PDA

'Full Versiyon'a Bak : Chip motordan yer mi?

mre_86
08-05-2006, 18:18
Arkadaşalar bmw 1.20d aracıma chip taktırmak istiyorum. Şimkidi perofmansından da memnunum ama 35bg güç artışını duyunca ciddi ciddi düşünmeye basladım ama kafamda 1 soru war. Kaliteli bi chip taktırsam motorun ömründen yer mi? yerse ne kadar yer? Biraz araştırdım bazılar motoru bitirirsin, bazıları da bişey olmaz fln dio işin içinden çıkamadım :kararsiz:

PLAYBOY61
09-05-2006, 02:22
arkadaşım chip motoruna bir zarar vermez turbo nos gibi aşırı beslemeli sistemler olsa ne ise senin aracının hacmi ne kadar 35 hp vereceğini sanmıyorum power sistem taktır bence 300 350 ytl ye attırırsın chip e o kadar para verme

*SwiftSelim*
09-05-2006, 12:20
Power sistem nası birşey biraz açıklarmısın acaba??

harunAY
09-05-2006, 12:35
arabanın hacmi neki sorusu yanlış olmuş
o araç 163hp ve tam 340nm tork var :)
zaten ciddi bir araç
chip takılabilir ben şuanda kadar çip takıpta sorun yaşayan görmedim

Hilmi A.
09-05-2006, 12:43
Arkadaşalar bmw 1.20d aracıma chip taktırmak istiyorum. Şimkidi perofmansından da memnunum ama 35bg güç artışını duyunca ciddi ciddi düşünmeye basladım ama kafamda 1 soru war. Kaliteli bi chip taktırsam motorun ömründen yer mi? yerse ne kadar yer? Biraz araştırdım bazılar motoru bitirirsin, bazıları da bişey olmaz fln dio işin içinden çıkamadım :kararsiz:

2.0 litre olan aracınızın tam 163 beygir ve 340 nm torka sahiptir

7.9 sn 0-100 ve 220 km son süratiniz vardır tabi düz vites ise

şimdi gelelim sorunuza bizim de bir tanıdıgımızda triptronik viteslisi var son sürati rahatlıkla 240 ara cıkabilior tabi sizde cıkabliosunuzdur

yani aracı cok ii tanıorum dediginiz gibi aracınız cok kuvvetli ve bir okadar da ivmelenmesi vede son surate ulaşması sorunsuz

eger chip yaptırıcak olursanız tahminimce aracınız 190 ila 200 beygir arsında bir güce ulaşıcak ve 400 nm tork gibi bir de tork degeriniz olucaktır

bu işlemin asla ve asla sizin aracınızın ömründen çalmıyacagını bilmelisiniz cünkü uygulanan chip işlemleri aracların üretebilicekleri fakat egzos emisyonudur bazı euro degerleri gibi şelerin imtihanı gecmesi için fabrika cıkışı kısılmış yada kısıtlanmış güçleri ortaya cıkarması ile sonuçlanır

kısaca özetlemek gerekir ise sizin aracınızın zaten o güçleri üretebilmesi için var olan kapasite motor blogunuzun içinde gizli
bu gizli gücü beyine uygulanan bir chip işlemi ile ortaya cıkarıosunuz
tabi bnun yanında neler yapmanız lazım mesela sizin aracınıza göre var ise bir egsoz sistemi yapmalısınız vede turbo dizellerde sadece kutu içi hava filitresi takabliosunuz bunu da uygulamalısınız

ondan sonra gayet srunsuz bir şekilde yol alırsınız vede cogu GTİ sınıfı aracada kafa tutucagınızdan eminim hatta 400 nm tork degeri ile 1.30 i yi gecmemeniz için hiç bir nedeniniz omucak :)

ii forumlar

adikduran
09-05-2006, 18:37
120d yada 320d ler için chipler mevcut hatta borusanda da var diye duydum. chipin yanında bir kaç extra parçayla birlikte satılıyor olması lazım borusanda. 200 hpye yakın bir güce ulaşıldığı belirtiliyor bu kitle birlikte.

Erkin
09-05-2006, 19:02
Hilmi ağzından bal damlıyor maşallah:) bir dizel kullanıcısı olark Hilmi nin söylediği her şeye katılıyorum bu işlemi yaptırmanın bedeline gelinde 300-400 gibi rakamlar elbette değil, 650€ yu gözden çıkarmanız gerek ancak yine Hilminin dediği gibi bunun yanındaa aracınıza uygun "kutu içi" hava filtresi ve egzoz yaptırmanız ek maliyet getirecektir...

Kaan_AD
09-05-2006, 19:25
Kesinlikle bir problem olmaz chip taktırmak. Ben yaklaşık 7-8 ay önce taktırdım ve henüz hiçbir problemle karşılaşmadım...

Hilmi A.
10-05-2006, 17:11
tabiki yunsun dediklerinede kulak vermek lazım cünkü bi nebze araca yüklenmş oluounuz sürekli dip sürekli dip giderseniz buda sizin acınızdan kötü sonuçlar dogurucaktır ama kendinizi bildikten sonra arada cıtır cıtır gazlamak sorun çıkarcagını sanmıorum

heralde ömründen çalsa çalsa bi 10.000 km çalar :)

Trencı 43
10-05-2006, 20:32
arkadaşlar ben bu power systeme takıldım her araca oluyormu bu?

mre_86
10-05-2006, 20:49
Çok tesekkürler arkadaşlar çok yardımcı oldunuz :D

kenan kasarci
23-10-2006, 02:39
bmw nin resmi modifiye firmasi var turkiyede.orada her turlu modifiye var.hemde garanti kapsaminda. acshinitzer gibi bir firmanin temsilciligi.

mete76
04-11-2006, 23:34
power sistem nedir merak ettim gercekten...

H-qan
11-11-2006, 15:47
walla BMW ler konusunda Da-Motorsport un namını çok duydum ama Chip uygulaması warmıdır ve de herhangibri yetkisi mevcutmudur tam bilmiyorum:thumbsup: