'Full Versiyon'a Bak : Hem Yere Yakın,Hemde Konforlu
Megane II aracım omp 4.5 luk yay taktım?6aydır kullanıyorum biraz yumuşadı ama yinede çok sert.eibach 4.5 alayım dedim araç yere yaklaştıkça sertleşiyomuş yani bi faydası olmazmış yaylarıda kestirmek istemiyorum.Aracım hem yere yakın hemde konforlu olsun istiyorum.Nasıl yapmalı:)
ahmetakgun
03-05-2006, 12:09
peki ayarlı amortisorler nasıl yanı bu bağzı jeeplerdeki gibi alcaltıp yukselte bılıyorlar ya ? onların maılıyetı nedır ? kullanıslımı ?
bende 215/45/17 var sert yani sekiyorum arabanın içinde görünüt ve yol tutuş çok mükemmel.Ama konfor aşırı az.Arabanın plastik yerlerinden sesler geliyor artık.
KeRem_CeM
03-05-2006, 14:17
Seslerin gelmesi normal birde lastiginin markasıda etkili olur o seslere ve yollar.Fakat zamanla alışman lazım o seslere çok kafana takma o sesleri :) asıl sesler arabanın iç tarafın ileride cıkıcak ortaya dikkatli kullan arabayı cok bozuk yollarda hzlı gitmemni tavsiye ederim.
ahmet-c2
03-05-2006, 16:08
omp 4,5 zaten tahminimce eibach 5 liklerin düşürebileceğinden daha fazla düşürmüştür.eibach daha yumuşak olabilir ama sen aracın alçaklığından da ödün vermek istemiyosun, katlanacaksın :)
ERAY_Astra
03-05-2006, 18:20
yay taktınmı konfor gidiyo..ne takarsan tak orjinali gibi olmuyo..benim arabanında plastik yerlerinden ses geliyo..uyuz oluyorum..
demircimustafa
03-05-2006, 19:40
bende 215/45/17 var sert yani sekiyorum arabanın içinde görünüt ve yol tutuş çok mükemmel.Ama konfor aşırı az.Arabanın plastik yerlerinden sesler geliyor artık.
bende de aynen böyle
yakında araba dağılacak gibi bi his var içimde
Yalçın-A
03-05-2006, 19:58
tamponların yerle lastikleri çamurlukla aralarındaki aralık azaldıkça esneme katsayısı düşmek zorundadır bu nedenle araç elaskiyetini kaybeder
atiturhan
04-05-2006, 11:53
Neeerdeeee öyle güzellik hem düşecek hemde konfor kalacak yok öyle bir ihtimal.
ikisinden biri ya araç yere yaklaşacak konfor gidecek yada standart yayları kullanacaksın araban yüksek duracak.
Bildiğiniz yada bilemdiğiniz üzere bende 45mm omp yay kullandıktan sonra dayanamayıp yayları söktürdüm ve standart yaylara döndüm. Çünkü çok sert geldiler bana. Şuan sertlik ayarlı konilerle birlikte konilerin en yumuşak konumunda standart yayları kullanıyorum. Ama aracın daha önceki halini bildiğim için şu anki yüksek hali çok kıl geliyor bana. Şuan 3.5cm Eibach yay bekliyorum gelir gelmez takacağım aracıma.
Bu arada yukarıda bir arkadaş araç içindeki seslerde lastiklerinde etkili olduğunu yazmiş. Kesinlikle katılıyorum. Bundan önce standart ebatım vardı aracımda yani 185/60/14. Kısa bir zaman önce ebatımı 195/45/16 yaptım. Araç içerisindeki seslerin artmasnını beklerken inanılmayacak derecede içerisdeki ses azaldı. Önceki lastiklerim Maxis idi. Şimdi ise FAlken ZE 512 kullanıyorum ve çok memnunum yok böyle güzel bir lastik....:)
cabrioman
04-05-2006, 13:08
aslında bu çok önemli bir konu...yay takıp da konfor gitti, sesler başladı diyen arkadaşlar, spor amortisör aldınız mı? bu iş kombinedir, aracı alçaltmak yay+amortisör+jant+lastik demektir...sadece yay takayım aracım alçalsın derseniz bir müddet sonra sekme, aşırı sarsıntı, aracın plastik ve yürüyen aksamlarından gelen seslerden kaçamazsınız...standart amortisörlerinize yay takınca,amortisörler dewamlı yükte kalıyor dururken bile, bir müddet sonra patlaması ya da özelleiklerinin bozulması kaçınılmaz hale geliyor...spor amortisörlerin pistonu daha kısadır, yükte kalmaz ayrıca salınımı daha az yapacağı için sekme yaptırmaz..karakterli bir sürüş sağlar...spor amortisör ve yay, uygun jant lastikle birleştiğinde yukardaki sorunların hiçbirini yaşamazsınız...elbette ki amerikan arabaları gibi bozuk yollarda yaylana yaylana gidemezsiniz ama nerde yawaşlayacağınızı aracı hissederek anlarsınız sorun olmaz...mesela yaylı araçlarda dikkat edin, kasislerden geçerken altı sürter neden? yumuşak amortisör biranda bırakır aracı, spor amortisörde bu sorununuz da olmaz....ben amortisörlerim gelene kadar bir müddet normal süspansüyonlarla idare ettim malesef yukardaki yazdıklarınızın tamamı wardı...M3 için üretilen spor süsp. takınca olayın 180 derece değiştiğine bizzat şahit oldum...
Bu yazıları okudukça LEYLEK gibi duran 306'ma kurban olayım diyorum:) Yay işleri çookk tefferuatlıymış meğersem. Aracım yere yakınlaşsın diye yürüyen aksamı yalan edesim yok, coilover'a 1500 YTL veresim hiç yok:)
atiturhan
05-05-2006, 19:01
MehmeTT, spor süspansiyonlu araçla virajlara girmediğin nasılda belli. Araban yan yatmadan ve virajda tedirginlik yaşamadan viraja girmek ve en önemlisi o virajdan çıkabilmek çok keyiflidir. Ama ne yazıkki bizim TR yolları spor süspansiyonlu araçlar henüz hazır değil. Yollarımız keşke avrupa gibi olsada çukurlardan labirent edasıyla kaçmadan sürprizler yaşamadan gezip toza bilsek...
selamlar...
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.