PDA

'Full Versiyon'a Bak : NOS & TURBO -?

C-AKCA
27-12-2004, 23:51
Noslu aracımı yoksa turboluyumu tercih ederdiniz?

http://www.trtuning.com.tr/forum/uploads/post-22-1103824021.jpg

misafir146
27-12-2004, 23:54
Noslu aracımı yoksa turboluyumu tercih ederiniz?

http://www.trtuning.com.tr/forum/uploads/post-22-1103824021.jpgkesinlikle turbo.bana göre güç sürekli olmalı ;) ayrıca bov varken nos neyimize :)
biras daha basınç artışı ile nosun 5snyede werdiğini her zmn elde edebilme şansımız war ;)

misafir118
28-12-2004, 00:07
tabi ki turbo

C.E.M
28-12-2004, 00:18
turbo ....

SelçukTP
28-12-2004, 00:19
bundan sonrakı perf aracım turbolu olacak...

Samsa
28-12-2004, 00:20
kesinlikle turbo.bana göre güç sürekli olmalı ;) ayrıca bov varken nos neyimize :)
biras daha basınç artışı ile nosun 5snyede werdiğini her zmn elde edebilme şansımız war ;)

turbo devamlı güç vermez belli devirler arasında güç verir

C.E.M
28-12-2004, 00:27
orda demek istedigi nosun bitmesi ;)

GokqaN
28-12-2004, 00:46
bundan sonrakı perf aracım turbolu olacak...+1907 turbolu arac taha prof. :applaus:

@RD@
28-12-2004, 01:13
valla ben de turbo derim ama bence turboyla nosu aynı kefeye koymamak lazım bence bu soru motor modifikasyonunuzda atmosferikmi yoksa aşırı beslemelimi modumu secerdiniz olabilirdi

harunAY
28-12-2004, 09:36
turbo nos bitiyo:):)

Ali
28-12-2004, 10:04
kesinlikle turba hatta söyle bitane Evo VIII offf ooffff:worshippy

SONER AYGUL
28-12-2004, 10:14
bence turbolu araba özellikle subaru

orcun
28-12-2004, 11:31
turbo rulazz...

umutS
28-12-2004, 12:24
ya elbette gunluk kullanım için turbo ama yarışlar için araba hazırlamak istenildiğinde NOS la büyük güç almak turboya göre daha kolay bence sonuçta sadece yarış için olacaksa NOS..

Özgün
28-12-2004, 12:36
ikiside olsa :)

Onur-O
28-12-2004, 12:40
Biten Güç Güç Değildir...

TURBO .

GokqaN
28-12-2004, 14:11
ikiside olsa :)aslında isin ehline muracat lazım.. :) sizin yorumlarınız ne üzerinde...

misafir146
28-12-2004, 21:49
turbo devamlı güç vermez belli devirler arasında güç verirALS desem ;)

misafir146
28-12-2004, 21:49
orda demek istedigi nosun bitmesi ;)teşekkür ederim :applaus:

misafir146
28-12-2004, 21:50
ikiside olsa :)aslında aklıma gelen ilk cvp buydu :)

misafir725
29-12-2004, 02:30
ALS li aracı sen yolda kullanabileceğini mi sanıyorsun ;)
+olarak ALS her devirde güç vermesini sağlayan bir sistem değildir. Ayağını gazdan çektiğinde "o devirde verilen basınc"taki kaybı minimuma indiren sistemdir. Yani turbo yine belli devirler arasında OBAREYTTT dedirtir..

Turbom olsun. Üstüne NOS takarım.. Sıkıştırma falan kurtarırsa... NOSluyuda gecerim turboluyuda :D :D

SelçukTP
29-12-2004, 02:37
ALS yanı antı lag system turbonun her devırde devrede olmasını saglayan bı sıstemdır... turbo araclarda turbo dolmasını beklemeyı ortadan kaldırır

misafir725
29-12-2004, 02:39
ANTI LAG SYSTEM
Açık heralde :)

Özgün
29-12-2004, 02:55
als zararlıdır turboya herzaman kullanılmaz

misafir725
29-12-2004, 03:06
devamlı patlama yapmasından dolayı ömrünü mü kısaltır yoksa başka bir zararı mı var?

OGÜN
29-12-2004, 03:14
bence turbo
hem otomobile biri küçük biri büyük olmak üzere çifturbo yapılabilir böylece hem turbo lag az olur hemde yüksek güç elde edebiliriz

cratonz
29-12-2004, 03:28
Turbooooooooo

Özgün
29-12-2004, 12:29
motora deil turbonun pervanelerini mahfediyor hatta kırıyor

nosuda turbon spool edene kjadar basabilirsn

Fatih-B
29-12-2004, 14:16
#Üye tarafından silindi#

HaRuN SFA
29-12-2004, 14:19
turbo tabi ki ama NOSun keyfide bi başka hani :)

misafir725
29-12-2004, 14:25
2sini birden kullanmak zor benim bildiğim kadarıyla...
Sıkıştırmadan dolayı...

Turbo nun verimi düşürmek kaydıyla sıkıştırmayı daha fazla indirip NOS kullanabiliyorsun en temizi.. SArhoşken , şarhoş insandan duyduklarımdan hatırladığım kadarıyla :)

misafir146
29-12-2004, 17:46
ALS yanı antı lag system turbonun her devırde devrede olmasını saglayan bı sıstemdır... turbo araclarda turbo dolmasını beklemeyı ortadan kaldırırthanx a lot :applaus:

Özgün
29-12-2004, 18:10
kısa ve net söl,im olmuo öle hee deince:)

misafir146
29-12-2004, 18:13
kısa ve net söl,im olmuo öle hee deince:)dediğin doğru valla :)

temple of vtec
29-12-2004, 20:34
Turbo

OGÜN
29-12-2004, 21:49
neden 2si de olmasın?Olmuyo mu ;)
eger olmuyo derseniz turbo derim.
Cünkü turboyu sınırsız kullanırsın ;)nie olmasın tabiiki olur
ama konu nosmu yoksa turbomu diye olduğundan öle diyoruz

Fatih-B
30-12-2004, 17:42
#Üye tarafından silindi#

misafir725
01-01-2005, 22:07
öyle höt diye olmaz ;)

BeHoLDeR
01-01-2005, 22:38
tabıkıde turbo!
turbo ıle nos bırlıkte olur olmıcak dıye bısey yoktur araba sektörunde!
sonucta ıkısıde farklı sıstemler !

aserdar111
10-01-2005, 14:57
selamlar,

burda herkes cok onemli bir noktayi atliyor.... herkes turbodan yana ama bakalim butceniz turbodan yanami????

oncelikle, atmosferik ve asiri beslemenin birlesmesini bizzat gordum. magnacharger + nos 150 shot...

fakat, bu sistem yerine twin turbo takilsaymis daha cok hp verirmis. neyse yani turbo arti nos veya supercharger arti nos biraz hikaye. motorun 3 litreden buyuk olmasi sart gibi bir sey... sart olmasada sonuclar ic acici degil.

turbo sistemi nos siteminden kat ve kat daha pahali ve oyle her istediginde cikar tak yapamazsin. taktinmi kalir , basina dert acar. her kesin tartistigi gibi bide lag yiyip durur... eger tek turbo varsa. o yuzden twin turbo yapacaksin ki arac lag yemesin.

e turbo kitle gelir, intercooler, oil cooler, yok ozel yapin headers, yok su is yok bu is, yok wastgates falan filan... bi suru para eder. bide bu isin tuningini yapan guzel adami bulmak lazimdir. yoksa hic bir ise yaramz. eger gercekten yuksek hp ariyorsaniz zaten piston kollarinda, piston ringlerinde, rod dan ve slindir kafasidna bir suru modifiye lazimdir.... yani genel olarak, turboyu takinca arabada birden 100 - 200 beygirli bir guc degisimi olmaz. bu bir engine set up tir... o yuzden buyuk masraftir... fabrika cikisi haric kac kisi gercekten benim soyledigim tarzda turkiyede turbo kiti taktirmisti merak ederim.

gelelim nos a.... nos instant guc icin birebirdir. 1000 dolara herseyi halledersin, bostanci sanayide bide guzel cay icersin usutune. arada arabanin icinde bir hat gecirtip valf koyarsan, acitiginda gulme krizine tutulursun... saka saka... yani ucuz dur... o yuzden butun amerikan arabalarinda 1000 dolara mal olunmus nos varidr. istedigin hizi verir. nos bitmezzz... genellikel 3000 den sonra shoot edilmesi gerekir, ayni mantik turbo dada vardir. vede rpm redline i nereye kadarsa oraya kadar gider.. nosun bitmesi su sekilde yorumlanabilir. her dakika, elin nos buttonunda dolasamazsin... drag yarislarinda , nos kullanilmasi turbodan o yuzden daha mantiklidir.tabiki nos unda bir suuru yan etkisi var. yok siseyi isit, yok polisten gizle. yok git dakkikada bir doldurt.... off anam offf...

kucuk bir anektod, 3 sene once caddede cok cevirme oluyordu , bilmiyorum halen oluyormu> o zamanlar turbo baran vardi... hani isiklarda kaza gecridi... neyse iste o zamanlardan bahsediyorum belki 4 sene once. polisin teki bizim transam li arkadasi ceviriyor. bende arka arabadyim, (toyota), adam nos u gorunce, arabayi baglamaya kalkmisti... cok komikti...

gunluk hayyata, yarista, caddede gazlarken, ben turbolu arac yaparim. ama eger elimde drag arabasi olarak hazirlayacagim bir alet varsa o zaman nos. tamamen kullanima bagli. arti, butceye de bagli. e bide motora da bagli. simdi 1.6 lik arabaya nos ta taksan turboda taksan olacak sey belli..

zaten benim deneyimlerden gordugum, nos, turbo, supercharger islemlerinden once, bir cam shaft i degistir, bir cam and head packadge al, egzosu ve intake i bir saglam yap ondan sonra bir ust seviyeye basla... yoksa gerisi hikaye... tabi benim param yok piston blogunu patlatana kadar kullanirim diyorsan, git 1000 dolar yatirim yap olsun bitsin.

benden bu kadar.,..

misafir1739
12-01-2005, 11:19
fiat doblo 1.9 jTd arabam var. 2500 devirde turbo acıyo. koltuğa yapıstığını hissediyosun. bi aralar turbom bozuldu arac yavas gitmeye basladı. arabadan soğudum hiç kullanasım gelmiyodu. yeni turbo taktırınca kendime geldim.
turbo başlı başına bi hastalık. sööle sööliim 1.9 doblo ların düzü 65 ps. turbolusu 105 ps. bide doblo larda ekonomik turbo kullanılıyo. nos a kötü demiyorum oda cok ii. ama bi anlık. artı nos taktırmak için bayağı bi işlem gerekiyo. hortumların falan değişiyo..... subarunun teki 3 defa üst üste nos actı cekiciyle gönderdiler subaruyu. deneme amaclı broadway e nos takıldı. nos actıktan kıs bir süre sonra hemen hemen arabadaki bütün vidalar ayrıldı. ayrıca hem nos hem turbo neden olmasın. olur. varda zaten. hiç mi evo da subaruda nos görmediniz. dediğim gibi bi anlık zevk alacağıma daima zevk alırım daha ii. bu yüsden turbo diyorum...

Mustafa
15-01-2005, 10:19
hollandada prof. modifiye işi yapan bi dostum var bu soruyu iki gün önce sormuştum nosa hiç girme tavsiye etmem turboyu düşün dedi ve nosun çok sağlıklı olmadığını motor problemleri yaratabileceğini söyledi şu an clio 1.6 sportuma turbo kiti bakıyo

aserdar111
15-01-2005, 15:16
:p parasi olan turbo alsin.
butcesi olan adamda nos alsin arkadaslar....

bu arada, gecen gun bir arastima yaptim. genellike turbo araclara, nos u tavsiye ediyorlar. supercharger a da ekleme olarak takiliyor ama , esas olarak turbo charger da daha verimli oldugu soyleniyor.

fakat turboyla biirlikte kullanilan nos unitesinin, gucunun tamcikartilmadigi soyliniyor. nitro oxid oxygen bilesiminde yanamda orataya cikan nitro nun sogutma ozellgi oldugu icin, turbo takili araclarda turbonun ortaya cikardigi asiri isiya karsi sogutma vazifesi icin kullanimindan bahsediliyor. son derece mantikli bir durum ... o yuzden dusuk seviyelerde kullanimi ongoruluyor.

cunku hepimizin bildigi gibi mptorun pistonlarinin, piston halkalarinin crank milinin, piston kollarinin nir dayanma noktasi var. zaten sadece turbo takilirken , insanlar aliminyum elde dovulmus, piston, piston kolu vsvs kullanmanzi oneriyor. sirf motorunuz elinzde kalamsin diye. e tabi turbonun psi i cok onemli.

bu arad bir mujde daha. yakinda, yeni bir urun cikiyor. bu alet turbolu araclara takiliyor . hem motor yagini sogutuyor, hemde intercoller a ek olarak sogutma etkisi yaratiyor. daha tam makaleyi okumadim ama saglam bir olaya benziyor. yakinda post ederim.

XSi
16-01-2005, 22:03
cunku hepimizin bildigi gibi mptorun pistonlarinin, piston halkalarinin crank milinin, piston kollarinin nir dayanma noktasi var. zaten sadece turbo takilirken , insanlar aliminyum elde dovulmus, piston, piston kolu vsvs kullanmanzi oneriyor. sirf motorunuz elinzde kalamsin diye. e tabi turbonun psi i cok onemli.

elde dövülmüş ne ya :) bi parça metali alıp çekiçle vura vura şekillendirebileceğini mi zannediyosun sen?

dövme konusunda bişeyler öğrenmek istersen eğer http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=%22hot+forging%22&meta= (http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=%22hot+forging%22&meta)=

bu arad bir mujde daha. yakinda, yeni bir urun cikiyor. bu alet turbolu araclara takiliyor . hem motor yagini sogutuyor, hemde intercoller a ek olarak sogutma etkisi yaratiyor. daha tam makaleyi okumadim ama saglam bir olaya benziyor. yakinda post ederim.

oil coolerı kastediyosun heralde tüm dünyanın 40-45 senedir kullandığı ürün..

G-korHAN
16-01-2005, 22:06
nie bu kdr uzatıyosunuz
tabi ki mutlak sonuc NOS + Turbo:wink2: