PDA

'Full Versiyon'a Bak : a3 1.6 tiptronic geri kacar mı?

Husein_a3
04-05-2006, 11:03
Yau bu soru kafama takıldı.Benim araba ilk gunlerde az bise kacıodu ama artık frenden ayagımı cekince kalkıslarda baya geri kacmaya basladı.Bu normal mi yoksa bi anormallik mi var?

Abimde 1.6 golf FSI var onunki kacmıyor.

Eskiden corsa easytronic kullanıodum o da baya kacıodu.

ahmetakgun
04-05-2006, 11:59
cok dik yokuşta kaçması normal am aarac kacarken sen gaza yuklenırsen ozman şanzumana yazık hemen servıse goster derım ?
bakımımı yaklastı araba en sakat hıkayedır bu dedıdıgn

pekı arac park halınde yerde duz yokus degıl motor calısıyor ?

vitesleri geciriyorsun 1,2 yada geri arac sarsılıyormu yada parktan cektın bıre tak dıye ses gelıyor mu ?

Husein_a3
04-05-2006, 12:43
cok dik yokuşta kaçması normal am aarac kacarken sen gaza yuklenırsen ozman şanzumana yazık hemen servıse goster derım ?
bakımımı yaklastı araba en sakat hıkayedır bu dedıdıgn

pekı arac park halınde yerde duz yokus degıl motor calısıyor ?

vitesleri geciriyorsun 1,2 yada geri arac sarsılıyormu yada parktan cektın bıre tak dıye ses gelıyor mu ?

arac daha 3500km de ama 4000 de yag degisimi yapacas dediler baskada bakım makım yoktu :)

Bugun servise gidicem zaten kornayı bozmustum onu alıcam gitmiskende bi soriim bakalım.

Parktan d yefalan alınca sarsılma olmuyor (cok az bi ileriye ivmelenme oluyor ama o da normal).Umarım bi sorunu yoktur.Cunku gecen golfu surdum arkaya hic gitmiyor.

Benimki de bi aralar ayagımı frenden cekince gitmiodu ama bazen baya giddiyor.

Peki bunun motorun sıcak soguk olmasıyla yada calıstıktan sonra 5-10 dk. gecmesiyle ilgisi var mı ? Yani samzumanın yaglanması falan mı uzun suruyor :D

Bi ara cok bosa atıodum tasarruf olsun die ama otomatik viteslerde zararlıymıs.Bostayken yaglama yapılmazmıs.Bunun mu bi etkisi oldu aceba

misafir468
04-05-2006, 13:55
boşa atmanın bi zararı yok fakat hareket halindeyken tekrar vitese takman zararlı mesala yokuş aşağı boşa aldın tekrar vitese atarsan zararlı araca. dururup vitese atarsan bişey yok :)

ahmetakgun
04-05-2006, 14:44
boşa atmanın bi zararı yok fakat hareket halindeyken tekrar vitese takman zararlı mesala yokuş aşağı boşa aldın tekrar vitese atarsan zararlı araca. dururup vitese atarsan bişey yok :)

otomatık arac bosa hıcbır sekılde atılma yolculuk esnasında cunku mutlaka birdaha vitese atması gereklı :) oyuzden cok sakat

ahmetakgun
04-05-2006, 15:21
-----------------------------------

sezer
04-05-2006, 15:29
bir kez daha edit ....

Şafak-G
05-05-2006, 09:17
Doğuş Oto servis garantisi konusunda çok hassas olduğunu belirli imtiyazlar sağladığını mevcut ilanları ve broşürlerinde okumuştum

Servisde sorunun çözüleceğine inanıyorum.

Gelişmelerden/nedenlerinden bizide bilgi sahibi yaparsanız sevinirim.