PDA

'Full Versiyon'a Bak : Koni(Sarı,Kırmızı,Siyah)??Hangisi??

ercuz
08-05-2006, 11:09
Aracımda omp 4.5 cm yay var standart amortisörlerle.Araç çok sert yüksek hızda giderken hafif bi yolda yükselti olsa araç fırlıcak gibi oluyor.Her tümsekte çukurda frenlemek zorunda kalıyorum çünkü araç dökülecek neredeyse.Yol tutuşum şu anda çok iyi.Ama Koni takarsam hem daha sağlıklı hemde daha konforlu olur dediler.Sizce bu KONİ'nin ne özelliği var,hangi rengi kullanılmalı bu megane'da ayrıca,en ucuz koni nerde bulunur :D :D

atiturhan
08-05-2006, 17:12
Arkadaşım, bende senin geçtiğin yollardan geçtim. Aracına konfor sağlayacak olan koniler değildir. Ben Bravomda ilk önce 45mm omp taktım 2 sonra falan ön düzenden ses gelmeye başladı. Amortisörlerim gitti. Bunu üzerine spor yaylarla spor amortisör kullanılması gerektiği için gittim Koni sport aldım yani sarılardan. Ön düzenden gelen ses gitti ama yayları taktıktan sonra yitirdiğim konfor asla geri gelmedi. Yol tutuş mükemmeldi ama bozuk yollarda ilerlemek adeta ölümdü. Bunu üzerine omp yayları çıkartıp standart yaylara döndüm. Ve omp leri sattım. Şuan konilerle birlikte standart yaylar takılı. Araç yere yakın olsa konfor olarak mükemmel. Şİmdi ise kararım Eibach yay kullanmak. 3.5cm eibach arıyorum beklemedeyim..

cabrioman
08-05-2006, 20:32
OMP bildiğim kadarıyla çok sert yaylar ve de 4,5 cm alçaltma ciddi bir olay...bi defa standart amortisörle daha fazla kullanma çünkü aslında araba yol tutuyor gibi gelir sana ama virajda en ufak bir çukurda ya da tümsekte araban öyle bir zıplar ki, toparlayana kadar kötü şeyler olabilir..neden mi? üzerindeki standart amortisörler konfora yönelik olduğu için yumşaktır...aracını çok zıplatır özellikle yüksek süratlerde tedirgin olmaya başlarsın...Koni vb spor süspansüyon aldığında konforun geri gelmez onu unut...ama araç karakterli bir sertliğe kavuşur, zıplatma yapmaz, virajlarda tedirgin olmana gerek olmaz...arabanda daha az zıplama olur ama sonuçta sert karakterli bir süspansüüyona sahip olursun...

_EGEMEN_
08-05-2006, 22:26
Zıplama konusunda haklılar. bide OMP çok sertmiş. Bende 30 mm maxtrac var o bile bi dert. kaldı ki 45mm.... yol tutusuna gelince denildiği gibi çok zıpladıgı için virajlarda çukurlara denk gelirsen... Bu firmalar neden 30 mm yaylara standart sertlik vermiyo ki? hiç diilse biri öyle yapsa. walla ben söktürmeyi düşünüyorum. Koniye filan da masraf etmek istemiyorum. çünkü bu işin sonu yok.
merak ediyorum acaba her yay değişen daha sonra uygun süspansiyonu da alıyo mudur? Hiç zannetmiyorum :(

ercuz
09-05-2006, 00:35
valla sanıyorumki bende orjinal yayları takıcam.Çok zor oluyor bu yaylarla.Konfor görünüşten önemli artık bence

atiturhan
09-05-2006, 01:11
valla sanıyorumki bende orjinal yayları takıcam.Çok zor oluyor bu yaylarla.Konfor görünüşten önemli artık bence

Yanlız sana şunu söyliim, aracın yere basık görüntüsüne alıştıktan sonra standart yaylı hali insana jeep gibi geliyor ve gözüne hiç hoş görünmüyor. Bence omp lerin yerine Eibach 3-3.5cm lik yay araştır derim. Eibachlardan için daha yumuşak yay olduğu söyleniyor. Ben nasipse haftaya 3.5cm lik Eibachları takıyorum. İzlenimlerimi yazarım.

cabrioman
09-05-2006, 08:26
bende eibach war çok memnunum ama spor amortisör onda da şart söyleyim...

ercuz
09-05-2006, 14:50
yok abi benim arabam yol tutumasın drift yapıcam ben :D :D :D

TuNeR_İLKAY
09-05-2006, 18:52
arkadaşlar bendede megane coupe war bende 2 aydır 4.5 omp kullanıyorum standart amortisörlerle şuan no problem ancak bende yorumlardan tırstım namiştain ile görüştüm yayıma göre kısa ve srt amortisör yapıcaklar uygunda sende bikonuş derim adamlar profossyonel gidip koni aLMAYA KALKSAN EN UCUZ 550 EURO

demircimustafa
09-05-2006, 19:21
eibach 3 cm kullanıyorum standart amörtisörlerle
yanaklar da 45 yol bozuk değilse konforda bi kayıp yok tavsiye ederim
ama spor amortisör şart

atiturhan
10-05-2006, 21:36
yok abi benim arabam yol tutumasın drift yapıcam ben :D :D :D

Drift yapan araçların iyi yol tutmadığı için yanladığını düşünüyorsan aldanırsın...

atiturhan
10-05-2006, 21:37
eibach 3 cm kullanıyorum standart amörtisörlerle
yanaklar da 45 yol bozuk değilse konforda bi kayıp yok tavsiye ederim
ama spor amortisör şart

:) yol bozuk değilse tabii ki konfor bozulmaz... :)

atiturhan
10-05-2006, 21:39
EvreOz, kaç cm lik Eibach Prokit kullanıyorsun?

ahmet-c2
10-05-2006, 22:38
EvreOz, kaç cm lik Eibach Prokit kullanıyorsun?

eibach prokit ler 40 mm ye kadar düşürme sağlar, kutularda da 25-40 mm yazar zaten.biz ağız alışkanlığı 30 luk diyoruz. ( siyah renk )
sportline lar yaklaşık 50 mm düşürme sağlar. ( kırmızı renk )

O:K:A:N
10-05-2006, 22:45
Eibach Rulzz.... yaklaşık 2 senedir kullanıyorum kalite eibach.... yol tutuşuda gayet iyi 3.5 cmlik standart amortisörlerle dikkat ederek kullanıyorum bi sıkıntı yaşamadım

muvaffak
12-12-2006, 01:27
bende de koni var +eibach Pro Kit 4mm var yol tutusumu + sertligi artirmak icin ne yapabilirim yani konfor olmasin sorun degil yol tutusum iyi olsun..

ßugra
12-12-2006, 01:49
sarı renkli al :D

muvaffak
12-12-2006, 02:01
sarı renkli al :D
konuya mi cevap yzdiniz yoksa benim dedigime mi :s ? :)

ßugra
12-12-2006, 02:16
konuya yazmıştım ;) :)

muvaffak
13-12-2006, 00:33
Sertlik / Yumuşaklık ayarlı sarı koni
50 mm Eibach
205 45 17 ebatında lastik

Kullanımı sonrasında yol tutuşum ciddi olarak arttı, konfor ise beklenildiği gibi biraz bozuldu.

Sonuç olarak kazandığım yol tutuşun yanında konfordaki bozulma gözardı edilebilir boyutta..

bende 40mm eibach var 50mm ile cok fark varmidir icimde kaldi ya 50mm istiodum:(