PDA

'Full Versiyon'a Bak : yeni alfaci =)

wolkanku
03-05-2006, 21:21
herkese selamlar...alfa takimina katılmış bulunuyorum.
aracim 2006 model alfa romeo 156 jarama siyahi...distinctive donanim + sensör paket + sunroof + xenon şu anda..cuma günü cam filmleri yapılacak.alfamı abartı birşey yapmadan sade ve şık bir görünüme kawuşturacağım ve en kısa zamanda garajımı hazırlayıp sizlere sunacağım.(başkanlik seçimlerinde konuşma yapıyormuşum gibi hissetim).
bu arada alfa almadan önce çok düşündüm taşındım ama yine de sonuçta kafamdan geçen ilk arabayi aldim..neden alfa kullanmayanların hepsi alfayi kötülemekten yorulmuyor da alfa kullananların hiç biri arabasindan vazgeçemiyor bunu alfami kullaninca anladim..sanirim çekememezlik dediğimiz şey bu oluyor.neyse allah hepimizin alfasini kazadan beladan korusun..

AhmeT-D
03-05-2006, 22:01
aramıza hoşgeldin volkan sonunda buyuk ısrarlarım sonucunda alfana kavuşmuşsun hayırlı olsun aracın allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin..aracının xenonları orjinal kendi xenonları mı ? sen merak etme alfa seni memnun edicek bundan şüphe olmasın..dierleri alfanın kadar ihtişama ve farklılığa sahip olmadıı için alfalar hakkında olumsuz konuşuorlar..elbet her aracın küçük sorunları oluor...ama alfanın farklılığı herkes tarafından bilinior...aracının fotoları en yakında beklioruz...tekrar aramıza hoşgeldin aktif olman dileği ile...!

wolkanku
03-05-2006, 23:03
aramıza hoşgeldin volkan sonunda buyuk ısrarlarım sonucunda alfana kavuşmuşsun hayırlı olsun aracın allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin..aracının xenonları orjinal kendi xenonları mı ? sen merak etme alfa seni memnun edicek bundan şüphe olmasın..dierleri alfanın kadar ihtişama ve farklılığa sahip olmadıı için alfalar hakkında olumsuz konuşuorlar..elbet her aracın küçük sorunları oluor...ama alfanın farklılığı herkes tarafından bilinior...aracının fotoları en yakında beklioruz...tekrar aramıza hoşgeldin aktif olman dileği ile...!

hayır ahmet xenonlar orjinal deil...bize bu alfa aracı bulan erkan ustamız ısrarla helios marka 6000 k takmamı söyledi..ben texxon marka takmayi düşünüyordum ama "nolur yapma güzelim arabayi rezil etme o ucuz xenonlarla" deyince erkan ustaya çok güwendiğimden helios 6000 k taktim...gayet de güzel oldu...resimler en geç cumartesi konulacak..tekrar dan teşekkürler

misafir824
03-05-2006, 23:38
hayırlı olsun :)

hemen 3lük yaylarıda ekleyelim Jarama nın listesine :)

Yağız-T
04-05-2006, 03:49
Aramıza hoş geldin ve hayırlı olsun..Alfa Romeo lar hakkında tek bir yorum yapabilirim : ALFA ROMEO..Kullanınca vazgeçilemeyen bir markadır alfa romeo,ama kulanınca tabi..

wolkanku
04-05-2006, 13:25
hayırlı olsun :)

hemen 3lük yaylarıda ekleyelim Jarama nın listesine :)

saol kardeş ama konfordan taviz vermek istemiorm... standart gezicem=) fazla oynamaya gerek yok zaten..ne de olsa bir alfa romeo..yeterince baktiriyo kendine

Alfanatic_FB
04-05-2006, 15:16
hayırlı ugurlu olsunn en dogru secımı yapmıssın kazasız belasız gunlerde kullanman dilegıyle :thumbsup:

AhmeT-D
04-05-2006, 19:03
aracın üstünde sıradışı olmayan sade ama mantıklı uygulamalar yapman alfan için daha ii ve mantıklı olucaktır...sonuçta bu araçların değişik bir karizması var heryerde olduu gibi tr'dede bu böle...alfalar her zaman sade uygulamalarla daha güzel bir görüntüye kavuşuyor

misafir824
04-05-2006, 21:37
saol kardeş ama konfordan taviz vermek istemiorm... standart gezicem=) fazla oynamaya gerek yok zaten..ne de olsa bir alfa romeo..yeterince baktiriyo kendine
korkma eibach 3 lükle konfordan hiç bişi kaybetmessin..ama Eibach :)

;)

ben 147 mde kullanıyorum gayet rahat önceden arabam neyse taktıktan sonrada o oldu..belki yollardaki yarıklara hızlı düşersen biraz daha erken vuruyor amortisör tepeye ama onuda 3000km dir sadece 2 defa becerdim..ondada çok hızlıydım ve asfalt bozuğu belli olmuyordu yani ş.içinde falan öyle rahatsız olmazsın ki 16jant 205/55 lastik lerin war..bende 215/45 yinede bence araba hala konforlu çoğu kişide hiç yay varmış gibi rahatsız etmiyor diyor..156 tı daha konforlu ztn oda hissettirmicektir farkını..ama görüntü ve yol tutuş olarak memnun kalcağındna eminim ;)
eibach pro-kit ler ztn orjinal amortisörlerle kullanmak için uygun oldukları şeklinde açıklamaları war..

AhmeT-D
04-05-2006, 21:47
bakalım bizde canın önerilerini dinleip aldık yayları takıcam en kısa zamanda inşallah...eibach 3 lük..!

EFE ANDAY
04-05-2006, 23:29
aramıza hosgeldin aktif olman dilegimle...

wolkanku
05-05-2006, 00:50
dostlar bgn aracimi iyice test etme şansi buldum..6500 devirde inanilmaza yakin bir ses aldim..nedir bu motor sesi ya=)...bu arada araçta helios marka 6000 k lik xenon kiti var...ve işin güzeli far yükseklik ayar düğmesinden ayari yapilabiliyor kimsenin gözünü almiyorum..ve standart xenondan daha çok aydinlattiğini keşfettik.. =) (a3 xenonuna göre ) herkese tavsiye ederim hatta uygulamak isteyen arkadaşlarla beraber gidip erkan ustamda yaptirabiliriz.600ytl....
bir de birşey sormak istiyorum...araç 1. viteste durmaya yakin bir hizda gittiğimde anlik tüketimi hep 25.lt olarak gösteriyor bu sizce normalmi..baya bir fazla yakiyor gibi geldi...köprü yolunda bir ara 4. viteste 3.ltreye düştü tüketim 1 dakika boyunca falan...genelde 10.4 falan olarak gözüme takiliyor..sizin değerleriniz nasil?

Murat 156
05-05-2006, 11:06
Volkan hoşgeldin ve hayırlı uğurlu olsun yeni araban

misafir1271
05-05-2006, 12:21
bir de birşey sormak istiyorum...araç 1. viteste durmaya yakin bir hizda gittiğimde anlik tüketimi hep 25.lt olarak gösteriyor bu sizce normalmi..baya bir fazla yakiyor gibi geldi...köprü yolunda bir ara 4. viteste 3.ltreye düştü tüketim 1 dakika boyunca falan...genelde 10.4 falan olarak gözüme takiliyor..sizin değerleriniz nasil?
1. viteste giderken anlik tuketim gercekten cok oluyor bende genelde hep 10 lt un ustunde goruyorum yol bilgisayarinda.En az da 5. vites de 90 da el gazi ile giderken tuketiyor,oda yanlis hatirlamiyorsan 5.5 civari idi.Genelde arabayi cok agresif kullanamadigim icin ortalama deger 10lt civari oluyor.

wolkanku
05-05-2006, 13:54
ortalama 10lt normalmi peki alfalarimiz için

AhmeT-D
05-05-2006, 15:12
alfalar için 10 litre normal bir değer..ama bizim alfaların anlık tüketimi tam manası ile anlık diil..tam kesin bir değeri göstermior yinede ortalama değerini alıpta gösterior..mesela annemde yaris var onun anlık tüketiminde 1. viteste araç 60lt den aşağıya göstermior doğal olanda bu ztn bizim alfalar tam bir veri veremior...hatta ben 99 lt leri görüorum 75- 88 lt. fln 1.viteste..ondan alfaların yol bilgisayarına aldanmayın arkadaşlar 1. vitesteki tüketim her arabada olduu gibi çok fazla yüsek değerlerde..elinizden geldiince tüketim açısından 1. viteste fazla ilerlemeyin ztn bunun amacı aracı kaldırmak devamlı 1 le gitmek diil..ben elimden geldiince 3000 devirde 2. vitese geçiorum...1.vitesi çabuk geçerek tüketimi az daa olsa dizginleyebilirsiniz bu sizin elinizde arkadaşlar

misafir824
07-05-2006, 23:01
147 1.6 için konuşiim..
sabit 90-100 de 6.4 den az yazmadı daha yol bilgisayarı, cruisecontrol açık ken. ama tanesi 13kg olan orjinal 17jantlarımı dipnot olarak belirtiyim :)
onun dışında genelde hep trafik kullandığım içinde 10.5 ten az yakamıyorum..
ki tek sabit hız gitme şansım olan sabah okula gidiş yolu olan tem bağlantı yolunda 140-150 den aşağı inmeyince ve arasıra vites bitirerek kullandığımdada 11lt civarı.

turgayx53x
23-02-2007, 21:39
hoşgeldin arkadaşım bn de bi1 145 kulanıcısıyım
garaja beklerim:77431

http://http://www.autoclubturkey.com/images/garageturk/t/0077431-000000088404.jpg

http://http://www.autoclubturkey.com/images/make/alfaromeo.gif