene görevlileri ters oluyor...tek çözüm; tanıdık muameleci varsa ruhsatınızı verin..o gitsin muayene yerine..onlar hallediyorlar...ruhsatınız muayene bölümü doldurulmuş şekilde geliyor tekrar...
problemin çıkmasının nedeni; film yaptırınca doğal olarak aracınız fabrikasyon durumunun dışına çıkıyor...ve muayeneden onay almanız için de hiç bir değişiklik olmaması gerekiyor...çünkü muayene kaıdında "araç ruhsat tebdil" yazar..bu da aracın üzerinde bir değişiklik olmadığını , modifiyesiz olduğunu gösteriyor..
ohoo dert ettıgın seye bak arkadasın da dedıgı gıbı burası tukıye (kanunsuzlular ulkesi) her seyın bı yolu yordamı vardır.. ben fazla takma derım muayene den de gecersın bızım bı arkadasta toyota corolla vardı camlar sımsıyah ama yıne muayeneden gecıodu . yanı bı sorun cıkmıyodu..
ya muayne degil de yokdaki memurlar dusunduruyo beni.. yani soyle bi light black taksak gene de cezaya baglamaya kalkarlarmı yolda?
wolkanku
03-05-2006, 16:25
dostlar sizlere bi fikir soracağim..sizce camlari LUMAR granit grisi yan camlar 2 arka cam 3 şeklindemi yoksa yan camlar 1 arka cam 2 şeklinde mi yapayim..yani 1 numara yanlarda baya açik mi olur diye düşünüyorum..gerçi zaten dışardan bakildğnda biraz gözükmesini isterim..yani kabak gibi kalmiyim ama görünüyim de polise
Tum camlara aynı renk cektir.Kozmetik olarak guzel durmuyor(bence)
PLAYBOY61
04-05-2006, 01:25
BAĞLAMA OLAYI OLMAZ MERAK ETME!! en fazla uyarı yersin alır ruhsatını filmi sök getir der arabayı al ruhsatını .ben arabayı muayeneye soktum filmli bişe demediler muayene dönüşü polis durdurdur adam diyor ki nasıl muayene yaparlar böyle :D ama bizim burda cinayet işlendi buı film yüzünden o yüzden .ama normalde her yollu yasak. ama istersen çek film polis gördümü en fazla sökersin arabanda tabi bi jilet sıcak su daima bulunsun :)
bence eğer muayene zamanına az bi süre varsa muayene yaptır ondan sonra film çektir en azından önünde 2 sene olur ama muamelecilerin yaptırdığı muayenelerin bazıları sahte çıkıyor bir çok arkadaşım bu konuda çok uğraştı daha sonradan özellikle devir işlemleri sırasında olayı mahkemeye kadar taşıyorlar eğer halledemessen
PLAYBOY61
07-05-2006, 01:10
dostum bırakın bu film işlerini ya al sıfır siyah bir araba camlarda siyah polis hiç bişe demesin :) valla benim bir arabamı polis yakaladı söktüm filmleri ceza yazmadı tabi filmleri sökünce diğerleri duruyor onları sökmüyorum! ve merkez de pek gezmiyorum yakalanmamak için! ama napim mecburum ticari amaçla kullanıyorum arabamı? hırsız çok içi görününce yani anlatabiliyorum dimi! ticari araçta dahi yasak perde bile yasak! ticaride yasak olan şey hususi de kesinlikle yasak!
Anadolcu(murat)
07-05-2006, 01:46
ruhsata siyah cam olarak işkletirsen bir problem cıkmaz
muayne yapan kişiye göre değişyor...
araçla ve ruhsatla gidersen 98 araçsız gidersen 198 di bi ara trafik takipcilerin tarifesi.:)
Trafik tescil müdürlüğü ile görüşmüştüm, 2 ay öncesinde Muayene zamanım gelmişti. Ruhsata işletme diye bişey yok , Modifiye işlemlerinin işlenmesi durumunda Proje istiyolar bu projenini onaylanması gerekiyo ıvır zıvır işler .
Muayeneye gelince gittim , Görevli çıkart şunları öyle gel dedi. Maalesef biran için türkiyede işlerin nasıl işlediğini unutmuşum, Görevli amirim işini bildi bende işimi bildim. Cam Filmleriyle Muayeneden geçtim :)
Diyaloğumu aynen yazıyım,daha Aralık'da oldu artı nüsha da değişcekti...Bu arada full film cam ve biraz sesli bir egzost sistemi var bizimkinde:)
_Eeeeee???Film var senin arabada???
_Ee evet ne olduki?
_E yasak bu bilmiyo musun?
_Evet biliyorum...
_Çalıştır bakalım şunu...
_Dan dan inliyo istasyon:)
_E abartı da var sende...
_Evet var:)
_Ver kağıtlarını gir şu sıraya...
Yeminbillah böyle oldu.
kaç para verdin :DD::D:DD:D:D:
bu forumda cam filmi ile ilgili binlerce yazı var
bendede film var ve her cevirmede kalbim durucak gibi oluyo
ama unutmaki arkadsım gözlerim bozuk desende rapor alsanda tse garantili cam taksanda hiç bir şekilde kesinlikle ve kesinlikle ruhsata işletme diye birşey yok.
burda aksini iddia edecek birileride yok.
ben bu cam filmi işini 1 sene araştırdım binlerce polisle muhattap oldum.
tamamen şans işi tamamennn karsındaki polis amcanın :D insafına kalmış bi olay
kimisine abi bi yolu yokmu dersin
kimisine abi annem kullanıyo kız kardeşim kullanıyo dersin.
kimisine babam müdür amcam komser dersin.
kimisine abi bu seferlik affet dersin.
kimisi filmini yırtar
kimisi çıkar ceza yazar
bazen bi çevirmeye girersin sanki teröristmişsin gibi yere falan yatırır ararlar
kimisi çıkar arabayı bağlar
kimisi çıkar açlıktan ağlar
kimisi gelir verdiğini helal et der.
kimisi kaç paralık ceza sana uygun olur der.:D
kimisi sök filmi gel ruhsatı al der
kimisi orjinalindemi var bunlar güzel olmuş der :hahaha:
kimisi ohho paşam hayırlı olsun der :D
kimisi gelir kaç para yaw bunlar benim çocukta arabasına takıcak der :p
birde memur amcaların psikolojisi var onuda unutmamak lazım
senin kullandıgım marka araçla basından geçmiş kötü bi mazisi vardır çevirir
sakalın uzundur çevirir
araban modludur çevirir
nike şapka converse ayakkabın vardır cevirir
araban lüxtür kravat takım elbise vardır cevirmez.
arabanda film vardır bişey demez trafik setinde tebeşir yoktur arabanı baglar
telefon kartı yoktur arabanı baglar
yangın tüpü yoktur arabanı baglar
polis baglamamakla ilgili tek bi lafı vardır (banane kardeşim beni bağlamaz):D
allahın sevgili kuluysan kimse seni baglamaz
sen cam filmleri tak
her arabaya bindiğinde içini ferah tutmaya bak...
benim gibi polis görünce dengesiz hareketler sergileme hemen anlıyolar :D
şahsen film benim huzurumu kaçırdı
özellikle cuma cumartesi akşamları saat 11 den sonra senin için heran bi çevirmeye girip filmi yakalatma söz konusu
radara girersin film var diye başına iş alırsın.
mesela geçen arabama arkadan taksici vurdu ilk aklıma gelen acaba durup rapor tuttursammı yoksa gitsemmi taksici bi yere gitme rapor tutalım dedi polis bi geldi daha kazaya bakmadan aynen böyle ; getzin sahibi film çekiyosun bu camlarla polisi ayagına getirtiyosun şimdi senin arabanı bağlayımmı nasıl olur söyle bakalım bu adam sana arkadan vurdu suçun yok dimi artık suçun var sanada trafiği işgal etme cezası yazıcam normalde sana yazmam çünkü yeni kanunda sadece vurana yazıyorum dedi
sonra gülerek kısık sesle bana gıcık kaptıgını söyledi....
arkadaşım canını sıkıcaksa hiç girme bu işlere:nee006:
uğur arkadaşıma katılıyorum çok doğru sölüyor dedikleri aynen şuan olan şeylerdir:D
Uğur Kanka amma dolmuşsun sen ya :eek: :hahaha:
Uğur Kanka amma dolmuşsun sen ya :eek: :hahaha:
sorma kanka :hahaha:
H@S@N_COOL
11-01-2007, 12:06
walla bedede 2 numara fılm var arabada sıyah hanı kendını bellıde edıyoo polıs dur demıyo cevırmelerde tek sey o an polısle bakısmanda bıtıyoo kayle almazsan dur bıle demıyoo dur dıyende evraklar dıyo verıyom kemer takılı deıl ıplemıyom muzık sesını sonuna kadar kapatmıyorum onde telsız bıle gozukuyoo ıplemıyom bı ıkı dakka bakıyoo ıyı aksamlar dıyo eywallah dıyıp devamm edıyom :)
alpcelal
12-01-2007, 14:04
bu forumda cam filmi ile ilgili binlerce yazı var
bendede film var ve her cevirmede kalbim durucak gibi oluyo
ama unutmaki arkadsım gözlerim bozuk desende rapor alsanda tse garantili cam taksanda hiç bir şekilde kesinlikle ve kesinlikle ruhsata işletme diye birşey yok.
burda aksini iddia edecek birileride yok.
ben bu cam filmi işini 1 sene araştırdım binlerce polisle muhattap oldum.
tamamen şans işi tamamennn karsındaki polis amcanın :D insafına kalmış bi olay
kimisine abi bi yolu yokmu dersin
kimisine abi annem kullanıyo kız kardeşim kullanıyo dersin.
kimisine babam müdür amcam komser dersin.
kimisine abi bu seferlik affet dersin.
kimisi filmini yırtar
kimisi çıkar ceza yazar
bazen bi çevirmeye girersin sanki teröristmişsin gibi yere falan yatırır ararlar
kimisi çıkar arabayı bağlar
kimisi çıkar açlıktan ağlar
kimisi gelir verdiğini helal et der.
kimisi kaç paralık ceza sana uygun olur der.:D
kimisi sök filmi gel ruhsatı al der
kimisi orjinalindemi var bunlar güzel olmuş der :hahaha:
kimisi ohho paşam hayırlı olsun der :D
kimisi gelir kaç para yaw bunlar benim çocukta arabasına takıcak der :p
birde memur amcaların psikolojisi var onuda unutmamak lazım
senin kullandıgım marka araçla basından geçmiş kötü bi mazisi vardır çevirir
sakalın uzundur çevirir
araban modludur çevirir
nike şapka converse ayakkabın vardır cevirir
araban lüxtür kravat takım elbise vardır cevirmez.
arabanda film vardır bişey demez trafik setinde tebeşir yoktur arabanı baglar
telefon kartı yoktur arabanı baglar
yangın tüpü yoktur arabanı baglar
polis baglamamakla ilgili tek bi lafı vardır (banane kardeşim beni bağlamaz):D
allahın sevgili kuluysan kimse seni baglamaz
sen cam filmleri tak
her arabaya bindiğinde içini ferah tutmaya bak...
benim gibi polis görünce dengesiz hareketler sergileme hemen anlıyolar :D
şahsen film benim huzurumu kaçırdı
özellikle cuma cumartesi akşamları saat 11 den sonra senin için heran bi çevirmeye girip filmi yakalatma söz konusu
radara girersin film var diye başına iş alırsın.
mesela geçen arabama arkadan taksici vurdu ilk aklıma gelen acaba durup rapor tuttursammı yoksa gitsemmi taksici bi yere gitme rapor tutalım dedi polis bi geldi daha kazaya bakmadan aynen böyle ; getzin sahibi film çekiyosun bu camlarla polisi ayagına getirtiyosun şimdi senin arabanı bağlayımmı nasıl olur söyle bakalım bu adam sana arkadan vurdu suçun yok dimi artık suçun var sanada trafiği işgal etme cezası yazıcam normalde sana yazmam çünkü yeni kanunda sadece vurana yazıyorum dedi
sonra gülerek kısık sesle bana gıcık kaptıgını söyledi....
arkadaşım canını sıkıcaksa hiç girme bu işlere:nee006:
Türkiye deki trafik kuralları ve uygulanmasıyla ilgili gerçeği pratik olarak çok güzel aktarmışsın.:)
Tecrübesiz arkadaşların kulağına küpe olsun.:applaus:
rica ederim bu satırları gören arkadslar film konusunda açtıkları forumları açmadan önce bi okusun bilgileri olsun diye paylaşmak istedim tşkler alp
alexithymia
14-01-2007, 14:48
benima arabada da en koyunun bi açığı ATR15 die sölenen lumar cam filmler war. yaklaşık bi ay önce sahil yolunda yanıma polis arabası yaklaştı ve kenara çek diye işaret etti. 2 arkadaş indik arabadan ve adamın dediği aynen bu: sen de cam filmi war tamam çok güzel olmuş ama yasak bu dedi polisler gençti ya abi sınava geç kaldık fln diye ellerimizde t cetvelleri yırtınmamıza rağmen adam hiç acımadı ve açık kapı bırakmadan 101YTL cezamı kesti ve bir daha yakalanırsam bu sefer affı olmadan arabamın bağlanacağını söyledi....
arkadaşın dediğği polislere kalmış bna film war sende ama güzel olmuş diyen polis de denk geldi maalesef böylesi de muayene halledlr arkadaşlar o sorun deil ama polis direk bağlayamaz aracı eğer öle diosa bilin para istio bir uyarı cezası kesiyo arkasından bağlama olayına girebilrler. yani şuan bi kere daha yakalanana kdr filmli gezcem lazım çünkü çok işe yarıo;)
tavsiyem arkadaşlar sadece görünüş için yapcam diosanız uğraşmayın mesela taksimden eve dönmek için kaç yok değiştirdiğimi bilirim orda da acımıyolar filme dikkat edin yormayın kendinizi.
bu cam filmini ben biraz araştirdim koyu hakkında ilgim yokta en açik olan oluyormuş galiba 2 numrami mi ne demişlerdi. yasak deilmiş bu dogrumu?
hepsi yasakkk hiç kasmayın yukarıda yazdıgımı okuman yeterli arkadsım bunu cama yapıştırmak yasakk malesef yasakk
kanka drekt gdersenn sorun oluoo ama ben bi siğortacıyla grüştümm sadece ruhsatıı gnderdk araba ble gtmedii 20 ytl ye hallettik
kanka drekt gdersenn sorun oluoo ama ben bi siğortacıyla grüştümm sadece ruhsatıı gnderdk araba ble gtmedii 20 ytl ye hallettik
direk nereye gidiliyo arkadaşım konuyu biraz açarsan seviniriz
muayneden bahsediyor büyük ihtimal
arkadaşlar sahte muayneden suan gayrettepe şubenin otoparkında 100 lerce arac yatıor 1 e 1 orj gibi gözüksede sahte muayene yapılıor aman dikkat edin
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.