PDA

'Full Versiyon'a Bak : Spor Yaylar

_EGEMEN_
08-05-2006, 22:07
Arkadaşlar, yeni kasa GETZ 1,5 CRDI im var. Araca yavaş yavaş bişiler yapıyorum. Xenon farla başladım, tesisatdı, cam filmiydi, jant-lastikdi derken sıra yaylara geldi. Piyasada ki tüm Getz yayları eski kasaya göre (1.1, 1.3, 1.6). Acaba yeni kasada sistem farkı varmıdır? Çünkü aracımda şuan eski kasaya göre Maxtrac 30 mm lik yaylar takılı. Ama ben pek memnun diilim. çünkü aracım çok sekiyor ve yoldaki ezikliklerde koltukdan zıplaya zıplaya gidiyorum. Koltukdan havalanıp yana düşecek gibi oluyorum :) Acaba bu yaylar beım aracıma uygun diil mi? Ama başkada yay yok. Kimisi Eibach takarsam zıplamanın giderilebileceğini söylüyor. Sizlerin yorumu nedir?

Daha once herhangi bir markayı kullanıp Eibach a dönen var mı?

ahmet-c2
09-05-2006, 01:07
eibach daha iyi bir marka gibi gözüküyor ama sekmenin zıplamanın önüne geçemez tek başına bi yayla.
doğru olanı bu yayla birlikte yine spor bir amortisör kullanmak, yoksa sekmeye devam edersiniz ve bir gün bu sizi yoldan çıkarabilir.

atiturhan
09-05-2006, 01:25
Ahmet C-2 , arkadaşımızın yorumuna kesinlikle katılıyorum. Elimizin altında internet gibi bir nimet ve ACT gibi bir kaynak varken insanlar yay taktıktan sonra neden aracım sekiyor diye sormaya başlıyor. Gerçi bende bu yollardan geçtim ama :) benim tek şikayetim tr mizin yolları idi. :)

Spor yay spor amortisörle kullanılmalıdır. Yada en azında sertleştirilmiş amortisörlerle.

_EGEMEN_
10-05-2006, 00:40
ii güzel diyosunuz, haklısınızda ama ne satan adam ne de bu işlerden gecen adam böyle bişi demiyor. ben yandım sende yan hesabı heralde. sertleştirilmiş amotisörler içinde pek sağlıklı diil diye duydum. Sizlerinde dediği gibi yol tutusu diil ii ce tehlike yarattı tek ii yanı sekil durması. eski yayları da taksam jip gibi durcak. Eibach ın sitesinde minimum konfor kaybı yazıyor ama ....

ahmet-c2
10-05-2006, 00:54
eibach evet maxtrac a göre daha komforlu olabilir, ama bu zıplamayacağın anlamına gelmez.belki daha az belirgin olur ama olur.eibach ın diğer yaylara göre daha az konfor kaybına yol açtığına da katılıyorum.
ayrıca kimdir spor amortisörlere sağlıklı değil diyen ?
spor amortisörle sonradan sertleştirilen amortisörleri karıştırmış olabilir satın aldığın kişi.spor amortisörler bilakis spor yaylarla kullanılması gereken elemanlardır.

ERAY_Astra
10-05-2006, 18:05
yay takınca zıplamap sart...zıplamadan olmuyo:) eibach da taksan yine zıplarsın..spor amortisör koyunca yol tutusu mukemmel olucak ama bu sefer en ufak tası bile hissediceksin..

atiturhan
10-05-2006, 21:33
Yollarımız dandik arkadaşlar bu yüzden bu çileler....

_EGEMEN_
11-05-2006, 16:36
Sertleştirilmiş amortisor demekle sanayi de yapılan kesme biçme işlemlerinden bahsediyorum. Her marka yüzlerce testden sonra geliştirdiği ürünü piyasaya sunuyor da bunu yapanlar hangi mantıkla git kestir biçtir olsun spor amortisor diye biliyor?.
Zaten bi sitede yapılan anketde " modifiye işleminden geçen arabaları en çok hangi şerit de görüyorsunuz?" sorusuna büyük oranda en sağ demişler. çünkü adam çukurdan kaçmakdan sallanmakdan sol şeritde ilerleme imkanı bulamıyorki.

ERAY_Astra
11-05-2006, 18:03
evet cok dogru... surekli cukurlardan kacmakdan bıktım valla.

alperemre
22-06-2008, 23:33
ben astra h da 3,5 luk vogtland kullanıyordum sonra 5 lik eibcah taktım zıplamada bi azalma olmadı ama kasislerden geçerken biraz daha yumuşak geçer oldu. ayrıca 5 lik eibach sadece önü çok az bastı