'Full Versiyon'a Bak : 1.6 ya turbo uygalayan bilgisi olan ?
ahmetakgun
05-05-2006, 17:42
kkk k16 turbo , kk04 , kk03 ??
turbo uygulamaları genelde 1.8 motordan baslıyor
ama 1.6 yada uygulandıgını bılıyorum bu konu hakkında bılgısı olan varmı
merak etıklerı
turbo uygulaması yaptırmaya kalksam malıyet nedır ?
motorda ne gıbı degısıklıkler yapılmalı ?
toplmada % kac guc elde ederim ?
http://www.pro-car.dk/catalog/images/audi%201,8%20turbokit.jpg
TorqueTuning
05-05-2006, 17:45
Ahmet Bey,
aşağıda linkini vereceğim firma turbo dönüşümleri konusunda Almanya'nın önde gelen firmalarından biridir. Polo 1.6 motorlar için de kitleri mevcut olması lazım bildiğim kadarı ile...
http://www.rothe-motorsport.de/
ahmetakgun
05-05-2006, 17:54
tesekkur ederım baktım sıteye benım arac ıcın yok
bende poloda yok :) bu arada
TorqueTuning
05-05-2006, 18:24
Biliyorum A3 8P 1.6 8V-102PS var! Hem de otomatik, dimi?? ;)
Bir arkadasımın dayısı turbocu(uzman turbo belki duymussunuzdur)ben ona sordurttum.Bellli bi arac soylemedim ama bana 3-6 milyar arası rakam vermis.Hakikaten 6 milyarı bulursa bence cok gereksiz olur.
misafir146
05-05-2006, 20:51
Bir an önce 1.8T motora geçmenizi tavsiye ederim :) Döktüğünüz paranın kar$ılığını çok farklı olarak alırsınız ..
Bir an önce 1.8T motora geçmenizi tavsiye ederim :) Döktüğünüz paranın kar$ılığını çok farklı olarak alırsınız ..
+1000
ahmetakgun
06-05-2006, 13:48
uyelerıımız arasında 1.6 roveri olan ve turbo uygulaması yapan bırı var ve 200 hpye ulastıgını soyluyor kı kesınlıkle doğrudur .
Bana OLMAZI degılde oluru anlatacak bırı varsa sevınırım tekrar tesekkur ederım ilginiz için
misafir146
06-05-2006, 14:06
Olmaz diye bir $ey yok. Vtec örneği veren arkada$ım , vtecin en ufak vidasına kadar parça bulursun ama vw grubunun bu motoruna filtreden ba$ka modifiye parçası bulman zor bu yüzden her$ey custom ve yaratıcılıkla yapılmalı. Bu durumda maddi durumu sağlam ve konu hakkında çok bilgili olmak gerekir. Buradan $unu al bunu al demek kolay. Parçalar gelir , gümrekten de geçer her$ey takılır ama setuplarını yapacak adam bulun hadi .. Wideband bağlarsın AFR oranlarına bakarsın mappingi ni dizersin ama sorunsuzluk garantisi kimse veremez. Bi yerde takılır kalırsın bi Allah ın kulu yardım edemez. Yabancı forumları kurcalarsın çözüm bulamazsın , arabandan soğursun. Bunlar TRde daha önce ya$anmı$ $eyler. Hayalci olmamak gerekir :thumbsup:
Veteki alırsın parçaları bellidir maddi duruma ve beklentiye göre parça listesi olu$ur , parçalar gelir takarsın mappingini yapacak insanlarda var onlara danı$ırsın bi$eyler kaparsın ve güle güle sorunsuzca kullanırsın . Aynı durum audi vw grubu 1.8T motoru içinde geçerlidir..
Ahmet A.
06-05-2006, 14:25
eger stock makına ya turbo dusunuosan kı bu saglıklı bır ıslem deıl ozaman malıyetın 5000$ u bulur. bu ıs parcaları almakla bıtmıo. manıfolt ve gerı kalan egzost komle el ypımı olmak zrunda(downpıpe-catdelete pipe vs vs) ve alıcagın guc aracın 100hp ıse 150 160 hp olur max. ve saglıklı olmaz. he eger ben prof ypıcam dıosan kı bu da malzemelrın kalıtesıne gore senın cebıne bakr en az 10.000 ıla 20.000$ arsnda deısır.
sımdı 5000$ sıstemı aldıgımızı dusunelım. cıkmacıya gıdıp 1.8t motor sorsak fıatı maksımum 4000ytl ya da 5000ytl dır. ve kendılerı 1.8t 150 hp * 180hp olnları da var :).
bu motoru aldıgını koydugunu dusunelım. 150 hp lık olsun. 5000ytl:3800$ verdık buna. bu motora nılıo msun 2000$harcarsan 220hp lere cıkar:)
toplam noldu 5800$ :) ıscılık nolcak deme o da senın kendı motorunu sattgın paralar la oluo :).
sımdı ıkı secenek var
1)stock makına 5000$ 150hp saglıksız bır ıslem
2)1.8t makına 5800$ toplam harcama 220hp guc ve saglıklı bır ıslem :)
tercıh senın.
cabrioman
06-05-2006, 14:39
AhmetA ya aynen katılıyorum, aracım 318 iken ben de uğraşayım dedim ama 10-15 hp için bile serwet döküyorsun...en sonunda koydum komple 2500 ü şimdi aracım sorunsuz 210 hp ve de 1 senedir de gayet sağlıklı yürüyor...hazır 1,8T motoruna chip egzoz ve coldair uygulaması ile 210-220 hp alınabiliyor ve de üzerindeki her vida orj kalıyor...mehmet ustanın yaptığı manifolt kaçak yaptı, hortumun kelepçesi tutmuyor, bu parça buraya sığmaz gibi bahaneler ya da sorunlarla da uğraşmamış oluyosun...
ÖVGÜ & GRU
06-05-2006, 15:29
aracıma 2 yıl önce turbo taktırdım. Satılmış Yiğit yaptı aracımı . 2 yıldır da 0.8 barda sorunsuz kullanıyorum. piston kol almadım henüz, orjinal piston kollarla kullanıyorum ama ilerde fırsatım olursa alıcam.
aracım 200 hp civarı evet. dyno ya da gittim, diğer güçlü araçlarla da denedim, yarışlarda da derecelerim var.
(200hp rover ı olduğunu söyleyen biri var denmiş de açıklama yapma gereği duydum) GRU nun gücü kanıtlanmıştır, bilenler bilir.
Saygılar. Övgü.
Ahmet A.
06-05-2006, 15:37
açklamanız tam yerinde olmuş. bizimde anlatmak istedğimiz buydu. stock makinaların bir limiti vardır bu limit aşılamaz. eger aracınıza pıston kol (forged) + komple sıfır parclaar eslıgınde rektıfıye ypılırsa gercekten ınaılmaz sonuclar da alabılırsınız. pekı bıze bu ıslemın sıze kac para ya mal oldugunu da belıtır mısınız rıcalarımızı sunsak?
ÖVGÜ & GRU
06-05-2006, 15:47
ben 4 milyara yaptırdım turboyu ve verdiğim paraya 10 kere değer. hayatımda yaptığım en doğru iş :) düşünsenize 106 gti ya 10 boy geçilen aracım impreza vs. geçiyo.. bu çok büyük bi başarı bence. Çok şükür Allahıma :)
stock makinanın limiti var demişsiniz ama piston kol vs. olmadan da 1.1 - 1.2 bar basan araçlar var benim arkadaşım ve hiçbirşey de olmadı.. ama ben sanırım bayan olmamın da etkisiyle daha pimpirikliyim motoruma bişi olmasına dayanamam o yüzden 0.8 barı geçmedim.
(haa şunu da ekleyim yarışların yeni kuralları dolayısıyla artık serbest oldu nos vs. ne koyarsan, ama ben GRU ma kıyıp asla nos da basmayacağım için yarışta zaten barımı açacaktım.) :)
en önemli şey aracın yapılacağı yer. işi bilen eller tarafından modifiye edilirse eh biraz da şansın varsa ortaya mükemmel ve inanılması zor güçler ortaya çıkacaktır. :)
ahmetakgun
06-05-2006, 15:57
herkeze tesekkur ederım acıklamalarınız ıcın
Ahmet A.
06-05-2006, 16:48
stock makına uygulaması yaptırmadıgım ıcın hıcbır sekılde stock uzerıne buyuk konusamam ama prof komple ıslem dersenız sıze kısaca bır lıste verebılırım :) ;)
ORJİNAL MOTOR REKTİFİYE YEDEKPARÇA
--- alt conta takımı + keceleri +
--- üst conta takımı +
--- debryaj set +
--- 1 tk ana yatak
--- 1 tk kol yatak
--- 1 tk gezi ay ı
--- 1 ad triger kayışı +
--- 1 ad triger gergi rulmanı +
--- 1 ad şarj kayışı +
--- 1 ad dewirdaim pompası +
--- 1 ad yağ pompası +
--- 1 ad yağ filtresi +
--- 1 ad polen filtresi +
--- 1 ad benzin filtresi +
--- 1 ad thermostat +
--- 1 tk subap emme +
--- 1 tk subap egzost +
--- 1 tkm subap yay +
ELEKTRONICS
1 Defi BF series meter 60 mm electronic oil press
1 Defi BF series meter 60 mm electronic oil temp.
1 Defi BF series meter 60 mm elektronic EGT
1 Defi BF series meter 60 mm elektronic boost
1 Defi Link Control unit II Link BF series
1 Defi Link Display
1 AEM Gauge type UEGO wide band sensor black/silver
1 HKS turbo timer type 1 black
1 HKS Boost controller EVC KPA version
1 Autometer Nos Boost COBALT electronic
1 Emanage Ultimate
1 Emanege Ultimate Harness
1 Emanege Pressure Sensor
1 Emanege RPM Signal Adaptor
1 Emanege Ignition Signal Adaptor
ENGINE
1 Walbro Fuel Pump
4 HKS 555 cc enjektors
4 HKS super fire racing spark plugs iridium power
1 HKS SSQV Blow off valve
1 HKS CARBON Ti exhaust
1 HKS superflow airfilter
1 HKS superflow airfilter inside
1 Greddy oil catch tank universal w/15mm hose
1 Greddy breather tank
12 Silicone HOSES
4 Wiseco Forged Custom Pistons
4 Crower Custom Rods
1 Garret T3/T4 E Turbo
1 Tial 38 mm External wastegate
1 B & M Oil cooler
1 HKS Fuel Regulator
1 YONAKA N-tercooler
1 NOS wet nos kit
1 NX CO2 kit no bottle
1 ERL aquamist 2d racing water injection
bu sistem prof 2.0lt motorlar içindir. maliyeti düşürmek için göstergeler faln daha ucuz olanları ıle deıstırılebılır. bu sistemin maliyeti 20.000$ civarıdır. + işçilik te hediyesi... yakında bu sistem sizlerle :)
Dr.DESTAN
12-05-2006, 00:44
Bundan yaklasik 2 sene evvel bi ingiliz tuning sitesinde soyle bi yazi okumustum.. "POWER is MONEY, how fast do you want to go?" Gercekten cok dogru.. Guc harcadigimiz para ile dogru orantili.. Kimine gore mantiksiz kimine gore ise sirf zevk icin yapilmali.. Bu yuzden bence harcanan paranin miktari degil yapilan isin KALİTESİ ve işlevi önemli.. Gerisi tamamen zevke kalmis.. Gunumuz "ben yaptim oldu" cagini coktan asti.. Bugun sonradan turbo yapilan araclarda bile safc, avc-r, evc5, HKS timer, defi gostergeler gibi bircok detay bulunuyor ve bulunmasi da gerekiyor bence (Ozellikle EGT).. Tabii motor icin olmasi gerekenleri saymiyorum bile! Uzun lafin kisasi gunumuzde hersey mevcut.. Tabii parasi olana ;)
D.
Dr.DESTAN
12-05-2006, 00:45
Bu arada burda sozum kimseyi baglayici degil simdiden soyliim.. Sonra bi yanlis anlama olmasin ;)
Destan
Ahmet A.
12-05-2006, 17:23
Ahmet arkadasım baska bılmek ıstedıgın bır husus varsa belırtırsen ustunde tartısabılırız... sende bılgılerı toplarsın ;)
ahmetakgun
13-05-2006, 13:05
Ahmet arkadasım baska bılmek ıstedıgın bır husus varsa belırtırsen ustunde tartısabılırız... sende bılgılerı toplarsın ;)
eywallah :)
aslında turbo malıyetı cok yusek nedenıde o paraya 1.8T alına bılmesı
dıgeryandan 1.6 ya guc artısı ıcın chip daha aklıma yattı max 10 hp veriyor
ama fıat cok uygun 600-700 civari
herkese tesekkur ederım yardımları ıcın
bence laf dalası yapmayın forumda olmaz boyle seyler
deneyın arabaları evc mı avc mı gorelım neymıs ne degılmıs eglenırız bızlerde
Oncelikle cok uzulerek bu yazdıklarınızı okuyorum arkadaslar...
Sizlerki ingilizlerin asil soy diye ayırt ettigi ve o asillerin kullandıgı aracları kullanıyorsunuz...
Oncelikle Rover takımında bir ilk olarak 2 kişinin birbirine dustugunu goruyorum ki bu cok uzucu. Ayrıca Destan karsındakinin herne olursa olsun bir bayan oldugunu hatırlatırım.
Ayrıca yarıs falan elbette beraber yaparsınız sıradki ilk yarıs gununde ancak NERDE DOSTLUK , NERDE ROVER dayanısması ??? Biz (Rover takımı olarak) sizden birlik olup diger markalara gucumuzu, artık uretilmesede rover'ın neler yapabilecegini gururla diger insanlara kanıtlamanızı beklerdim.
Sizin bu konusmalarınızı cok uzulerek soyluyorumki sizlere yakıstıramadım.
Lutfen bu işi en yakın zamanda tatlıya baglayın or baglayalım hep birlikte...
mustafa TT
14-05-2006, 05:14
Hic bı zmana anlamıcam neden se Ankarada kım nezaman yenı bı araba yapsa orda burda heryerde bırbırıne sulanıor yanı adam gıbı kım kıme sordu deneyelım dedınızde kım red ettı yada arkadasca dostca bunları yapmak varken kı Ankara gıbı bı ortamda herkesın herkesı bıldıgı bı ortamda yuz yuze bunları sorup tartısmak varken buralara tasımak ne ıcın govde gosterısı falan mı neyse hıc kımse gecılmez deıldır unutmayın bunu kımse alınmasın ustune genel konustum ben ii geceler
Burak HGT
14-05-2006, 11:06
N'oluyo yaw ?
Rover'lar birbirine girmiş ?
Abuklaşmış konu...
Bence size yakışmaz, uzatmayın artık !
PS: Övgü; o tespihleri hala GRU'da tutmuyorsundur umarım, hiç yakışmıyorda...
Cihan GÖNÜL
14-05-2006, 12:22
Oncelikle cok uzulerek bu yazdıklarınızı okuyorum arkadaslar...
Sizlerki ingilizlerin asil soy diye ayırt ettigi ve o asillerin kullandıgı aracları kullanıyorsunuz...
Oncelikle Rover takımında bir ilk olarak 2 kişinin birbirine dustugunu goruyorum ki bu cok uzucu. Ayrıca Destan karsındakinin herne olursa olsun bir bayan oldugunu hatırlatırım.
Ayrıca yarıs falan elbette beraber yaparsınız sıradki ilk yarıs gununde ancak NERDE DOSTLUK , NERDE ROVER dayanısması ??? Biz (Rover takımı olarak) sizden birlik olup diger markalara gucumuzu, artık uretilmesede rover'ın neler yapabilecegini gururla diger insanlara kanıtlamanızı beklerdim.
Sizin bu konusmalarınızı cok uzulerek soyluyorumki sizlere yakıstıramadım.
Lutfen bu işi en yakın zamanda tatlıya baglayın or baglayalım hep birlikte...
:thumbsup: :applaus: :worshippy:sinir:
Cihan GÖNÜL
15-05-2006, 12:08
Eeee Artık esas konuya döndüğümüze göre turbo uygulaması 1.6 rovere ne kadar güç katıyor ve masraf oluyor.
ALİ KARAHAN
17-05-2006, 11:25
kafama takılan soru şu 1,6 motora supercharger yapılırmı eğer yapılırsa daha mantıklı diil mi bmw 3,20 ye 100 hp güç katmıştı bildiğim kadarıyla
SAYGILAR.......
Ahmet A.
17-05-2006, 11:44
1.6 aracınıza gore supercharge uretımı varsa az masraflı olması nedenı ıle daha mantıklı. yanlız supercharge turbo kadar verımlı olmaz.
Cihan GÖNÜL
17-05-2006, 14:37
peki yaa 111 hp gücündeki 1.6 lık motora turbo ne kadar güç vere bilir.
Yani nos mu? Turbo mu Daha akıllıca olur. maliyet ve performans orantısıyla
Ahmet A.
17-05-2006, 16:20
nos sıstemı anlık bır guctur. herzaman kullanamazsın kullanıslı bır sey deıl cunku. + motoruna sureklı yukleme yapamazsın nos ta. yanlız turbo farklı sureklı bır guc ayagın altında olur. 111 hp lık bır arac 170 hp lere cıakr stock makına da
tabı bu gucu 250 lere de cekebılırsın yanlız motorun ıcıne gırmen sart. + stock makına da yaparken aracın km sı cok onemlı eger ılerlemıs k de bır otomobılse en azında segmanları almak ııı olur. aksı takdırde buyuk masraflar kacınılmazdır.
ADEMUCUNCU
19-06-2006, 17:48
superchargeri ben önermiyorum fazla yakıt sarfiyatı yapıyor ve turbo daha avantajlı duruyor BMW 320 de ki sisteme göre 50 ila 100 hp almak doğrudur. ama GT36 ile E 36 M3 ün 1100 hp basması kaçınılmaz bence :)
onursumer
19-06-2006, 22:03
peki yaa 111 hp gücündeki 1.6 lık motora turbo ne kadar güç vere bilir.
Yani nos mu? Turbo mu Daha akıllıca olur. maliyet ve performans orantısıyla
bu konularda çok bir bilgim yok ama arkadaşım 2005 1.6 110hp lik civic e turbo uyguladı tam ayarları yapılmadı enjektorleride geldikten 300hp civarı bi güç bekliyor şu an bile 170hp civar çok deli oldu ama tamamen harcanılan parayla orantılı :thumbsup: ortalama bi 10.000 dolar maliyeti:eek:
sonradan tubo yapılan araçlar kaç lt benzin tüketiyor bilen var mı acaba ? ortalama 150 hp ulaştı diyelim
Hilmi A.
20-06-2006, 17:46
310 cc enjektörlerle yaklaşık 100 km de 15 litre benzin yakarsın yanlız 100 km boyunca gazlaman şartı ile
vBulletin® v3.7.1, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.